eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaPrzedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych podczas konferencji PASCOS 2014 w dniach 22.06 - 27.06. 2014 r. (6 dni) w Pałacu Kazimierzowskim i w budynku Dawnej Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 w Warszawie oraz w lokalu Wykonawcy - WF-37-38/14

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-06-02

Warszawa: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych podczas konferencji PASCOS 2014 w dniach 22.06 - 27.06. 2014 r. (6 dni) w Pałacu Kazimierzowskim i w budynku Dawnej Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 w Warszawie oraz w lokalu Wykonawcy - WF-37-38/14
Numer ogłoszenia: 185060 - 2014; data zamieszczenia: 02.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warszawski , Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 55 32 403, faks 22 55 32 213.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.fuw.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych podczas konferencji PASCOS 2014 w dniach 22.06 - 27.06. 2014 r. (6 dni) w Pałacu Kazimierzowskim i w budynku Dawnej Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 w Warszawie oraz w lokalu Wykonawcy - WF-37-38/14.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych podczas konferencji PASCOS 2014 w dniach 22.06 - 27.06. 2014 r. (6 dni) w Pałacu Kazimierzowskim i w budynku Dawnej Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 w Warszawie oraz w lokalu Wykonawcy. Podana ilości uczestników Konferencji może być zmniejszona lub zwiększona o 20%. Ostateczną liczbę uczestników spotkania Zamawiający przekaże Wykonawcy nie później niż 3 dni przed spotkaniem. Zapewnienie usługi gastronomicznej uczestnikom konferencji obejmuję: 1. Przerwy kawowe (10 przerw) w dniach 23.06 - 27.06. 2014 (5 dni), po 2 dziennie wg. przekazanego Wykonawcy harmonogramu - budynek dawnej Biblioteki UW, dla 150 osób. Serwis herbaciano-kawowy winien zawierać co najmniej : - świeżo parzoną kawę, - herbatę w torebkach (minimum 3 rodzaje) - dodatki tj.: świeże mleko do kawy, cukier, słodzik, cytryna, - wodę mineralną (gazowaną/niegazowaną), - soki 100% (min. 3 rodzaje), - wybór ciast i ciasteczek (min. 3 rodzaje), - świeże owoce (min. 3 rodzaje). 2. Przyjęcie powitalne w formie bufetu w dniu 22.06.2014 r. (niedziela) - Pałac Kazimierzowski, dla 85 osób. Menu zawierać będzie co najmniej: - cztery różne zimne przekąski, - dwie różne sałaty i sałatki, w tym jedną na bazie makaronu, - dwa różne dania gorące, w tym jedno danie rybne i jedno danie mięsne, - trzy różne dodatki, w tym opiekane ziemniaki oraz gotowane warzywa, - sosy, dressingi i dodatki, w tym różne rodzaje pieczywa, - napoje, w tym: kawa (świeżo parzona), herbata (min. 3 rodzaje), woda mineralna, dwa rodzaje soków 100% oraz hiszpańskie wino wytrawne czerwone i białe (2 x 150 ml na osobę), - wybór ciast i ciasteczek oraz świeże owoce. 3. Uroczysta kolacja w dniu 24.06.2014 r. (wtorek) w lokalu Wykonawcy, dla 150 osób. Kolacja zawierać będzie co najmniej: - koktajl powitalny w ogrodzie obejmujący kieliszek wina musującego, - dwie przystawki w formie sałaty do wyboru, jedna z kurczakiem, - dwie gorące zupy do wyboru, np. zupa warzywna, - dania główne - gorące: *dwa dania mięsne: jedno z kaczką pieczoną, drugie z polędwiczkami wieprzowymi *jedno danie wegetariańskie *jedno danie rybne np. sandacz w sosie - deser w formie bufetu podawany w ogrodzie: *wybór ciast i ciasteczek, *wybór deserów włoskich, np. tiramisu, *tarty owocowe, *świeże owoce. - napoje: *kawa, herbata oraz dodatki: mleko, cukier, cytryna, *sok 100%, *woda mineralna, *wino wytrawne czerwone i białe (hiszpańskie) - 2 x 150 ml na osobę. Lokal Wykonawcy powinien spełniać następujące warunki: - odległość lokalu Wykonawcy od miejsca, w którym odbywać się będą obrady, nie może być większa niż 1 km od głównego wejścia do budynku przy ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 w Warszawie. Powinna istnieć możliwość bezpośredniego przejazdu środkami komunikacji publicznej między obydwoma lokalizacjami, - lokal Wykonawcy powinien mieć dostęp do zamkniętego i przynajmniej częściowo zadaszonego ogrodu z możliwością ustawienia stołów koktajlowych i zorganizowania koktajlu powitalnego oraz deseru w formie bufetu, co jest szczególnie istotne ze względu na spędzanie przez uczestników całego dnia w zamkniętej sali podczas obrad. W razie niesprzyjających warunków pogodowych powinna istnieć możliwość przeniesienia tej części kolacji do pomieszczenia zamkniętego, - podczas kolacji w lokalu Wykonawcy goście mają być usadzeni w jednej sali, z zapewnieniem minimalnej powierzchni 2 m2 na osobę. Sala ta nie może mieścić się na poziomie piwnic, musi zapewniać dobre oświetlenie światłem dziennym, - Zamawiający żąda aby w lokalu Wykonawcy (w miejscu/pomieszczeniu przeznaczonym na kolację) nie było gości zewnętrznych (spoza konferencji)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 27.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie załączonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) formularz ofertowy, 2) propozycja menu obejmujące wszystkie rodzaje posiłków, 3) pełnomocnictwo do podpisania oferty, jeżeli nie wynika ono z załączonych dokumentów, należy załączyć na piśmie w formie oryginału lub w formie notarialnie poświadczonej kopii, 4) jeśli dotyczy - pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, należy załączyć na piśmie w formie oryginału lub w formie notarialnie poświadczonej kopii.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

23.3 Zamawiający przewiduje zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, w wypadku wystąpienia jednej z następujących okoliczności, tj.: 1) w wypadku zmian podmiotowych po stronie Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, 2) w wypadku zmian stanu prawnego lub faktycznego, które mają wpływ na treść zawartej umowy, jeżeli tak zamiana leży w interesie publicznym, 3) w pozostałym zakresie - w sytuacji nieprzewidzianej i niezawinionej przez strony, której wystąpienia strony nie mogły przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności. Zmiany postanowień zawartej umowy będą dokonane, za zgodą stron, wyłącznie w formie pisemnego aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.fuw.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wydział Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego, 00-681 Warszawa, ul. Hoża 69, pokój 102 (parter)..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.06.2014 godzina 11:00, miejsce: Wydział Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego, 00-681 Warszawa, ul. Hoża 69, pokój 102 (parter)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.