Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.
To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-07-05
Kraków: Dostawa produktów spożywczych - 9 grup
Numer ogłoszenia: 184724 - 2011; data zamieszczenia: 05.07.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 142704 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie, ul. Wielicka 265, 30-663 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6582011, faks 012 6581081.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych - 9 grup.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 3.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów spożywczych - 9 grup 3.2. Oznaczenie kodowe Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 15.80.00.00-6 Różne produkty spożywcze, 15110000-2 Mięso 3.3. Szczegółowy zakres zamówienia zawiera FORMULARZ CENOWY - załącznik nr 3/1 do 3/9 do siwz 3.4. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości i odpowiadać niżej wymienionym wymaganiom dotyczącym wytworzenia i transportu zgodnych z: 3.4.1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 ze zm.). 3.4.2. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187 poz. 1577 ze zm.). 3.4.3. Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm.). 3.4.4. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 16 kwietnia 2004r.w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. z 2004r. Nr 85, poz. 801 ze zm.). 3.4.5. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 23 kwietnia 2004r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych i substancji pomagających w przetwarzaniu (Dz. U. z 2004r. Nr 94, poz. 933 ze zm.). 3.4.6. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 23 grudnia 2002r. w sprawie specyfikacji, kryteriów czystości, wymagań dotyczących pobierania próbek i metod analitycznych stosowanych w trakcie urzędowej kontroli żywności do oznaczania parametrów właściwych dla poszczególnych dozwolonych substancji dodatkowych, poszczególnych substancji pomagających w przetwarzaniu oraz zawartości zanieczyszczeń (Dz. U. z 2003r. Nr 59, poz.530 ze zm.). 3.4.7. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (Dz. U. z 2004r. Nr 104, poz. 1094). 3.4.8. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 28 kwietnia 2004r. w sprawie wykazu jednostek badawczo-rozwojowych, określających i koordynujących programy monitoringu żywności i żywienia oraz opracowujących opinie niezbędne dla oceny ryzyka (Dz. U. z 2004r. Nr 104, poz. 1096). 3.4.9. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz. U. Nr 104, poz.1096). 3.4.10. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007r. Nr 137, poz. 966 ze zm.) oraz dyrektywami Unii Europejskiej: 3.4.11. Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego. 3.4.12. Rozporządzenie (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 stycznia 1997r., dotyczącej nowej żywności i nowych składników żywności. 3.4.13. Rozporządzenie (WE) nr 1829/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 22 września 2003r. w sprawie genetycznie zmodyfikowanej żywności i paszy. 3.4.14. Rozporządzenie Rady (EWG) nr 315/93 z dnia 08 lutego 1993r., ustanawiające procedury wspólnoty w odniesieniu do substancji skażających w żywności. 3.4.15. Rozporządzenie Komisji (WE) nr 466/2001 z dnia 08 marca 2001r., ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (z późniejszymi zmianami). 3.4.16. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 2232/96 z dnia 28 października 1996r., ustanawiające wspólnotową procedurę dla substancji aromatycznych używanych lub przeznaczonych do użycia w lub na środkach spożywczych. 3.4.17. Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. 3.5. Wymagany minimalny termin płatności wynosi 60 dni. 3.6. Produkty muszą posiadać fabryczne jednostkowe opakowania - dotyczy grup 1-9, 3.7. Produkty muszą być czyste o wadze jednostkowej od 63-73 g - dotyczy grupy 6, 3.8. Wykonawca dostarczy do Zamawiającego produkty posiadające minimum 3 miesięczny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do Zamawiającego - dotyczy grupy 5, 7, 8, 3.9. Wykonawca na czas trwania umowy użyczy nieodpłatnie, sprawnych urządzeń chłodniczych do przechowywania co najmniej dwutygodniowych zapasów produktów mrożonych - dotyczy grupy 5, 8, 3.10. Wszystkie produkty z wyjątkiem gołąbków muszą być poddane wstępnej obróbce termiczne (proces blanszowania), posiadające aktualne świadectwa jakości, posiadające charakterystykę składu i wartości odżywczej - dotyczy grupy 5, 3.11. Wykonawca przedłoży po podpisaniu umowy wymagane dokumenty z procedur HACCP - dotyczy grup 1-9, 3.12. Wymagany okres niezmienności cen jednostkowych netto podanych w ofercie 6 miesięcy, 3.13. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: GRUPA 1
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygrała firma
KAZIMIERA POZNAŃSKA-CHLEBDA FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA " VICTORIA II "
- Firma Handlowo - Usługowa VICTORIA II Kazimiera Poznańska - Chlebda, ul. Komandosów 1, 30-334 Kraków, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11760,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12195,36
Oferta z najniższą ceną: 12195,36 / Oferta z najwyższą ceną: 12195,36
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: GRUPA 3
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Przetwórstwa Drobiu MARICA Sp. Jawna J.M.E.K. Wróbel, ul. Starconki 20, 43-300 Bielsko- Biała, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 83040,66 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 86545,20
Oferta z najniższą ceną: 86545,20 / Oferta z najwyższą ceną: 86545,20
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: GRUPA 4
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- W.A.B. BEZGLUTEN S.C., ul. Posądzka 128, 32-104 Koniusza, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11745,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 13338,11
Oferta z najniższą ceną: 13338,11 / Oferta z najwyższą ceną: 13338,11
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: GRUPA 5
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PROAGRA Jarosław Kryca, Rogów 42, 28-520 Opatowice, kraj/woj. świętokrzyskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 44586,90 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 42183,75
Oferta z najniższą ceną: 42183,75 / Oferta z najwyższą ceną: 50767,50
Waluta: PLN.
Część NR: 5
Nazwa: GRUPA 6
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Jerzy Szkaradek, ul. Krakowska 55, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11025,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 8505,00
Oferta z najniższą ceną: 8505,00 / Oferta z najwyższą ceną: 9765,00
Waluta: PLN.
Część NR: 6
Nazwa: GRUPA 7
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- KONS-KRAK Sp. Jawna, ul. Biskupińska 23, 30-723 Kraków, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9708,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7885,50
Oferta z najniższą ceną: 7885,50 / Oferta z najwyższą ceną: 22984,50
Waluta: PLN.
Część NR: 7
Nazwa: GRUPA 8
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
JERZY NOWAK FIRMA HANDLOWA "FRUKTUS"
jakie przetargi wygrała firma
JERZY NOWAK FIRMA HANDLOWA "FRUKTUS"
- Firma Handlowa FRUKTUS Jerzy Nowak, ul. Balicka 56, 30-149 Kraków, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 33940,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 26607,00
Oferta z najniższą ceną: 26607,00 / Oferta z najwyższą ceną: 33253,50
Waluta: PLN.
Część NR: 8
Nazwa: GRUPA 9
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.07.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- FARUTEX Sp. z o.o., ul. Jesienna 4, 70-807 Szczecin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11800,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 15120,00
Oferta z najniższą ceną: 15120,00 / Oferta z najwyższą ceną: 17010,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Sukcesywna dostawa odczynników chemicznych i biologicznych oraz środków zużywalnych na potrzebę realizacji projektu FIRST TEAM FENG
- Modernizacja boiska przy Szkole Podstawowej nr 119, przy ul. Czerwieńskiego 1 w Krakowie - wymiana istniejących nawierzchni na nowe wraz z elementami towarzyszącymi w trybie zaprojektuj i wykonaj.
- dostawa materiałów i części do mikroskopów
- "Dostawa energii elektrycznej dla Biur Powiatowych ARiMR w województwie małopolskim"
- dostawa komputera przenośnego (laptopa)- nowy lub fabrycznie odnowiony lub używany dla ACMiN AGH-DE-dzp.272-200/25
- Zakup i dostawa mebli na potrzeby Ośrodka Ruczaj - filii Centrum Kultury Podgórza przy ul. Jana Kantego Przyzby w Krakowie
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 4 w Gdyni przy ul. Chwaszczyńska 26 "
- Dostawy mięsa i wędlin na potrzeby działu żywienia Domu Pomocy Społecznej "Pod Sosnami" w Pułtusku
- Dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół w Prudniku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.