Ogłoszenie z dnia 2022-01-05
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00297910/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-03
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na rok 2022
z przerwami przewidzianymi w organizacji roku szkolnego.”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOLNO - PRZEDSZKOLNY W ZABIERZOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 123140361
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 15
1.5.2.) Miejscowość: Zabierzów
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-080
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.7.) Numer telefonu: 12 2852123
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spzabierzow1@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zspzabierzow.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
opiekuńczo-wychowawczo-edukacyjna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na rok 2022z przerwami przewidzianymi w organizacji roku szkolnego.”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3e16ffd8-540f-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00007092
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00297910/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZSP.ZAB/1/2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 767280,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do
Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na rok 2022 z przerwami przewidzianymi w
organizacji roku szkolnego.
1.1. Opis przedmiotu zamówienia :
1.1.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania
dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na rok 2022 z
przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.
1.1.2. Zamówienie obejmuje usługę cateringu polegającą na:
a) przygotowaniu i dostarczeniu całodziennego wyżywienia (4 posiłki: śniadanie, owoc, obiad
złożony z zupy, II dania i napoju, podwieczorek) dla dzieci w wieku 3-5 lat do budynku
Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Zabierzowie przy ul. Sportowej 15,
b) przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu całodziennego wyżywienia (4 posiłki: śniadanie, owoc,
obiad złożony z zupy, II dania i napoju, podwieczorek) dla dzieci w wieku 3-6 lat, w budynku
Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Zabierzowie przy ul. Szkolnej 50, wraz ze
zmywaniem naczyń,
c) przygotowaniu, dostarczeniu i wydanie obiadów złożonych z zupy, II dania i napoju dla
uczniów w budynku Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Zabierzowie przy ul. Szkolnej
50, wraz ze zmywaniem naczyń,
d) przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu obiadów złożonych z zupy, II dania i napoju dla
uczniów w budynku Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Zabierzowie przy ul.
Kolejowej 15 , wraz ze zmywaniem naczyń.
1.1.3. Posiłki wskazane w ppkt.1.1.2 lit. a) będą dostarczane:
1) śniadanie i owoc o godz. 7.30,
2) obiad i podwieczorek o godz.11.00.
Posiłki wskazane w ppkt.1.1.2 lit. b) będą wydawane w następujących godzinach:
1) śniadanie o godz. 8.30,
2) owoc o godz. 10.00,
3) obiad o godz. 12.00,
4) podwieczorek o godz. 13.30.
Posiłki wskazane w ppkt.1.1.2 lit. c) i d) będą wydawane w godzinach : od 11:55 do 12:10 i od
12:55 do 13:10
1.1.4. Wykonawca ze swojej strony zapewni wydawanie posiłków przez co najmniej 2 osoby.
Posiłki będą dostarczane i wydawane z termosów, pojemników termoizolacyjnych i pojemników
gastronomicznych, zapewniających utrzymanie właściwej temperatury, na zastawie stołowej
porcelanowej. Wykonawca zapewni obsługę zmywania i wyparzania zastawy stołowej w
zakładzie produkcyjnym Wykonawcy. Miejsca wydawania i spożywania posiłków będą
utrzymane w należytej czystości, a pozostałości po spożytym posiłku będą zabierane przez
Wykonawcę tego samego dnia. Brudne naczynia zostają w tym samym dniu zabrane do zakładu
produkcyjnego Wykonawcy.
1.1.5. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży
dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać
środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych
jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154) oraz musi on obejmować : śniadanie - zupa
mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad - zupa, drugie
danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka
mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe,
gulasz itp. Ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. – surówka, kompot lub napój. Podwieczorek –
kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój
mleczny itp.: woda mineralna. Napoje przygotowane na miejscu muszą być słodzone cukrem wilości nieprzekraczającej 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia. Do smażenia
należy używać olej rafinowany o zawartości kwasów wielonasyconych powyżej 50% i zawartości
kwasów wielonasyconych poniżej 40%. Zupy, sosy należy sporządzać z naturalnych składników
bez użycia koncentratów spożywczych z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników.
1.1.6. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego
miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje
jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w
jadłospisie, które wiążą w tym względzie Wykonawcę.
1.1.7. Posiłki o jakich mowa powyżej winny być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do
wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
1.1.8. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne
i
estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
1.1.9. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi
wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
1.1.10. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno
Epidemiologicznej.
1.1.11. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest
zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości oraz zgodne z wymogami żywienia
zbiorowego, które określone zostały w pkt 1.1.5 na swój koszt z innych źródeł.
1.1.12. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie
konieczności.
1.1.13. W razie szczególnych potrzeb dziecka wynikających z przyczyn zdrowotnych
Wykonawca obowiązany jest dostarczyć posiłek w innym składzie lub bez użycia określonych
produktów czy substancji – według wskazań Zamawiającego.
1.1.14. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie
produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
1.1.15. Posiłki winny spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci
przedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być
przygotowywane z półproduktów.
1.1.16. Ilość posiłków wskazanych w ppkt.1.1.2 lit. a) i b) nie przekroczy w okresie
obowiązywania umowy 34 000. Ilość posiłków wskazanych w ppkt.1.1.2 lit. c) i d) nie przekroczy
w okresie obowiązywania umowy 27 000.
1.1.17. Ilości podane w pkt 1.1.16 są ilościami maksymalnymi. Niezamówienie przez
Zamawiającego posiłków w ilościach wskazanych nie rodzi żadnych roszczeń po stronie
Wykonawcy. Zamawiający zapłaci jedynie za zamówione i faktycznie dostarczone posiłki.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55521100-9 - Usługi rozwożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 807181,20 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 884768,40 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 807181,20 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Jerzy Wojdała "LOB”
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: Regon 350097066
7.3.3) Ulica: Jana Pawła II 75
7.3.4) Miejscowość: Zelków
7.3.5) Kod pocztowy: 32-082
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 807181,20 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI ZABIERZÓW
więcej: przetargi ZABIERZÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych w SP WZOZ MSWiA w Bydgoszczy
- Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby spotkań, konferencji i szkoleń
- Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej im. 600-lecia Uniwersytetu Jagiellońskiego w Luborzycy.
- Usługa cateringowa na potrzeby projektu ERASMUS+ The Bridge dla Wydziału Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej
- Świadczenie usługi przygotowywania i wydawania w siedzibie zleceniobiorcy w celu konsumpcji na miejscu gorących dwudaniowych posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Człuchowie
- Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków na potrzeby Zespołu Opieki Zdrowotnej w Świętochłowicach sp. z o.o. w restrukturyzacji
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.