Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2015-12-16
¯urawica: Dostawa pieczywa dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w ¯urawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.
Numer og³oszenia: 185249 - 2015; data zamieszczenia: 16.12.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy , ul. Ró¿ana 9, 37-710 ¯urawica, woj. podkarpackie, tel. 6723740 wew. 361, faks 672-37-21.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: szpitalzurawica.republika.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pieczywa dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w ¯urawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa do magazynu ¿ywno¶ciowego Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy przy ul. Ró¿ana 9. 2.Szczegó³owy zakres zamówienia zosta³ okre¶lony w wykazie asortymentowo-ilo¶ciowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 1 do SIWZ. Pozosta³e warunki dotycz±ce realizacji zamówienia zosta³y okre¶lone w projekcie umowy stanowi±cym za³±cznik Nr 2 do SIWZ. 3.Zamawiaj±cy okre¶la szczególne wymagania dla pieczywa wykazanego w za³±czniku Nr 1: 1) poz. 1 - chleb pszenno-¿ytni. 4.Chleb pszenno-¿ytni: 1) winien byæ wyprodukowany z m±ki pszennej i ¿ytniej bez ¶rodków spulchniaj±cych i konserwantów; 2) bochenek winien byæ pod³u¿ny o wadze netto 0,6 kg; 3) krojony w kromki o grubo¶ci 9 ÷ 11 mm; 4) byæ pakowany w foliê dopuszczon± do kontaktu z ¿ywno¶ci±; 5) struktura i konsystencja: a) wszystkie sk³adniki równomiernie wymieszane, b) konsystencja sprê¿ysta; 6) procentowy udzia³ m±ki u¿ytej do wyrobu: a) pszenna 30%, b) ¿ytnia 70 %; 7) barwa: a) jasna, charakterystyczna dla wyrobu, b) niedopuszczalna barwa ciemnobr±zowa ¶wiadcz±ca o przypaleniu; 8) smak i zapach: a) charakterystyczny dla wyrobu, b) niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy. 5.Podany w opisie przedmiot zamówienia, wyszczególniony w wykazie asortymentowo - ilo¶ciowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 1 do SIWZ oraz formularz ofertowo-cenowy stanowi±cy za³±cznik Nr 3 do SIWZ, jedynie prognozuj± szacunkow± ilo¶æ dostawy pieczywa i maj± charakter wy³±cznie orientacyjny. Nie stanowi± ze strony zamawiaj±cego zobowi±zania do zamówienia produktów w podanej ilo¶ci. 6.Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶æ sk³adania ofert czê¶ciowych. 7.Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci sk³adania ofert wariantowych. 8.Dostawa produktów do magazynu ¿ywno¶ciowego Zamawiaj±cego odbywaæ siê bêdzie na podstawie przyjêcia magazynowego przez magazyniera, który potwierdzi odbiór towaru w³asnorêcznym podpisem na fakturze Dostawcy.
II.1.5)
przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.01.2017.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Aktualna decyzja lub za¶wiadczenie w³a¶ciwego Powiatowego Lekarza Weterynarii albo Pañstwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzaj±ce objêcie nadzorem sanitarnym Wykonawcy oraz producentów wyrobów opisanych w dziale 3 SIWZ lub dopuszczenie do obrotu handlowego pieczywem - wystawione lub po¶wiadczone nie wcze¶niej, ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2)
przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: (//www.wpsp.internetdsl.pl w zak³adce Przetargi).
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy 37-710, ul. Ró¿ana 9,(budynek Administracji nr 15, pokój nr 02 - Zamówienia Publiczne..
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 07.01.2016 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy 37-710, ul. Ró¿ana 9,(budynek Administracji nr 15, pokój nr 10 - Sekretariat Szpitala.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKU£ÓW ¯YWNO¦CIOWYCH NA POTRZEBY STO£ÓWKI PRZEDSZKOLA LE¦NEGO W BOLSZEWIE PRZY UL. LE¦NEJ 35 NA 2025 ROK Z PODZIA£EM NA 9 CZʦCI
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Zespo³u Szkolno- Przedszkolnego Nr 2 w Bia³ymstoku
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki SP1 im. Tadeusza Ko¶ciuszki w Nowym Tomy¶lu
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych w celu przygotowania posi³ków dla mieszkañców Bursy nr 2 Zespo³u Szkó³ Mechanicznych w Opolu
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych z podzia³em na czê¶ci: pieczywo i wyroby ciastkarskie; warzywa owoce i jaja; mro¿onki; miêso i wêdliny dla DPS Ruda Ró¿aniecka
- Sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych w roku 2025
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.