Ogłoszenie z dnia 2024-01-03
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00485381/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-11-09
- 2023/BZP 00495845/01 - Modyfikacja z dnia 2023-11-15
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi cateringowej w 2024 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza nr 2 w Kłaninie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 389206697
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Pałacowa 14A
1.5.2.) Miejscowość: Starzyno
1.5.3.) Kod pocztowy: 84-107
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@pow2klanino.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powklanino.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6256a886-7ee9-11ee-a60c-9ec5599dddc11.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Placówka opiekuńczo wychowawcza
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usługi cateringowej w 2024 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6256a886-7ee9-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00005719
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00482616/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Świadczenie usługi cateringowej w 2024 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00485381
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.01.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w 2024 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.
2. Zamawiający w okresie od 1 stycznia 2024 r. do 31 grudnia 2024 przewiduje następującą liczbę zestawów wyżywienia:
1) 5 124 (14x366) zestawów dziennego wyżywienia (w skład jednego zestawu dziennego wyżywienia wchodzi: śniadanie, dwudaniowy gorący obiad, kolacja);
2) posiłek świąteczny (Wigilia), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się musi co najmniej 12 potraw zwyczajowo przyjętych w Wieczerzy Wigilijnej;
3) posiłek świąteczny (Śniadanie Wielkanocne), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą potrawy na śniadanie wielkanocne na jedną osobę tj. żurek z białą kiełbasą, sałatka jarzynowa, jajka w majonezie min 1 szt. na osobę, dwa rodzaje wędlin.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej niż 14 ilości zestawów dziennie, wynikających z liczby podopiecznych przebywających w danym dniu w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej nr 1 w Kłaninie.
4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na mniejsze zapotrzebowanie Zamawiającego, bez prawa dochodzenia wynagrodzenia za mniejszą liczbę posiłków. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za posiłki faktycznie dostarczone.
5. Wykonawca będzie informowany telefonicznie o ilości posiłków zamawianych na dany dzień do godziny 8:00
6. Wykonawca powinien uwzględnić podczas przygotowywania posiłków także ewentualnych podopiecznych
z dietami pokarmowymi.
7. Śniadanie powinno się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe, zupy mlecznej.
8. Obiad winien się składać z dwóch dań: I danie: zupa, II danie: ziemniaki (zamiennie: ryż, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza jaglana itp.), dania mięsne (duszone, gotowane lub pieczone, smażone): np. sztuka mięsa, kotlet mielony, stek z cebulą, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, gulasz itp. i surówka, ryba i surówka, dania mączne: pierogi ruskie, pierogi, pierogi z owocami, pierogi z serem, naleśniki z serem, knedle, makaron z serem, kluski leniwe, kopytka i surówki warzywne z warzyw sezonowych.
9. Kolacja powinna się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe lub z dania gorącego, np. zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka makaronowa, kasza manna z sokiem itp.
10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci.
11. Szczegółowy opis oraz warunki i zasady realizacji zamówienia określone zostały w Projektowanych postanowieniach Umowy stanowiących Załącznik nr 7 do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 200284,49 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 296230,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 200284,49 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FUDEKO S.A.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7010252178
7.3.3) Ulica: ul. Spokojna 4
7.3.4) Miejscowość: Gdynia
7.3.5) Kod pocztowy: 81-549
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 200284,49 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 4 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Organizacja konferencji pn. "Solankowa Dolina i odkrycie prozdrowotnych wód Pomorza i Kujaw 2025"
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- wynajęcie sali wykładowej oraz świadczenie usługi cateringowej realizowanej w takcie warsztatów w dwóch terminach, współfinansowanej ze środków Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.