eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RadomZakup i dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Działu Żywienia Radomskiego Szpitala Specjalistycznego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-21

Radom: Zakup i dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Działu Żywienia Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
Numer ogłoszenia: 197856 - 2013; data zamieszczenia: 21.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Radomski Szpital Specjalistyczny im. dr Tytusa Chałubińskiego , ul. Lekarska 4, 26-610 Radom, woj. mazowieckie, tel. 48 3615285, 3615284, faks 48 3615213.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.radom.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Działu Żywienia Radomskiego Szpitala Specjalistycznego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Rodzaj artykułu. Zapotrzebowanie na okres 2 lat/ ilość kg. 1. Kości schabowe - 5950 kg 2. Schab bez kości - 4100 kg 3. Szynka wieprzowa bez kości - 3000 kg 4. Słonina bez skóry - 700 kg 5. Udziec wołowy bez kości - 9500 kg 6. Karczek wieprzowy bez kości - 300 kg 7. Wieprzowina łopatka bez skóry - 3000 kg 8. Wołowina z kością rozbratel - 400 kg 9. Żeberka wieprzowe paski - 250 kg 10. Smalec - 400 kg 11. Szynka wiejska wędzona - 1400 kg 12. Boczek wędzony - 470 kg 13. Kiełbasa toruńska - 750 kg 14. Schab pieczony - 90 kg 15. Baleron wieprzowy wędzony - 500 kg 16. Kiełbasa krakowska wieprzowa - 1800 kg 17. Kiełbasa mortadela wędzona - 1000 kg 18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 2 800 kg 19. Kiełbasa żywiecka - 1 100 kg 20. Mielonka tyrolska - 150 kg 21. Ogonówka wędzona - 2 000 kg 22. Pieczeń rzymska - 350 kg 23. Szynka prasowana - 2 000 kg 24. Kiełbasa wiejska - 270 kg 25. Kaszanka gryczana - 270 kg 26. Pasztetowa - 270 kg Warunki dostawy: - dostawa trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) w godzinach 8:00 - 12:00 do Magazynu Żywnościowego R.Sz.S. ul.Tochtermana 1. W przypadku wypadającego święta, dostawa w dzień poprzedzający dzień wolny. - realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia. Do każdej dostawy wymagane będą: - do każdej dostawy, na każdą partię określonego produktu Handlowy Dokument Identyfikacyjny - Rozporządzenie Ministra i Rozwoju Wsi z dnia 22.06.2004r. (Dz.U. Nr 158 poz. 1655 z późn. zm.) - etykieta zawierająca min.: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę produkcji oraz datę przydatności do spożycia. - dokument dopuszczający samochód dostawcy do transportu żywności - Rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE L 139 z dn. 30.04.2004r. z późn. zm.).

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamówienie uzupełniające stanowić będzie 10% wartości zamówienia podstawowego i polegać na rozszerzeniu dostawy artykułów ujętych w opisie przedmiotu zamówienia (rozdział II SIWZ), w następujących wielkościach: 1. Kości schabowe - 595 kg 2. Schab bez kości - 410 kg 3. Szynka wieprzowa bez kości - 300 kg 4. Słonina bez skóry - 70 kg 5. Udziec wołowy bez kości - 950 kg 6. Karczek wieprzowy bez kości - 30 kg 7. Wieprzowina łopatka bez skóry - 300 kg 8. Wołowina z kością rozbratel - 40 kg 9. Żeberka wieprzowe paski - 25 kg 10. Smalec - 40 kg 11. Szynka wiejska wędzona - 140 kg 12. Boczek wędzony - 47 kg 13. Kiełbasa toruńska - 75 kg 14. Schab pieczony - 9 kg 15. Baleron wieprzowy wędzony - 50 kg 16. Kiełbasa krakowska wieprzowa - 180 kg 17. Kiełbasa mortadela wędzona - 100 kg 18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 280 kg 19. Kiełbasa żywiecka - 110 kg 20. Mielonka tyrolska - 15 kg 21. Ogonówka wędzona - 200 kg 22. Pieczeń rzymska - 35 kg 23. Szynka prasowana - 200 kg 24. Kiełbasa wiejska - 27 kg 25. Kaszanka gryczana - 27 kg 26. Pasztetowa - 27 kg. Warunki dostawy: - dostawa trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) w godzinach 8:00 - 12:00 do Magazynu Żywnościowego R.Sz.S. ul.Tochtermana 1. W przypadku wypadającego święta, dostawa w dzień poprzedzający dzień wolny. - realizacja zamówienia w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia. Do każdej dostawy wymagane będą: - do każdej dostawy, na każdą partię określonego produktu Handlowy Dokument Identyfikacyjny - Rozporządzenie Ministra i Rozwoju Wsi z dnia 22.06.2004r. (Dz.U. Nr 158 poz. 1655 z późn. zm.) - etykieta zawierająca min.: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę produkcji oraz datę przydatności do spożycia. - dokument dopuszczający samochód dostawcy do transportu żywności - Rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE L 139 z dn. 30.04.2004r. z późn. zm.)

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.00.00 - Mięso .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Dokument lub dokumenty, z których będzie wynikać uprawnienie do podpisania oferty tj. - pełnomocnictwo do reprezentowania jeżeli ofertę składa pełnomocnik - w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie. 2. Wypełniony formularz oferty. 3. Wypełniony formularz cenowy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a) ceny jednostkowe brutto mogą ulec zmianie po upływnie roku obowiązywania umowy o wskaźnik inflacji ogłoszony przez prezesa GUS za ostatni kwartał przed upływem roku obowiązywania umowy, b) Ceny jednostkowe brutto mogą również ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej przepisami prawa- mogą się zmienić od dnia wejścia w życie danego aktu prawnego przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto. c) Przedmiotem zmian treści umowy mogą być również zmiany adresowe lub rejestrowe stron umowy, d) w przypadku gdy wartość umowy nie zostanie wyczerpana w terminie określonym w § 1 ust. 2 niniejszej umowy dopuszcza się dłuższy termin realizacji umowy, jednakże realizacja umowy nie może być dłuższa niż okres 4 lat

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.radom.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego - Radomskim Szpitalu Specjalistycznym przy ul. Lekarskiej 4 w Radomiu, Dział Zamówień Publicznych, Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia w pok. 313, III p.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.06.2013 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego - Radomskim Szpitalu Specjalistycznym przy ul. Lekarskiej 4 w Radomiu, Dział Zamówień Publicznych, Funduszy Strukturalnych i Zaopatrzenia w pok. 308 lub 313, III p.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.