Ogłoszenie z dnia 2021-03-16
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00006041/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-02-09
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00018112 z dnia 2021-03-16 |
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnieniaod Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
1.3.) Oddział zamawiającego: WOTUW
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 830407294
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dąbrowskiego 7
1.5.2.) Miejscowość: Stalowa Wola
1.5.3.) Kod pocztowy: 37-464
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: 15 844-86-16
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: wotuw.organizacja@gmail.com
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wotuw-podkarpackie.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
www.wotuw-podkarpackie.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługi przygotowania oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnieniaod Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f3d9d0d3-69fe-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00018112
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-03-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002884/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Przygotowanie i dostawa posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00006041/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 1/ZP/2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 764042,10 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Stalowej Woli. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie całodziennego wyżywienia w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych, tj.: A) Średnio dziennie 50 osobodni, w tym ok. 8-10 posiłków (codziennie) w jednorazowych opakowaniach (śniadania, obiady, kolacje). Wymóg jednorazowych opakować obowiązuje do momentu ,,zakończenia pandemii" co najmniej do 31 grudnia 2021 r. B) Średnio 5 obiadów dla oddziału dziennego. W sytuacjach zmian liczby łóżek wykonawca dostosowuje ilość w/w asortymentu do aktualnej podanej przez Zamawiającego. Ilość zamawianych posiłków będzie zmienna w zależności od ilości pacjentów. Posiłki muszą uwzględniać specyfikę diet: a) ogólną b) lekkostrawną c) wysokobiałkową d) wątrobową e) wrzodową f) cukrzycową g) jarską 2) Wykonawca zapewnia, iż przygotowanie pożywienia do przewozu, jego załadunek, transport i wyładunek, oraz wydanie posiłków z punktu dystrybucji posiłków do siedziby Zamawiającego odbywać się będzie w warunkach i czasie gwarantującym zachowanie jakości zdrowotnej. 3) Proces produkcji oraz dystrybucji musi odbywać się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemu HACCP. 4) Racje pokarmowe ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają odpowiednie ustawy oraz wykaz norm dziennych racji dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. 5) Wykonawca zapewni dostarczenie posiłku śniadaniowego najpóźniej do godziny 7:15, a posiłku obiadowego do godziny 12:15, Zamawiający dopuszcza dostarczanie kolacji wraz z obiadem, przy zachowaniu wszystkich zasad temperatury i jakości posiłku. 6) Zamawiający zastrzega konieczność raz w tygodniu przygotowania i dostarczenia ciepłego śniadania lub kolacji (zupa mleczna, żurek, parówka na ciepło itp.). 7) W ciągu 5 dni nie może powtórzyć się ta sama potrawa. 8) Wykonawca zapewni napoje do dań głównych w ilości 300 ml na osobę. 9) Wykonawca zapewni na jednego pacjenta zupę w ilości 500ml. 10) Wykonawca zapewni dla diety cukrzycowej chleb żytni razowy. 11) Wykonawca obliczy i przedstawi Zamawiającemu na jego żądanie średnią stawkę za osobodzień z uwzględnieniem w/w diet oraz określi ilość i wartość cenową produktów użytych do przygotowania danego posiłku „wsad do kotła”. 12) Dietetyk Wykonawcy zobowiązuje się dostarczyć wyliczenia wartości odżywczych pod względem jakościowym i ilościowych na 1 osobę /realizowanych jadłospisów. 13) Wykonawca ma obowiązek opracować jadłospisy dekadowe w cyklu 10- dniowym dla diety podstawowej, lekkostrawnej i cukrzycowej i innych z podaniem gramatury i wartości odżywczych i przedstawiać je Zamawiającego. 14) Posiłek całodobowy składa się z: a) śniadania stanowiącego 30% kosztu całodobowego, b) obiadu stanowiącego 50% kosztu całodobowego, c) kolacji stanowiącego 20% kosztu całodobowego. 15) Dodatkowo dla pacjentów z dietą cukrzycową przewiduje się: a) drugie śniadanie, b) podwieczorek, c) jeśli pacjentowi podaje się insulinę to posiłek nocny. 16) W przedstawionych przez Wykonawcę jadłospisach uwzględnione zostaną: a) minimum raz w tygodniu podaż do obiadu ryby i 1 raz w tygodniu potrawy jarskiej lub półmięsnej, b) podaż wędlin różnego gatunku, dla diet chude wysokogatunkowe wędliny drobiowe i wieprzowe, c) nie podawać wędlin niskiej jakości typu, mortadela, baton drobiowy, mielonka itp., d) w dniu, w którym będzie zupa mleczna wykonawca uwzględni również dodatek do pieczywa np. miód, dżem, ser biały, topiony, pasty serowe, jajko itp. w ilości nie mniej niż 50g, e) podaż masła ekstra 82% tł, Zamawiający nie wyraża zgody na stosowanie w posiłkach produktów masłopodobnych i margaryn typu mix, Zamawiający nie dopuszcza podawanie masła w jednym kawałku do porcjowania przez personel wydający posiłki, f) podawanie parówek w których występuje powyżej 70% mięsa nie oddzielonego mechanicznie, g) do śniadania i kolacji produkty warzywne w postaci np. warzyw i owoców sezonowych dostosowanych odpowiednio do diety w ilości nie mniej niż 50g, h) dodatki typu musztarda, chrzan, ketchup, cytryna do herbaty, i) podaż różnorodnych kasz (gryczana, jęczmienna, pęczak, manna, kukurydziana), j) w sezonie wiosenno-letnim (od 1.04 do 30.09) podawanie w przeważającej ilości surówek z surowych warzyw i owoców sezonowych, k) podaż najpóźniej od 20 czerwca ziemniaków młodych, l) minimum 1 raz w miesiącu wskazane alternatywnie takie potrawy jak: gołąbki, pierogi ruskie, kopytka, pierogi leniwe ,naleśniki, m) podaż pieczywa dobrej jakości z aktualnym okresem przydatności do spożycia, n) wymagane jest aby w okresie letnim transport śniadań, II śniadań, podwieczorków i kolacji odbywał się w lodówkach turystycznych (przenośnych) lub w pojemnikach termoizolacyjnych z monitoringiem temperatury. 17) Wykonawca powiadomi ze stosownym wyprzedzeniem o zmianach w planowanych i realizowanych jadłospisach, w przypadkach których wykonawca nie mógł wcześniej przewidzieć. W sytuacjach nagłych nie możliwych do przewidzenia wcześniej, odpowiedzialność za całość żywienia ponosi Wykonawca. 18) Do przygotowywania posiłków należy używać wysokiej jakości naturalnych i świeżych produktów mięsnych, przygotowanych metodą tradycyjną bez używania gotowych produktów jak: mrożone klopsy, kiełbasy wymagające odgrzewania czy mrożone pierogi. Posiłki muszą być świeże i posiadać odpowiednią temperaturę, przygotowywane w dniu dostawy. Zamawiający nie dopuszcza wykonania posiłków z półproduktów oraz potraw z proszku. 19) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców i warunków w jakich są przetwarzane. 20) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu posiłków w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych, tj. np. posiłek niezdatny do spożycia z powodu przeterminowanych produktów (np. pleśń, niewłaściwy kolor), niedogotowanych, zanieczyszczonych itp. na podstawie Protokołu Zwrotu Posiłków według załączonego wzoru. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe w trybie pilnym lub Zamawiający zamówi posiłki u innego Dostawcy na koszt Wykonawcy. 21) W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości ilościowych np. niewłaściwa gramatura potraw, niewłaściwa ilość dostarczonych posiłków lub jakościowych np. niewłaściwa temperatura posiłków, Zamawiający sporządzi Protokół Zwrotu Posiłków, a Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości. 22) Wykonawca będzie odpowiedzialny za: a) higienę produkcji, postępowanie zgodne z przepisami sanitarnymi z naczyniami, sposób wydawania i dystrybucji na oddziały szpitalne, b) za mycie i dezynfekcję wszystkich urządzeń i sprzętu służącego do przewozu, przechowywania posiłków , c) mycie i dezynfekcję termosów, utrzymanie w czystości pojemników, pomieszczeń oraz samochodu do przewożenia posiłków, d) jakościową i ilościową ocenę przygotowywanych posiłków. (Temperatura posiłków będzie kontrolowana wyrywkowo przez Zamawiającego), e) potrawy okolicznościowe z okazji Świat Bożego Narodzenia, Wielkanocnych z uwzględnieniem produktów cukierniczych typu ciasto drożdżowe, biszkoptowe, oraz przestrzeganie dni zwyczajowo przyjętych jako bezmięsne, 23) Wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku bezpośrednio przed ich wydaniem do transportu zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. 24) Wszystkie środki stosowane przez Wykonawcę muszą posiadać stosowne atesty, certyfikaty, świadectwa dopuszczające do używania w placówkach służby zdrowia. Dodatkowo preparaty do dezynfekcji i mycia stosowane w pomieszczeniach przygotowywania i przewożenia posiłków muszą posiadać udokumentowane dopuszczenie do stosowania w kontakcie z żywnością. 25) Do obowiązku Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamykane pojemniki na posiłki i odpady stanowią własność Wykonawcy. Brudne pojemniki na posiłki i odpady pokonsumpcyjne będą zabierane codziennie po każdorazowej dostawie posiłków. Wywóz odpadów pokonsumpcyjnych odbywa się na koszt Wykonawcy zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie. 26) Zasady realizacji przedmiotowego zamówienia określa „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 5 do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 888391,15
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 888391,15
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 888391,15
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): „PRZYTULANA” S. C. Sebastian Kłapyta
Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: „PRZYTULANA” S. C. Elżbieta Kłapyta
7.3.3) Ulica: ul. Spółdzielcza 6
7.3.4) Miejscowość: Zaleszany
7.3.5) Kod pocztowy: 37-415
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-03-15
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 888391,15
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2021-04-01 do 2023-03-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
2021-03-16 Biuletyn Zamówień Publicznych | Ogłoszenie o wyniku postępowania - - Usługi |
INNE PRZETARGI Z STALOWEJ WOLI
- Dostawa przedpłaconych kart elektronicznych na zakup materiałów budowlanych dla wskazanych jednostek organizacyjnych Gminy Stalowa Wola w 2025 r.
- Świadczenie kompleksowych usług w zakresie BHP i ochrony ppoż. dla Jednostek Gminy Stalowa Wola
- Świadczenie całodobowej usługi ochrony fizycznej osób, budynku i mienia Sądu Rejonowego w Stalowej Woli oraz Prokuratury Rejonowej w Stalowej Woli
- świadczenie usług prania wodnego bielizny, pościeli oraz odzieży na rzecz mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. J.Gawła w Stalowej Woli
- Zakup i dostawa sprzętu AGD i RTV na potrzeby Jednostek organizacyjnych podległych Gminie Stalowa Wola
- Zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych - montaż urządzeń zabawowych na placach zabaw przy jednostkach oświatowych w Stalowej Woli
więcej: przetargi w Stalowej Woli »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa ciepłego posiłku dla uczestników Gminnego Klubu Seniora w Trzcianie oraz dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- Przygotowanie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Chumiętkach w roku 2025
- Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior Wigor i klientów Centrum Usług Społecznych Swarzędzu w miejscu zamieszkania.
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Ośrodka Wsparcia w Korniaktowie Południowym
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.