eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PozezdrzePrzetarg nieograniczony ogłoszony przez Wójta Gminy Pozezdrze na ORGANIZACJĘ PROMOCJI SPOŻYWANIA RYB W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY POZEZDRZE POD HASŁEM - POZNAJ SMAK RYBY w ramach realizacji projektu Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produk

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-07

Pozezdrze: Przetarg nieograniczony ogłoszony przez Wójta Gminy Pozezdrze na ORGANIZACJĘ PROMOCJI SPOŻYWANIA RYB W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY POZEZDRZE POD HASŁEM - POZNAJ SMAK RYBY w ramach realizacji projektu Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produkty rybne poprzez organizację kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Gminie Pozezdrze pn. Dzień z rybą
Numer ogłoszenia: 183920 - 2008; data zamieszczenia: 07.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Pozezdrze, ul. 1 Maja 1A, 11-610 Pozezdrze, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 4279006, fax 087 4279333.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: ug@pozezdrze.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony ogłoszony przez Wójta Gminy Pozezdrze na ORGANIZACJĘ PROMOCJI SPOŻYWANIA RYB W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY POZEZDRZE POD HASŁEM - POZNAJ SMAK RYBY w ramach realizacji projektu Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produkty rybne poprzez organizację kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Gminie Pozezdrze pn. Dzień z rybą.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi dotyczącej przygotowania i przeprowadzenia kampanii promocyjnej spożywania ryb w szkołach na terenie Gminy Pozezdrze w miejscowościach Pozezdrze i Kuty w ramach projektu - Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produkty rybne poprzez organizację kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Gminie Pozezdrze pn. DZIEŃ Z RYBĄ - Etap II - PROMOCJI SPOŻYWANIA RYB W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY POZEZDRZE POD HASŁEM - POZNAJ SMAK RYBY. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje w szczególności: 1. przeprowadzenie 15 degustacji potraw rybnych po 400 zestawów każda, co daje 6 000 porcji z produktów rybnych, 2. przeprowadzenie wykładów informacyjnych na temat walorów zdrowotnych i smakowych przyrządzonej do degustacji potrawy z ryb, 3. dostarczenie materiałów reklamowych związanych z tematyką produktów rybnych w formie ulotek, plakatów i broszur, 4. zakup materiałów na potrzeby konkursów, pokazów oraz nagród.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół Oryginalny kod CPV: 80.42.61.00 - Usługi szkolenia w dziedzinie zdrowia Kod CPV wg słownika 2008: 80.56.10.00 - Usługi szkolenia w dziedzinie zdrowia .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.11.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium na podstawie art. 45 ust. 2 ustawy..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy oraz zobowiązany jest spełnić warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust.1 ustawy. W zakresie warunków wskazanych w art. 22 ust.1 ustawy Zamawiający wymaga w szczególności, aby Wykonawca wykazał , iż: 1.1. posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2. posiada doświadczenie w zakresie wykonywania usług objętych zamówieniem tj. wykonał w okresie trzech ostatnich lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną usługę dotyczącą przygotowania potraw i obsługi gastronomicznej dla nie mniej niż 300 osób, 1.3. dysponuje w dniu składania ofert niezbędnym potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, 1.4. znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 23 ustawy przepisy ustawy i zapisy SIWZ dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. 3. Opis dokonywania oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu: 3.1. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia warunki wskazane w pkt 1. muszą być spełnione łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia z zastrzeżeniem, że warunek nie podlegania wykluczeniu z postępowania, o którym mowa w art. 22 ust.1 pkt 4 ustawy musi być spełniony przez każdego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 3.2. Niespełnienie warunku udziału w przetargu stanowi podstawę do wykluczenia Wykonawcy i odrzucenia oferty.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Zamawiajacy żąda przedstawienia w załączeniu do oferty następujących dokumentów i oświadczeń : 1. oświadczenie Wykonawcy w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, sporządzone wg Załącznika Nr 2 do SIWZ, 2. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, potwierdzający spełnienie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 5.1.1., 3. wykaz wykonanych usług dotyczących przygotowania potraw i obsługi gastronomicznej sporządzony wg Załącznika nr 3 do SIWZ, potwierdzający spełnienie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 5.1.2. SIWZ oraz dokumenty potwierdzające, że wykazane wg Załącznika nr 3 do SIWZ usługi zostały wykonane należycie np. referencje, 4. wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności oraz wykaz niezbędnego sprzętu jakim dysponuje Wykonawca, sporządzony wg Załącznika nr 4 do SIWZ, potwierdzający spełnienie warunku, o którym mowa w pkt 5.1.3. SIWZ, 5. polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, potwierdzający spełnienie warunku, o którym mowa w pkt 5.1.4. SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 80
  • 2. Warunki płatności - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.pozezdrze.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Pozezdrzu 11-610 Pozezdrze ul. 1 Maja 1 a pokój 13 lub 17.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2008 godzina 11:30, miejsce: Urząd Gminy w Pozezdrzu 11-610 Pozezdrze ul. 1 Maja 1 a pokój 4.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt dofinansowany jest ze środków Unii Eropejskiej z SPO - Rybołówsto i przetwórstwo ryb 2004-2006

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Najnowsze przetargi

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.