eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mys³owiceDostawa przypraw

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2008-08-20

Mys³owice: Dostawa przypraw
Numer og³oszenia: 194537 - 2008; data zamieszczenia: 20.08.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice, woj. ¶l±skie, tel. 032 3183400, fax 032 3183399.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Areszt ¦ledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa przypraw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Barszcz bia³y w ilo¶ci 300 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 2. Czosnek granulowany w ilo¶ci 70 kg pakowany w opakowania 0,5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 3. Li¶æ laurowy w ilo¶ci 15 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 4. Majeranek w ilo¶ci 35 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 5. Musztarda w ilo¶ci 550 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 0,2 kg do 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesiêcy od daty dostawy, 6. Ocet spirytusowy w ilo¶ci 350 l, pakowany w opakowania jednostkowe 0,5 l, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 7. Papryka mielona s³odka w ilo¶ci 15 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 8. Pieprz czarny mielony w ilo¶ci 60 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 9. Przyprawa do bigosu w ilo¶ci 20 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 10. Przyprawa do fasoli w ilo¶ci 20 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 11. Przyprawa do gulaszu w ilo¶ci 40 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 12. Przyprawa do zup w p³ynie w ilo¶ci 1000l, pakowana w opakowania jednostkowe od 0,9 do 1 l, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 13. Przyprawa do zup i sosów w ilo¶ci 1100 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 14. Sos cygañski w ilo¶ci 200 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 15. Sos grzybowy w ilo¶ci 400 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 16. Sos my¶liwski w ilo¶ci 400 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 17. Sos pieczeniowy ciemny w ilo¶ci 400 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 18. Sos pieczarkowy w ilo¶ci 400 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 19. Sól jadalna jodowana w ilo¶ci 900 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 20. Ziele angielskie w ilo¶ci 15 kg, pakowane w opakowania jednostkowe 0,1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 21. Zupa grzybowa w ilo¶ci 300 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 22. Zupa pieczarkowa w ilo¶ci 300 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 23. Zupa porowa w ilo¶ci 300 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy, 24. ¯urek instant w ilo¶ci 300 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy,

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.14.00 - Zupy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.89.14.00 - Zupy Oryginalny kod CPV: 15.87.12.60 - Sosy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.87.12.60 - Sosy Oryginalny kod CPV: 15.87.12.50 - Musztarda Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.87.12.50 - Musztarda Oryginalny kod CPV: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Oryginalny kod CPV: 15.87.21.00 - Pieprz Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.87.21.00 - Pieprz Oryginalny kod CPV: 15.87.24.00 - Sól Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.87.24.00 - Sól Oryginalny kod CPV: 15.87.23.00 - Zio³a Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.87.23.00 - Zio³a .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mog± ubiegaæ siê wykonawcy potwierdzaj±cy spe³nienie warunków: 1.1 Posiadaj±cy uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 1.2 Posiadaj±cy niezbêdna wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj±cy potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajduj±cy siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegaj±cy wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania siê o zamówienia publicznego wyklucza siê wykonawców, którzy: 2.1 nie spe³niaj± warunków udzia³u w postêpowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówieñ publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. 2.2 podlegaj± wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówieñ publicznych. 2.3 wykonywali bezpo¶rednio czynno¶ci zwi±zane z przygotowaniem prowadzonego postêpowania, lub pos³ugiwali siê w celu sporz±dzenia oferty osobami uczestnicz±cymi w dokonywaniu tych czynno¶ci chyba, ¿e udzia³ tych wykonawców w postêpowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. 2.4 z³o¿yli nieprawdziwe informacje maj±ce wp³yw na wynik prowadzonego postêpowania. 2.5 nie z³o¿yli o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu lub dokumentów potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków z zastrze¿eniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówieñ publicznych. 3. Zamawiaj±cy odrzuca ofertê je¿eli: 3.1 jest niezgodn± z ustaw± lub jej tre¶æ nie odpowiada tre¶ci specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3.2 jej z³o¿enie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.3 zawiera ra¿±co nisk± cenê w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.4 zosta³a z³o¿ona przez wykonawcê wykluczonego z udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do sk³adania ofert 3.5 zawiera omy³ki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie mo¿na poprawiæ na podstawie art. 88 Prawa zamówieñ publicznych, lub b³êdy w obliczeniu ceny 3.6 wykonawca w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodzi³ siê na poprawienie omy³ki rachunkowej w obliczeniu ceny 3.7 jest niewa¿na na podstawie odrêbnych przepisów, 4. Ofertê wykonawcy wykluczonego uznaje siê za odrzucon± 5. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o dokumenty z³o¿one przez wykonawcê w niniejszym postêpowaniu metod± warunku granicznego - spe³nia-niespe³nia.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: A. Na ofertê sk³adaj± siê nastêpuj±ce dokumenty i za³±czniki: a.1) Formularz ofertowy - wype³niony i podpisany przez wykonawcê a.2) Formularz cenowy - wype³niony i podpisany przez wykonawcê a.3) Wzór umowy a.4)O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z art. 22 PZP B. W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówieñ publicznych sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: B.3) Aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego oraz w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub za¶wiadczenia, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert. B.6) O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z art. 22 Prawa zamówieñ publicznych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy w Mys³owicach, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 09.09.2008 godzina 09:00, miejsce: Areszt ¦ledczy w Mys³owicach, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice, Sekretariat lub przes³aæ poczt± na adres Zamawiaj±cego.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.