eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KętrzynDostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-10

Kętrzyn: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 19624 - 2011; data zamieszczenia: 10.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Sikorskiego 78, 11-401 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 750 31 88, faks 89 750 37 54.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a, 1b, 1c do SIWZ. 3. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub więcej części: Część nr 1 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne - 12 600 kg (załącznik nr 1a) Część nr 2 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka - 11 500 kg (załącznik nr 1b) Część nr 3 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach - 6 700 kg (załącznik nr 1c).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Nie dotyczy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2) zmiana adresu siedziby Wykonawcy i Zamawiającego, 3) zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego, 4) zmiana konta bankowego Wykonawcy i Zamawiającego, 5) urzędowej zmiany stawek podatku VAT w okresie realizacji umowy. 2. Zmiany do umowy w przypadkach, o których mowa powyżej, mogą nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego i będą mogły być wprowadzone za zgodą Stron w drodze pisemnego aneksu

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2011 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 120 Warmińsko - Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej lub przesłać na adres: W-MOSG, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Schab wieprzowy (bez kości) -PN-86/A-82002 700 kg 2. Karkówka wieprzowa (bez kości) -PN-86/A-82002 800 kg 3. Łopatka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) -PN-86/A-82002 1500 kg 4. Szynka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) -PN-86/A-82002 1000 kg 5. Udziec wołowy (bez kości, Extra)-PN -88/A-82003 300 kg 6. Antrykot wołowy (bez kości, krąg) -PN -88/A-82003 500 kg 7. Goleń wołowa przednia (bez kości, pręga wołowa b/k) -PN -88/A-82003 500 kg 8. Wątroba wieprzowa (świeża) 600 kg 9. Boczek surowy świeży (bez skóry) 100 kg 10. Słonina świeża (bez skóry, I- klasa)-PN-86/A-82002 400 kg 11. Smalec -PN-90/A-85802 300 kg 12. Szynka wiejska (wieprzowa, wędzona, parzona, wytworzona z elementów szynki bez kości, wiązana sznurkiem, barwa jasno brązowa z połyskiem, waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 300 kg 13. Szynka z beczki (wieprzowa, wędzona, wytworzona z szynki bez kości wiązana sznurkiem, barwa ciemnowiśniowa, waga 1 sztuki od 1,9 do 2,9kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 300 kg 14. Baleron wieprzowy, wędzony parzony (wytworzony z karkówki bez kości, barwa jasno brązowa do brązowej, waga 1 sztuki od 2,0 do 2,8kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 15. Polędwica sopocka (wędzona, parzona, wytworzona ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, barwa brązowa do jasno wiśniowej, waga 1 sztuki od 1,2 do 2,0 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 300 kg 16. Polędwica z beczki (wędzona, parzona, wytworzona ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, barwa brązowa do ciemnej wiśni, waga 1 sztuki od 1,0 do 2,0 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 100 kg 17. Kiełbasa żywiecka podsuszana (wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa, baton w osłonce białkowej o długości od 25 do 28 cm, barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, waga 1 sztuki od 0,75 do 0,85kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 18. Kiełbasa szynkowa (wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa, baton w osłonce białkowej w kształcie walca o długości od 24 do 26 cm, waga 1 sztuki od 1 do 1,2 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 19. Kiełbasa podwawelska wieprzowa (średnio rozdrobniona, czysto wieprzowa, parzona , wędzona, batony w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 30-35cm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 150 do 160g) -PN-A-82007 700 kg 20. Kiełbasa śląska (średnio rozdrobniona, czysto wieprzowa, parzona , wędzona, batony w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 12cm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 75 do 90g) -PN-A-82007 400 kg 21. Schab w posypce (wytworzony ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, parzony, kształt zbliżony do prostokąta, obsypany posypką smakowo-zapachową z każdej strony, waga 1 sztuki od 1,0 do 1,8kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 22. Karczek (wytworzony z karkówki wieprzowej bez kości, parzony, pieczony, z posypką smakowo-zapachową na całej powierzchni, waga 1 sztuki od 1,8 do 2,5kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 200 kg 23. Parówki śniadaniowe (wieprzowo-wołowe, wędzone, parzone, batony w osłonkach celulozowych, odkręcane do długości 12cm i średnicy 19mm barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 50 do 60g) -PNA82007 500 kg 24. Kiełbasa biała, parzona (średnio rozdrobniona, z mięsa wieprzowo-wołowego, w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 13 cm, waga 1 sztuki od 90 do 100g )-PN-A-82007 300 kg 25. Boczek wieprzowy, wędzony, surowy (wytworzony z boczku wieprzowego łuskanego waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5kg) -PN-A-82007 500 kg 26. Boczek wieprzowy, wędzony, parzony (wytworzony z boczku wieprzowego bez kości, waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5 kg) -PN-A-82007 200 kg 27. Pasztet wieprzowy, pieczony (wytworzony z mięsa wieprzowego i podrobów wieprzowych w kształcie bloku w foremkach, waga 1 sztuki od 0,9 do 1,0 kg) -PN-A-82012 200 kg 28. Kiełbaski, (średnio rozdrobnione, czysto wieprzowe, parzone, batony odkręcane do długości 10 cm i średnicy od 10 do 12 mm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 35 do 40g) -PN-A-82007 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z piersi indyka, surowy, świeży bez kości - PN-A-86524 600 kg 2. Filet z piersi kurczaka, surowy, świeży bez kości - PN-A-86524 1300 kg 3. Noga kurczaka (surowa, świeża o wadze 1 porcji 250-330g) - PN-A-86524 3500 kg 4. Kurczak, surowy, świeży - PN-A-86524 200 kg 5. Skrzydełka z kurczaka, surowe, świeże - PN-A-86524 300 kg 6. Filet z piersi indyka, (wędzony, parzony, uformowany w kształt piersi indyczej) - PN-A-86526 300 kg 7. Kiełbasa podwawelska drobiowa (cienka, średnio rozdrobniona, parzona, z mięsa indyczego, nadająca się do spożycia na zimno i ciepło) - PN- A-86526 800 kg 8. Kiełbasa szynkowa drobiowa (w kształcie batonu) - PN- A-86526 700 kg 9. Szynka z piersi indyka (wytworzona z mięsa jasnego, w kształcie bloku) -PN- A-86526 400 kg 10. Szynka mozaika (wytworzona z mięsa indyczego w kształcie batonu, z rysunkiem mozaiki, z białym i czerwonym mięsem indyczym na przekroju) -PN- A-86526 600 kg 11. Polędwica miodowa (wytworzona z mięsa indyczego w kształcie batonu w osłonce barierowej o przekroju od 75 do 85mm) -PN- A-86526 400 kg 12. Szynka konserwowa drobiowa (wytworzona z mięsa udowego w osłonce barierowej, parzona) -PN- A-86526 500 kg 13. Parówki drobiowe Hot-dog (w osłonce celulozowej z nadrukiem tapetowym o przekroju 20mm i długości od 17 do 19cm, parzone, wędzone) -PN- A-86526 1000 kg 14. Serdelki z indyka (w osłonce naturalnej) -PN- A-86526 300 kg 15. Mortadela z papryką lub z pieczarkami (w kształcie batonu) -PN- A-86526 200 kg 16. Pasztet drobiowy, (wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego) 400 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy mięsne i pasztety w puszkach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa mięsna Luncheon-meat (opakowanie puszka okrągła 300 g- łatwo otwieralna)- Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 250 kcal. -PN-A-82022 3000 kg 2. Konserwa mięsna Luncheon-meat (opakowanie puszka okrągła od 190 do 200g - łatwo otwieralna)- Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 250 kcal. PN-A-82022 2000 kg 3. Konserwa mięsna- Gulasz angielski -(opakowanie puszka okrągła 300g - łatwo otwieralna) - Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 200 kcal.-PN-A-82022 300 kg 4. Konserwa mięsna- Gulasz angielski -(opakowanie puszka okrągła 190 -200g - łatwo otwieralna) - Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 200 kcal. -PN-A-82022 200 kg 5. Pasztet wieprzowo-wołowy (opakowanie puszka okrągła 150 - 200g - łatwo otwieralna) -PN-A-82022 300 kg 6. Pasta sandwiczowa z kurcząt (opakowanie puszka okrągła 150 - 170g - łatwo otwieralna) 200 kg 7. Pasztet z kurcząt (opakowanie puszka okrągła od 50 do 80g łatwo otwieralna) 200 kg 8. Konserwa - Szynka z indyka (wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, opakowanie kubek od 100 do 150g łatwo otwieralny) 200 kg 9. Konserwa - Szynka z kurcząt (wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, opakowanie kubek od 100 do 150g łatwo otwieralny). 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1c do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.