To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-06-10
Gliwice: obiady w okresie wakacji i ferii zimowych dla dzieci objętych opieką przez OPS w Gliwicach
Numer ogłoszenia: 196090 - 2014; data zamieszczenia: 10.06.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 174968 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Górnych Wałów 9, 44-100 Gliwice, woj. śląskie, tel. 032 4010185, 4010405, faks 032 2308027.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: obiady w okresie wakacji i ferii zimowych dla dzieci objętych opieką przez OPS w Gliwicach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Zamawiający dzieli zamówienie na 3 części, w zależności od rejonu, w którym będzie wydawanie obiadów: rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 2, Punktu Rejonowego nr 5 oraz Punktu Rejonowego nr 6. Wykonawca musi dysponować lokalem w zasięgu terytorialnym określonym dla każdej z części w załączniku nr 6 do SIWZ (wykaz ulic na poszczególnych rejonach), na który wydane jest aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej dla stołówki, w której będą wydawane posiłku, jak również dla kuchni, w której będą przygotowywane posiłki wystawione przez SANEPID (kuchnia nie musi być w tym samym miejscu, jednak dowóz posiłków będzie realizowany przez wykonawcę i skalkulowany w zaoferowanej w ofercie cenie jednostkowej). Ponad to miejsce, w którym będą wydawane posiłki musi umożliwiać jednorazowe spożycie posiłków przy stole w pozycji siedzącej przez minimum: - dla części I - 20 osób, - dla części II - 20 osób, - dla części III - 10 osób. 2. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów, zapewniać nie mniej niż 800 kcal, w tym: a) białko stanowić ma - ok. 15% posiłku, b) węglowodany stanowić mają - ok. 50-55% posiłku, c) tłuszcze stanowić mają - ok. 30-35% posiłku. 3. Posiłek musi się składać z gorącej, pożywnej zupy w ilości 250 ml, drugiego dania (przez co najmniej 3 dni w tygodniu musi być wydawana potrawa mięsna), napoju w ilości minimum 200 ml oraz odpowiadać normom żywieniowym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia. Dodatkowo do posiłku ma być podany również deser w postaci owoców (min. 120g), jogurtów (min. 120 g), budyniu (min.150 ml), dodatkowego napoju (min. 200 ml). 4. Posiłki będą wydawane bez przerwy przez minimum 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 - 15:00 za wyjątkiem dnia 15.08.2014. Pożądane przez zamawiającego jest wydawanie posiłków przez 7 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do niedzieli w godzinach 11:00 - 15:00 za wyjątkiem dnia 15.08.2014. Zaoferowanie wydawania posiłków 7 dni w tygodniu będzie podlegało ocenie. 5. Wydawane posiłki muszą być gorące i podane w odpowiednich i czystych naczyniach. 6. Osoby korzystające z posiłku muszą mieć zapewnioną możliwość spożycia posiłku na miejscu, przy stole w pozycji siedzącej. 7. W przypadku organizowania żywienia przez Wykonawcę w tym samym pomieszczeniu równocześnie osobom nieobjętym zawartą umową dzieci korzystające z posiłku muszą mieć zapewnioną możliwość spożycia obiadu w bezpiecznych warunkach, tj. przy osobnych stolikach bez osób dorosłych. 8. W wyjątkowych przypadkach (np. choroba osoby uprawnionej) należy umożliwić wydanie posiłku na wynos w naczyniach osoby korzystającej z posiłku. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości posiłków do +/- 20% w zależności od potrzeb. 10. Wykonawca zobowiązuje się do realizowania przedmiotu zamówienia wyłącznie w formie gorących posiłków - bez możliwości zamiany na gotówkę oraz wydawania posiłków typu fast-food (np. pizza, zapiekanka, hop-dog, hamburger). 11. Wykonawca zobowiązuje się do wydawania posiłków wyłącznie osobom uprawnionym legitymującym się dokumentem ze zdjęciem (np. legitymacja uczniowska) lub upoważnieniem potwierdzonym przez pracownika socjalnego tutejszego Ośrodka. 12. Zachowanie w tajemnicy uzyskanych informacji na temat podopiecznych OPS w Gliwicach. 13. Zamawiający będzie uiszczał opłatę tylko za faktycznie wydane posiłki, których odbiór potwierdzony zostanie przez osobę uprawnioną. Średnie wydawanie posiłków +/- 20% dla poszczególnych części: część I - 50 posiłków (Rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 2) część II - 50 posiłków (Rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 5) część III - 30 posiłków (Rejon objęty działaniem Punktu Rejonowego OPS nr 6).
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 2
Nazwa: CZĘŚĆ II
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.06.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
POLSKIE PRZYSMAKI - CATERING S.C.
jakie przetargi wygrała firma
POLSKIE PRZYSMAKI - CATERING S.C.
- Polskie Przysmaki - Catering s.c. Małgorzata Jarniewska, Przemysław Jagusz, Okrzei 20, 44-100 Gliwice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35685,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 46332,00
Oferta z najniższą ceną: 46332,00 / Oferta z najwyższą ceną: 46332,00
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: CZĘŚĆ III
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.06.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
POLSKIE PRZYSMAKI - CATERING S.C.
jakie przetargi wygrała firma
POLSKIE PRZYSMAKI - CATERING S.C.
- Polskie Przysmaki - Catering s.c. Małgorzata Jarniewska, Przemysław Jagusz, Okrzei 20, 44-100 Gliwice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21411,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 27799,20
Oferta z najniższą ceną: 27799,20 / Oferta z najwyższą ceną: 27799,20
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- Układ pomiarowy do badania odkształceń i przyspieszeń konstrukcji wieży kratowej techniką światłowodową wraz z osprzętem. Znak sprawy: DZPZ.282.30.2025.EK
- Sukcesywne dostawy nabiału i tłuszczy dla Działu Żywienia Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Usługa praktycznego szkolenia lotniczego na samolotach wielosilnikowych, tłokowych klasy MEP(L) (...). Znak sprawy: DZPZ.283.43.2025.EK
- "Rozbudowa ośrodka sportowego przy ul. Sportowej 21 w Gliwicach" w formule "zaprojektuj i wybuduj"
- Organizacja pobytu uczestników Konferencji pt.: "Rozwój społeczny wobec wartości. Etyka-Technika-Społeczeństwo". Znak sprawy: DZPZ.283.44.2025.EK
- "Prace porządkowe na terenie Lasów Komunalnych w Gliwicach"
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- 123.2025 wyłonienie wykonawcy w zakresie świadczenia kompleksowej usługi cateringowej dla uczestników czterech (4) spotkań, które odbędą się w ramach projektu NAWA
- Wykonanie usługi cateringowej
- Wykonanie usług cateringowych podczas 12 Międzynarodowego Konkursu Wokalnego im. Stanisława Moniuszki w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Międzynarodowej Konferencji Naukowej pn. "Człowiek w gospodarce i społeczeństwie 5.0. nowe wyzwania edukacyjne i zawodowe w czasach rozwoju AI"
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie
- Usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Wołuszewie w Gminie Aleksandrów Kujawski
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.