Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-02-08
Sokolniki: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych w Specjalistycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach
Numer ogłoszenia: 18374 - 2011; data zamieszczenia: 08.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach , ul. Emilii Sczanieckiej 2/12, 95-039 Sokolniki, woj. łódzkie, tel. 042 7101434, faks 042 7101434.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozsokolniki.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych w Specjalistycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1. Mleko i jego przetwory, Część 2. Mięso i wędliny, Część 3. Pieczywo, Część 4. Warzywa i owoce, Część 5. Art. sypkie i przetwory, Część 6. Jajka, Część 7. Ryby mrożone, Część 8. Drób, Część 9. Mrożonki..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.81.00.00-6, 03.22.00.00-9, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6, 15.11.21.30-6, 15.33.11.70-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 23.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsokolniki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy, 95 - 039 Sokolniki, ul. Emilii Sczanieckiej 2/12.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2011 godzina 09:45, miejsce: Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy, 95 - 039 Sokolniki, ul. Emilii Sczanieckiej 2/12.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mleko 2% świeże 2. śmietana 18% świeża 3. jogurt swieży 4. ser biały półtłusty 5. ser twardy niekruszący się 6. ser topiony 7. masło extra.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 wołowina b/k-ekstra świeża 2 wołowina drobna II świeża 3 wołowina z kością antrykot 4 łopatka b/k, skóry i tłuszczu 5 wieprzowina drobna II świeża 6 schab z kością świeży 7 żeberka wieprzowe świeże 8 ozory świeże 9 wątroba świeża 10 parówki cienkie 11 słonina świeża 12 kości - schab, karczek świeże 13 boczek wędzony 14 szynka gotowana 15 kiełbasa cytrynowa 16 kiełbasa krakowska parzona 17 kiełbasa zielonogórska 18 kiełbasa szynkowa 19 kiełbasa podwawelska 20 kiełbasa zwyczajna 21 kiełbasa biała 22 pasztetowa.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 chleb nyski świeży 2 chleb razowy świeży 3 angielki świeże 4 bułki poznańskie 5 rogale / bułki maślane 6 pączki / bułki z nadz. 7 bułka tarta 8 drożdże.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ziemniaki 2 buraki 3 botwina 4 cebula 5 cebula ze szczypiorkiem 6 marchew 7 pietruszka 8 pietruszka z nacią 9 seler 10 seler z nacią 11 pory 12 kapusta biała 13 kapusta biała młoda 14 kapusta czerwona 15 kapusta pekińska 16 kalarepa 17 sałata 18 kalafior 19 fasolka 20 pieczarki 21 pomidory 22 ogórek zielony 23 koperek 24 natka pietruszki 25 szczypiorek 26 rzodkiewka 27 kapusta kwaszona 28 ogórki kwaszone 29 jabłka 30 cytryny 31 truskawki świeże 32 wiśnie 33 śliwki 34 gruszki 35 arbuz 36 banan 37 pomarańcze 38 mandarynki 39 brzoskwinie 40 nektarynki.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły sypkie i przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 herbatniki Petti 2 ciastka Delicje 3 ciastka Markizy 4 ciastka maślane 5 ciastka Pieguski 6 paluszki delikatesowe 7 suchary 8 margaryna Kasia 9 olej Kujawski 10 cukier 11 cukier puder 12 miód naturalny 13 lizaki 14 wafle Grześki 15 wyr. czekol. świąteczne 16 mąka pszenna 17 mąka ziemniaczana 18 makaron 19 ryż wyborowy 20 kasza manna 21 kasza jęczmienna 22 kasza gryczana 23 Nestle - kuleczki 24 płatki kukurydziane 25 płatki owsiane 26 płatki ryżowe 27 groch 28 groszek konserwowy 29 kukurydza konserwowa 30 ogórki konserwowe 31 koncentrat pomidorowy 32 przecier ogórkowy 33 przecier szczawiowy 34 chrzan staropolski 35 ketchup łagodny 36 majonez 37 musztarda 38 dżem 39 Nutella 40 woda mineralna 41 sok owoce spiżarni 42 sok Fortuna 43 sok owocowy /kartonik/ 44 herbata 45 kakao naturalne 46 kawa Inka 47 barszcz biały 48 zupa grochowa 49 zupa pieczarkowa 50 rosół drobiowy 51 bulion grzybowy 52 sól 53 pieprz naturalny 54 pieprz ziołowy 55 vegeta 56 przyprawa do zup 57 przyprawa od grilla 58 majeranek 59 susz-natka pietruszki 60 liść laurowy 61 ziele angielskie 62 kwasek cytrynowy 63 cynamon 64 budyń 65 kisiel 66 galaretka 67 żelatyna 68 aromaty do ciast 69 cukier waniliowy 70 rodzynki 71 proszek do pieczenia 72 soda oczyszczona 73 pasztet z drobiu.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 jaja świeże.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ryby- miruna mroż filety z/s.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 kurczaki świeże 2 porcje rosołowe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.30-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kalafior 2. fasolka 3. mieszanka warzywna 4. truskawki 5. wiśnie 6. barszcz ukraiński 7. brokuły 8. mieszanka kompotowa.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 23.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnień w Gdańsku z podziałem na osiem części
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 43 w Kielcach - POWTÓRKA II
- "Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Antoniego Abrahama w Gdyni z podziałem na 5 części".
- Dostawy produktów mącznych świeżych i produktów mącznych mrożonych
- Dostawa pieczywa i bułki tartej
- Dostawy różnych produktów spożywczych wyszczególnionych w częściach dla Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.