Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-06-04
Przemyśl: Opracowanie materiałów i prowadzenie kursów e-learningowych realizowanych w ramach projektu Szansa sukcesu
Numer ogłoszenia: 185634 - 2012; data zamieszczenia: 04.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych , ul. Bakończycka 11, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 0-16 6788486, faks 0-16 6788486.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsu-hig.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Opracowanie materiałów i prowadzenie kursów e-learningowych realizowanych w ramach projektu Szansa sukcesu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług związanych z prowadzeniem kursów e-learningowych przygotowujących do zdania egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym oraz egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, realizowanych w ramach projektu Szansa sukcesu w Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu współfinansowanym przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, nr Konkursu 16/POKL/9.2/2010. Kursy e_larningowe prowadzone będą od października 2012r. do 30 kwietnia 2013r. W ramach umowy Wykonawca winien zorganizować 8 rodzajów kursów prowadzonych dla grup ok. 5 osobowych: 1. kurs e-learningowy przygotowujący do matury z matematyki, 2. kurs e-learningowy przygotowujący do matury z j. polskiego, 3. kurs e-learningowy przygotowujący do matury z j. niemieckiego, 4. kurs e-learningowy przygotowujący do matury z j. angielskiego, 5. kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Hotelarstwa 6. kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Usług Fryzjerskich, 7. kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, 8. kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego, Wykonawca w ramach umowy oprócz prowadzenia kursów zobowiązany jest opracować bądź zaktualizować umieszczone przez Zamawiającego na platformie edukacyjnej materiały (wypracowane na poprzednich kursach realizowanych w ramach projektu), uwzględniając dla kursów e-learningowych przygotowujących do matury standardy wymagań będących podstawą przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów zawarte w rozporządzeniu MEN z dnia 10 sierpnia 2001r.(Dz.U. z 2001r. Nr 92, poz. 1020 z późn. zm.), a dla kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe standardy wymagań będących podstawą przeprowadzenia egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe zawarte w rozporządzeniu MEN z dnia 10 marca 2010r. (Dz.U. z 2010r. Nr 103 poz. 652 z późn. zm). Wykonawca winien opublikować materiały na szkolnej platformie edukacyjnej Librus. Materiały należy opracować w oparciu o program przedstawiony Zamawiającemu do akceptacji pod kątem ich zgodności ze standardami wymagań zawartymi w wyżej wymienionych rozporządzeniach Ministra Edukacji Narodowej. Kursy odbywać się będą w trybie korespondencyjnym z wykorzystaniem metody e-learning oraz interaktywnego systemu konsultacji i doradztwa. Uczestnicy kursu otrzymywać będą materiały szkoleniowe oraz testy sprawdzające sukcesywnie umieszczane na platformie edukacyjnej -przynajmniej 25 pakietów w okresie realizacji dla każdego rodzaju kursu (pakiet -opracowany tematycznie w formie elektronicznej zakres materiału wraz z elementami sprawdzającymi wiedzę uczniów). Wykonawca zobowiązany jest również udzielać wskazówek metodyczno-organizacyjnych uczestnikom kursu, monitorować działania uczestników kursu na platformie (motywowanie, śledzenie i raportować na bieżąco działania uczestników kursu), organizować spotkania stacjonarne (co najmniej 2 w każdym półroczu), prowadzić dokumentację związaną z kursami, tj. prowadzenie dziennika dla każdego rodzaju kursu, opracować plan i program kursu, testy sprawdzające wiedzę i umiejętności uczniów (na początek i koniec każdego rodzaju kursu) oraz sprawozdań z przeprowadzonych testów. Wskazana powyżej liczebność grup po przeprowadzeniu rekrutacji może ulec zwiększeniu (max do 10 osób), nie wpłynie to jednak na zwiększenie wynagrodzenia Wykonawcy. Wykonywanie zleconych zadań odbywać się będzie z wykorzystaniem szkolnej platformy edukacyjnej Librus udostępnionej przez Zamawiającego, oraz z wykorzystaniem materiałów opracowanych na poprzednich kursach i umieszczonych na platformie edukacyjnej..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.20.00.00 - Usługi szkolnictwa średniego 80.42.00.00 - Usługi e-learning .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.04.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny na podstawie oświadczenia na zasadzie spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony w stosunku do Wykonawcy który oświadczy, że dysponuje bądź będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz wskaże do wykonania niniejszego zamówienia osoby spełniające kryteria ustalone przez Zamawiającego: a. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów maturalnych - posiadające kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). b. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w zawodach Technik Usług Fryzjerskich, Technik Hotelarstwa, Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego - posiadające kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). W celu potwierdzenia spełnienia powyższych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć imienny wykaz osób które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia zawierający co najmniej: imię i nazwisko, informację na temat wykształcenia, doświadczenia zawodowego, uprawnień i ukończonych szkoleń.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony w stosunku do Wykonawcy który oświadczy, że dysponuje bądź będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz wskaże do wykonania niniejszego zamówienia osoby w ilości wymaganej przez Zamawiającego oraz spełniające kryteria ustalone przez Zamawiającego: a. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów maturalnych - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). b. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w zawodach Technik Usług Fryzjerskich, Technik Hotelarstwa, Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). W celu potwierdzenia spełnienia powyższych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć imienny wykaz osób które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia zawierający co najmniej: imię i nazwisko, informację na temat wykształcenia, doświadczenia zawodowego, uprawnień i ukończonych szkoleń.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony w stosunku do Wykonawcy który oświadczy, że dysponuje bądź będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz wskaże do wykonania niniejszego zamówienia osoby w ilości wymaganej przez Zamawiającego oraz spełniające kryteria ustalone przez Zamawiającego: a. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów maturalnych - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). b. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w zawodach Technik Usług Fryzjerskich, Technik Hotelarstwa, Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). W celu potwierdzenia spełnienia powyższych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć imienny wykaz osób które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia zawierający co najmniej: imię i nazwisko, informację na temat wykształcenia, doświadczenia zawodowego, uprawnień i odbytych szkoleń.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny na podstawie oświadczenia na zasadzie spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsu-hig.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu, 37-700 Przemyśl, ul. Bakończycka 11 - sekretariat..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.06.2012 godzina 09:00, miejsce: Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu, 37-700 Przemyśl, ul. Bakończycka 11 - sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Szansa sukcesurealizowany w Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu współfinansowanym przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, nr Konkursu 16/POKL/9.2/2010.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
INNE PRZETARGI Z PRZEMYŚLA
- Zakup oznakowania drogowego
- Dostawa oleju opałowego dla Sądu Okręgowego w Przemyślu - do celów grzewczych."
- Wykonywanie przeglądów technicznych oraz kompleksową naprawę ambulansów sanitarnych
- Ochrona fizyczna osób i mienia w Prokuraturze Okręgowej w Przemyślu oraz w podległych jednostkach rejonowych.
- Dostawa bezprzewodowego systemu telefonii IP
- "Usługa kompleksowego utrzymania czystości w budynku Sądu Rejonowego w Przemyślu"
więcej: przetargi w Przemyślu »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.