Ogłoszenie z dnia 2025-01-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00621611/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-28
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM
1.3.) Oddział zamawiającego: DPS
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001026591
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Franciszka Żwirki 5
1.5.2.) Miejscowość: Piotrków Trybunalski
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-300
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dompomocypiotrkow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dompomocy.piotrkow.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5ebc3ad4-5cfc-4af4-9865-9e1d56b6e8f01.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5ebc3ad4-5cfc-4af4-9865-9e1d56b6e8f0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00013765
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00046701/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00621611
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: EA.2311.4.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 30942,50
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia:
„Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim”
Kod CPV - 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim w okresie od 01 stycznia 2025 roku do 31 marca 2025 roku, które zostały wyszczególnione i określone zarówno jakościowo,
jak i ilościowo poniżej:
1) Wymagania wspólne dla mięs:
a) czystość - mięso czyste bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,
b) konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
c) smak i zapach swoisty, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa, bez oznak zaparzenia lub zepsucia,
d) barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,
e) mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, niepochodzących od knurów, loch,
f) mięso świeże, niemrożone,
g) mięso mielone - świeżo zmielone mięso z szynki wieprzowej.
2) Wymagania wspólne dla wędlin:
h) klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona, bez pęknięć i wycieków farszu,
i) skład farszu z mięsa wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego, przypraw,
j) ścisła konsystencja umożliwiająca porcjowanie,
k) smak, zapach i konsystencja właściwa dla danego rodzaju wędliny.
2) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum:
a) 4-dniowym okresem przydatności do spożycia dla mięsa świeżego od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia,
b) 14-dniowym okresem przydatności do spożycia dla wędlin vacum od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
3) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
4) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
a) W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448).
b) W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2023 r. poz. 1980).
c) W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872).
d) W Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004 z późn. zm.).
e) W Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
5) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
6) Wskazane w tabeli ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest
w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę
w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
2. Pozostałe warunki opisu przedmiotu zamówienia
1) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
2) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
3) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
4) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
5) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
6) Cena oferty musi obejmować wszelkie koszty związane z realizacją przedmiotu dostawy tj.:
a) dostawę wraz z dowozem,
b) wniesienie do miejsca wskazanego w siedzibie Zamawiającego,
c) opłaty i podatki, w tym podatek od towarów i usług (VAT),
d) inne, nie wymienione powyżej koszty, zapewniające prawidłową realizację zamówienia.
7) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
8) Zamawiany towar ma być dostarczany do Zamawiającego w pojemnikach Wykonawcy.
9) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
10) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30.
11) W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
12) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 30942,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 34720,45 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 30942,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Nowakowski Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 366213672
7.3.3) Ulica: Dabrowa 6
7.3.4) Miejscowość: Sławno
7.3.5) Kod pocztowy: 26-332
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO NOWAKOWSKI SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO NOWAKOWSKI SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 30942,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-01 do 2025-03-31INNE PRZETARGI Z PIOTRKOWA TRYBUNALSKIEGO
- Usługa ochrony osób i mienia, oraz obsługa szatni w Budynkach A i B Akademii Piotrkowskiej
- Świadczenie usług ochrony fizycznej osób i mienia jednostek prokuratury okręgu piotrkowskiego
- Dostawa kasków ochronnych, udaroodpornych z osłoną twarzy oraz zestawów ochronnych udaroodpornych.
- Budowa parku sportowo-rekreacyjnego "Pocket Park" - BO 2023.
- Modernizacja i przyłączenie lokali mieszkalnych nr 1 i 2 do lokalu nr 3 w budynku mieszkalnym przy ul. Wiejskiej 6 w Piotrkowie Trybunalskim
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE"
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na części.
- MZŻ.262.7.2025.Ż SUKCESYWNA DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH DO 32 ŻŁOBKÓW NA TERENIE ŁODZI
- Dostawa artykułów żywnościowych w okresie V.2025-X.2025
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin 2025
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku z podziałem na 4 części.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.