eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KlembówDostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku



Ogłoszenie z dnia 2023-01-10


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Klembów

1.3.) Oddział zamawiającego: Urząd Gminy w Klembowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 550668150

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Gen. Franciszka Żymirskiego 38

1.5.2.) Miejscowość: Klembów

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-205

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni

1.5.7.) Numer telefonu: (29) 753 - 88 - 00

1.5.8.) Numer faksu: (29) 777 - 90 - 85

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@klembow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip.klembow.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-613bcbde-7793-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00021061

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-10

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00023925/15/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w 2023 roku

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00486330

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.1.36.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 693850,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.
III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część I. Dostawa produktów spożywczych, warzyw i owoców oraz słodyczy i napojów.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 459400,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.
III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część II. Dostawa pieczywa i innych produktów pszennych.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15811100-7 - Chleb

4.5.5.) Wartość części: 34650,00 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.
III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część III. Dostawa wyrobów garmażeryjnych (świeżych z bieżącej produkcji), produktów mącznych i różnych.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15851000-8 - Produkty mączne

15894300-4 - Dania gotowe

4.5.5.) Wartość części: 73600,00 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

III.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy pn.: Dostawa produktów żywnościowych do placówek oświatowych Gminy Klembów w I półroczu 2023 roku.
III.2. Zakres realizacji przedmiotu zamówienia obejmuje:
Zamawiający zleca, a Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów żywnościowych, zwanych w treści umowy towarami lub produktami, których asortyment, ilość i jakość określone są w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
Formularz cenowy, stanowiący załącznik nr 1a do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ), dotyczy w szczególności:
1) Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn;
2) Szkoły Podstawowej im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów;
3) Szkoły Podstawowej w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew;
4) Szkoły Podstawowej im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek;
5) Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn.
Część IV. Dostawa mięsa i wędlin oraz produktów mięsnych.
Każda z części przedmiotu zamówienia posiada odrębną do wypełnienia tabelę w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1a do SWZ (tabela nr 1 – 4).
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w formularzu cenowym w zależności od ilości dzieci korzystających ze stołówki szkolnej w okresie realizacji ww. przedmiotu zamówienia.
Zamawiający w sytuacji pilnego zapotrzebowania, za zgodą Wykonawcy i w razie dostępności wybranego produktu, dopuszcza możliwość zamówienia asortymentu innego niż wymieniony w formularzu cenowym, po aktualnej jego cenie oferowanej przez Wykonawcę na dzień złożenia zamówienia.
Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów o cechach, jakościach nie gorszych niż określone w SWZ. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu cenowym. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
Produkty sezonowe będą zamawiane przez Zamawiającego w okresie wskazanym w formularzu cenowym.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć pełnowartościowy zamówiony przez Zamawiającego towar w terminach i ilościach określonych przez Intendenta – Zamawiającego drogą telefoniczną lub drogą poczty elektronicznej. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała do godziny 8:00 do dnia następnego po złożeniu zamówienia lub w innych terminach uzgodnionych z Zamawiającym. Zamawiający dopuszcza możliwość sporządzenia pomiędzy stronami harmonogramu dostaw, określającego szczegółowe terminy dostaw poszczególnych produktów wyszczególnionych w formularzu cenowym.
W przypadkach awaryjnych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zlecenia Wykonawcy zamówień doraźnych, w których dostawa do siedziby Zamawiającego musi nastąpić do 2 godzin od momentu zlecenia dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo wyboru poszczególnych artykułów spożywczych według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu.
Dostarczone towary powinny spełniać następujące warunki:
1) muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, a w szczególności produkty takie jak: mięso, nabiał, owoce, warzywa i pieczywo, winny być dostarczone świeże i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości oraz
2) posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty;
3) posiadać odpowiedni system przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu;
4) posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu (mrożonki powinny być dostarczane samochodem z chłodnią) oraz warunki sanitarne pojazdu.
Dostawy samochodem dostawczym powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) oraz z innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem wraz z rozładunkiem do siedziby Zamawiającego, poszczególnych placówek oświatowych (Nabywców – Odbiorców):
1) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656;
2) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Gen. dyw. Franciszka Żymirskiego w Klembowie, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 68, 05-205 Klembów, NIP: 1251333656;
3) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa w Starym Kraszewie, ul. Szkolna 5, 05-205 Stary Kraszew, NIP: 1251333656;
4) Gmina Klembów – Szkoła Podstawowa im. Polskiej Organizacji Wojskowej w Ostrówku, ul. Warszawska 2, 05-205 Ostrówek, NIP: 1251333656;
5) Gmina Klembów - Gminny Klub Dziecięcy „Klembuś” w Dobczynie, ul. Mazowiecka 67, 05-205 Dobczyn, NIP: 1251333656.
Koszty i ryzyko dostarczenia towaru obarczają Wykonawcę, w szczególności, gdy artykuły spożywcze dostarczone zostaną niezgodnie ze Specyfikacją Warunków Zamówienia (SWZ), stanowiącą załącznik nr 4 do umowy lub dostarczone zostaną niezgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zamówieniem.
Zamawiający zobowiązuje się do przyjęcia i zbadania towaru w ciągu jednego dnia od daty jego odbioru.
W przypadku zakwestionowania jakości przedmiotu umowy lub ujawnienia jego wady, Zamawiający zwróci dany towar Wykonawcy, który rozpatrzy reklamację i wymieni towar na zgodny z zamówieniem i wolny od wszelkich wad, w terminie 2 godzin od chwili przyjęcia reklamacji.
Reklamacja powinna zawierać w szczególności: dzień i godzinę zgłoszenia reklamacji, przedmiot reklamacji, sposób jej załatwienia oraz opis wydanej Zamawiającemu próbki reklamowanego produktu.
Jeżeli Wykonawca nie uzna reklamacji Zamawiającego, Zamawiający kupi tę partię towaru u innego dostawcy, a różnicą kosztów zakupu obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia z zachowaniem następujących przepisów:
1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132);
2) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 1688 z późn. zm.);
3) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020r., poz. 1753 z późn. zm.);
4) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2011r., Nr 91, poz. 525);
5) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2020r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2020r., poz. 1149);
6) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r., poz. 1154);
7) Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1).
Do obowiązków Zamawiającego należy:
1) składanie zamówień częściowych na dostawy poszczególnych partii towaru, w którym Zamawiający określi asortyment i ilość zamawianych artykułów spożywczych;
2) odbieranie pod względem ilościowym i organoleptycznym przedmiotu umowy w siedzibie Zamawiającego w ustalonych godzinach;
3) zapłacenie Wykonawcy należności za artykuły spożywcze, faktycznie zrealizowane partie towaru.
Do obowiązków Wykonawcy należy:
1) każdorazowe potwierdzenie otrzymania zamówienia;
2) dostarczanie artykułów spożywczych wskazanych w zamówieniu częściowym Zamawiającego w wyznaczonym terminie i zgodnie z jego oczekiwaniami;
3) dostarczanie artykułów spożywczych świeżych (I gatunku), nadających się do spożycia z maksymalnie długim terminem przydatności do spożycia (nie krótszym niż 1/2 terminu przydatności do spożycia podanego przez producenta);
4) dostarczanie towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu, na własny koszt i na własne ryzyko oraz elastyczne reagowanie na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości zamówienia;
5) przewóz artykułów spożywczych z zachowaniem właściwego stanu sanitarnohigienicznego, tj. w przystosowanych do przewozu żywności czystych, zamkniętych pojemnikach, właściwym środkiem transportu.
Wykonawca oświadcza, że artykuły spożywcze wymienione w formularzu cenowym spełniają wymogi jakości zdrowotnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022r., poz. 2132) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany jest posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP.
Projektowane Postanowienia Umowy w zakresie wszystkich części ww. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowią załącznik nr 4a, 4b, 4c oraz 4d do Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 126200,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 660200,20 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 660200,20 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 660200,20 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MINI DELIKATESY Władysław Kaza

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7621314023

7.3.3) Ulica: Generała Franciszka Żymirskiego 64

7.3.4) Miejscowość: Klembów

7.3.5) Kod pocztowy: 05-205

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-03

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 660200,20 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 53257,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 53257,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 53257,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Produkcyjno - Handlowy S.C. Stanisław i Agnieszka Ponichtera

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 762-17-36-296

7.3.4) Miejscowość: Białebłoto - Kobyla 1A

7.3.5) Kod pocztowy: 07-210

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-03

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 53257,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 146777,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 170220,69 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 146777,50 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Galeria Smaków Ewa Joanna Saturska

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5212028738

7.3.3) Ulica: Wincentego Witosa 56a

7.3.4) Miejscowość: Słopsk

7.3.5) Kod pocztowy: 07-230

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-05

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 146777,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 267762,40 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 267762,40 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 267762,40 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Handlowe AMD s.c.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 1251277136

7.3.3) Ulica: 1 Maja 90

7.3.4) Miejscowość: Wołomin

7.3.5) Kod pocztowy: 05-200

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-03

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 267762,40 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Działając na podstawie art. 223 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2022 r., poz. 1710 z późn. zm.), Zamawiający – Gmina Klembów, podczas badania ofert, poprawił w ofercie Wykonawcy - MINI DELIKATESY Władysław Kaza, ul. Gen. Franciszka Żymirskiego 64, 05-205 Klembów, NIP: 7621314023, REGON: 550358419, oczywiste omyłki rachunkowe.
Zgodnie z powyższym, zmianie uległa całkowita cena w ofercie Wykonawcy. Po uwzględnieniu dokonanych poprawek rachunkowych, realizacja przedmiotu zamówienia nie przekroczy łącznie kwoty 660 200,20 zł brutto.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.