Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2009-06-10
Nysa: Ryby przetworzone i konserwowane, cukier bia³y
Numer og³oszenia: 186788 - 2009; data zamieszczenia: 10.06.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Karny w Nysie , ul. Ko¶ciuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Panstwowa jednostka organizacyjna nieposiadaj±ca osobowo¶ci prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Ryby przetworzone i konserwowane, cukier bia³y.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilo¶æ Czê¶æ 1 Ryby przetworzone 1. P³aty ¶ledziowe mro¿one ze skór±- gramatura jednostkowa od 5 kg do 25 kg, 15220000-6, kg 2.300 2.Filet mro¿ony z dorsza bez skóry- opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg, 15220000-6, kg 320 3.Makrela wêdzona - opakowanie jednostkowe od 1 kg do 6 kg, 15234000-7, kg 600 4.Makrela w galarecie - opakowanie jednostkowe 170g, 15243000-3, kg 60 Czê¶æ 2 Ryby konserwowane 1.Sa³atka rybna- opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.200 2.Szprot w pomidorach - opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.200 3.Szprot w oleju - opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.200 4.Paprykarz szczeciñski - opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.300 Czê¶æ 3 Cukier 1. Cukier bia³y - gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, 15831200-4, kg 15.900.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb 15.23.40.00 - Ryby wêdzone 15.24.30.00 - Przetwory z ryb 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozosta³e ryby konserwowane lub przetworzone 15.83.12.00 - Cukier bia³y .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± nastêpuj±ce warunki: 1.posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2.posiadaj± niezbêdna wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 4.nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia; 5.akceptuj± warunki okre¶lone w specyfikacji oraz za³±cznikach do niej. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu dokonana zostanie z formu³± - spe³nia/ nie spe³nia - w oparciu o informacje zawarte w z³o¿onych dokumentach.
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Dla uznania wa¿no¶ci ofert i w celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 i 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówieñ publicznych(Dz.U.z 2007 Nr 223, poz. 1655 z pó¼n. zm.), wykonawca sk³ada nastêpuj±ce o¶wiadczenia i dokumenty: - aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; - aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego Urzêdu Skarbowego potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e wykonawca nie zalega z op³aceniem podatków, op³at lub za¶wiadczeñ, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci, lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert; - aktualne za¶wiadczenie z Zak³adu Ubezpieczeñ spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego ¿e wykonawca nie zalega z op³aceniem podatków, op³at lub za¶wiadczeñ, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci, lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert; -dokumenty potwierdzaj±ce uprawnienie osób podpisuj±cych ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; -o¶wiadczenie o spe³nieniu wymagañ okre¶lonych w art. 22 Ustawy - Prawo zamówieñ publicznych wykorzystaniem informacji z za³±cznika nr 2, - o¶wiadczenie, ¿e oferent nie podlega wykluczeniu z postêpowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 Ustawy -Prawo zamówieñ publicznych z wykorzystaniem informacji z za³±cznika nr 3, - formularz ofertowy wype³niony wed³ug danych zawartych w za³±czniku nr 4a, 4b, 4c - projekt umowy - czytelny podpis i pieczêæ wykonawcy pod informacj± - akceptujê warunki umowy - z wykorzystaniem wzoru - za³±cznik nr 5. Dokumenty powy¿sze mog± byæ sk³adane w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em na ka¿dej ze stron przez wykonawcê lub pe³nomocnika wykonawcy..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zak³ad Karny 48 - 300 Nysa ul. Ko¶ciuszki 4a.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 22.06.2009 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Zak³adu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Ko¶ciuszki 4a.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Ryby przetworzone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. P³aty ¶ledziowe mro¿one ze skór±- gramatura jednostkowa od 5 kg do 25 kg, 15220000-6, kg 2.300 2.Filet mro¿ony z dorsza bez skóry- opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg, 15220000-6, kg 320 3.Makrela wêdzona - opakowanie jednostkowe od 1 kg do 6 kg, 15234000-7, kg 600 4.Makrela w galarecie - opakowanie jednostkowe 170g, 15243000-3, kg 60.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.22.00.00-6, 15.23.40.00-7, 15.24.30.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Ryby konserwowane.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1.Sa³atka rybna- opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.200 2.Szprot w pomidorach - opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.200 3.Szprot w oleju - opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.200 4.Paprykarz szczeciñski - opakowanie jednostkowe 200g lub 300g lub 330g, 15240000-2, kg 1.300.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Cukier bia³y.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Cukier bia³y - gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, 15831200-4, kg 15.900.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z NYSY
- Dostawa i monta¿ wyposa¿enia sali konferencyjnej na terenie o¶rodka turystycznego Akwa Marina
- Przebudowa drogi bocznej do ul. Kuku³czej w Nysie
- Remonty cz±stkowe nawierzchni dróg
- Us³uga restytucji dokumentacji zalanej wskutek powodzi
- Rozbudowa i przebudowa drogi gminnej w ulicy Franciszkañskiej wraz z rozbudow± i przebudow± skrzy¿owania drogi gminnej ulicy Franciszkañskiej z drog± wojewódzk± ulic± Grodkowsk± w Nysie
- Remont ¶cian/odbudowa pomieszczeñ O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Nysie po zalaniu w ramach dzia³ania polegaj±cego na odbudowie infrastruktury zniszczonej wskutek klêski wywo³anej d³ugotrwa³ymi opadami.
wiêcej: przetargi w Nysie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna Dostawa ¯ywno¶ci 2025
- Dostawa produktów spo¿ywczych
- Sukcesywna Dostawa ¯ywno¶ci
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych dla Zespo³u Szkó³ Samorz±dowych w Zagórniku
- Sprzeda¿ i dostawa mro¿onych warzyw, owoców oraz ryb i przetworów rybnych
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych do Szko³y Podstawowej nr 5 w Andrychowie
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.