Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-08-14
Koszalin: Dostawy mleka i produktów nabiałowych - znak sprawy 8/Kasyno/08
Numer ogłoszenia: 190351 - 2008; data zamieszczenia: 14.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe nr 313 przy Centrum Szkolenia Sił Powietrznych, ul. Wojska Polskiego 66, 75-903 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3456638, fax 094 3437730.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.cssp.sp.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mleka i produktów nabiałowych - znak sprawy 8/Kasyno/08.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dla Kasyna Wojskowego Nr 313 mleka i produktów nabiałowych odpowiadających cechom jakościowym z zachowaniem Polskich Norm przenoszących normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, w asortymencie i ilościach: 1) mleko spożywcze pasteryzowane, opak. karton 1 l, UHT o zawartości tłuszczu 3,2% (PN-A-86003:1996) - w ilości 300 L; 2) mleko w proszku pełne, kl. I - opak. 1 kg (PN-92/A-86024) - w ilości 1000 kg; 3) śmietana o zawartości tłuszczu 18%, opak. do 0,5 l (PN-A-86050:2002) - w ilości 800 l; 4) jogurt naturalny, opak. 0,2 - 0,4 kg - w ilości 600 kg; 5) jogurt owocowy - różne smaki, opak. 125-300 g - w ilości 1600 kg; 6) kefir (napój mleczny fernetowany), opak. 150-400 g (PN-A-86061:2002) - w ilości 800 kg; 7) twarożek śmietankowy, opak. 160-250 g (PN-91/A-86300) - w ilości 800 kg; 8) ser twarogowy półtłusty - kostka 200-500 g (PN-91/A-86300) - w ilości 600 kg; 9) ser topiony kostka 100 g - typu Turek (PN-66/A-86233) - w ilości 120 kg; 10) ser topiony zegar, typu Hochland (PN-66/A-86230) - w ilości 400 kg; 11) ser fromage - kostka 100 g, różne smaki - w ilości 240 kg; 12) ser plastry, typu Hochland - w ilości 200 kg; 13) serek homogenizowany, smakowy, opak. 150-250 g - w ilości 240 kg; 14) ser wędzony, typu rolada Ustrzycka - w ilości 600 kg; 15) ser topiony, kiełbaski 100 g, typu Mlekovita - w ilości 120 kg; 16) ser marmurkowy, twardy - w ilości 200 kg; 17) ser topiony pałka z szynką - w ilości 100 kg; 18) masło extra, porcjowane - opak. jednorazowe 10 lub 20 g (PN-A-86155) - w ilości 160 kg; 19) ser twardy podpuszczkowy (PN-68/A-86230) - w ilości 1000 kg; 20) masło extra śmietankowe - kostka 200 g (PN-A-86155) - w ilości 1600 kg; 21) masło roślinne, gatunek I, typu Masmix - w ilości 160 kg; 22) ser wiejski, domowy, zawartość tłuszczu nie mniej niż 5%, opak. 200-500 g - w ilości 800 kg; 23) ser żółty wędzony, typu Zamojski - w ilości 160 kg; 24) ser typu Camembert - w ilości 200 kg. 2. Dostawa towaru następować będzie na podstawie telefonicznej informacji o zamówieniu przekazanej Wykonawcy przez Zamawiającego (potwierdzonej faksem), określającej asortyment, ilość towaru i termin dostawy. 3. Dostawa towaru winna się odbyć w ciągu 1 dnia licząc od terminu przekazania informacji o zamówieniu. Dostawy towaru realizowane będą w dni robocze, w godz. 8.00-12.00. 4. Wykonawca ponosi wszelkie koszty dostarczenia towaru transportem przystosowanych i dopuszczonym do przewozu środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, do siedziby Zamawiającego - LOCO magazyn Zamawiającego w Koszalinie, bud. nr 23 (przy Klubie Podchorążego).
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.08.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: wadium nie obowiązuje.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: a) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2, pkt. 1-4 Ustawy - Prawo zamówień publicznych. b) Spełniają warunki określone przepisami art. 22, ust. 1, pkt. 1 - 4 Ustawy - Prawo zamówień publicznych. c) Posiadają aktualny odpis wymagany w § 1.1 pkt 2 i § 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r., w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. 2006 r. Nr 87, poz. 605). Spełnienie wymaganych warunków będzie dokonywane na podstawie oceny złożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w SIWZ, na zasadzie spełnia lub nie spełnia wymagania określone przez prawo, w szczególności: a) czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia; b) czy dokument został wystawiony w okresie ustalonym przez prawo (jest aktualny); c) czy zawiera on informacje wymagane dla tego dokumentu; d) czy adresatem tego dokumentu jest Wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu; e) czy kserokopia załączona przez Wykonawcę w miejsce oryginału została potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osoby uprawnione lub pełnomocnictwa udzielonego przez osoby uprawnione.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. b) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1, pkt. 1 - 4 Ustawy - Prawo zamówień publicznych (na załączonym do SIWZ druku). c) Oświadczenie Wykonawcy o części zamówienia, którego realizację Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcy (w przypadku, gdy realizacja dostaw powierzona zostanie podwykonawcom); d) Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu/firmy do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym zakładzie/firmie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2005 r. Nr 17, poz. 127) lub e) Decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu/ firmy do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy ( art. 10 ust. 5 i 7 pkt a, b ustawy o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz. 288 z późn. zm.); a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór, jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna f) Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art. 27 ust. 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005 r. Nr 32, poz. 265 z późn. zm.) lub g) Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu/firmy do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego nie objętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności (art. 61 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225). h) Certyfikat lub zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez organ upoważniony do urzędowej kontroli żywności lub niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczeniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi, potwierdzający wdrożenie i stosowanie systemu HACCP.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cssp.sp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać w siedzibie Zamawiającego, budynek nr 23, pokój nr 2, w dni robocze w godz. 09:00 - 12:00 lub za zaliczeniem pocztowym..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.08.2008 godzina 09:00, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego w budynku nr 23, pokój nr 2..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z KOSZALINA
- 33/TP1/SZP-2/2024 Dostawa bielizny pościelowej dla Domów Studenckich Politechniki Koszalińskiej
- Zakup i sukcesywna dostawa jednorazowych materiałów higienicznych dla SP ZOZ MSWiA w Koszalinie
- Dostawa produktów żywnościowych
- "Ochrona mienia i osób"
- Przegląd, konserwacja oraz naprawy awaryjnego oświetlenia ewakuacyjnego z podziałem na 3 zadania.
- Sprzątanie pomieszczeń biurowych i socjalnych w budynkach administracyjnych RDW w Drawsku Pomorskim
więcej: przetargi w Koszalinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy nabiału do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Państwowego Liceum Sztuk Plastycznych im. Józefa Chełmońskiego w Nałęczowie w 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr1 w Brwinowie przy ul. Piłsudskiego 11
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Mieszkowicach w roku 2025
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 11 im. Królowej Jadwigi w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 30.06.2025 r.
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Słoneczne Wzgórze" w Ryjewie
więcej: Mleko pasteryzowane »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.