eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SosnowiecDostawa artykułów spożywczych, wody mineralnej, napojów

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-10

Sosnowiec: Dostawa artykułów spożywczych, wody mineralnej, napojów
Numer ogłoszenia: 185282 - 2013; data zamieszczenia: 10.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu , ul. Szpitalna 1, 41-219 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 32 41 30 111, faks 32 41 30 112.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych, wody mineralnej, napojów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie składa się z 29 pakietów, z których każdy stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Dopuszcza się składanie ofert na każdy pakiet odrębnie. Pakiet nr 1 - Makarony Pakiet nr 2 - Przyprawy - CPV: 15870000-7 Pakiet nr 3 - Kasze - CPV: 15613000-8; Pakiet nr 4 - Mąka - CPV: 15612100-2; Pakiet nr 5 - Pieczywo dietetyczne paczkowane - CPV 15820000-2; Pakiet nr 6 - Warzywa strączkowe suche - CPV 03212210-5; Pakiet nr 7 - Ryby, przetwory rybne - CPV 15220000-6; Pakiet nr 8 - Wyroby cukiernicze pieczone - CPV 15812000-3; Pakiet nr 9 - Galanteria mleczarska I - CPV 15.50.00.00-3; Pakiet nr 10 - Galanteria mleczarska - bar - CPV 15.50.00.00-3; Pakiet nr 11 - Tłuszcze roślinne - CPV 15.40.00.00-2 Pakiet nr 12 - Jaja spożywcze - CPV 03.14.25.00-3 Pakiet nr 13 - Pieczywo zwykłe - CPV 15612500-6; Pakiet nr 14 - Wędliny, mięso - CPV 15131130-5, 15119000-5; Pakiet nr 15 - Lody - CPV 15.55.50.00-3; Pakiet nr 16 - Obwarzanki -15612500-6; Pakiet nr 17 - Mrożonki - kod CPV: 15896000-5; Pakiet nr 18 - Żurek -CPV: 15800000-6; Pakiet nr 19 - Wędliny paczkowane - CPV 15131130-5; Pakiet nr 20 - Przetwory warzywne -CPV: 15897200-4, 15800000-6; Pakiet nr 21 - Artykuły sypkie -CPV: 15800000-6; Pakiet nr 22 - Herbata -CPV: 15863000-5; Pakiet nr 23 - Warzywa różne -CPV: 15331140-0; Pakiet nr 24 - Ziemniaki - kod CPV: 15310000-4; Pakiet nr 25 - Drób - CPV 15112100-7; Pakiet nr 26 - Wyroby garmażeryjne gotowe - CPV 15130000-8; Pakiet nr 27 - Pieczywo -bar - CPV 15810000-9; Pakiet nr 28 - Wody mineralne, napoje - kod CPV: 15981000-8, 15981400-2 Pakiet nr 29 - Wody mineralne typu Jurajska, napoje- kod CPV: 15981000-8; 15981400-2,.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.98.10.00-8, 15.13.00.00-8, 15.31.00.00-4, 15.61.30.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 29.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 3.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.1. oświadczenie, według załącznika nr 2 do SIWZ, 1.2. aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosuje się odpowiednio § 4 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. z 2009r. Nr 226, poz. 1817).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie, według załącznika nr 2 do SIWZ,

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie, według załącznika nr 2 do SIWZ,

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie, według załącznika nr 2 do SIWZ,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie, według załącznika nr 2 do SIWZ,

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    4. Wymagania dotyczące zamówienia: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914); 4.2 Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. przy ul. Szpitalnej 1 i/lub ul. Zegadłowicza3, zgodnie z wyborem Zamawiającego, ściśle wg zamówień telefonicznych; 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną; 4.4 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy; 4.5 Oznakowania artykułów żywnościowych, zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

4. Wartość o której mowa w ust. 1 może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT lub w przypadku korzystnych zmian cenowych dla Zamawiającego. 5. Wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji (bez obowiązku wprowadzenia aneksem) odpowiednio o kwotę podatku VAT, wynikającą ze stawki tego podatku, obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. 6. Strony zastrzegają prawo do negocjacji cen jednostkowych w przypadku konieczności zapłaty Wykonawcy ceny wyższej, będącej wynikiem zmiany stawki podatku VAT. 4. Dopuszcza się zmiany ilości asortymentu określonego w załączniku do umowy - formularzu asortymentowo-cenowym, w obrębie poszczególnych pakietów, przy zachowaniu cen jednostkowych zgodnych z ofertą Wykonawcy oraz wartości brutto danego pakietu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: : Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu, ul. Szpitalna 1, Dział Zamówień Publicznych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.05.2013 godzina 11:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu, ul. Szpitalna 1, III p. Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 Makarony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Makaron wyborowy grube formy kg 650,0 2 Makaron zwykły formy średnie 50,0 3 Makaron nitka cienka 100,0 4 Makaron zacierka 50,0 5 Makaron łazanka 100,0.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.30.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Sól warzona biała kg 475,0 2 Pieprz prawdziwy czarny mielony kg 3,0 3 Kwasek cytrynowy kg 4,0 4 Ziele angielskie kg 0,8 5 Majeranek kg 1,3 6 Liść laurowy kg 0,5 7 Kminek kg 0,3 8 Czosnek granulowany kg 0,4 9 Papryka słodka moielona kg 0,8 10 Delikat przyprawa do mięsa kg 0,3 11 Przyprawa do ryb kg 0,4 12 Delikat przyprawa do drobiu 25g szt. 13 13 Przyprawa do bigosu 20g szt. 8 14 Przyprawa do potraw Kucharek kg 45,0 15 Przyprawa w płynie opak. 1 ÷ 5 l L 175,0 16 Ocet spirytusowy 6% - 10% 0,5 l but. szt. 10 17 Przyprawa do flaków 20g szt. 8 18 Przyprawa do fasoli 20g szt. 13 19 Oregano kg 1,0 20 Żelatyna spożywcza opak. 50g szt. 8 21 Przyprawa do piernika opak. 40g szt. 8 22 Soda oczyszczona opak. 50g szt. 8 23 Przyprawa Gyros 30g szt. 20 24 Cynamon 20g szt. 13 25 Goździki opak. 10g szt. 8 26 Koper suszony 25g szt. 25 27 Zupa typu Vifon 60g różne smaki szt. 18.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.30.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 Kasze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ryż kg 750,0 2 Kasza jęczmienna średnia 230,0 3 Kasza manna 500,0 4 Płatki owsiane 190,0 5 Płatki jęczmienne 190,0 15613000-8;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.30.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 Mąka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mąka pszenna typ 500 kg 750,0 2 Mąka tortowa typ 450 kg 25,0.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 Pieczywo dietetyczne paczkowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Suchary wyborowe 300g szt. 25 2 Suchary bc 285g szt. 3 3 Biszkopty 120g szt. 38 4 Pieczywo ryżowe typu GRANEX 100g zwykłe (bez glutenu) szt. 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 Warzywa strączkowe suche.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Fasola Jaś kg 62,0 2 Fasola drobna jednolita kg 37,0 3 Groch omielany kg 62,0 03212210-5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.22.10-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 Ryby, przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet z ryby - morszczuk mrożony SHP kl. I kg 150,0 2 Śledzie solone typu Matias 5kg kg 20,0.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 Wyroby cukiernicze pieczone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ciastka deserowe różne nie mniej niż 90g szt. 650 2 Ciastka drobne nadziewane typu eklerki, ptysie itp.. kg 28 3 Ciasta różne kg 25 4 Bułki słodkie różne nie mniej niż 100g szt. 5500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9 Galanteria mleczarska I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ser podpuszczkowy twardy żółty tłusty typu Gouda kg 63,0 2 Serek topiony 100g różne smaki szt. 25 3 Serek topiony 50g różne smaki szt. 80 4 Serek fromage różne smaki 100g szt. 80 5 Serek fromage typu Górski przysmak szczypiorkowy, ziołowy, naturalny 80g szt. 80 6 Serek homogenizowany naturalny b/c półtłusty pak. ~130÷135g szt. 300 7 Serek homogenizowany owocowy półtłusty pak. ~130÷135g szt. 400 8 Kefir 2% Luks. ~200g szt. 50 9 Jogurt naturalny probiotyczny b/c ~200g szt. 250 10 Jogurt owocowy ~200g szt. 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet nr 10 Galanteria mleczarska - bar.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ser podpuszczkowy twardy (żółty) porcjowany pak. Folia ~ 150g szt. 75 2 Serek topiony ~ 17,5g szt. 300 3 Serek topiony tylżycki ~ 100g szt. 75 4 Serek topiony z borowików ~100g szt. 90 5 Serek topiony szynka ~100g szt. 90 6 Serek topiony słonecznik ~100g szt. 50 7 Serek topiony szczypiorek ~100g szt. 90 8 Serek topiony Złoty Ement. ~100g szt. 115 9 Serek topiony warzywa ~ 100g szt. 90 10 Serek topiony Hochland ~200g szt. 175 11 Serek topiony plastry ~150g szt. 25 12 Masło Lurpak ~10g 82% tłuszczu szt. 600 13 Masło Lactime ~ 10g szt. 600 14 Ser topiony tosty 150g szt. 25 15 Serek homogenizowany naturalny półtłusty pak. ~ 150g szt. 50 16 Serek homogenizowany owocowy półtłusty pak. ~150g szt. 625 17 Serek Jogobella ~150g szt. 125 18 Homo Danio serek ~140g szt. 175 19 Krem Fantazja owoc. kącik ~106÷130g szt. 25 20 Homo Wanilia serek ~150g szt. 135 21 Serek Bieluch~150g szt. 225 22 Serek do chleba ~100g: naturalny i różne smaki szt. 250 23 Serek wiejski ~200g szt. 225 24 Śmietanka do kawy Łowicz ~10g szt. 1250 25 Mleko zagęszczone niesłodzone GOSTYŃ ~200g szt. 300 26 Mleko zagęszczone niesłodzone ~350g szt. 250 27 Mleko Łaciate UHT 2% 0.5 l szt. 75 28 Mleko Łaciate UHT 3,2% 0.5 l szt. 75 29 Mleko Łaciate UHT 2% 1 l szt. 25 30 Mleko Łaciate UHT 3,2% 1 l szt. 25 31 Kefir ~250g 2% Luks. szt. 115 32 Kefir ~400g 2% Luks. szt. 15 33 Jogurt naturalny b/c ~180g szt. 250 34 Jogurt naturalny ~400g szt. 15 35 Jogobella jogurt owocowy ~150g szt. 250 36 Jogurt z musli ~150g szt. 90 37 Maślanka naturalna KRASNYSTAW ~400g szt. 22 38 Maślanka owocowa KRASNYSTAW ~400g szt. 25 39 Jogurt Jogobella zboża ~180g szt. 125 40 Jogurt Jogobella do picia ~330g szt. 75 41 Jogurt Actimel ~100g szt. 100 42 Jogurt Activia ~115g szt. 90 43 Jogurt owocowy 0 ~350g szt. 40 44 Jogurt Activia ~200g butelka szt. 12 45 Kaszka smakija mix ~130g szt. 50 46 Deser Berlisso mix ~180g szt. 50 47 Jogurt Krasnystaw wapń ~175g szt. 375 48 Jogurt Jogobella light mix 150g szt. 375 49 Sałatki Lisner 150g różne szt. 600 50 Pasta Pastella Lsner 80g szt. 150 15.50.00.00-3;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pakiet nr 11 Tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna mleczna w blokach kg 190,0 2 Olej uniwersalny poj. 1 l L 215,0.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Pakiet nr 12 Jajka spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja spożywcze średnie (55-60g) kl. I Szt. 7500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Pakiet nr 13 Pieczywo zwykłe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb mieszany pszenno-żytni, bochenki po 700g (22 kromki) szt. 12500 2 Bułka zwykła 50g szt. 80000 3 Chleb razowy bez dodatku miodu i cukru, bochenki po 600g (20 kromek) szt. 2500 4 Bułka tarta kg 80,0 5 Drożdże kg 10,0 6 Drożdżówka 80÷100 g szt. 500 7 Baton pszenny 400 g szt. 50 15612500-6;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Pakiet nr 14 Wędliny, mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Szynka mielona wieprzowa kg 5 2 Szynka wieprzowa got. ekstra wędzona kg 50 3 Szynka wiejska kg 5 4 Polędwica drobiowa (100% mięsa drobiowego) kg 45 5 Kiełbasa drobiowa (diety) typu oławska, szynka kg 75 6 Kiełbasa typu: krakowska, zielonogórska, żywiecka, szynka wp., szynka woł. kg 5 7 Kiełbasa kminkowa kg 10 8 Kiełbasa typu mielonka, pieczeń rzymska itp.. kg 10 9 Mortadela kg 65 10 Boczek wędzony z żeberkami surowy kg 75 11 Kiełbasa typu zwyczajna kg 200 12 Baleron wieprzowy gotowany kg 7 13 Parówki drobiowe kg 50 14 Kiełbaski typu senatorskie drobiowe kg 150 15 Karczek wp. z kością kg 200 16 Boczek wp. z kością kg 5 17 Łopatka z kością kg 350 18 Schab wp. z kością kg 750 19 Łopatka wp. b/k kg 125 20 Mięso wp.-woł. Mielone kg 50 21 Wołowina gulaszowa kg 600 22 Wieprzowina gulaszowa kg 250 23 Wątroba wieprzowa kg 50 24 Słonina kg 2,5 25 Kości wieprzowe wędzone kg 50 26 Smalec wieprzowy paczkowany 250g kg 2,5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.11.90.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Pakiet nr 15 Lody.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Lody różne smaki ~ 90 ml typu: Koral, Zielona Budka, Algida i inne szt. 150 2 Lody różne smaki ~ 110 ml typu: Koral, Zielona Budka, Algida i inne szt. 150 3 Lody różne smaki ~ 220 ml typu: Koral, Zielona Budka, Algida i inne szt. 80 4 Lody różne smaki ~ 300 ml typu: Koral, Zielona Budka, Algida i inne szt. 38 5 Rolady lodowe ~1000 ml szt. 7 6 Torty lodowe ~1000 ml szt. 7 15.55.50.00-3;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.50.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Pakiet nr 16 Wyroby piekarnicze - obwarzanki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Obwarzanki, Precle typu krakowskie (z makiem, z sezamem, z solą) 100g szt. 5500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Pakiet nr 17 Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Aronia mrożona kg 25 2 Truskawka mrożona kg 150 3 Brokuły mrożone kg 750 4 Szpinak rozdrobniony mrożony kg 25 5 Fasolka szparagowa mrożona kg 125 6 Brukselka mrożona kg 125 7 Marchewka mrożona kostka kg 125 8 Groszek zielony mrożony kg 75 9 Papryka czerwona mrożona kg 50 10 Mieszanka kompotowa kg 25 11 Włoszczyzna 3 - składnikowa paski mrożona: marchew, pietruszka, seler kg 500 12 Mieszanka warzywna 5 - składnikowa mrożona kg 10 13 Frytka MR. op. 2,5kg kg 250 14 Flaki MR. Blanszowane op. 900g kg 25.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Pakiet nr 18 Żurek w płynie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Żurek w płynie opak. 0,5L szt. 250 15800000-6;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Pakiet nr 19 Wędliny paczkowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Wędliny wysokogatunkowe paczkowane typu szynka extra, baleron, polędwica sopocka 100g-150g kg 50 2 Wędliny wysokogatunkowe paczkowane podsuszane typu kabanos, myśliwska 100g - 150g kg 23 15131130-5;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Pakiet nr 20 Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Koncentrat pomidorowy 30% op. ~4500÷4800g szt. 5 2 Koncentrat pomidorowy 30% op. ~3200÷3300g szt. 3 3 Koncentrat pomidorowy 30% op. 1 kg szt. 50 4 Koncentrat pomidorowy 30% op. 400g szt. 25 5 Koncentrat pomidorowy 30% op. 200g szt. 100 6 Koncentrat pomidorowy 30% op. 70g szt. 75 7 Groszek zielony konserwowy 400g szt. 50 8 Kukurydza konserwowa 400g szt. 125 9 Kukurydza konserwowa 2650g szt. 2 10 Papryka konserwowa cała ~900g szt. 100 11 Papryka konserwowa ćwiartki ~720g szt. 50 12 Papryka konserwowa ~500g szt. 25 13 Papryka konserwowa ~300g szt. 25 14 Ogórek konserwowy 1 l szt. 125 15 Fasolka konserwowa zielona ~720g szt. 20 16 Fasolka konserwowa zielona ~520g szt. 10 17 Fasolka konserwowa czerwona ~400g szt. 15 18 Chrzan tarty na kwasku cytr. ~180g szt. 50 19 Musztarda chrzanowa ~190g szt. 50 20 Musztarda stołowa ~500g szt. 10 21 Majonez wyborowy ~250g szt. 80 22 Sok Bobofrut b/c 175 ml szt. 600 23 Powidła śliwkowe ~300g szt. 25 24 Dżem ~280÷330g szt. 50 25 Dżem opakowanie 25g szt. 2500 26 Miód pszczeli naturalny opakowanie 25g szt. 2500 27 Miód pszczeli naturalny ~200g szt. 13 28 Miód pszczeli naturalny ~400g szt. 5 29 Miód sztuczny ~320g szt. 10 30 Pasztet drobiowy ~130÷160g szt. 75 31 Pasztet drobiowy 50g szt. 2500 32 Ketchup 250g szt. 50 33 Majonez wyborowy ~720g szt. 15 34 Majonez wyborowy ~280g szt. 100 35 Pieczarki marynowane ~310g szt. 40 36 Oliwki ciemne b/pestek ~140g szt. 3 37 Oliwki zielone faszerowane papryką ~140g szt. 3 38 Seler konserwowy ~300g szt. 30 39 Koncentrat barszczu czerwonego ~330ml szt. 5 40 Tuńczyk w sosie własnym ~170g szt. 80 41 Ananas poj. ~565g szt. 8 42 Brzoskwinia poj. ~850g szt. 7 15897200-4, 15800000-6;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.72.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Pakiet nr 21 art. sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mąka ziemniaczana kg 5,0 2 Cukier kg 2000,0 3 Cukier puder kg 10,0 4 Herbata granulowana kg 150,0 5 Kawa zbożowa Kujawianka kg 250,0 6 Kleik ryżowy opak. 170g szt. 300 7 Kaszka mleczno-ryżowa opak. 230÷250g szt. 200 8 Kaszka bezmleczna owocowa opak. 230÷250g szt. 5 9 Budyń bez cukru ~41g szt. 200 10 Galaretka owocowa ~80g szt. 100 11 Kisiel bez cukru opak. 45g szt. 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: Pakiet nr 22 Herbata.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Herbata expresowa Lipton Yellow op. 100 torebek x 2g op. 13 2 Herbata expresowa Lipton op. 25 torebek x 2g op. 50 15863000-5; 3 Lipton owocowe exp. 20 torebek op. 13 4 Saga exp. 20 torebek op. 90 5 Saga owoc. Exp. 25 torebek op. 90 6 Herbaty exp. typu Dilmah w kopertach różne smaki szt. 315 7 Herbata exp. 20 torebek typu Minutka, Posti op. 40 8 Herbata exp. typu grzaniec 10 torebek op. 6 9 Herbata owoc. Vitax exp. ~20 ÷ 25 torebek op. 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 23 NAZWA: Pakiet nr 23 Warzywa różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Marchew korzeń kg 1500 2 Burak czerwony kg 950 3 Pietruszka korzeń kg 450 4 Seler korzeń kg 780 5 Kapusta biała (główka) kg 400 6 Kapusta czerwona (główka) kg 350 7 Kapusta pekińska (główka) kg 50 8 Kapusta brukselka kg 80 9 Cebula zaschnięta kg 300 10 Czosnek krajowy, średnica ok.. 3cm szt. 100 11 Pietruszka zielona: okres letni, pęczek nie mniej niż 100g szt. 700 12 Pietruszka zielona: okres zimowy, pęczek nie mniej niż 50g szt. 100 13 Koperek: okres letni, pęczek nie mniej niż 70g szt. 1000 14 Koperek: okres zimowy, pęczek nie mniej niż 35g szt. 200 15 Por wczesny ok. 150÷200g sztuka szt. 25 16 Marchew młoda obcinana kg 1000 17 Seler z nacią pęczki szt. 200 18 Seler obcinany młody kg 250 19 Buraki młode kg 1000 20 Por kg 20 21 Kapusta biała wczesna średnica ~15 cm szt. 150 22 Kapusta czerwona wczesna średnica ~15 cm szt. 80 23 Cebula młoda (nie zaschnięta kg 150 24 Pomidory kg 300 25 Ogórek zielony świeży kg 150 26 Ogórek szklarniowy kg 25 27 Papryka żółta, zielona kg 30 28 Papryka czerwona kg 70 29 Kabaczek/cukinia kg 150 30 Kalafior średnica ~15 cm szt. 300 31 Brokuły średnica ~15 cm szt. 250 32 Fasolka szparagowa kg 100 33 Botwina pęczek ok. 5 szt. p. 150 34 Kalarepka średnica 7÷8 cm szt. 50 35 Fasolka szparagowa zielona kg 150 36 Rzodkiewka, pęczek nie mniej niż 10 szt. szt. 400 37 Sałata zielona główka szt. 250 38 Szczypiorek, pęczek nie mniej niż 70g szt. 25 39 Ogórek kiszony kg 450 40 Kapusta kiszona kg 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.40-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 24 NAZWA: Pakiet nr 24 Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ziemniaki jadalne późne workowane 25 kg kg 10000 2 Ziemniaki jadalne wczesne workowane 25 kg kg 13000 15310000-4;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 25 NAZWA: Pakiet nr 25 Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kura mięsna kg 500,0 2 Kurczęta bez podrobów kg 800,0 3 Porcja rosołowa kg 250,0 4 Ćwiartka z kurczaka kg 1000,0 5 Filet z kurczaka św. kg 500,0 6 Filet z indyka św. kg 5,0 7 Wątróbka drobiowa kg 150,0 8 Podudzie trybowane z indyka kg 600,0 15112100-7;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 26 NAZWA: Pakiet nr 26 Wyroby garmażeryjne gotowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Udko z rożna kg 10 2 Kiełbasa z grila kg 8 3 Galareta wieprzowa. z czosnkiem 300g szt. 15 4 Galareta wieprzowa 300g szt. 15 5 Galareta drobiowa 300g szt. 15 6 Placek ziemniaczany po węgiersku szt. 25 7 Szaszłyk wieprzowy kg 5 8 Szaszłyk drobiowy kg 5 9 Żeberka z/k z kapustą kg 5 10 Żeberka wieprzowe kg 5 11 Stek z cebulką kg 5 12 Golonko delikatesowe kg 5 13 Golonko z kapustą kg 3 14 Schab po zbójnicku kg 3 15 Filet z grila kg 2 16 Schab drobiowy z majerankiem kg 2 15130000-8;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 27 NAZWA: Pakiet nr 27 Pieczywo - bar.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bułka z ziarnami 70g szt. 250 2 Bułka pszenna 100g szt. 2600 3 Paluch 70g-80g z ziarnem, z ziołami szt. 650 4 Bułka sojowa 80g szt. 250 5 Bułka grahamka 80g szt. 650 6 Bułka kajzerka 60g szt. 2600 7 Bułka razowa z dynią 80g szt. 1350 15810000-9;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 28 NAZWA: Pakiet nr 28 Woda, napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Cisowianka woda 0,5 l gaz szt. 750 2 Cisowianka woda 0,5 l n/g szt. 750 3 Cisowianka woda sport 0,7 l szt. 800 4 Cisowianka woda 1,5 l gaz szt. 375 5 Cisowianka woda 1,5 l n/g szt. 750 6 Nałęczowianka woda smakowa 1,5 l n/g szt. 250 7 Woda Nałęczowianka gaz. 0,5 l szt. 750 8 Woda Nałęczowianka n/g 0,5 l szt. 750 9 Woda Nałęczowianka n/g 1,5 l szt. 750 10 Woda Nałęczowianka gaz. 1,5 l szt. 375 11 Woda Nałęczow. Sprint n/g 0,75 l szt. 625 12 Woda Muszynianka 1,5 l szt. 750 13 Woda Muszynianka 0,6 l szt. 500 14 Woda Żywiec n/g 1,5 l szt. 250 15 Woda Żywiec gaz. 1,5 l szt. 250 16 Żywiec woda smakowa n/g 1,5 l szt. 200 17 Ustronianka woda gaz 1,5l szt. 250 18 Ustronianka woda n/g 1,5l szt. 375 19 Ustronianka z jodem 1,5 l szt. 90 20 Woda źródlana 5 l szt. 12 21 Woda Nestle Aquarel 0,5 l gaz szt. 75 22 Woda Dąbrowianka 0,5 l n/g szt. 125 23 Woda Dąbrowianka 1,5 l n/g szt. 125 24 Woda Dąbrowianka 1,5 l gaz szt. 75 25 Woda Staropolanka 1,5 l gaz szt. 125 26 Woda Staropolanka 1,5 l n/g szt. 125 27 Woda Staropolanka 0,5 l n/g sport cap szt. 125 28 Woda Staropolanka 0,5 l smakowa szt. 125 29 Napój energetyzujący 1 l szt. 50 30 Napój energetyzujący 0,25 l puszka szt. 25 31 Napoje owocowe różne smaki 0,5 l szt. 25 32 Napoje w kartonach 0,2 l szt. 25 33 Napoje owocowe różne smaki 1,5 l szt. 40 34 Napoje typu oranżada różne smaki 1,5 l szt. 40 35 Napoje różne smaki 2 l szt. 25.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.98.14.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 29 NAZWA: Pakiet nr 29 Woda typu Jurajska, napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jura Sport n/g 0,5 l szt. 375 2 Woda Jurajska gaz. 1,5 l szt. 375 3 Woda Jurajska n/g 1,5 l szt. 500 4 Woda Jurajska gaz 0,5 l szt. 375 5 Woda Jurajska n/g 0,5 l szt. 500 6 Woda Jurajska lekko-gazowana 1,5 l szt. 250 7 Woda Jurajska gaz 0,5 l ze smakiem Limonki, Pomarańczy, Jabłka, Truskawki szt. 250 8 Woda Jurajska gaz 1,5 l ze smakiem Limonki, Pomarańczy, Jabłka, Cytryny, Truskawki szt. 250 9 Woda Jurajska n/g 0,5 l ze smakiem Poziomki, Cytryny, Grapefruit szt. 375 10 Woda Jurajska n/g 1,5 l ze smakiem Poziomki, Cytryny, Grapefruit, Truskawki szt. 250 11 Frutek Aqua n/g smakowy 0,5 l szt. 25 12 Napoje Frutek 0,33 l z zamknięciem typu sport-cap szt. 25 13 Jurajska napoje gazowane 0,5 l różne smaki szt. 250 14 Jurajska napoje gazowane 1,5 l różne smaki szt. 250 15 Tonik 0,5 l różne smaki szt. 250 16 Tonik 1,5 l różne smaki szt. 375 17 Napoje niegazowane z ekstraktem Herbaty Ice Tea 0,5 l szt. 125 18 Napoje niegazowane z ekstraktem Herbaty Ice Tea 1,5 l szt. 90 19 Cola 2 l szt. 125.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.98.14.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.