Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-07-19
Grądy Woniecko: Dostawa wyrobów piekarniczych oraz różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 191947 - 2010; data zamieszczenia: 19.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , Grądy Woniecko 34, 18-312 Grądy Woniecko, woj. podlaskie, tel. 0-86 475 26 60, faks 0-86 475 26 64.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyrobów piekarniczych oraz różnych produktów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I : Lp ; Kod CPV ; Nazwa artykułu ; (wymagania zamawiającego) ; ilość. 1.15811100-7 chleb pszenno - żytni (krojony, foliowany, o gramaturze 0,4 kg zgodny z normą PN-93 A-74103) w ilości 36000 kg, 2.15811500-1 bułka tarta (Opakowanie jednostkowe max 3 kg zgodny z normą PN-93 A-75105) w ilości 200 kg, 3.15811400-0 bułka zwykła czerstwa (Opakowanie jednostkowe max 3 kg) w ilości 150 kg, 4.15812200-5 ciasto drożdżowe (Opakowanie jednostkowe max 3 kg) w ilości 36 kg, Część II : Lp ; Kod CPV ; Nazwa artykułu ; (wymagania zamawiającego) ; ilość. 1.15831200-4 cukier biały (op. jednostkowe - 1 kg) w ilości 2100 kg, 2.15862000-8 kawa zbożowa (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 100 kg, 3.15871230-5 ketchup łagodny (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 100 kg, 4.15871230-5 ketchup pikantny (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 100 kg, 5.15871273-8 majonez (op. jednostkowe max 5 kg) w ilości 250 kg, 6.15851100-9 makaron (świderki, muszelki, rurki) (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 1100 kg, 7.15851100-9 makaron nitki (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 300 kg, 8.15890000-3 granulat sojowy (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 150 kg, 9.15890000-3 kostka sojowa (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 150 kg, 10.15872200-3 czosnek suszony granulowany ( op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 6 kg, 11.15893000-4 nać pietruszki suszona (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 12.15893000-4 koper suszony (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 13.15870000-7 majeranek (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 15 kg, 14.15871270-7 przyprawa do zup i potraw w płynie (op. jednostkowe max 1 litr) w ilości 250 litrów, 15.15871270-7 przyprawa uniwersalna (typu vegeta , op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 350 kg, 16.15871270-7 przyprawa do bigosu (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 17.15871270-7 przyprawa do drobiu (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 18.15871270-7 przyprawa do mięsa mielonego (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 19.15871270-7 przyprawa do ryb (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 20.15891500-5 bulion drobiowy (op. jednostkowe max 5 kg) w ilości 15 kg, 21.15891410-7 zupa w proszku - barszcz biały (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 60 kg, 22.15891410-7 zupa w proszku - pieczarkowa (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 30 kg, 23.15891410-7 zupa w proszku - żurek (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 60 kg, 24.15871250-1 musztarda (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 200 kg. 25.15870000-7 kwasek cytrynowy (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 26.15870000-7 liść laurowy (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 27.15863000-5 herbata granulowana (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 160 kg, 28.15872400-5 sól spożywcza jodowana (op. jednostkowe - 1 kg) w ilości 600 kg, 29.15871110-8 ocet spirytusowy 10 % (op. jednostkowe max 1 litr) w ilości 50 litrów, 30.15871000-7 papryka mielona ostra (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 10 kg, 31.15871000-7 papryka mielona słodka (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 10 kg, 32.15872100-2 pieprz czarny mielony (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 20 kg, 33.15872100-2 pieprz ziołowy (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 20 kg, 34.15870000-4 ziele angielskie (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg,.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji oraz aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji,
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji,
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodne w treści ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji,
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Nie dotyczy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Grądach Woniecko, Grądy Woniecko 34, 18-312 Rutki Kossaki; woj.podlaskie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.07.2010 godzina 12:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Grądach Woniecko, Grądy Woniecko 34, 18-312 Rutki Kossaki; woj. podlaksie.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa wyrobów piekarniczych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I : Lp ; Kod CPV ; Nazwa artykułu ; (wymagania zamawiającego) ; ilość. 1.15811100-7 chleb pszenno - żytni (krojony, foliowany, o gramaturze 0,4 kg zgodny z normą PN-93 A-74103) w ilości 36000 kg, 2.15811500-1 bułka tarta (Opakowanie jednostkowe max 3 kg zgodny z normą PN-93 A-75105) w ilości 200 kg, 3.15811400-0 bułka zwykła czerstwa (Opakowanie jednostkowe max 3 kg) w ilości 150 kg, 4.15812200-5 ciasto drożdżowe (Opakowanie jednostkowe max 3 kg) w ilości 36 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa różnych produktów spożywczych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II : Lp ; Kod CPV ; Nazwa artykułu ; (wymagania zamawiającego) ; ilość. 1.15831200-4 cukier biały (op. jednostkowe - 1 kg) w ilości 2100 kg, 2.15862000-8 kawa zbożowa (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 100 kg, 3.15871230-5 ketchup łagodny (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 100 kg, 4.15871230-5 ketchup pikantny (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 100 kg, 5.15871273-8 majonez (op. jednostkowe max 5 kg) w ilości 250 kg, 6.15851100-9 makaron (świderki, muszelki, rurki) (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 1100 kg, 7.15851100-9 makaron nitki (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 300 kg, 8.15890000-3 granulat sojowy (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 150 kg, 9.15890000-3 kostka sojowa (op. jednostkowe max 10 kg) w ilości 150 kg, 10.15872200-3 czosnek suszony granulowany ( op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 6 kg, 11.15893000-4 nać pietruszki suszona (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 12.15893000-4 koper suszony (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 13.15870000-7 majeranek (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 15 kg, 14.15871270-7 przyprawa do zup i potraw w płynie (op. jednostkowe max 1 litr) w ilości 250 litrów, 15.15871270-7 przyprawa uniwersalna (typu vegeta , op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 350 kg, 16.15871270-7 przyprawa do bigosu (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 17.15871270-7 przyprawa do drobiu (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 18.15871270-7 przyprawa do mięsa mielonego (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 19.15871270-7 przyprawa do ryb (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 5 kg, 20.15891500-5 bulion drobiowy (op. jednostkowe max 5 kg) w ilości 15 kg, 21.15891410-7 zupa w proszku - barszcz biały (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 60 kg, 22.15891410-7 zupa w proszku - pieczarkowa (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 30 kg, 23.15891410-7 zupa w proszku - żurek (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 60 kg, 24.15871250-1 musztarda (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 200 kg. 25.15870000-7 kwasek cytrynowy (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 26.15870000-7 liść laurowy (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg, 27.15863000-5 herbata granulowana (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 160 kg, 28.15872400-5 sól spożywcza jodowana (op. jednostkowe - 1 kg) w ilości 600 kg, 29.15871110-8 ocet spirytusowy 10 % (op. jednostkowe max 1 litr) w ilości 50 litrów, 30.15871000-7 papryka mielona ostra (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 10 kg, 31.15871000-7 papryka mielona słodka (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 10 kg, 32.15872100-2 pieprz czarny mielony (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 20 kg, 33.15872100-2 pieprz ziołowy (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 20 kg, 34.15870000-4 ziele angielskie (op. jednostkowe max 1 kg) w ilości 8 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Przedszkoli Nr 4 w Białymstoku
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 63 WE WROCŁAWIU
- "Dostawa produktów żywnościowych dla Przedszkola Miejskiego nr 5 "Wesoła Piąteczka" w Słupsku"
- Dostawa artykułów żywnościowych do Centrum Kultury w Gnojniku
- Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych na potrzeby Aresztu Śledczego w Koszalinie
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.