eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kołobrzegokresowe dostawy nabiału

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-10

Kołobrzeg: okresowe dostawy nabiału
Numer ogłoszenia: 183013 - 2013; data zamieszczenia: 10.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA , ul. C. K. Norwida 3, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3552010, faks 094 3552011.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: okresowe dostawy nabiału.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są okresowe dostawy nabiału. 2. Szczegółowy asortyment zamawianych produktów w okresie trwania umowy: LP. NAZWA TOWARU JM ILOŚĆ 1 Jogurt naturalny mały na bazie tradycyjnej receptury, w których zachodzi naturalny proces fermentacji, bez użycia środków konserwujących. Produkty zawierają żywe kultury bakterii. Smak naturalny, orzeźwiający. Jogurty naturalne bez cukru. Sztuka o wadze od 110 g do 150 g szt. 3300 2 Jogurt owocowy mały o gęstej konsystencji z widocznymi cząstkami owoców, o bardzo wyrazistym smaku owoców. Różnorodność smaków: truskawkowe, owoce leśne, malinowy, jabłkowy, brzoskwiniowy, owoce mieszane itp. Sztuka o wadze od 110 g do 150 g szt. 12000 3 Mleko skondensowane słodzone w puszkach o zawartości od 415g szt. 20 4 Mleko 2 % w kartonikach 1 l pasteryzowane, homogenizowane, zawartość tłuszczu 2 %, UHT szt. 11000 5 Deser wielosmakowy sztuka o wadze od 125 g do 150 g szt. 300 6 Deser wielosmakowy z dodatkiem owoców sztuka o wadze od 125 g do 150 g szt. 300 7 Mleko skondensowane niesłodzone w puszkach o zawartości od 415g szt. 80 8 Masa krówkowo-kakaowa puszka o zawartości 533g szt. 20 9 Ser topiony o wadze 100g kg 10 10 Ser feta w kostkach o wadze od 250g do 300g szt. 70 11 Ser mozzarella w kulkach sztuka o wadze od 125 g do 150 g szt. 600 12 Ser pleśniowy rokpol w kg kg 10 13 Serek twarogowy granulowany ze śmietanką - wiejski rodzinny lub produkt równoważny w opakowaniach od 100g do 150 g szt. 200 14 Serek twarogowy typu Toska lub produkt równoważny - smakowe - opakowania 3 kg szt. 2000 15 Serek twarogowy typu Toska lub produkt równoważny - natura - opakowania 3 kg szt. 380 16 Ser typu brie o gęstej kremowej konsystencji, ser z porostem białej pleśni. W krążkach lub trójkątach o wadze ok. 200g szt. 150 17 Ser typu camembert o gęstej kremowej konsystencji, ser z porostem białej pleśni. W krążkach lub trójkątach o wadze ok. 200g szt. 150 18 Ser fromage - kostki od 80 do 100 g szt. 2300 19 Serek almette lub produkt równoważny, puszysty serek twarogowy, spulchniany, terminowany. Do wyboru szeroka gama smaków waga od 150 g do 200g szt. 50 20 Serek typu Twój Smak lub produkt równoważny - puszysty serek twarogowy, spulchniany Do wyboru szeroka gama smaków waga od 150 g do 200g szt. 20 21 Ser żółty marmurkowy - blok o wadze około 3 kg kg 250 22 Ser żółty gouda - konsystencja elastyczna, w blokach o wadze ok. 3 kg zawartość tłuszczu nie mniej niż 20% kg 1700 23 Ser żółty morski - konsystencja elastyczna, w blokach o wadze ok. 3 kg zawartość tłuszczu nie mniej niż 20% kg 2200 24 Ser żółty edamski - konsystencja elastyczna, w blokach o wadze ok. 3 kg zawartość tłuszczu nie mniej niż 20% kg 1500 25 Ser żółty królewski - konsystencja elastyczna, w blokach o wadze ok. 3 kg zawartość tłuszczu nie mniej niż 20% kg 600 26 Ser żółty salami - konsystencja elastyczna, w blokach o wadze ok. 3 kg zawartość tłuszczu nie mniej niż 20% kg 600 27 Ser żółty salami z przyprawami - konsystencja elastyczna, w blokach o wadze ok. 3 kg zawartość tłuszczu nie mniej niż 20% kg 150 28 Ser twardy żółty wędzony zamojski w blokach około 3 kg kg 100 29 Ser twardy żółty wędzony rolada ustrzycka w batonach o wadze od 1- 2 kg kg 100 30 Ser topiony pałka w batonach o wadze od 1kg do 2kg ( smak naturalny) kg 150 31 Ser topiony pałka w batonach o wadze od 1kg do 2kg ( smak szynka, zioła) kg 150 32 Śmietana 36 % - kremowa zawartość tłuszczy 36% UHT w opakowaniach 0,5 l l 700 33 Śmietana 18% - w opakowaniach od 0,4 l do 0,5 l l 300 34 Śmietanka do kawy 10% tłuszczu, UHT, 10g szt. 1000 35 Twaróg półtłusty w kostkach o wadze od 250 do 350 g kg 700 36 Twaróg półtłusty w wiaderkach 10kg kg 100 37 Twaróg wędzony w kostkach o wadze od 250 do 350 g kg 5 38 Margaryna Kasia kostka 250 g lub produkt równoważny kg 500 39 Margaryna do smarowania pieczywa RAMA lub produkt równoważny - opakowanie 500g szt. 3100 40 Masło zawartość tłuszczu min 82 % w kostkach od 200 do 250 g kg 3500 41 Maślanka owocowa opakowanie 1 l szt. 4700 42 Maślanka naturalna opakowanie 1 l szt. 2900 43 Rama kombi lub produkt równoważny w opakowaniach ok. 3-4 l z rozpylaczem szt. 10 44 Śmietana bita spray 250g szt. 50 45 Śmietana bita spray - smakowa 250 g szt. 20 Dodatkowe informacje: 1) Artykuły nabiałowe muszą zawierać czytelne etykiety z opisem produktu, temperaturą przechowywania oraz numerem partii. 2) Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż dwa tygodnie od dnia dostawy. 3) Równoważność przedmiotu zamówienia - dokumentacja może wskazywać dla niektórych produktów znaki towarowe lub pochodzenie. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, tj. zastosowanie innych produktów niż podane w dokumentacji, pod warunkiem zapewnienia parametrów nie gorszych niż określone w tej dokumentacji. Oferowane produkty równoważne powinny charakteryzować się właściwościami funkcjonalnymi i jakościowymi takimi samymi lub zbliżonymi do tych, które zostały określone w SIWZ, lecz oznaczone innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Istotne jest, że produkt równoważny to produkt, który nie jest identyczny, tożsamy z produktem referencyjnym, ale posiada pewne, istotne dla zamawiającego, zbliżone do produktu referencyjnego cechy i parametry. Zgodnie z art. 30 ust. 3 pkt 5 ustawy Pzp - wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.10.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • warunek zostanie uznany za spełniony wówczas, gdy wykonawca wykaże, że dysponuje, bądź będzie dysponował nie mniej niż jednym środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia, odpowiadający wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010.136.914 ze zmianami) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004 r. (ogólne wymogi higieny dla wszystkich przedsiębiorstw sektora spożywczego - załącznik nr 2 do rozporządzenia).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2010.136.914 j.t.) lub 2) protokół z urzędowej kontroli żywności, przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 882/2004 z dnia 29.04.2004r. Dz. U. UE L.04.139.l, w skład którego wchodzi punkt określający prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia jak wyżej oraz art. 59 i 73 ust. 1 i 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2010.136.914 j.t.) lub 3) certyfikat HACCP - nie dotyczy producentów na etapie produkcji pierwotnej. Prawo Unii Europejskiej nie zobowiązuje przedsiębiorców do certyfikacji wdrożonego systemu HACCP. System certyfikacji przez niezależne instytucje certyfikujące jest w pełni dobrowolny. Zatem alternatywne sformułowanie wymagań Zamawiającego co do dokumentów potwierdzających wdrożenie i stosowanie HACCP jest w pełni uzasadnione.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach: 1) wystąpienia okoliczności skutkujących koniecznością zmiany terminu realizacji zamówienia, 2) wystąpienia zmiany przepisów prawa w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia i konieczności dostosowania do nich zapisów umowy, 3) w przypadku zmiany stawek podatku od towarów i usług (VAT), skutkujących koniecznością zmiany wynagrodzenia

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.niwa.info.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA w Kołobrzegu - 78-100 Kołobrzeg ul. C.K. Norwida 3, Dział Organizacyjny.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.09.2013 godzina 10:00, miejsce: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA w Kołobrzegu - 78-100 Kołobrzeg ul. C.K. Norwida 3, Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.