Ogłoszenie z dnia 2022-01-03
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00299222/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-03
- 2023/BZP 00030885/01 - Modyfikacja z dnia 2023-01-13
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Balicach na rok 2022 z przerwami przewidzianymi w organizacji roku szkolnego.”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Andrzej Wszołek
1.3.) Oddział zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Balicach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121285894
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szkolna 66
1.5.2.) Miejscowość: Balice
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-083
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.7.) Numer telefonu: 12 2856025
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp_balice@op.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zspbalice.edupage.org/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
opiekuńczo-wychowawczo-edukacyjna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Balicach na rok 2022 z przerwami przewidzianymi w organizacji roku szkolnego.”2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a377860e-5432-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00001048
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00299222/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP – 340-1-1/2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 255662,04 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Opis przedmiotu zamówienia :
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na:
1.1.1. Przygotowaniu i dostarczeniu całodziennego wyżywienia dla 55 dzieci
w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które uczęszczają do Przedszkola Samorządowego w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Balicach
a) Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad składający się z zupy, drugiego dania oraz napoju i pełnowartościowego i zróżnicowanego podwieczorku dla grupy 55 dzieci w okresie od 03.01 2022 r. do 31.12.2022 r.
b) Posiłki będą dostarczane do przedszkola od poniedziałku do piątku w godzinach: - śniadania – godz. 8.30 - obiad i podwieczorek – godz. 11.15
c) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r. - tj. 12 705 śniadań, 12 705 obiadów dwudaniowych, 12 705 podwieczorków.
1.1.2. Przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu obiadów dla 35 dzieci – uczniów klas I-VIII uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Balicach
a) Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów składających się z zupy, drugiego dania i napoju dla 35 dzieci w okresie od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.
b) Obiady będą dostarczane do szkoły podstawowej od poniedziałku do piątku o godz. 11.15.
c) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r. – tj. 6 335 obiadów dwudaniowych. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia w okresie trwania umowy tj. od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r. posiłków dla uczniów ze specjalnej diety np. bezglutenowej .
1.1.3. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154) oraz musi obejmować: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki, ryż, kasza, kopytka, makaron itp. - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. Ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. – surówka, kompot lub napój. Podwieczorek – kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: Napoje przygotowane na miejscu muszą być słodzone cukrem w ilości nieprzekraczającej 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia. Do smażenia należy używać olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Zupy, sosy należy sporządzać z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników.
1.1.4. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca, zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie, które wiążą w tym względzie Wykonawcę.
1.1.5. Posiłki o jakich mowa powyżej winny być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, pieczywo smarowane masłem o zawartości 82% tłuszczu.
1.1.6. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wydawanie posiłków dla przedszkola i szkoły podstawowej wykonywane będzie przez personel Wykonawcy na zastawie stołowej porcelanowej. Wykonawca zapewni obsługę zmywania i wyparzania zastawy stołowej w zakładzie produkcyjnym Wykonawcy. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy, dostawa posiłków odbędzie się o innej godzinie po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Środki transportu muszą być przystosowane do przewożenia posiłków. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków zabezpieczając je przed zagrożeniami. Gotowe posiłki muszą być transportowane w odpowiednich pojemnikach, które utrzymują odpowiednią temperaturę posiłków, co gwarantuje zachowanie ich wartości odżywczych. Dostarczone posiłki muszą być gorące, świeże, smaczne i estetyczne oraz odpowiednio dobrane do wieku dzieci.
1.1.7. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości, które muszą być odpowiednio zutylizowane. Odpady żywnościowe powinny być usuwane na bieżąco, transportowane w specjalnych, szczelnych pojemnikach.
1.1.8. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
1.1.9. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.
1.1.10. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o takiej samej nie gorszej jakości oraz zgodne z wymogami żywienia zbiorowego, które określają pkt 1.1.3. na swój koszt z innych źródeł.
1.1.11. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności.
1.1.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej .
1.1.13. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższej jakości, na bazie najlepszych produktów i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
1.1.14. Posiłki winny również spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
1.1.15. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy w dniu dostawy posiłków do godz.8.30. W tym celu Zamawiający powiadomi Wykonawcę telefonicznie o zmniejszonej liczbie posiłków w danym okresie.
1.1.16. Wykonawca ma obowiązek wykonywania i przechowywania próbek dostarczonych posiłków zgodnie z postanowieniami Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z 28 sierpnia 2006 r.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55521100-9 - Usługi rozwożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 266602,64 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 272965,52 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 266602,64 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Jerzy Wojdała "LOB”
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: Regon 350097066
7.3.3) Ulica: ul. Jana Pawła II 75
7.3.4) Miejscowość: Zelków
7.3.5) Kod pocztowy: 32-082
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 266602,64 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych w SP WZOZ MSWiA w Bydgoszczy
- Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby spotkań, konferencji i szkoleń
- Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. 600-lecia Uniwersytetu Jagiellońskiego w Luborzycy.
- Usługa cateringowa na potrzeby projektu ERASMUS+ The Bridge dla Wydziału Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej
- Świadczenie usługi przygotowywania i wydawania w siedzibie zleceniobiorcy w celu konsumpcji na miejscu gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Człuchowie
- Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków na potrzeby Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świętochłowicach sp. z o.o. w restrukturyzacji
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.