Ogłoszenie z dnia 2008-08-11
Pozezdrze: Przetarg nieograniczony ogłoszony przez Wójta Gminy Pozezdrze na
ORGANIZACJĘ IMPREZY - POŻEGNANIE LATA Z RYBĄ - W MIEJSCOWOŚCI POZEZDRZE w ramach realizacji projektu - Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produkty rybne poprzez organizację kampanii promocyjnej ryb
i produktów rybnych w Gminie Pozezdrze pn. Dzień z rybą.
Numer ogłoszenia: 186699 - 2008; data zamieszczenia: 11.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Pozezdrze, ul. 1 Maja 1A, 11-610 Pozezdrze, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 4279006, fax 087 4279333.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.pozezdrze.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony ogłoszony przez Wójta Gminy Pozezdrze na ORGANIZACJĘ IMPREZY - POŻEGNANIE LATA Z RYBĄ - W MIEJSCOWOŚCI POZEZDRZE w ramach realizacji projektu - Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produkty rybne poprzez organizację kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Gminie Pozezdrze pn. Dzień z rybą..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi dotyczącej przygotowania i przeprowadzenia kampanii promocyjnej spożywania ryb w plenerze w miejscowości Pozezdrze w ramach projektu - Znajdowanie oraz promowanie nowych rynków zbytu na produkty rybne poprzez organizację kampanii promocyjnej ryb i produktów rybnych w Gminie Pozezdrze pn. DZIEŃ Z RYBĄ - Etap I - PROMOWANIE SPOŻYWANIA RYB W RAMACH IMPREZY POD HASŁEM - POŻEGNANIE LATA Z RYBĄ - W MIEJSCOWOŚCI POZEZDRZE. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje w szczególności: 1. Przygotowanie programu imprezy promocyjnej w plenerze i materiałów promocyjnych, zapewnienie warunków sanitarnych, technicznych, nagłośnienia, przeprowadzenie imprezy plenerowej zgodnie z zatwierdzonym przez zamawiającego programem. 2. Przeprowadzenie degustacji potraw rybnych w plenerze. Przygotowanie i wydanie 16 różnych rodzajów dań rybnych łącznie - 4500 porcji dań rybnych i 1400 porcji zupy rybnej. 3. Organizacja dwóch stoisk garmażeryjnych (kuchni polowych) wraz z zakupem towarów na przygotowanie produktów rybnych w plenerze. 4. Zapewnienie udziału znanego kucharza. 5. Zakup materiałów na potrzeby konkursów, pokazów oraz nagród.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 15.24.20.00 - Gotowe dania rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.20.00 - Gotowe dania rybne Oryginalny kod CPV: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 22.09.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium na podstawie art. 45 ust. 2 ustawy..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy oraz zobowiązany jest spełnić warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust.1 ustawy. W zakresie warunków wskazanych w art. 22 ust.1 ustawy Zamawiający wymaga w szczególności, aby Wykonawca wykazał , iż: 1.1. posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2. posiada doświadczenie w zakresie wykonywania usług objętych zamówieniem tj. wykonał w okresie trzech ostatnich lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną usługę w charakterze agencji reklamowej przeprowadzającej kampanię promocyjną połączona z dostarczaniem potraw i obsługą gastronomiczną o wartości nie mniejszej niż 50% ceny zadeklarowanej w ofercie przez Wykonawcę, 1.3. dysponuje w dniu składania ofert niezbędnym potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, 1.4. znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 23 ustawy przepisy ustawy i zapisy SIWZ dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy usta¬nawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia. 3. Opis dokonywania oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu: 3.1. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia warunki wskazane w pkt 1. muszą być spełnione łącznie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia z zastrzeżeniem, że warunek nie podlegania wykluczeniu z postępowania, o którym mowa w art. 22 ust.1 pkt 4 ustawy musi być spełniony przez każdego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 3.2. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie na podstawie oświadczeń i dokumentów załączonych w ofercie, w oparciu dyspozycje zawarte w pkt 6.0 niniejszej SIWZ. 3.3. Niespełnienie warunku udziału w przetargu stanowi podstawę do wykluczenia Wykonawcy i odrzucenia oferty.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, do oferty należy dołączyć następujące oświadczenia i dokumenty : 1. oświadczenie Wykonawcy w trybie art. 22 ust. 1 ustawy , sporządzone wg Załącznika Nr 2 do SIWZ, 2.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, potwierdzający spełnienie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 5.1.1, 3. wykaz wykonanych usług w charakterze agencji reklamowej przeprowadzającej kampanię promocyjną połączona z dostarczaniem potraw i obsługą gastronomiczną sporządzony wg Załącznika nr 3 do SIWZ, potwierdzający spełnienie warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 5.1.2 SIWZ oraz dokumenty potwierdzające, że wykazane wg Załącznika nr 3 do SIWZ usługi zostały wykonane należycie np. referencje, 4. wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności oraz wykaz niezbędnego sprzętu jakim dysponuje Wykonawca, sporządzony wg Załącznika nr 4 do SIWZ, potwierdzający spełnienie warunku, o którym mowa w pkt 5.1.3 SIWZ, 5. polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, potwierdzający spełnienie warunku, o którym mowa w pkt 5.1.4 SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.pozezdrze.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Pozezdrzu, 11-610 Pozezdrze, ul. 1 Maja 1a, pokój nr 13 lub 17..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.08.2008 godzina 11:00, miejsce: Urząd Gminy w Pozezdrzu, 11-610 Pozezdrze, ul. 1 Maja 1a, pokój nr 4..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt dofinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach SPO - Rybołówstwo i przetwórstwo rybne 2004-2006.
INNE PRZETARGI POZEZDRZE
więcej: przetargi POZEZDRZE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz osób uprawnionych przebywających w ośrodkach wsparcia, wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy
- Świadczenie usług organizacji konferencji, usług hotelowych, gastronomicznych i cateringowych, z podziałem na 6 części
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szpitali Powiatu Gliwickiego Sp. z o.o.
- Świadczenie usługi cateringowej w ramach seminarium naukowego "Więziennictwo w Polsce - przeszłość, teraźniejszość, wyzwania na przyszłość - wybrane tematy" organizowanego w UR
- Usługi cateringowe wraz z wynajmem sali na potrzeby 6 spotkań
- Usługi cateringowe na potrzeby Dziennego Domu Pomocy w Cekcynie
więcej: Gotowe dania rybne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.