Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-07-21
Barczewo: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
Numer ogłoszenia: 184530 - 2015; data zamieszczenia: 21.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Barczewie , ul. Klasztorna 7, 11-010 Barczewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 514-84-41 w. 226, faks 89 532-87-01.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny w Barczewie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie: Część I - Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min. 60 % w kostce w opakowaniach 200 - 250 g.; CPV - 15431100-9 10 000 kg - olej roślinny; CPV - 15411100-3 500l Część II - Kasza jęczmienna; CPV - 15613000-8 4 000 kg - Makaron (świderek, kolanko) CPV - 15851100-9 5 000 kg - Mąka pszenna CPV - 15612100-2 1 200 kg - Ryż biały CPV - 15611000-4 3 000 kg Część III - Koncentrat pomidorowy 30% CPV - 15331427-6 1 600 kg - Leczo pieczarkowe CPV - 15331135-2 1 500 kg - Szczaw konserwowy CPV - 15332170-6 800kg Część IV - Bazylia susz CPV - 15872300-4 30 kg - Czosnek granulowany CPV - 15870000-7 30 kg - Koperek susz CPV - 15872000-1 35 kg - Liść laurowy CPV - 15872000-1 30 kg - Pietruszka nać susz CPV - 15872000-1 35 kg - Majeranek susz CPV - 15872000-1 35 kg - Musztarda CPV - 15871250-1 520 kg - Ocet CPV - 15871110-8 190 l - Pieprz czarny mielony CPV - 15872100-2 60kg - Przyprawa w płynie CPV - 15892000-7 700l - Przyprawa w proszku CPV - 15890000-3 600 kg - Rosół jarzynowy w proszku CPV - 15892200-9 800 kg - Sól CPV - 15872400-5 1 000kg - Ziele angielskie CPV - 15872000-1 30 kg - Włoszczyzna suszona CPV - 15331110-1 30kg Część V - Cukier biały CPV - 15831200-4 3 500 kg - Marmolada CPV - 15332230-5 3 500 kg Część VI - Tabletki musujące witaminizowane do sporządzania napojów CPV - 15894000-1 350kg. 1. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być świeży, a także odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością), powinien być odpowiednio opisany: nazwa artykułu, dane producenta, waga opakowania, termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności - opis powinien dotyczyć danej dostawy. 2. Dostawa towaru realizowana będzie w terminach i ilościach uzgodnionych z technikiem ds. żywnościowych tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w okresie określonym w umowie. O ilości partii oraz miejscu dostawy, zamawiający zawiadomi wykonawcę, na 2 dni przed terminem dostawy telefonicznie bądź faksem. 3. Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz.914 z późn. zm.). 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówione towary własnym transportem do Zakładu Karnego w Barczewie i jego Oddziału Zewnętrznego w Kikitach, pod adresem: Kikity 33, 11-311 Kolno. Koszt transportu musi być wliczony w cenę towaru. 5. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi mieć wdrożony system HACCP. 6. Podane ilości należy traktować jako szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wartości zamówienia. Zamawiający zakupi produkty o wartości nie mniejszej niż 75% maksymalnej wartości zamówienia. 7. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT. 8. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczanych produktach, wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia na wolny od wad, w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji. 9. Jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących Polskich Norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. 10. Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie powyższych wymogów.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00 - Margaryna 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.10.00 - Ryż łuskany 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.33.11.35 - Grzyby przetworzone 15.33.21.70 - Szczaw alpejski 15.87.23.00 - Zioła 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.21.00 - Pieprz 15.89.20.00 - Wywary warzywne, ekstrakty, substancje peptydowe i zagęszczacze 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.89.22.00 - Ekstrakty warzywne 15.87.24.00 - Sól 15.33.11.10 - Przetworzone warzywa korzeniowe 15.83.12.00 - Cukier biały .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Barczewie; ul. Klasztorna 7; 11 - 010 Barczewo; adres e-mail: zk_barczewo@sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.07.2015 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Barczewie; ul. Klasztorna 7; 11 - 010 Barczewo.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI BARCZEWO
- Sukcesywne dostawy warzyw na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
- Sukcesywne dostawy nabiału oraz jaj kurzych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie
- Przebudowa drogi gminnej w miejscowości Wrócikowo
- Przebudowa drogi wraz z budową odwodnienia ul. Grabowej w Łęgajnach
więcej: przetargi BARCZEWO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów zbożowych, skrobiowych, przemiału ziarna oraz makaronu na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 3 części
- Dostawa produktów spożywczych
- Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 5 w Andrychowie
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 14 im. ks. G. Piramowicza w Gdańsku na 2025r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.