eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielcezakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Działu Żywienia i Kawiarni Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-11

Kielce: zakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Działu Żywienia i Kawiarni Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach
Numer ogłoszenia: 191178 - 2007; data zamieszczenia: 11.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Świętokrzyskie Centrum Onkologii, ul. Artwińskiego 3, 25-734 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. (041) 3674280, fax (041) 36 74 071.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.onkol.kielce.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: zakup i dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Działu Żywienia i Kawiarni Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej21tys.euro Załącznik nr 1 -pieczywo -Dział Żywienia Załącznik nr 2 -artykuły spożywcze różne - Dział Żywienia Załącznik nr 3 - artykuły spożywcze różne -Kawiarnia Załącznik nr 4 - artykuły spożywcze różne -Kawiarnia Załącznik nr 5 - artykuły spożywcze różne -Kawiarnia Załącznik nr 6 - wyroby cukiernicze- Kawiarnia Załącznik nr 7 - pieczywo -Kawiarnia Załącznik nr 8 - mięso -Dział Żywienia Załącznik nr 9 - wędliny- Dział Żywienia Załącznik nr 10 - kurczaki i podroby -Dział Żywienia Załącznik nr 11 - konserwy mięsne - Kawiarnia Załącznik nr 12 -warzywa -Dział Żywienia Załącznik nr 13 -warzywa zielone -Dział Żywienia Załącznik nr 14-ziemniaki -Dział Żywienia Załącznik nr 15 -warzywa kiszone -Dział Żywienia Załącznik nr 16 - pieczarki -Dział Żywienia Załącznik nr 17 - owoce -Dział Żywienia Załącznik nr 18 -owoce cytrusowe -Dział Żywienia Załącznik nr 19 -owoce - Kawiarnia Załącznik nr 20 - ryby -Dział Żywienia Załącznik nr 21-jajka -Dział Żywienia Załącznik nr 22 - woda mineralna -Dział Żywienia Załącznik nr 23 -soki, woda mineralna, -Kawiarnia Załącznik nr 24 -woda mineralna, napoje bezalkoholowe -Kawiarnia Załącznik nr 25- mrożonki-Dział Żywienia Załącznik nr 26 -sałatki -Kawiarnia

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 01.12.10.00 - 01.12.10.00 01.13.12.00 - 01.13.12.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 26.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: załacznik nr1-26 =17940,00zł.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu Art. 22 ust.1 oraz art. 24 ust.1 i2 Prawo zam. pub. O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy: O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy złożą ważną i odpowiednią ofertę oraz spełniają następujące wymogi: a) spełniają wymogi zawarte w ustawie Prawo zamówień publicznych i niniejszej SIWZ: b) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień- prowadzą działalność zgodną z przedmiotem zamówienia c) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia e ) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych poniżej. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) druk Oferta 2) formularz cenowy oferty 3) oświadczenie zgodnie z art. 22 ust.1 oraz art. 24 ust.1 i2 ustawy Prawa Zamówień Publicznych. W przypadku oferty składanej przez kilku wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca. 4) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. W przypadku oferty składanej przez kilku wykonawców, każdy wykonawca składa wyżej wymieniony dokument odrębnie, wspólnicy spółek osobowych w rozumieniu Kodeksu Spółek Handlowych składają zaświadczenie o nie zaleganiu podatku dochodowym od osób fizycznych i odrębne zaświadczenie dotyczące o nie zaleganiu w podatku dochodowym od osób fizycznych i podatku od towarów i usług przez spółkę. 5) decyzja o dopuszczeniu samochodu do przewozu żywności - ( Dz. U z 2003r. Nr21 poz. 179) /W przypadku kiedy zaproponowany asortyment nie wymaga dokumentu w/w należy załączyć oświadczenie/ 6) oświadczenie złożone przez Wykonawcę o spełnianiu wymagań dotyczących jakości zdrowotnej żywności , przestrzeganie zasad higieny oraz warunków produkcji żywności określonym w ustawie z dn.11 maja 2001 r. O warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U nr 63, poz. 634 z póz. zm.) oraz innych przepisach dotyczących tego rodzaju towaru. 7) oświadczenie, że cały asortyment w złożonej ofercie jest zapakowany zgodnie z ustawą z dnia 6 września2001r. o formach paczkowanych ( Dz. U. z 2001r, nr 128, opoz.1409 z późniejszymi zmianami) wymóg dla podmiotu, nie będących producentami 8) dotyczy Załącznika nr1,2,3,4,5,6,7 - dot. Załącznika nr 2,3,4,5 - oświadczenie że, każdy dostarczony artykuł zawiera polską normę, atest na każdy artykuł wymieniony w Załącznikach - dot. Załącznika nr1,6,7- deklaracja zgodności z obowiązującymi normami produkcji wynik badania laboratoryjnego na poszczególne produkty wymienione w Załącznikach - protokół z ostatniej kontroli ( higieny zakładu) Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej w zakresie zgodnym z przedmiotem postępowania 8) dotyczy Załącznika nr 8,9,10,11 -polską normę, atest lub świadectwo zdrowia dla obrotu mięsem i drobiem dla każdego artykułu - protokół z ostatniej kontroli ( higieny zakładu) Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej w zakresie zgodnym z przedmiotem postępowania - Handlowy Dokument Identyfikacyjny - dot. załącznika nr9 badanie laboratoryjne na zawartość chlorku sodu w wędlinach 8) dotyczy Załącznika nr 20 - oświadczenie że, każdy dostarczony artykuł zawiera polską normę, atest -protokół z ostatniej kontroli ( higieny zakładu) Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej w zakresie zgodnym z przedmiotem postępowania -8) dotyczy Załącznika nr 21 - badania bakteriologiczne w kierunki pałeczek Salmonella - zaświadczenie lekarsko -weterynaryjne 8) dotyczy Załącznika nr 22,23,24,25,26 -oświadczenie że, każdy dostarczony artykuł zawiera polską normę, atest -protokół z ostatniej kontroli ( higieny zakładu) Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej w zakresie zgodnym z przedmiotem postępowania 9) dowód wniesienia wadium Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej składają dokumenty zgodnie z przepisami rozporządzenia wykonawczego do ustawy w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane( rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dn. 19 maja 2006r. Dz. U .nr 87, poz. 605) Informacja dotycząca oferty składanej wspólnie przez kilka podmiotów występujących wspólnie. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 1. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2. Jeżeli oferta wykonawców, o których mowa zostanie wybrana, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych wykonawców

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 90
  • 2. stałość ceny - 10

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.onkol.kielce.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Świętokrzyskie Centrum Onkologii w Kielcach ul. Artwińskiego 3C p.113.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.10.2007 godzina 10:00, miejsce: Świętokrzyskie Centrum Onkologii w Kielcach ul. Artwińskiego 3C Budynek Administracyjny ( pok. nr 212 ).

IV.3.5) Termin związania ofertą: 17.11.2007.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: załącznik nr1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej211tys euro pieczywo -Dział Żywienia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. stałość ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: załacznik nr2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej211tys. euro artykuły spożywcze różne - Dział Żywienia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. stałość ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: załacznik nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: do 14 tys.euro artykuły spożywcze różne -Kawiarnia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. stałość ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: załącznik nr4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: artykuły spożywcze różne -Kawiarnia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. stałość ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: załącznik nr5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: artykuły spożywcze różne -Kawiarnia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. stałość ceny - 10

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: załacznik nr6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: do211 tys.euro wyroby cukiernicze- Kawiarnia.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 90
    • 2. stałość ceny - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.