Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-19
Kołobrzeg: okresowe dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 191375 - 2013; data zamieszczenia: 19.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA , ul. C. K. Norwida 3, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3552010, faks 094 3552011.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: okresowe dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są okresowe dostawy artykułów spożywczych w podziale na sześć zadań, w następujących terminach: 1) Zadanie nr 1 - dostawy oleju w terminie 25.10.2013 r. - 22.11.2014 r. 2) Zadanie nr 2 - dostawy mąk w terminie 25.10.2013 r. - 22.11.2014 r. 3) Zadanie nr 3 - dostawy warzyw i owoców konserwowych, przetworzonych; sosów, zup i bulionów; ziół i przypraw, mieszanek przypraw i mieszanek przypraw korzennych; owoców suszonych w terminie 23.11.2013 r. - 22.11.2014 r. 4) Zadanie nr 4 - dostawy produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych w terminie 09.11.2013 r. - 22.11.2014 r. 5) Zadanie nr 5 - dostawy herbat, kaw, słodyczy w terminie 23.11.2013 r. - 22.11.2014 r. 6) Zadanie nr 6 - dostawy cukru i produktów pokrewnych w terminie 09.11.2013 r. - 22.11.2014 r. Zadanie 1: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Olej Rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 100 % W opakowaniach 1l 3900 l Zadanie 2: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Mąka pszenna- 1 kg 3200 kg 2 Mąka pszenna - luz 20 kg 3 Mąka ziemniaczana- 1 kg 30 kg Zadanie 3: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Pieprz ziołowy Opakowanie ok.20g 10 szt 2 Ocet spirytusowy 10%-Opakowanie ok.0,5l 390 szt 3 Ogórek konserwowy Fruktus lub produkt równoważny - skład (Ogórek, ocet spirytusowy)-Opakowanie 0,9-1,0 kg 70 szt 4 Kukurydza konserwowa-Opakowania 1,400kg*-1600*) 50 szt 5 Groszek konserwowy-Opakowania1560*- 1,840kg*) 50 szt 6 Chrzan skład (Chrzan, kwasek cytrynow )- Opakowanie 0,85-1,0kg 120 szt 7 Fasola konserwowa czerwona-Opakowanie 1400*-1,600kg*) 10 szt 8 Pieczarki marynowane-Opakowanie 0,45*-0,55kg*) 20 szt 9 Koncentrat barszczu czerwonego-Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych- Opakowanie około 0,3l-0,33l 25 szt 10 Szczaw konserwowy Opakowanie 0,9-1,0kg 100 szt 11 Szparagi konserwowe białe-Opakowanie 0,110*- 0,205kg*) 20 szt 12 Pieprz biały-Opakowanie od 700g 3 szt 13 Dżem owocowy - różne smaki Wysokosłodzony kl I-Opakowanie od 6,5 -7kg 1500 kg 14 Miód naturalny wielokwiatowy-Opakowanie od 0,9kg 50 szt 15 Brzoskwinie konserwowe - połówki owoców-skład Brzoskwinia w syropie- Opakowanie nie mniejsze niż 0,44*-0,5kg*) 50 szt 16 Ananas konserwowy w plastrach skład Ananas w syropie-Opakowanie od 0,3* do 0,4* ) 50 szt 17 Owoce koktajlowe konserwowe Ananas, papaja, guana w syropie- Opakowanie 370g-450g 15 szt 18 Dżem owocowy- różne smaki słodzony fruktozą 43g owoców na 100 g produktu- Opakowanie 195g-250g 20 szt 19 Oliwki konserwowe-skład Oliwki zielone ,Oliwki czarne-Opakowanie 0,9 - 0,935kg 50 szt 20 Papryka konserwowa czerwona-Opakowania 1,6*- 1,8 kg*) 40 szt 21 Ćwikła z chrzanem -skład Buraki ćwikłowe, chrzan-Opakowania około 0,27- 0,3kg 250 szt 22 Koncentrat pomidorowy 30% Złoty bażant lub produkt równoważny- Opakowanie 0,85-1,0kg 400 szt 23 Keczup Włocławek lub produkt równoważny - skład Koncentrat pomidorowy 30%, cebula, seler, przyprawy-Opakowania około 1kg 600 szt 24 Majonez dekoracyjny Winiary lub produkt równoważny. Skład Olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6%, musztarda, przyprawy- Słoik ok. 0,7kg 300 szt 25 Musztarda Sarepska lub stołowa o gęstej konsystencji na bazie gorczycy białej, gorczycy czarnej, ocet, przyprawy-Opakowanie ok. 1kg 500 szt 26 Orzechy włoskie-Opakowanie ok. 0,100kg 10 szt 27 Sos do deserów wielosmakowe-Opakowanie ok.1 kg 30 szt 28 Proszek do pieczenia-Opakowanie 15-35g 100 szt 29 Tabasco-Opakowanie 0,57-0,60ml 10 szt 30 Gruszka w syropie-Puszka 2,65-3 kg * 10 szt 31 Kiełki fasoli mung-Opakowanie 370-400ml 50 szt 32 Płatki migdałowe Całe Opakowanie ok.50g 10 szt 33 Wiśnia, czereśnia dekoracyjna Opakowanie 225-250g 10 szt 34 Pędy bambusa- Opakowanie 314-330g 150 szt 35 Owoce w syropie Mandarynka, wiśnia, czereśnia ,truskawka Opakowanie 370-400g 10 szt 36 Patisony-Opakowanie 400g*-500*g) 20 szt 37 Żurawina-Opakowanie 314-330ml 10 szt 38 Masa makowa-Puszka 0,850-0,900 kg 30 szt 39 Mus jabłkowy-Opakowanie 0,820- 0,9kg 200 szt 40 Cebulki mini (biała, żółta) -Opakowanie 314-330ml 10 szt 41 Susz owocowy Luz 5 kg 42 Buraczki ćwikłowe w zalewie-Opakowanie 1700-1800ml 10 szt 43 Kminek -Opakowanie ok. 20g 5 szt 44 Jałowiec -Opakowanie ok.20g 5 szt 45 Śliwki suszone-Opakowanie ok.150g 20 kg 46 Rodzynki Luz 20 kg 47 Morele suszone-Opakowanie ok.150g 20 kg 48 Sos ogrodowy Knorr (sos na bazie ziół, substancje wzmacniające smak i zapach) Opakowanie ok. 700g lub produkt równoważny 75 szt 49 Biały barszcz Knorr lub produkt równoważny (Mąka pszenna, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach ) Opakowania ok.1kg 20 szt 50 Żelatyna - Żelatyna wieprzowa-Opakowanie ok. 1kg 60 kg 51 Przyprawa maślano - ziołowa do warzyw Knorr lub produkt równoważny (Tłuszcz roślinny, masło w proszku, mieszanka przypraw: natka pietruszki,majeranek, cząber,gałka muszkatołowa, pieprz biały, lubczyk ) Opakowanie ok.1 kg 5 szt 52 Przyprawa warzywna do potraw typu Vegeta lub produkt równoważny ( Sól kuchenna, suszone warzywa nie mniej niż 14%, Substancje wzmacniające smak, przyprawy ) Opakowanie ok.1kg 450 kg 53 Przyprawa do mięs - Knorr lub produkt równoważny ( Sól, warzywa suszone, czosnek, cebula, przyprawy, substancje wzmacniajace smak i zapach) Opakowanie ok.700g 10 szt 54 Goździki-Opakowanie ok. 20g 25 szt 55 Żurek-Knorr lub produkt równoważny ( Mąka żytnia, mleko w proszku lub śmietanka, boczek wędzony, przyprawy, substancje wzmacniające smak i zapach.) Opakowanie ok.1 kg 40 szt 56 Suszona natka pietruszki-Opakowanie ok.20g 5 szt 57 Słodzik - Dietetyczny preparat słodzący Opakowanie od 100 do 300 tabletek 5 szt 58 Kakao Wedel lub produkt równoważny Opakowanie ok.100g 10 szt 59 Kawa inka lub produkt równoważny Opakowanie od 150g-180g 200 szt 60 Cukier waniliowy-Opakowanie ok. 0,50kg 20 kg 61 Kwasek cytrynowy-Opakowanie ok. 1 kg 10 kg 62 Imbir Opakowanie ok.20 g 40 szt 63 Gałka muszkatołowa mielona-Opakowanie ok.15 g 70 szt 64 Aromaty do ciast mix-paluszki 100 szt 65 Cynamon Opakowanie ok.20 g 50 szt 66 Budyń- Malinowy, śmietankowy, waniliowy, czekoladowy Opakowanie ok. 1kg 10 szt 67 Kisiel z cukrem - Cytrynowy, owocowy-Opakowanie ok.1kg 20 szt 68 Galaretka Owocowa - różne smaki-Opakowanie ok.1 kg 150 szt 69 Pieprz czarny mielony Opakowanie ok.1kg 45 kg 70 Oregano Opakowanie ok. 10g 25 szt 71 Przyprawa w płynie do zup i potraw Knorr lub produkt równoważny (Ekstrakt z lubczyku, woda, sól ) Opakowanie ok.1 l 800 szt 72 Zioła prowansalskie Opakowanie ok.25g 5 szt 73 Liść laurowy Opakowanie ok. 0,5kg 24 szt 74 Czosnek granulowany Opakowanie ok.1kg 16 szt 75 Papryka mielona Opakowanie ok. 1kg 40 kg 76 Majeranek Luz Opakowanie ok.1kg 5 kg 77 Bazylia Opakowanie ok.10g 30 szt 78 Ziele angielskie Opakowanie ok. 600g 15 szt 79 Przyprawa do piernika Opakowanie ok. 20g 5 szt 80 Kotlety sojowe Na bazie odtłuszczonej maki sojowej, niemodyfikowane genetycznie Opakowanie ok.100g 10 szt 81 Pieprz ziarnisty Opakowanie ok. 20g 10 szt 82 Suchary bez cukru Opakowanie 285 -300kg 50 szt 83 Pieczywo chrupkie dietetyczne - lekkie-Opakowanie ok. 220-250g 10 szt 84 Wafle ryżowe - Opakowanie 100-140g 150 szt Zadanie 4: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Płatki kukurydziane - 1 kg 150 kg 2 Płatki owsiane - 1kg 10 kg 3 Ryż długoziarnisty - 1 - 5 kg 1000 kg 4 Kasza gryczana- luz 30 kg 5 Kasza jęczmienna- od 0,9kg do 1 kg 500 kg 6 Sól - 1 kg 1200 kg 7 Kasza manna-1 kg 100 kg 8 Kleik ryżowy błyskawiczny-0,170-0,180kg 100 kg 9 Makaron Knorr lub produkt równoważny o kształcie: kokardki, kolanka z falbanką, nitki, gwiazdki, świderki, spaghetti, rurki, łazanki- od 1kg 1500 kg 10 Makaron-zacierka 900 kg 11 Makaron Penne 10 kg 12 Musli - od 0,3 kg do 0,5kg 30 kg 13 Musli tropikalne - od 0,3 kg do 0,5kg 30 kg Zadanie 5: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Mikołaje w czekoladzie od 60g do 80g 350 szt 2 Kawa jednorazowa - Nescafe classic bez cukru i śmietanki lub produkt równoważny- opakowanie 100szt x 20g 20 op 3 Kawa Gevalia-instant - 200g lub produkt równoważny 280 szt 4 Kawa rozpuszczalna - Nescafe classic bez cukru i śmietanki lub produkt równoważny- 200g 720 szt 5 Czekolada Wedel różne smaki- 100g lub produkt równoważny 1500 szt 6 Czekolada Callebaut CHD - N823FOUNNY- 553 lub produkt równoważny do fontanny model CF 24A - czekolada mleczna, biała, deserowa w opakowaniach o wadze 2,5 kg. Czekolada o podwyższonej płynności, o zrównoważonym smaku mleka i kakao, w postaci pastylek lub proszku. 10 kg 7 Herbata Lipton granulowana lub produkt równoważny- op 100g 200 szt 8 Herbata Lipton liściasta lub produkt równoważny- op 100g 200 szt 9 Cukierki czekoladowe - mieszanka wedlowska lub produkt równoważny -opakowanie od 1kg do 2,5kg 15 kg 10 Ciastka czekoladowe- opakowanie od 1kg do 2,5kg 25 kg 11 Herbata ekspresowa Saga lub produkt równoważny -opakowanie od100 szt do300szt 110000 saszetka 12 Herbata ekspresowa czarna Golden assam lub produkt równoważny -ze sznurkiem oraz etykietką-opakowanie około 100szt 25000 saszetka 13 Herbata owocowa Bio fix lub produkt równoważny ( leśna, malinowa, zielona, rumiankowa, miętowa, koperkowa, hibiskus)-ze sznurkiem oraz etykietką z kopertą - na bazie naturalnych owoców-opakowanie od 25 szt do 60szt 40000 saszetka 14 Herbata owocowa lub zielona z dodatkiem owoców ekspresowa Lipton lub produkt równoważny - opakowanie od 20szt do 25 szt 500 saszetka 15 Herbata ekspresowa Lipton lub produkt równoważny - opakowanie od 50 szt do 100szt- osobno pakowana 2000 saszetka 16 Wafle w czekoladzie Grześki lub produkt równoważny 1400 szt 17 Wafle bez czekolady Grześki lub produkt równoważny 1000 szt 18 Biszkopty waniliowe- około 140g 50 szt 19 Paluszki solone - od 100-200g 10 szt 20 Rurki waflowe bez polewy opakowanie od 1 - 2 kg 5 kg 21 Kawa ziarnista- Lavazza (Robusta 60%, Arabica 40%) - 1 kg lub produkt równoważny- kawa o niezwykle głębokim zapachu oraz bogatym, intensywnym smaku 12 kg 22 Kawa mielona - op. 250g - MC CAFE lub produkt równoważny. Mieszanka najlepszych ziaren Arabiki ( 100%), o średnim stopniu palenia, subtelnym, delikatnym, wyrazistym i szlachetnym smaku, trwałym i bogatym aromacie. 24 23 Baton snickers lub produkt równoważny- od 40-60g 1500 szt Zadanie 6: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Cukier jednorazowy-opakowanie około 0,500g 40 op 2 Cukier kryształ- 1 kg 3100 kg 3 Cukier puder- 0,5 kg 50 kg Dodatkowe informacje: 1) Artykuły spożywcze muszą zawierać czytelne etykiety z opisem produktu, temperaturą przechowywania oraz numerem partii. 2) Równoważność przedmiotu zamówienia - dokumentacja może wskazywać dla niektórych produktów znaki towarowe lub pochodzenie. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, tj. zastosowanie innych produktów niż podane w dokumentacji, pod warunkiem zapewnienia parametrów nie gorszych niż określone w tej dokumentacji. Oferowane produkty równoważne powinny charakteryzować się właściwościami funkcjonalnymi i jakościowymi takimi samymi lub zbliżonymi do tych, które zostały określone w SIWZ, lecz oznaczone innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Istotne jest, że produkt równoważny to produkt, który nie jest identyczny, tożsamy z produktem referencyjnym, ale posiada pewne, istotne dla zamawiającego, zbliżone do produktu referencyjnego cechy i parametry. Zgodnie z art. 30 ust. 3 pkt 5 ustawy Pzp - wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.11.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
warunek zostanie uznany za spełniony wówczas, gdy wykonawca wykaże, że dysponuje, bądź będzie dysponował nie mniej niż jednym środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia, odpowiadający wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010.136.914 ze zmianami) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004 r. (ogólne wymogi higieny dla wszystkich przedsiębiorstw sektora spożywczego - załącznik nr 2 do rozporządzenia).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
1) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2010.136.914 j.t.) lub 2) protokół z urzędowej kontroli żywności, przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 882/2004 z dnia 29.04.2004r. Dz. U. UE L.04.139.l, w skład którego wchodzi punkt określający prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia jak wyżej oraz art. 59 i 73 ust. 1 i 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2010.136.914 j.t.) lub 3) certyfikat HACCP - nie dotyczy producentów na etapie produkcji pierwotnej. Prawo Unii Europejskiej nie zobowiązuje przedsiębiorców do certyfikacji wdrożonego systemu HACCP. System certyfikacji przez niezależne instytucje certyfikujące jest w pełni dobrowolny. Zatem alternatywne sformułowanie wymagań Zamawiającego co do dokumentów potwierdzających wdrożenie i stosowanie HACCP jest w pełni uzasadnione
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach: a) wystąpienia zmiany przepisów prawa w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia i konieczności dostosowania do nich zapisów umowy, b) w przypadku zmiany stawek podatku od towarów i usług (VAT), skutkujących koniecznością zmiany wynagrodzenia, c) wystąpienia okoliczności, których nie można było przewidzieć na etapie sporządzania SIWZ i podpisywania umowy, a które są niezbędne dla prawidłowej realizacji zamówienia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.niwa.info.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA w Kołobrzegu - 78-100 Kołobrzeg ul. C.K. Norwida 3; Dział Organizacyjny.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.10.2013 godzina 10:00, miejsce: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA w Kołobrzegu - 78-100 Kołobrzeg ul. C.K. Norwida 3; sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawy oleju w terminie 25.10.2013 r. - 22.11.2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Olej Rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 100 % W opakowaniach 1l 3900 l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawy mąk w terminie 25.10.2013 r. - 22.11.2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Mąka pszenna- 1 kg 3200 kg 2 Mąka pszenna - luz 20 kg 3 Mąka ziemniaczana- 1 kg 30 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawy warzyw i owoców konserwowych, przetworzonych; sosów, zup i bulionów; ziół i przypraw, mieszanek przypraw i mieszanek przypraw korzennych; owoców suszonych w terminie 23.11.2013 r. - 22.11.2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Pieprz ziołowy Opakowanie ok.20g 10 szt 2 Ocet spirytusowy 10%-Opakowanie ok.0,5l 390 szt 3 Ogórek konserwowy Fruktus lub produkt równoważny - skład (Ogórek, ocet spirytusowy)-Opakowanie 0,9-1,0 kg 70 szt 4 Kukurydza konserwowa-Opakowania 1,400kg*-1600*) 50 szt 5 Groszek konserwowy-Opakowania1560*- 1,840kg*) 50 szt 6 Chrzan skład (Chrzan, kwasek cytrynow )- Opakowanie 0,85-1,0kg 120 szt 7 Fasola konserwowa czerwona-Opakowanie 1400*-1,600kg*) 10 szt 8 Pieczarki marynowane-Opakowanie 0,45*-0,55kg*) 20 szt 9 Koncentrat barszczu czerwonego-Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych- Opakowanie około 0,3l-0,33l 25 szt 10 Szczaw konserwowy Opakowanie 0,9-1,0kg 100 szt 11 Szparagi konserwowe białe-Opakowanie 0,110*- 0,205kg*) 20 szt 12 Pieprz biały-Opakowanie od 700g 3 szt 13 Dżem owocowy - różne smaki Wysokosłodzony kl I-Opakowanie od 6,5 -7kg 1500 kg 14 Miód naturalny wielokwiatowy-Opakowanie od 0,9kg 50 szt 15 Brzoskwinie konserwowe - połówki owoców-skład Brzoskwinia w syropie- Opakowanie nie mniejsze niż 0,44*-0,5kg*) 50 szt 16 Ananas konserwowy w plastrach skład Ananas w syropie-Opakowanie od 0,3* do 0,4* ) 50 szt 17 Owoce koktajlowe konserwowe Ananas, papaja, guana w syropie- Opakowanie 370g-450g 15 szt 18 Dżem owocowy- różne smaki słodzony fruktozą 43g owoców na 100 g produktu- Opakowanie 195g-250g 20 szt 19 Oliwki konserwowe-skład Oliwki zielone ,Oliwki czarne-Opakowanie 0,9 - 0,935kg 50 szt 20 Papryka konserwowa czerwona-Opakowania 1,6*- 1,8 kg*) 40 szt 21 Ćwikła z chrzanem -skład Buraki ćwikłowe, chrzan-Opakowania około 0,27- 0,3kg 250 szt 22 Koncentrat pomidorowy 30% Złoty bażant lub produkt równoważny- Opakowanie 0,85-1,0kg 400 szt 23 Keczup Włocławek lub produkt równoważny - skład Koncentrat pomidorowy 30%, cebula, seler, przyprawy-Opakowania około 1kg 600 szt 24 Majonez dekoracyjny Winiary lub produkt równoważny. Skład Olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6%, musztarda, przyprawy- Słoik ok. 0,7kg 300 szt 25 Musztarda Sarepska lub stołowa o gęstej konsystencji na bazie gorczycy białej, gorczycy czarnej, ocet, przyprawy-Opakowanie ok. 1kg 500 szt 26 Orzechy włoskie-Opakowanie ok. 0,100kg 10 szt 27 Sos do deserów wielosmakowe-Opakowanie ok.1 kg 30 szt 28 Proszek do pieczenia-Opakowanie 15-35g 100 szt 29 Tabasco-Opakowanie 0,57-0,60ml 10 szt 30 Gruszka w syropie-Puszka 2,65-3 kg * 10 szt 31 Kiełki fasoli mung-Opakowanie 370-400ml 50 szt 32 Płatki migdałowe Całe Opakowanie ok.50g 10 szt 33 Wiśnia, czereśnia dekoracyjna Opakowanie 225-250g 10 szt 34 Pędy bambusa- Opakowanie 314-330g 150 szt 35 Owoce w syropie Mandarynka, wiśnia, czereśnia ,truskawka Opakowanie 370-400g 10 szt 36 Patisony-Opakowanie 400g*-500*g) 20 szt 37 Żurawina-Opakowanie 314-330ml 10 szt 38 Masa makowa-Puszka 0,850-0,900 kg 30 szt 39 Mus jabłkowy-Opakowanie 0,820- 0,9kg 200 szt 40 Cebulki mini (biała, żółta) -Opakowanie 314-330ml 10 szt 41 Susz owocowy Luz 5 kg 42 Buraczki ćwikłowe w zalewie-Opakowanie 1700-1800ml 10 szt 43 Kminek -Opakowanie ok. 20g 5 szt 44 Jałowiec -Opakowanie ok.20g 5 szt 45 Śliwki suszone-Opakowanie ok.150g 20 kg 46 Rodzynki Luz 20 kg 47 Morele suszone-Opakowanie ok.150g 20 kg 48 Sos ogrodowy Knorr (sos na bazie ziół, substancje wzmacniające smak i zapach) Opakowanie ok. 700g lub produkt równoważny 75 szt 49 Biały barszcz Knorr lub produkt równoważny (Mąka pszenna, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach ) Opakowania ok.1kg 20 szt 50 Żelatyna - Żelatyna wieprzowa-Opakowanie ok. 1kg 60 kg 51 Przyprawa maślano - ziołowa do warzyw Knorr lub produkt równoważny (Tłuszcz roślinny, masło w proszku, mieszanka przypraw: natka pietruszki,majeranek, cząber,gałka muszkatołowa, pieprz biały, lubczyk ) Opakowanie ok.1 kg 5 szt 52 Przyprawa warzywna do potraw typu Vegeta lub produkt równoważny ( Sól kuchenna, suszone warzywa nie mniej niż 14%, Substancje wzmacniające smak, przyprawy ) Opakowanie ok.1kg 450 kg 53 Przyprawa do mięs - Knorr lub produkt równoważny ( Sól, warzywa suszone, czosnek, cebula, przyprawy, substancje wzmacniajace smak i zapach) Opakowanie ok.700g 10 szt 54 Goździki-Opakowanie ok. 20g 25 szt 55 Żurek-Knorr lub produkt równoważny ( Mąka żytnia, mleko w proszku lub śmietanka, boczek wędzony, przyprawy, substancje wzmacniające smak i zapach.) Opakowanie ok.1 kg 40 szt 56 Suszona natka pietruszki-Opakowanie ok.20g 5 szt 57 Słodzik - Dietetyczny preparat słodzący Opakowanie od 100 do 300 tabletek 5 szt 58 Kakao Wedel lub produkt równoważny Opakowanie ok.100g 10 szt 59 Kawa inka lub produkt równoważny Opakowanie od 150g-180g 200 szt 60 Cukier waniliowy-Opakowanie ok. 0,50kg 20 kg 61 Kwasek cytrynowy-Opakowanie ok. 1 kg 10 kg 62 Imbir Opakowanie ok.20 g 40 szt 63 Gałka muszkatołowa mielona-Opakowanie ok.15 g 70 szt 64 Aromaty do ciast mix-paluszki 100 szt 65 Cynamon Opakowanie ok.20 g 50 szt 66 Budyń- Malinowy, śmietankowy, waniliowy, czekoladowy Opakowanie ok. 1kg 10 szt 67 Kisiel z cukrem - Cytrynowy, owocowy-Opakowanie ok.1kg 20 szt 68 Galaretka Owocowa - różne smaki-Opakowanie ok.1 kg 150 szt 69 Pieprz czarny mielony Opakowanie ok.1kg 45 kg 70 Oregano Opakowanie ok. 10g 25 szt 71 Przyprawa w płynie do zup i potraw Knorr lub produkt równoważny (Ekstrakt z lubczyku, woda, sól ) Opakowanie ok.1 l 800 szt 72 Zioła prowansalskie Opakowanie ok.25g 5 szt 73 Liść laurowy Opakowanie ok. 0,5kg 24 szt 74 Czosnek granulowany Opakowanie ok.1kg 16 szt 75 Papryka mielona Opakowanie ok. 1kg 40 kg 76 Majeranek Luz Opakowanie ok.1kg 5 kg 77 Bazylia Opakowanie ok.10g 30 szt 78 Ziele angielskie Opakowanie ok. 600g 15 szt 79 Przyprawa do piernika Opakowanie ok. 20g 5 szt 80 Kotlety sojowe Na bazie odtłuszczonej maki sojowej, niemodyfikowane genetycznie Opakowanie ok.100g 10 szt 81 Pieprz ziarnisty Opakowanie ok. 20g 10 szt 82 Suchary bez cukru Opakowanie 285 -300kg 50 szt 83 Pieczywo chrupkie dietetyczne - lekkie-Opakowanie ok. 220-250g 10 szt 84 Wafle ryżowe - Opakowanie 100-140g 150 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawy produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych w terminie 09.11.2013 r. - 22.11.2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Płatki kukurydziane - 1 kg 150 kg 2 Płatki owsiane - 1kg 10 kg 3 Ryż długoziarnisty - 1 - 5 kg 1000 kg 4 Kasza gryczana- luz 30 kg 5 Kasza jęczmienna- od 0,9kg do 1 kg 500 kg 6 Sól - 1 kg 1200 kg 7 Kasza manna-1 kg 100 kg 8 Kleik ryżowy błyskawiczny-0,170-0,180kg 100 kg 9 Makaron Knorr lub produkt równoważny o kształcie: kokardki, kolanka z falbanką, nitki, gwiazdki, świderki, spaghetti, rurki, łazanki- od 1kg 1500 kg 10 Makaron-zacierka 900 kg 11 Makaron Penne 10 kg 12 Musli - od 0,3 kg do 0,5kg 30 kg 13 Musli tropikalne - od 0,3 kg do 0,5kg 30 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawy herbat, kaw, słodyczy w terminie 23.11.2013 r. - 22.11.2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Mikołaje w czekoladzie od 60g do 80g 350 szt 2 Kawa jednorazowa - Nescafe classic bez cukru i śmietanki lub produkt równoważny- opakowanie 100szt x 20g 20 op 3 Kawa Gevalia-instant - 200g lub produkt równoważny 280 szt 4 Kawa rozpuszczalna - Nescafe classic bez cukru i śmietanki lub produkt równoważny- 200g 720 szt 5 Czekolada Wedel różne smaki- 100g lub produkt równoważny 1500 szt 6 Czekolada Callebaut CHD - N823FOUNNY- 553 lub produkt równoważny do fontanny model CF 24A - czekolada mleczna, biała, deserowa w opakowaniach o wadze 2,5 kg. Czekolada o podwyższonej płynności, o zrównoważonym smaku mleka i kakao, w postaci pastylek lub proszku. 10 kg 7 Herbata Lipton granulowana lub produkt równoważny- op 100g 200 szt 8 Herbata Lipton liściasta lub produkt równoważny- op 100g 200 szt 9 Cukierki czekoladowe - mieszanka wedlowska lub produkt równoważny -opakowanie od 1kg do 2,5kg 15 kg 10 Ciastka czekoladowe- opakowanie od 1kg do 2,5kg 25 kg 11 Herbata ekspresowa Saga lub produkt równoważny -opakowanie od100 szt do300szt 110000 saszetka 12 Herbata ekspresowa czarna Golden assam lub produkt równoważny -ze sznurkiem oraz etykietką-opakowanie około 100szt 25000 saszetka 13 Herbata owocowa Bio fix lub produkt równoważny ( leśna, malinowa, zielona, rumiankowa, miętowa, koperkowa, hibiskus)-ze sznurkiem oraz etykietką z kopertą - na bazie naturalnych owoców-opakowanie od 25 szt do 60szt 40000 saszetka 14 Herbata owocowa lub zielona z dodatkiem owoców ekspresowa Lipton lub produkt równoważny - opakowanie od 20szt do 25 szt 500 saszetka 15 Herbata ekspresowa Lipton lub produkt równoważny - opakowanie od 50 szt do 100szt- osobno pakowana 2000 saszetka 16 Wafle w czekoladzie Grześki lub produkt równoważny 1400 szt 17 Wafle bez czekolady Grześki lub produkt równoważny 1000 szt 18 Biszkopty waniliowe- około 140g 50 szt 19 Paluszki solone - od 100-200g 10 szt 20 Rurki waflowe bez polewy opakowanie od 1 - 2 kg 5 kg 21 Kawa ziarnista- Lavazza (Robusta 60%, Arabica 40%) - 1 kg lub produkt równoważny- kawa o niezwykle głębokim zapachu oraz bogatym, intensywnym smaku 12 kg 22 Kawa mielona - op. 250g - MC CAFE lub produkt równoważny. Mieszanka najlepszych ziaren Arabiki ( 100%), o średnim stopniu palenia, subtelnym, delikatnym, wyrazistym i szlachetnym smaku, trwałym i bogatym aromacie. 24 23 Baton snickers lub produkt równoważny- od 40-60g 1500 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: dostawy cukru i produktów pokrewnych w terminie 09.11.2013 r. - 22.11.2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: LP. NAZWA TOWARU ILOŚĆ JM 1 Cukier jednorazowy-opakowanie około 0,500g 40 op 2 Cukier kryształ- 1 kg 3100 kg 3 Cukier puder- 0,5 kg 50 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KOŁOBRZEGU
- Wykonywanie kompleksowych usług sprzątania oraz utrzymania czystości i porządku w budynkach stanowiących zasób Gminy Miasto Kołobrzeg oraz Kołobrzeskiego TBS Sp. z o. o.
- Dostawa fabrycznie nowego sprzętu komputerowego - notebooki, stacje dokujące, monitory
- Zakup stołu operacyjnego ortopedycznego dla Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu
- KOMPLEKSOWE UTRZYMANIE CZYSTOŚCI W BUDYNKU SĄDU REJONOWEGO W KOŁOBRZEGU
- Remont głównego zasilania wody w Sanatorium Uzdrowiskowym PERŁA BAŁTYKU w Kołobrzegu
- Dostawa tlenu medycznego w butlach aluminiowych LIV 2L, 5L, 8L, 10L z dzierżawą butli dla potrzeb Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu, ul. Łopuskiego 31-33
więcej: przetargi w Kołobrzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części: pieczywo i wyroby ciastkarskie; warzywa owoce i jaja; mrożonki; mięso i wędliny dla DPS Ruda Różaniecka
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 4 w Oleśnicy w 2025 roku
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Żłobków Miejskich w Olsztynie w roku 2025
- Dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Kujawskim
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Tłuszczu na 2025 rok
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.