Ogłoszenie z dnia 2012-08-27
Bonin: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych skierowanych do uczniów i uczennic Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie.
Numer ogłoszenia: 184819 - 2012; data zamieszczenia: 27.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie , Bonin 1, 76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 342 28 92, faks 94 342 28 92.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://zs.bonin.ibip.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych skierowanych do uczniów i uczennic Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Ikebana - warsztaty florystyczne Kurs zakończony egzaminem i certyfikatem. Teoria praktyka: gatunki roślin, materiały florystyczne, układanie kompozycji kwiatowych Czas trwania kursu - 40 godzin (1 tydzień) x 2 Zleceniobiorca zapewnia catering uczestnikom szkolenia Ilość uczestników - 2 grupy po 10 uczniów Warsztaty Ćwiczenia praktyczne: tworzenie bukietów, aranżacji i dekoracji stołów, wykorzystanie teorii i nabytych umiejętności podczas kursu z zakresu florystyki Czas trwania warsztatów - 40 godzin. Stoliczku nakryj się -warsztaty kulinarne i szkolenie - catering Kurs: 32 h- zakończony egzaminem i certyfikatem: nauka kompleksowej organizacji imprez cateringowych, bankietów, logistyki, obsługi klienta, kalkulacji kosztów i rozliczania imprez. Polecam Państwu - Kurs kelnerski dla uczniów Kurs - 40 h- zakończony egzaminem i certyfikatem: wiadomości o potrawach i napojach, techniki obsługi konsumenta, podstawy sztuki kelnerskiej, obsługa VIP-a, savoir-vivre Zleceniobiorca zapewnia catering uczestnikom szkolenia Ilość uczestników: 2 grupy po 12 uczniów Czas trwania 40 godzin x 2 grupy Shake - kurs barmański Kurs - 40h - zakończony egzaminem i certyfikatem obejmujący teorię i praktykę z zakresu obsługi sprzętu barowego, technik psychologicznych, sprzedaży, coctaili, mixologii, towaroznawstwa, technik przygotowywania napojów i obsługi gości. Ilość uczniów 2 grupy po 12 uczniów Czas trwania 40 godzin x 2 grupy UWAGA - z uwagi na fakt, iż kurs będzie prowadzony z zastosowaniem alkoholi jego Uczestnicy winni mieć ukończone 18 lat, a zajęcia muszą odbywać się poza terenem szkoły. Od morza do gór -warsztaty kulinarne-kuchnia regionalna I Grupa Warsztaty: 1. teoria - 10h - poznanie regionów Polski pod kątem charakterystycznych receptur, dostosowanie ich do obecnej sytuacji surowcowej i trendów w żywieniu 2. praktyka - 40h- przygotowanie i ekspozycja potraw regionalnych Ilość uczestników 2 grupy po 6 uczniów Czas trwania - 50 godzin x 1 grupa. Od morza do gór -warsztaty kulinarne-kuchnia regionalna II Grupa Warsztaty: 1. teoria - 10h - poznanie regionów Polski pod kątem charakterystycznych receptur, dostosowanie ich do obecnej sytuacji surowcowej i trendów w żywieniu 2. praktyka - 40h- przygotowanie i ekspozycja potraw regionalnych Ilość uczestników 2 grupy po 6 uczniów Czas trwania - 50 godzin x 1 grupa. Stoliczku nakryj się -warsztaty kulinarne i szkolenie - catering Warsztaty: 50h/grupa ćwiczenia w praktycznym wykorzystaniu teorii i nabytych umiejętności Ilość grup - 2 grupy Money, Money - szkolenia i doradztwo z zakresu przedsiębiorczości I etap: szkolenia - 30h - aspekty prawne prowadzenia działalności gospodarczej, prawo pracy -9h rozliczenia publiczno - prawne -6h rachunkowość w małej firmie 5h reklama i marketing - 4h źródła finansowania działalności gospodarczej - 3h zasady tworzenia biznes planu - 3h II etap: doradztwo 15h - przygotowanie biznes planów Ilość uczniów 2 grupy po 10 uczniów.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 60
- 2 - Sposób przeprowadzenia zajęć - 40
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwości dokonania zmiany umowy w formie aneksów w niżej wymienionych przypadkach: w uzasadnionych przypadkach za zgodą Zamawiającego możliwa jest zmiana terminu realizacji zamówienia jeżeli dotrzymanie terminu nie będzie możliwe z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy, zmianie mogą podlegać omyłki pisarskie nie rzutujące na zamiar i cel stron wynikający z umowy, w przypadku zmian na liście Uczestników projektu ilości osób biorących udział w poszczególnych kursach/szkoleniach/warsztatach mogą ulec zmianie.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zs.bonin.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.09.2012 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie współfinansowane jest przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
INNE PRZETARGI BONIN
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla Przedszkola Gminnego w Boninie
- DOSTOSOWANIE OBIEKTÓW SZKOŁY I INTERNATU DO OBOWIĄZUJĄCYCH WARUNKÓW P-POŻ
- DOSTOSOWANIE OBIEKTÓW SZKOŁY I INTERNATU DO OBOWIĄZUJĄCYCH WARUNKÓW P-POŻ
więcej: przetargi BONIN »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa szkolenia osób bezrobotnych w zakresie: "Szwaczka"
- Usługa szkolenia osób bezrobotnych w zakresie: "Kompetencje cyfrowe w dobie wzrastających wymagań zdalnego poruszania się w formalnej przestrzeni internetowej"
- Organizacja i przeprowadzenie szkolenia pn. "Magazynier z obsługą kas fiskalnych, programów magazynowych, fakturowaniem i obsługą wózków jezdniowych wysokiego składu"
- Organizacja i przeprowadzenie szkolenia pn. "Kadry i płace".
- Usługi szkolenia grupowego dla bezrobotnych w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PLUS (EFS+) II
- PRZEPROWADZENIE SZKOLEŃ W FORMIE STACJONARNEJ NA TERENIE SIEDZIBY ZAMAWIAJĄCEGO, TJ. W OBIEKTACH KWP W GDAŃSKU DLA FUNKCJONARIUSZY CENTRALNEGO BIURA ZWALCZANIA CYBERPRZESTĘPCZOŚCI ZARZĄD W GDAŃSKU
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.