Ogłoszenie z dnia 2025-01-03
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00611790/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-22
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2025
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA OSIECZNA
1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Zamówień Publicznych
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 411050741
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Powstańców Wielkopolskich 6
1.5.2.) Miejscowość: Osieczna
1.5.3.) Kod pocztowy: 64-113
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL417 - Leszczyński
1.5.7.) Numer telefonu: +48 65 535 00 16
1.5.8.) Numer faksu: +48 65 535 06 48
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@osieczna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.osieczna.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/osieczna1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 20252.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-efa925e4-4566-4340-8c75-98fc913ec79d
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00005140
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00017351/07/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00611790
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.13.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych (drugie danie) i w określone dni dwudaniowych (zupa + drugie danie) wraz z napojami dla ok. 30 uczniów Zespołu Szkół w Osiecznej i obiadów dwudaniowych (zupa + drugie danie) wraz z napojami dla ok. 100 przedszkolaków Zespołu Szkół w Osiecznej od stycznia 2025 r. do grudnia 2025 r., z uwzględnieniem przerw świątecznych, ferii zimowych i wakacji letnich.
2. Ilość zamawianych posiłków może ulegać zmianie – w zależności od liczby żywionych dzieci. W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowana przez Zespół Szkół, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Ewentualne zmiany ilości zamawianych obiadów, Zespół Szkół zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9.30 danego dnia. O zaistnieniu konieczności zwiększenia lub zmniejszenia obiadów w sytuacjach zaplanowanych wcześniej (np. wycieczka szkolna, dodatkowy dzień wolny) o co najmniej 20 szt. danego dnia, Zamawiający będzie informował Wykonawcę z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem.
3. Wykonawca jest zobowiązany uwzględniać diety specjalistyczne z powodów medycznych.
4. Wykonawca będzie zobowiązany sporządzać i przesyłać do Zamawiającego w każdy czwartek w tygodniu poprzedzającym wydawanie posiłków jadłospis z określeniem składu posiłków oraz alergenów.
5. Dostawa obiadów będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki – od godziny 12.20 do 13.30.
6. Wykonawca dostarczać będzie obiady za pośrednictwem właściwego transportu do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno-epidemiologicznymi oraz opakowaniach w taki sposób, aby zagwarantować nienaruszalność.
Wykonawca będzie wydawał posiłki w naczyniach wielokrotnego użytku, które będą codziennie przez niego myte zgodnie z zasadami higieny żywienia zbiorowego.
7. Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) muszą posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością.
8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
9. Obiad powinien być przygotowany według następujących zasad:
1) zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml, w skład której wchodzi wywar mięsno-kostny i odpowiednie warzywa,
2) drugie danie:
a) dla uczniów Zespołu Szkół w Osiecznej:
- w tygodniu 3 obiady z mięsem (porcja mięsa nie mniejsza niż 120 g), w zamian za ziemniaki do dań mięsnych można stosować m.in. ryż, kaszę, kopytka, pyzy (150 g),
- w pozostałe dni naprzemiennie: obiad z rybą (porcja ryby nie mniejsza niż 120 g) lub pierogi (wytrawne lub słodkie – 250 g) lub dania makaronowe (250 g) lub naleśniki (3 szt., 250 g) lub krokiety (250 g) lub kluski np. leniwe (250 g). Do dań bezmięsnych i bezrybnych obowiązkowo należy podać zupę.
Do obiadów mięsnych i rybnych podawane będą surówki lub warzywa gotowane (porcja surówki lub warzyw nie mniejsza niż 120 g); nie dopuszcza się sporządzania i dostarczania warzyw pokrojonych w słupki,
b) dla przedszkolaków Zespołu Szkół w Osiecznej:
- w tygodniu 3 obiady z mięsem (porcja mięsa nie mniejsza niż 100 g), w zamian za ziemniaki do dań mięsnych można stosować m.in. ryż, kaszę, kopytka, pyzy (130 g),
- w pozostałe dni naprzemiennie: obiad z rybą (porcja ryby nie mniejsza niż 100 g) lub pierogi (wytrawne lub słodkie – 230 g) lub dania makaronowe (230 g) lub naleśniki (3 szt., 230 g) lub krokiety (230 g) lub kluski np. leniwe (230 g).
Do obiadów mięsnych i rybnych podawane będą surówki lub warzywa gotowane (porcja surówki lub warzyw nie mniejsza niż 100 g); nie dopuszcza się sporządzania i dostarczania warzyw pokrojonych w słupki,
3) napój – kompot lub sok (250 g).
Obiady muszą być przygotowane z surowców tzn. z nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree).
Temperatura obiadu winna mieścić się w granicach 60-70 st. Celsjusza.
10. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
11. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru każdego dnia odpadów żywieniowych, niejadalnych produktów zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz opakowań.
12. Wykonawca zobowiązuje się do codziennego posprzątania miejsca wydawania posiłku (zamiatanie, mycie stolików, mycie podłogi).
4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 235044,40 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 252570,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 235044,40 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Waykiki Zawidzki Spółka Jawna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6972401511
7.3.3) Ulica: Narutowicza 119
7.3.4) Miejscowość: Leszno
7.3.5) Kod pocztowy: 64-100
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 235044,40 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-02 do 2025-12-31INNE PRZETARGI OSIECZNA
więcej: przetargi OSIECZNA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 81 WE WROCŁAWIU
- Usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej nr 4 im. Adama Mickiewicza w Kwidzynie
- Usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej nr 6 z Oddziałami Integracyjnymi im. Władysława Gębika w Kwidzynie
- Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2025 - 2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.