eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KielceDostawa produktów spożywczych do Centrum Edukacyjnego Świętokrzyskiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Milanowskiej Wólce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-08-20

Kielce: Dostawa produktów spożywczych do Centrum Edukacyjnego Świętokrzyskiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Milanowskiej Wólce
Numer ogłoszenia: 195178 - 2008; data zamieszczenia: 20.08.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Świetokrzyskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli, ul. Marsz. J. Piłsudskiego 42, 25-431 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3624548, fax 041 3624899.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych do Centrum Edukacyjnego Świętokrzyskiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Milanowskiej Wólce.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze podzielone na sześć zadań. Zadanie nr 1- Mięso i produkty mięsne wołowe; Zadanie nr 2-Mięso i produkty mięsne wieprzowe; Zadanie nr 3- Wędliny wieprzowe i wołowe; Zadanie nr 4 - Mięso i produkty mięsne drobiowe; Zadanie nr 5- Wędliny drobiowe; Zadanie nr 6 - Owoce i warzywa. Szczegółowy wykaz produktow znajduje się w załącznikach od nr 2 do 2e SIWZ.Dostawy będą realizowane w okresie 12 m-cy od dnia podpisania umowy.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 6.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie; c) dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. e) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. W przypadku wnoszenia oferty wspólnej przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze (konsorcja/spółki cywilne) oferta musi spełniać wymagania określone w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych, w tym: a) oferta musi zawierać wszystkie dokumenty, oświadczenia i informacje wymienione w pkt. 9.1 niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Każdy z wykonawców zobowiązany jest do złożenia oświadczenia i dokumentów wskazanych w pkt 9.1.1.,9.1.3 b) w przypadku konsorcjum, zgodnie z art. 23 ust.2 ustawy wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub do reprezentowania w postępowaniu oraz zawarcia umowy w postępowaniu. W związku z powyższym niezbędne jest załączenie do oferty dokumentu zawierającego pełnomocnictwo w celu ustalenia podmiotu uprawnionego do występowania w imieniu wykonawców w sposób umożliwiający ich identyfikację. c) w stosunku do spółki cywilnej, zamawiający na zasadzie art. 25 ustawy, żąda przedłożenia w ofercie umowy spółki cywilnej, jako dokumentu niezbędnego do przeprowadzenia postępowania, wskazującego na sposób reprezentowania spółki. Jeżeli złożenie oferty i podpisanie umowy w sprawie zamówienia publicznego przekracza zakres czynności zwykłych spółki, a z treści umowy spółki nie wynika stosowne umocowanie danego wspólnika lub wspólników, dla ważności oferty wymagane jest jej podpisanie przez wszystkich wspólników albo wspólnika umocowanego w drodze odrębnej uchwały wspólników, stanowiącej załącznik do umowy spółki cywilnej bądź też przez pełnomocnika. d) w przypadku składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, warunki dotyczące doświadczenia oraz potencjału ekonomicznego i technicznego podlegają sumowaniu. 3. Zamawiający dokona oceny spełnienia wymaganych warunków na podstawie załączonych do ofert dokumentów i oświadczeń, o których mowa w pkt 9.1 SIWZ. Zamawiający przy ocenie spełniania warunków zastosuje formułę spełnia/ nie spełnia.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1 Do oferty wypełnionej na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SIWZ) wraz z odpowiednim formularzem cenowym (załącznik nr 2-2E do SIWZ) należy załączyć poniższe oświadczenia i dokumenty: 1.1 W celu potwierdzenia, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowaniu o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy Wykonawca złoży oświadczenie według wzoru określonego w załączniku nr 3 do SIWZ. 1.2 W celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ust.1 pkt 1 -3 ustawy Wykonawca złoży oświadczenie według wzoru określonego w załączniku nr 4 do SIWZ. 1.3 W celu potwierdzenia posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności: a) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia ( dotyczy zadania nr 1,2,3,4,5). 1.4 W celu potwierdzenia potencjału technicznego w postaci środka transportu przystosowanego do przewozu przedmiotu zamówienia zgodnie z odrębnymi przepisami Wykonawca złoży decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Inspekcji Sanitarnej ( dotyczy zadania nr 1,2,3,4,5). 1.5 W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom określonym przez Zamawiającego Wykonawca w przypadku składania ofert na zadanie nr 1,2,3,4,5 przedłoży certyfikat systemu HACCP wydanego przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie/inny dokument właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad HACCP. 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium RP, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 9.1.3 składa dokument lub dokumenty wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości oraz nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 9.2 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem , właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 4. Wymagane dokumenty należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, na każdej stronie zawierającej treść przez Wykonawcę (osobę/osoby upoważnioną do reprezentacji wykonawcy wymienioną w dokumencie rejestracyjnym prowadzonej działalności gospodarczej) lub pełnomocnika.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wom.kielce.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Świętokrzyskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Kielcach 25-431 Kielce, ul. Marszałka J. Piłsudskiego 42 tel.041 362 45 48 ; tel/fax: 041 362 48 99.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.08.2008 godzina 11:00, miejsce: Świętokrzyskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Kielcach 25-431 Kielce, ul. Marszałka J. Piłsudskiego 42 pok. nr 34 I piętro.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE WOŁOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wołowe b/k kg 470 Antrykot kg 156 Flaki kg 80 Polędwica wołowa kg 30 Wołowina z kością kg 70.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE WIEPRZOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso karczek z kością kg 1160 Mięso karczek b/k kg 22 Mięso łopatka b/k kg 560 Mięso od szynki b/k kg 74 Mięso od szynki kg 10 Mięso schab bez kości kg 90 Mięso schab z kością kg 1752 Mięso żeberka wieprzowe kg 28 Smalec kg 10 Podgardle kg 82 Słonina kg 30 Polędwica wieprzowa kg 27 Błona kg 25 Golonka kg 150 Nogi kg 30 Kości kg 65.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: WĘDLINY WIEPRZOWE I WOŁOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kiełbasa cienka wiejska (luzem) kg 147 Szynka wieprzowa (luzem) kg 150 Boczek wędzony płaski (luzem)bez kości* kg 80 Kaszanka (luzem) kg 48 Pasztetowa (luzem) kg 6 Kiełbasa swojska (luzem) kg 64 Kiełbasa szynkowa (luzem) kg 125 Polędwica sopocka (luzem) kg 114 Kiełbasa żywiecka (luzem) kg 47 Kiełbasa ogonówka (luzem) kg 22 Krakowska sucha (luzem) kg 1,4 Boczek rolowany kg 11 Szynka tyrolska kg 3 Szynka konserwowa kg 54 Mortadel kg 11 Kiełbasa pieprzowa kg 115 Kiełbasa holenderska kg 10 Salceson wątróbkowy kg 2,6 Salceson włoski kg 3,5 Kiełbasa golonkowa kg 5,8 Sękacz świętokrzyski kg 55 Rolada schabowa kg 17 Baleron kg 45 Pieczeń rzymska kg 11 Kabanosy kg 3 Golonka gotowana kg 1,8 Szynka z golonką parzona kg 99 Kiełbasa rawska kg 2,4 Kiełbasa krakowska kg 1,20 Schab z beczki kg 30.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Udko z kurczaka (luzem) kg 620 Filet z piersi kurczaka (luzem) kg 860 Filet z piersi indyka (luzem) kg 8 Skrzydełka z kurczaka kg 19 Korpusy rosołowe kg 374 Kurczaki kg 190.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: WĘDLINY DROBIOWE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Udko z indyka pieczone kg 2,1 Parówki z indyka typu indykpol lub równoważnyNazwa producenta szt. 1200 Polędwica drobiowa kg 2,1 Pierś z indyka wędzona kg 9.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: WARZYWA, OWOCE.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew kg 393 0,00 Pietruszka (korzeń) kg 263 0,00 Pietruszka (natka) szt. 1008 Pietruszka dekoracyjna szt. 61 Seler (korzeń) kg 152 0,00 Seler (natka) szt. 7 Por szt. 281 0,00 Ziemniaki kg 6000 0,00 Cebula kg 199 0,00 Czosnek kg 3 0,00 Bakłażan kg 4 0,00 Kapusta biała szt. 100 0,00 Kapusta czerwona kwaszona kg 10 0,00 Kapusta kiszona kg 610 0,00 Kapusta kiszona z ziołami kg 10 Kapusta pekińska szt 300 0,00 Kapusta włoska (główka) szt 5 Ogórek kg 414 0,00 Ogórek małosolny kg 350 0,00 Ogórek kiszony kg 688 0,00 Sałata dekoracyjna (główka) szt 290 0,00 Sałata (główka) szt 916 0,00 Sałata lodowa (główka) szt 47 Szczypior (pęczek) szt 405 0,00 Szczaw szt 110 0,00 Kalafior (główka) szt 55 0,00 Koper (pęczek) szt 858 0,00 Pieczarki (luzem) kg 472 0,00 Pomidor (luzem) kg 972 0,00 Brokuły szt 135 0,00 Papryka (luzem) kg 320 0,00 Rzodkiewka (pęczek) szt 96 0,00 Jabłka kg 990 0,00 Kiwi (luzem) kg 3 0,00 Śliwka węgierka kg 208 0,00 Śliwka Reńska kg 12 Śliwka Herman kg 10 Banan kg 444 0,00 Mandarynka kg 286 0,00 Cytryna kg 271 0,00 Pomarańcza kg 49 0,00 Truskawka kg 200 0,00 Winogron biały kg 168 0,00 Winogron ciemny kg 36 Gruszki kg 50 0,00 Nektarynki kg 46 Brzoskwinie szt 160 Morele kg 9 Ananas szt 14 Rabarbar kg 20 Czereśnie kg 30 Wiśnie kg 340 Papaja kg 0,5 Porzeczka czarna kg 50 0,00 Porzeczka czerwona kg 200 Agrest kg 25 0,00 Jabłka suszone kg 4 0,00 Gruszki suszone kg 2 0,00 Morele suszone kg 6 0,00 Orzechy włoskie kg 9,5 0,00 Śliwki suszone kg 36 Limonka szt 12 Grzyby suszone - mix w opak. po 50g kg 0,5.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.00.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.