Ogłoszenie z dnia 2023-01-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00486330/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-09
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Klembów
1.3.) Oddział zamawiającego: Urząd Gminy w Klembowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 550668150
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Gen. Franciszka Żymirskiego 38
1.5.2.) Miejscowość: Klembów
1.5.3.) Kod pocztowy: 05-205
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni
1.5.7.) Numer telefonu: (29) 753 - 88 - 00
1.5.8.) Numer faksu: (29) 777 - 90 - 85
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@klembow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip.klembow.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-613bcbde-7793-11ed-b4ea-f64d350121d2
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00021061
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00023925/15/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w 2023 roku
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00486330
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.1.36.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 693850,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część I. Dostawa produktów spożywczych, warzyw i owoców oraz słodyczy i napojów.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
03142500-3 - Jaja
4.5.5.) Wartość części: 459400,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część II. Dostawa pieczywa i innych produktów pszennych.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15811100-7 - Chleb
4.5.5.) Wartość części: 34650,00 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część III. Dostawa wyrobów garmażeryjnych (świeżych z bieżącej produkcji), produktów mącznych i różnych.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15851000-8 - Produkty mączne
15894300-4 - Dania gotowe
4.5.5.) Wartość części: 73600,00 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część IV. Dostawa mięsa i wędlin oraz produktów mięsnych.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.5.) Wartość części: 126200,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 660200,20 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 660200,20 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 660200,20 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MINI DELIKATESY Władysław Kaza
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7621314023
7.3.3) Ulica: Generała Franciszka Żymirskiego 64
7.3.4) Miejscowość: Klembów
7.3.5) Kod pocztowy: 05-205
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GOSPODARSTWO ROLNE WŁADYSŁAW KAZA
jakie przetargi wygrała firma
GOSPODARSTWO ROLNE WŁADYSŁAW KAZA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 660200,20 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 53257,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 53257,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 53257,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Produkcyjno - Handlowy S.C. Stanisław i Agnieszka Ponichtera
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 762-17-36-296
7.3.4) Miejscowość: Białebłoto - Kobyla 1A
7.3.5) Kod pocztowy: 07-210
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
"ZAKŁAD PRODUKCYJNO - HANDLOWY S.C. " STANISŁAW I AGNIESZKA PONICHTERA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 53257,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 146777,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 170220,69 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 146777,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Galeria Smaków Ewa Joanna Saturska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5212028738
7.3.3) Ulica: Wincentego Witosa 56a
7.3.4) Miejscowość: Słopsk
7.3.5) Kod pocztowy: 07-230
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Galeria Smaków Ewa Joanna Saturska
jakie przetargi wygrała firma
Galeria Smaków Ewa Joanna Saturska
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-05
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 146777,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 267762,40 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 267762,40 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 267762,40 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Handlowe AMD s.c.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 1251277136
7.3.3) Ulica: 1 Maja 90
7.3.4) Miejscowość: Wołomin
7.3.5) Kod pocztowy: 05-200
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE AMD S.C.
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE AMD S.C.
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 267762,40 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
Zgodnie z powyższym, zmianie uległa całkowita cena w ofercie Wykonawcy. Po uwzględnieniu dokonanych poprawek rachunkowych, realizacja przedmiotu zamówienia nie przekroczy łącznie kwoty 660 200,20 zł brutto.
INNE PRZETARGI KLEMBÓW
więcej: przetargi KLEMBÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Świadczenie usług przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzyszące) dla uczestników projektu Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA 4",
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.