eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Trzebinia › Dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-06-05

Trzebinia: Dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini
Numer ogłoszenia: 189282 - 2012; data zamieszczenia: 05.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Dostarczane przedmioty zamówienia winny być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości oraz z odpowiednim terminem ważności (przydatności do spożycia). Przedmioty zamówienia winny być dostarczane specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i wymogami haccp. Dostawa przedmiotów zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy, ubezpieczonym transportem. Zamawiający wymaga dostarczania przedmiotów zamówienia w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. Opakowania są bezzwrotne, a ich koszt wliczony w cenę poszczególnych przedmiotów zamówienia. 2.Przedmiot zamówienia obejmuje: pasztet cielęcy - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów parówki cielęce - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów polędwica drobiowa - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów szynka drobiowa - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów baleron drobiowy - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów kiełbasa drobiowa - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów kabanos drobiowy - ilość: 150 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy -artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów parówki wieprzowe cienkie - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy parówki drobiowe cienkie - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy pasztetowa wieprzowa - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy pasztetowa drobiowa - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy salceson wieprzowy włoski - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy salceson wieprzowy brunszwicki - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy mielonka wieprzowa - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy mielonka drobiowa - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kiełbasa wieprzowa mortadela - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kiełbasa wieprzowa zwyczajna - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kiełbasa wieprzowa kanapkowa - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kiełbasa wieprzowa lunszmit - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kiełbasa wieprzowa regionalna - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kiełbasa wieprzowa węgierska - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy boczek wędzony - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy podgardle wędzone - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy kości wędzone - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy słonina wędzona - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy porcje drobiowe rosołowe - ilość: 700 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy schab wieprzowy z kością - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy schab wieprzowy bez kości - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy łopatka wieprzowa z kością - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy łopatka wieprzowa bez kości - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy karczek wieprzowy z kością - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy karczek wieprzowy bez kości - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy mięso wieprzowe od szynki z kością - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy mięso wieprzowe od szynki bez kości - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy mięso wieprzowe gulaszowe - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -mięso gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. mięso wołowe gulaszowe - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -mięso gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. mięso mielone wieprzowe - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -pakowane w opakowaniu w map. -mięso robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. mięso mielone drobiowe - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy -pakowane w opakowaniu w map. -mięso robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane. -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. kaszanka wieprzowa - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy wątroba wieprzowa - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy ćwiartka tylna świeża z kurczaka - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy filet z piersi kurczaka świeży - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy flaki wołowe gotowane - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy wątróbka drobiowa - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy żołądki drobiowe - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy serduszka drobiowe - ilość: 800 kg kod CPV 15100000-9 minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy 3.Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnego asostymentu, który obejmuje przedmiot zamówienia w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. 4.Oferty należy składać na całość przedmiotu zamówienia. Wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Druk Formularz ofertowy, który należy sporządzić wg wzoru druku załączonego przez zamawiającego. 2.W przypadku podpisania oferty wraz z załącznikami przez osobę upoważnioną do reprezentowania wykonawcy należy złożyć pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo winno być złożone w oryginale lub też w kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza. Pełnomocnictwo winno być wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 3.W celu prawidłowej identyfikacji wykonawcy, który złożył ofertę, zamawiający prosi załączyć do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru np. odpis z krajowego rejestru sądowego lub wypis z ewidencji działalności gospodarczej. Odpis lub wypis winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział Kwatermistrzowski Zakład Karny w Trzebini ul. Słowackiego 70 32-540 Trzebinia.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.06.2012 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat Zakład Karny w Trzebini ul. Słowackiego 70 32-540 Trzebinia.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 30.06.2012.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.