Ogłoszenie z dnia 2024-01-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00572157/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-12-27
- 2024/BZP 00000281/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-02
- 2024/BZP 00212899/01 - Wynik z dnia 2024-02-21
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa posiłków w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej w Żmudzi w 2024 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Gmina Żmudź
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 110197977
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Kasztanowa
1.4.2.) Miejscowość: Żmudź
1.4.3.) Kod pocztowy: 22-114
1.4.4.) Województwo: lubelskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@zmudz.gmina.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zmudz-gmina.ezamawiajacy.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00009595
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-01-04
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00572157
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej w Żmudzi w roku 2024.
2. Zapotrzebowanie ilościowe wynosi: 2 posiłki dziennie podczas pracy szkoły / przedszkola od poniedziałku do piątku dla ok. 65 dzieci i uczniów (ok. 28 dzieci w wieku od 3 do 6 lat oraz ok 37 uczniów w wieku od 7 do 15 lat). Ilość dzieci określona w zdaniu poprzedzającym została uśredniona. Wykonawca każdorazowo ustali liczbę posiłków na dany dzień po konsultacji z Zamawiającym.
2.1. Przedmiot zamówienia obejmuje:
a. pakiet nr 1 - przygotowanie i dostawę obiadu dwudaniowego, tj. zupa + drugie danie, napój i deser dla grupy ok. 28 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać do oddziałów przedszkolnych przy szkole podstawowej z wyjątkiem przerw w nauce;
b. pakiet nr 2 - przygotowanie i dostawę obiadu jednodaniowego, tj. drugie danie, napój i deser dla grupy ok. 37 uczniów w wieku szkolnym 7-15 lat, które będą uczęszczać do szkoły podstawowej z wyjątkiem przerw w nauce;
2.2. Zamawiający szacuje wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. ok. 11 960 posiłków, w tym: 5 152 pakiet nr 1 dla dzieci przedszkolnych (28 dzieci x 184 dni) oraz 6 808 pakiet nr 2 dla uczniów szkoły podstawowej 37 uczniów x 184 dni). W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowane 11960 sztuk przez zamawiającego, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu.
Posiłki będą dostarczane do szkoły od poniedziałku do piątku pomiędzy godziną 10:30-11:30 własnym transportem w specjalnych pojemnikach. Ewentualne zmiany godzin dostaw obiadów będą ustalone w terminie późniejszym z wybranym Wykonawcą.Wykonawca o liczbie obiadów dla szkoły i obiadów dla oddziałów przedszkolnych na dany dzień powiadamiany będzie do godziny 07:30.
Liczba zamawianych porcji będzie uzależniona od zapotrzebowania. Zapotrzebowanie uzależnione jest od frekwencji dzieci korzystających z dożywiania i liczby dni nauki, opieki stacjonarnej w szkole i oddziałach przedszkolnych.
3. Posiłki przygotowywane będą z produktów w całości zakupionych przez Wykonawcę.
4. Wartość kaloryczna posiłków: 1000 kcal.
5. Posiłki powinny spełniać następujące warunki ilościowe:
Pakiet 1 (dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat ):
a) Zupa – min. 250 ml,
b) drugie danie zwierające: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kaszę itp. – min. 200 g,
mięso lub rybę – min. 100 g po obróbce, surówkę lub gotowane jarzyny – min. 100 g,
opcjonalnie naleśniki, placki lub pierogi itp. – od 250 g. do 300g,
c) napój (kompot, sok owocowy) – min. 200 ml,
d) deser: owoc (owoce sezonowe: jabłko, gruszka, pomarańcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia,) jogurt, serek, okazjonalnie pieczywo cukiernicze lub czekolada.
Pakiet 2 (dzieci w wieku szkolnym 7-15 lat ):
a) drugie danie zwierające: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kaszę itp. – min. 200 g,
mięso lub rybę – min. 100 g po obróbce, surówkę lub gotowane jarzyny – min. 100 g,
opcjonalnie naleśniki, placki lub pierogi itp. – od 300 g. do 400g,
b) napój (kompot, sok owocowy) – min. 250 ml,
c) deser: owoc (owoce sezonowe: jabłko, gruszka, pomarańcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia,) jogurt, serek, okazjonalnie pieczywo cukiernicze lub czekolada.
6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
a) w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszane-go, a co najmniej 1 raz obiad z drugim daniem rybnym,
b) posiłki typu naleśniki, placki lub pierogi itp. nie mogą być dostarczane częściej niż 1 raz w tygodniu,
7. Wykonawca dostarczał będzie tygodniowy jadłospis w formie pisemnej/mailowej w każdy piątek poprzedzający kolejny okres dożywiania do godziny 13.00. Na każdym jadłospisie powinna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku – do wiadomości Zamawiającego oraz wyszczególnione produkty alergizujące. Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać w okresie dwóch następujących po sobie tygodni.
8. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku Dz.U. 2016 poz. 1154 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, a także innych powszechnie obowiązujących przepisach prawa w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia zwanej dalej ubzz, dotyczących przygotowywania i dostarczania posiłków w ramach zbiorowego żywienia dzieci. Wykonawca oświadcza, że tego rodzaju działalnością
trudni się zawodowo i z tego tytułu zobowiązuje się również przestrzegać wszelkich zasad i norm stosowanych w tego rodzaju działalności, wynikających z innych źródeł, niż przepisy prawa.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Rozdziale 4 SWZ.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej w Żmudzi w roku 2024.
2. Zapotrzebowanie ilościowe wynosi: 2 posiłki dziennie podczas pracy szkoły / przedszkola od poniedziałku do piątku dla ok. 65 dzieci i uczniów (ok. 28 dzieci w wieku od 3 do 6 lat oraz ok 37 uczniów w wieku od 7 do 15 lat). Ilość dzieci określona w zdaniu poprzedzającym została uśredniona. Wykonawca każdorazowo ustali liczbę posiłków na dany dzień po konsultacji z Zamawiającym.
2.1. Przedmiot zamówienia obejmuje:
a. pakiet nr 1 - przygotowanie i dostawę obiadu dwudaniowego, tj. zupa + drugie danie, napój i deser dla grupy ok. 28 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać do oddziałów przedszkolnych przy szkole podstawowej z wyjątkiem przerw w nauce;
b. pakiet nr 2 - przygotowanie i dostawę obiadu jednodaniowego, tj. drugie danie, napój i deser dla grupy ok. 37 uczniów w wieku szkolnym 7-15 lat, które będą uczęszczać do szkoły podstawowej z wyjątkiem przerw w nauce;
2.2. Zamawiający szacuje wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. ok. 11 960 posiłków, w tym: 5 152 pakiet nr 1 dla dzieci przedszkolnych (28 dzieci x 184 dni) oraz 6 808 pakiet nr 2 dla uczniów szkoły podstawowej 37 uczniów x 184 dni). W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowane 11960 sztuk przez zamawiającego, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu.
Posiłki będą dostarczane do szkoły od poniedziałku do piątku pomiędzy godziną 10:30-11:30 własnym transportem w specjalnych pojemnikach. Ewentualne zmiany godzin dostaw obiadów będą ustalone w terminie późniejszym z wybranym Wykonawcą.Wykonawca o liczbie obiadów dla szkoły i obiadów dla oddziałów przedszkolnych na dany dzień powiadamiany będzie do godziny 07:30.
Liczba zamawianych porcji będzie uzależniona od zapotrzebowania. Zapotrzebowanie uzależnione jest od frekwencji dzieci korzystających z dożywiania i liczby dni nauki, opieki stacjonarnej w szkole i oddziałach przedszkolnych.
3. Posiłki przygotowywane będą z produktów w całości zakupionych przez Wykonawcę.
4. Wartość kaloryczna posiłków:
4.1. Pakiet 1 (dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat)-od 500 kcal do 600 kcal
4.2. Pakiet 2 (dzieci w wieku szkolnym 7-15 lat) - od 600 kcal do 900 kcal
5. Posiłki powinny spełniać następujące warunki ilościowe:
Pakiet 1 (dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat ):
a) Zupa – min. 250 ml,
b) drugie danie zwierające: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kaszę itp. – min. 200 g,
mięso lub rybę – min. 100 g po obróbce, surówkę lub gotowane jarzyny – min. 100 g,
opcjonalnie naleśniki, placki lub pierogi itp. – od 250 g. do 300g,
c) napój (kompot, sok owocowy) – min. 200 ml,
d) deser: owoc (owoce sezonowe: jabłko, gruszka, pomarańcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia,) jogurt, serek, okazjonalnie pieczywo cukiernicze lub czekolada.
Pakiet 2 (dzieci w wieku szkolnym 7-15 lat ):
a) drugie danie zwierające: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kaszę itp. – min. 200 g,
mięso lub rybę – min. 100 g po obróbce, surówkę lub gotowane jarzyny – min. 100 g,
opcjonalnie naleśniki, placki lub pierogi itp. – od 300 g. do 400g,
b) napój (kompot, sok owocowy) – min. 250 ml,
c) deser: owoc (owoce sezonowe: jabłko, gruszka, pomarańcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia,) jogurt, serek, okazjonalnie pieczywo cukiernicze lub czekolada.
6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
a) w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszane-go, a co najmniej 1 raz obiad z drugim daniem rybnym,
b) posiłki typu naleśniki, placki lub pierogi itp. nie mogą być dostarczane częściej niż 1 raz w tygodniu,
7. Wykonawca dostarczał będzie tygodniowy jadłospis w formie pisemnej/mailowej w każdy piątek poprzedzający kolejny okres dożywiania do godziny 13.00. Na każdym jadłospisie powinna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku – do wiadomości Zamawiającego oraz wyszczególnione produkty alergizujące. Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać w okresie dwóch następujących po sobie tygodni.
8. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku Dz.U. 2016 poz. 1154 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, a także innych powszechnie obowiązujących przepisach prawa w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia zwanej dalej ubzz, dotyczących przygotowywania i dostarczania posiłków w ramach zbiorowego żywienia dzieci. Wykonawca oświadcza, że tego rodzaju działalnością
trudni się zawodowo i z tego tytułu zobowiązuje się również przestrzegać wszelkich zasad i norm stosowanych w tego rodzaju działalności, wynikających z innych źródeł, niż przepisy prawa.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Rozdziale 4 SWZ.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-01-09 10:00
Po zmianie:
2024-01-12 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-01-09 10:30
Po zmianie:
2024-01-12 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2024-02-07
Po zmianie:
2024-02-10
INNE PRZETARGI ŻMUDŹ
więcej: przetargi ŻMUDŹ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Małkowicach w 2025 r.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.