Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-02-10
Kętrzyn: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 19624 - 2011; data zamieszczenia: 10.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Sikorskiego 78, 11-401 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 750 31 88, faks 89 750 37 54.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a, 1b, 1c do SIWZ. 3. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub więcej części: Część nr 1 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne - 12 600 kg (załącznik nr 1a) Część nr 2 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka - 11 500 kg (załącznik nr 1b) Część nr 3 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach - 6 700 kg (załącznik nr 1c).
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie konkretyzuje warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Nie dotyczy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2) zmiana adresu siedziby Wykonawcy i Zamawiającego, 3) zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego, 4) zmiana konta bankowego Wykonawcy i Zamawiającego, 5) urzędowej zmiany stawek podatku VAT w okresie realizacji umowy. 2. Zmiany do umowy w przypadkach, o których mowa powyżej, mogą nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego i będą mogły być wprowadzone za zgodą Stron w drodze pisemnego aneksu
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2011 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 120 Warmińsko - Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej lub przesłać na adres: W-MOSG, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Schab wieprzowy (bez kości) -PN-86/A-82002 700 kg 2. Karkówka wieprzowa (bez kości) -PN-86/A-82002 800 kg 3. Łopatka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) -PN-86/A-82002 1500 kg 4. Szynka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) -PN-86/A-82002 1000 kg 5. Udziec wołowy (bez kości, Extra)-PN -88/A-82003 300 kg 6. Antrykot wołowy (bez kości, krąg) -PN -88/A-82003 500 kg 7. Goleń wołowa przednia (bez kości, pręga wołowa b/k) -PN -88/A-82003 500 kg 8. Wątroba wieprzowa (świeża) 600 kg 9. Boczek surowy świeży (bez skóry) 100 kg 10. Słonina świeża (bez skóry, I- klasa)-PN-86/A-82002 400 kg 11. Smalec -PN-90/A-85802 300 kg 12. Szynka wiejska (wieprzowa, wędzona, parzona, wytworzona z elementów szynki bez kości, wiązana sznurkiem, barwa jasno brązowa z połyskiem, waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 300 kg 13. Szynka z beczki (wieprzowa, wędzona, wytworzona z szynki bez kości wiązana sznurkiem, barwa ciemnowiśniowa, waga 1 sztuki od 1,9 do 2,9kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 300 kg 14. Baleron wieprzowy, wędzony parzony (wytworzony z karkówki bez kości, barwa jasno brązowa do brązowej, waga 1 sztuki od 2,0 do 2,8kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 15. Polędwica sopocka (wędzona, parzona, wytworzona ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, barwa brązowa do jasno wiśniowej, waga 1 sztuki od 1,2 do 2,0 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 300 kg 16. Polędwica z beczki (wędzona, parzona, wytworzona ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, barwa brązowa do ciemnej wiśni, waga 1 sztuki od 1,0 do 2,0 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 100 kg 17. Kiełbasa żywiecka podsuszana (wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa, baton w osłonce białkowej o długości od 25 do 28 cm, barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, waga 1 sztuki od 0,75 do 0,85kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 18. Kiełbasa szynkowa (wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa, baton w osłonce białkowej w kształcie walca o długości od 24 do 26 cm, waga 1 sztuki od 1 do 1,2 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 19. Kiełbasa podwawelska wieprzowa (średnio rozdrobniona, czysto wieprzowa, parzona , wędzona, batony w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 30-35cm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 150 do 160g) -PN-A-82007 700 kg 20. Kiełbasa śląska (średnio rozdrobniona, czysto wieprzowa, parzona , wędzona, batony w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 12cm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 75 do 90g) -PN-A-82007 400 kg 21. Schab w posypce (wytworzony ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, parzony, kształt zbliżony do prostokąta, obsypany posypką smakowo-zapachową z każdej strony, waga 1 sztuki od 1,0 do 1,8kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 400 kg 22. Karczek (wytworzony z karkówki wieprzowej bez kości, parzony, pieczony, z posypką smakowo-zapachową na całej powierzchni, waga 1 sztuki od 1,8 do 2,5kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 200 kg 23. Parówki śniadaniowe (wieprzowo-wołowe, wędzone, parzone, batony w osłonkach celulozowych, odkręcane do długości 12cm i średnicy 19mm barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 50 do 60g) -PNA82007 500 kg 24. Kiełbasa biała, parzona (średnio rozdrobniona, z mięsa wieprzowo-wołowego, w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 13 cm, waga 1 sztuki od 90 do 100g )-PN-A-82007 300 kg 25. Boczek wieprzowy, wędzony, surowy (wytworzony z boczku wieprzowego łuskanego waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5kg) -PN-A-82007 500 kg 26. Boczek wieprzowy, wędzony, parzony (wytworzony z boczku wieprzowego bez kości, waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5 kg) -PN-A-82007 200 kg 27. Pasztet wieprzowy, pieczony (wytworzony z mięsa wieprzowego i podrobów wieprzowych w kształcie bloku w foremkach, waga 1 sztuki od 0,9 do 1,0 kg) -PN-A-82012 200 kg 28. Kiełbaski, (średnio rozdrobnione, czysto wieprzowe, parzone, batony odkręcane do długości 10 cm i średnicy od 10 do 12 mm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 35 do 40g) -PN-A-82007 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z piersi indyka, surowy, świeży bez kości - PN-A-86524 600 kg 2. Filet z piersi kurczaka, surowy, świeży bez kości - PN-A-86524 1300 kg 3. Noga kurczaka (surowa, świeża o wadze 1 porcji 250-330g) - PN-A-86524 3500 kg 4. Kurczak, surowy, świeży - PN-A-86524 200 kg 5. Skrzydełka z kurczaka, surowe, świeże - PN-A-86524 300 kg 6. Filet z piersi indyka, (wędzony, parzony, uformowany w kształt piersi indyczej) - PN-A-86526 300 kg 7. Kiełbasa podwawelska drobiowa (cienka, średnio rozdrobniona, parzona, z mięsa indyczego, nadająca się do spożycia na zimno i ciepło) - PN- A-86526 800 kg 8. Kiełbasa szynkowa drobiowa (w kształcie batonu) - PN- A-86526 700 kg 9. Szynka z piersi indyka (wytworzona z mięsa jasnego, w kształcie bloku) -PN- A-86526 400 kg 10. Szynka mozaika (wytworzona z mięsa indyczego w kształcie batonu, z rysunkiem mozaiki, z białym i czerwonym mięsem indyczym na przekroju) -PN- A-86526 600 kg 11. Polędwica miodowa (wytworzona z mięsa indyczego w kształcie batonu w osłonce barierowej o przekroju od 75 do 85mm) -PN- A-86526 400 kg 12. Szynka konserwowa drobiowa (wytworzona z mięsa udowego w osłonce barierowej, parzona) -PN- A-86526 500 kg 13. Parówki drobiowe Hot-dog (w osłonce celulozowej z nadrukiem tapetowym o przekroju 20mm i długości od 17 do 19cm, parzone, wędzone) -PN- A-86526 1000 kg 14. Serdelki z indyka (w osłonce naturalnej) -PN- A-86526 300 kg 15. Mortadela z papryką lub z pieczarkami (w kształcie batonu) -PN- A-86526 200 kg 16. Pasztet drobiowy, (wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego) 400 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.13.11.35-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy mięsne i pasztety w puszkach.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa mięsna Luncheon-meat (opakowanie puszka okrągła 300 g- łatwo otwieralna)- Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 250 kcal. -PN-A-82022 3000 kg 2. Konserwa mięsna Luncheon-meat (opakowanie puszka okrągła od 190 do 200g - łatwo otwieralna)- Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 250 kcal. PN-A-82022 2000 kg 3. Konserwa mięsna- Gulasz angielski -(opakowanie puszka okrągła 300g - łatwo otwieralna) - Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 200 kcal.-PN-A-82022 300 kg 4. Konserwa mięsna- Gulasz angielski -(opakowanie puszka okrągła 190 -200g - łatwo otwieralna) - Wartość kaloryczna w 100g produktu nie więcej niż 200 kcal. -PN-A-82022 200 kg 5. Pasztet wieprzowo-wołowy (opakowanie puszka okrągła 150 - 200g - łatwo otwieralna) -PN-A-82022 300 kg 6. Pasta sandwiczowa z kurcząt (opakowanie puszka okrągła 150 - 170g - łatwo otwieralna) 200 kg 7. Pasztet z kurcząt (opakowanie puszka okrągła od 50 do 80g łatwo otwieralna) 200 kg 8. Konserwa - Szynka z indyka (wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, opakowanie kubek od 100 do 150g łatwo otwieralny) 200 kg 9. Konserwa - Szynka z kurcząt (wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, opakowanie kubek od 100 do 150g łatwo otwieralny). 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1c do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KĘTRZYNA
- Dostawy środków do utrzymania czystości i higieny na potrzeby obiektów będących w zarządzie CSSG i W-MOSG
- Zatrudnienie asystenta osobistego osoby niepełnosprawnej w ramach Programu "AOON" dla Jednostek Samorządu Terytorialnego - edycja 2025. Zadanie realizowane w ramach FS.
- Zimowe utrzymanie dróg na terenie Gminy Kętrzyn
więcej: przetargi w Kętrzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Słoneczne Wzgórze" w Ryjewie
- Dostawy konserw dla Zakładu Karnego w Przytułach Starych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica.
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH Z PRZEZNACZENIEM NA POTRZEBY ŻYWIENIOWE DO PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO NR 3 W MIECHOWIE
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych dla internatu Zespołu Szkół nr2 w Nałęczowie na rok 2025
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.