Ogłoszenie z dnia 2022-01-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00282865/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-11-24
- 2021/BZP 00296343/01 - Modyfikacja z dnia 2021-12-02
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki internatu przy Zespole Szkół Nr 2 im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego w Dzierżoniowie w roku 2022
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 2 IM. PROF. TADEUSZA KOTARBIŃSKIEGO W DZIERŻONIOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000181705
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 24
1.5.2.) Miejscowość: Dzierżoniów
1.5.3.) Kod pocztowy: 58-200
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: szkola@zsz.dzierzoniow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zsz.dzierzoniow.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki internatu przy Zespole Szkół Nr 2 im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego w Dzierżoniowie w roku 20222.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a2c45163-4d2b-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00021231
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00282865/02
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarto w załączniku nr 1 do SWZ. 1. Miejsce dostawy przedmiotu zamówienia: budynek internatu przy Zespole Szkół Nr 2 w Dzierżoniowie, ul. Mickiewicza 1, 58-200 Dzierżoniów.2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzach ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5 wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w okresie obowiązywania umowy. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania zamówień w wymiarze nie mniejszym niż 30% kwoty brutto, wynikającej z formularzy ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5.
3. Dostarczane produkty muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania
i posiadać wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach
prawnych, a w szczególności określone w:
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.),
2) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.
z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.),
3) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
(Dz. U. z 2021 r., poz. 630 z późn. zm.),
4) rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków
spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu
oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154),
5) rozporządzeniu WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności
pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r., str. 55),
6) normach systemu HACCP,
7) innych obowiązujących aktach prawnych dotyczących żywności i żywienia.
4. Dostawy towarów będą realizowane na podstawie zamówień pisemnych składanych
przez Zamawiającego drogą elektroniczną lub za pomocą faksu, sukcesywnie, wg potrzeb.
5. Wykonawca odpowiada za należyte zabezpieczenie przedmiotu zamówienia na czas
transportu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi
całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość towaru.
6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru własnym środkiem transportu,
przystosowanym do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi,
określonymi w odrębnych przepisach i ponosi koszt dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły spożywcze w nienaruszonych
opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę
przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta.
8. Dostarczone towary w każdej dostawie cząstkowej powinny pochodzić od jednego
producenta i być tego samego rodzaju i z tej samej partii, jak również być w jednakowym
Specyfikacja warunków zamówienia opakowaniu jednostkowym.
9. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich
zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie,
a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych
towarów.
10. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do
posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, co najmniej na kwotę 50 tys. zł, w
zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego
za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
11. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych
i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych
wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
12. Produkty muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia nie krótsze niż 5
dni od dnia dostawy.
13. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego towarów każdorazowo po
dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada
normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom
w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół
zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru.
14. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię przedmiotu
zamówienia na towar pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie
przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez
Wykonawcę wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia w terminie określonym w umowie,
Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego towaru u innego dostawcy, zaś
poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za towar obciąży Wykonawcę
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
15431100-9 - Margaryna
15511000-3 - Mleko
15512000-0 - Śmietana
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551300-8 - Jogurt
4.5.5.) Wartość części: 34359,73 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarto w załączniku nr 2 do SWZ. 1. Miejsce dostawy przedmiotu zamówienia: budynek internatu przy Zespole Szkół Nr 2 w Dzierżoniowie, ul. Mickiewicza 1, 58-200 Dzierżoniów.2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzach ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5 wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w okresie obowiązywania umowy. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania zamówień w wymiarze nie mniejszym niż 30% kwoty brutto, wynikającej z formularzy ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5.
3. Dostarczane produkty muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania
i posiadać wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach
prawnych, a w szczególności określone w:
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.),
2) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.
z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.),
3) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
(Dz. U. z 2021 r., poz. 630 z późn. zm.),
4) rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków
spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu
oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154),
5) rozporządzeniu WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności
pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r., str. 55),
6) normach systemu HACCP,
7) innych obowiązujących aktach prawnych dotyczących żywności i żywienia.
4. Dostawy towarów będą realizowane na podstawie zamówień pisemnych składanych
przez Zamawiającego drogą elektroniczną lub za pomocą faksu, sukcesywnie, wg potrzeb.
5. Wykonawca odpowiada za należyte zabezpieczenie przedmiotu zamówienia na czas
transportu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi
całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość towaru.
6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru własnym środkiem transportu,
przystosowanym do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi,
określonymi w odrębnych przepisach i ponosi koszt dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły spożywcze w nienaruszonych
opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę
przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta.
8. Dostarczone towary w każdej dostawie cząstkowej powinny pochodzić od jednego
producenta i być tego samego rodzaju i z tej samej partii, jak również być w jednakowym
Specyfikacja warunków zamówienia opakowaniu jednostkowym.
9. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich
zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie,
a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych
towarów.
10. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do
posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, co najmniej na kwotę 50 tys. zł, w
zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego
za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
11. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych
i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych
wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
12. Produkty muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia nie krótsze niż 5
dni od dnia dostawy.
13. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego towarów każdorazowo po
dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada
normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom
w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół
zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru.
14. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię przedmiotu
zamówienia na towar pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie
przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez
Wykonawcę wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia w terminie określonym w umowie,
Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego towaru u innego dostawcy, zaś
poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za towar obciąży Wykonawcę
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
15811100-7 - Chleb
15811400-0 - Bułeczki
15842300-5 - Wyroby cukiernicze
4.5.5.) Wartość części: 10316,03 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarto w załączniku nr 3 do SWZ. 1. Miejsce dostawy przedmiotu zamówienia: budynek internatu przy Zespole Szkół Nr 2 w Dzierżoniowie, ul. Mickiewicza 1, 58-200 Dzierżoniów.2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzach ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5 wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w okresie obowiązywania umowy. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania zamówień w wymiarze nie mniejszym niż 30% kwoty brutto, wynikającej z formularzy ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5.
3. Dostarczane produkty muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania
i posiadać wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach
prawnych, a w szczególności określone w:
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.),
2) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.
z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.),
3) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
(Dz. U. z 2021 r., poz. 630 z późn. zm.),
4) rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków
spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu
oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154),
5) rozporządzeniu WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności
pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r., str. 55),
6) normach systemu HACCP,
7) innych obowiązujących aktach prawnych dotyczących żywności i żywienia.
4. Dostawy towarów będą realizowane na podstawie zamówień pisemnych składanych
przez Zamawiającego drogą elektroniczną lub za pomocą faksu, sukcesywnie, wg potrzeb.
5. Wykonawca odpowiada za należyte zabezpieczenie przedmiotu zamówienia na czas
transportu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi
całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość towaru.
6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru własnym środkiem transportu,
przystosowanym do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi,
określonymi w odrębnych przepisach i ponosi koszt dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły spożywcze w nienaruszonych
opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę
przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta.
8. Dostarczone towary w każdej dostawie cząstkowej powinny pochodzić od jednego
producenta i być tego samego rodzaju i z tej samej partii, jak również być w jednakowym
Specyfikacja warunków zamówienia opakowaniu jednostkowym.
9. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich
zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie,
a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych
towarów.
10. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do
posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, co najmniej na kwotę 50 tys. zł, w
zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego
za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
11. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych
i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych
wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
12. Produkty muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia nie krótsze niż 5
dni od dnia dostawy.
13. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego towarów każdorazowo po
dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada
normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom
w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół
zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru.
14. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię przedmiotu
zamówienia na towar pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie
przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez
Wykonawcę wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia w terminie określonym w umowie,
Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego towaru u innego dostawcy, zaś
poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za towar obciąży Wykonawcę
4.5.3.) Główny kod CPV: 15211000-0 - Filety rybne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
15234000-7 - Ryby wędzone
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.5.5.) Wartość części: 19627,15 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarto w załączniku nr 4 do SWZ. 1. Miejsce dostawy przedmiotu zamówienia: budynek internatu przy Zespole Szkół Nr 2 w Dzierżoniowie, ul. Mickiewicza 1, 58-200 Dzierżoniów.2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzach ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5 wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w okresie obowiązywania umowy. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania zamówień w wymiarze nie mniejszym niż 30% kwoty brutto, wynikającej z formularzy ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5.
3. Dostarczane produkty muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania
i posiadać wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach
prawnych, a w szczególności określone w:
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.),
2) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.
z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.),
3) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
(Dz. U. z 2021 r., poz. 630 z późn. zm.),
4) rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków
spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu
oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154),
5) rozporządzeniu WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności
pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r., str. 55),
6) normach systemu HACCP,
7) innych obowiązujących aktach prawnych dotyczących żywności i żywienia.
4. Dostawy towarów będą realizowane na podstawie zamówień pisemnych składanych
przez Zamawiającego drogą elektroniczną lub za pomocą faksu, sukcesywnie, wg potrzeb.
5. Wykonawca odpowiada za należyte zabezpieczenie przedmiotu zamówienia na czas
transportu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi
całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość towaru.
6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru własnym środkiem transportu,
przystosowanym do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi,
określonymi w odrębnych przepisach i ponosi koszt dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły spożywcze w nienaruszonych
opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę
przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta.
8. Dostarczone towary w każdej dostawie cząstkowej powinny pochodzić od jednego
producenta i być tego samego rodzaju i z tej samej partii, jak również być w jednakowym
Specyfikacja warunków zamówienia opakowaniu jednostkowym.
9. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich
zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie,
a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych
towarów.
10. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do
posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, co najmniej na kwotę 50 tys. zł, w
zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego
za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
11. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych
i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych
wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
12. Produkty muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia nie krótsze niż 5
dni od dnia dostawy.
13. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego towarów każdorazowo po
dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada
normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom
w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół
zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru.
14. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię przedmiotu
zamówienia na towar pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie
przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez
Wykonawcę wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia w terminie określonym w umowie,
Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego towaru u innego dostawcy, zaś
poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za towar obciąży Wykonawcę
4.5.3.) Główny kod CPV: 15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15332000-4 - Przetworzone owoce i orzechy
15332290-3 - Dżemy
15411100-3 - Olej roślinny
15411110-6 - Oliwa z oliwek
15612100-2 - Mąka pszenna
15613311-1 - Płatki kukurydziane
15614000-5 - Ryż przetworzony
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15831000-2 - Cukier
15842100-3 - Czekolada
15851100-9 - Makaron niegotowany
15861000-1 - Kawa
15863000-5 - Herbata
15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne
15981000-8 - Wody mineralne
4.5.5.) Wartość części: 36814,56 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarto w załączniku nr 5 do SWZ. 1. Miejsce dostawy przedmiotu zamówienia: budynek internatu przy Zespole Szkół Nr 2 w Dzierżoniowie, ul. Mickiewicza 1, 58-200 Dzierżoniów.2. Faktyczne zamówienie (co do ilości i asortymentu) wynikać będzie ze składanego przez Zamawiającego zapotrzebowania. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Wykonawcy nie musi obejmować wszystkich towarów. Podane w formularzach ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5 wielkości zapotrzebowania na towary w ciągu trwania umowy mają charakter jedynie szacunkowy. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na towary będące przedmiotem zamówienia w okresie obowiązywania umowy. Oznacza to, iż wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania zamówień w wymiarze nie mniejszym niż 30% kwoty brutto, wynikającej z formularzy ilościowo-cenowych – załączniki nr 1-5.
3. Dostarczane produkty muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania
i posiadać wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach
prawnych, a w szczególności określone w:
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.),
2) ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.
z 2020 r., poz. 1753 z późn. zm.),
3) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
(Dz. U. z 2021 r., poz. 630 z późn. zm.),
4) rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków
spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu
oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154),
5) rozporządzeniu WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności
pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r., str. 55),
6) normach systemu HACCP,
7) innych obowiązujących aktach prawnych dotyczących żywności i żywienia.
4. Dostawy towarów będą realizowane na podstawie zamówień pisemnych składanych
przez Zamawiającego drogą elektroniczną lub za pomocą faksu, sukcesywnie, wg potrzeb.
5. Wykonawca odpowiada za należyte zabezpieczenie przedmiotu zamówienia na czas
transportu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi
całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość towaru.
6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru własnym środkiem transportu,
przystosowanym do transportu zgodnie z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi,
określonymi w odrębnych przepisach i ponosi koszt dostawy.
7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły spożywcze w nienaruszonych
opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę
przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta.
8. Dostarczone towary w każdej dostawie cząstkowej powinny pochodzić od jednego
producenta i być tego samego rodzaju i z tej samej partii, jak również być w jednakowym
Specyfikacja warunków zamówienia opakowaniu jednostkowym.
9. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich
zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego lub osoby trzecie,
a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych
towarów.
10. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do
posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, co najmniej na kwotę 50 tys. zł, w
zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego
za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
11. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych
i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych
wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
12. Produkty muszą posiadać aktualne terminy przydatności do spożycia nie krótsze niż 5
dni od dnia dostawy.
13. Zamawiający dokonuje odbioru jakościowego i ilościowego towarów każdorazowo po
dostawie kolejnej partii. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada
normom jakościowym lub z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom
w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół
zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru.
14. Wykonawca zobowiązuje się wymienić zakwestionowaną partię przedmiotu
zamówienia na towar pełnowartościowy w terminie określonym w umowie. Wykonawcy nie
przysługuje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. W przypadku niedokonania przez
Wykonawcę wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia w terminie określonym w umowie,
Zamawiający ma prawo dokonać interwencyjnego zakupu tego towaru u innego dostawcy, zaś
poniesionymi kosztami wynikającymi z różnicy cen brutto za towar obciąży Wykonawcę
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112100-7 - Świeży drób
15113000-3 - Wieprzowina
15131130-5 - Wędliny
4.5.5.) Wartość części: 76398,35 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Nie złożono żadnej oferty w zakresie tej części.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Wszystkie złożone w ramach tej części oferty podlegały odrzuceniu.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 17716,47 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 18926,79 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 17716,47 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe JAWPOL Sebastian Jaworski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8822010017
7.3.4) Miejscowość: Dzierżoniów
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-23
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 17716,47 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 63309,74 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 63309,74 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 63309,74 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPH POLARIS Małgorzata Gruszczyńska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6181002068
7.3.4) Miejscowość: Kalisz
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-23
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 63309,74 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 74025,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 74464,06 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 74025,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowe Stanisław Wysocki
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8861003398
7.3.4) Miejscowość: Wałbrzych
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE "JAWPOL" SEBASTIAN JAWORSKI
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE "JAWPOL" SEBASTIAN JAWORSKI
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-23
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 74025,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
INNE PRZETARGI Z DZIERŻONIOWA
- Budowa pasywnego budynku Przedszkola Publicznego nr 7 wraz z zagospodarowaniem terenu, przebudową drogi dojazdowej oraz rozbiórce istniejącego budynku przedszkola i budynku gospodarczego (...)
- Zakup i dostawa wyposażenia dla przedszkoli publicznych w Dzierżoniowie ramach projektu "SmartPrzedszkolaki w Powiecie Dzierżoniowskim" z podziałem na cztery części zamówienia.
- Usługi szkoleniowo-kompetencyjne w ramach realizacji projektu "Cyberbezpieczny Samorząd w Dzierżoniowie"
- Wyk. rb związanych z realizacją zad pn.:"Budowa ciągu pieszo-rowerowego wzdłuż ul.Świdnickiej na odcinku od ul.Kasztanowej do ul.Jesionowej w ramach i etapu przebudowy ul.Świdnickiej w Dzierżoniowie"
- DOSTAWA PRODUKTÓW LECZNICZYCH
- PRANIE BIELIZNY SZPITALNEJ I MATERACY WRAZ Z TRANSPORTEM
więcej: przetargi w Dzierżoniowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.