Og³oszenie z dnia 2022-01-19
Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00319266/01 - Og³oszenie z dnia 2021-12-16
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Us³ugi
Us³ugi cateringowe na potrzeby Politechniki Bia³ostockiej w 2022r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Politechnika Bia³ostocka
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001672
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Wiejska 45A
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bia³ystok
1.5.3.) Kod pocztowy: 15-351
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Bia³ostocki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubl@pb.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://pb.edu.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://pb.ezamawiajacy.pl1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Us³ugi cateringowe na potrzeby Politechniki Bia³ostockiej w 2022r.2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-192caa75-58c2-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00026171
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2022-01-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00018330/07/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.3.2 Us³ugi podawania posi³ków na terenie PB podczas konferencji, zjazdów, okoliczno¶ciowych spotkañ (spotkania ¶wi±teczne, bale, itp.), wg ustalonego kalendarza
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00319266/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZK-DZP.262.133.2021
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia s± us³ugi cateringowe na potrzeby Politechniki Bia³ostockiej w 2022r. (kod wg CPV: 5532100-6- us³ugi przygotowania posi³ków, 55521200-0 – us³ugi dowo¿enia posi³ków, 55320000-9 us³ugi podawania posi³ków).
2. W ramach przedmiotu zamówienia przewiduje siê catering na uroczysto¶ci okre¶lone w Za³±czniku Nr 1a do SWZ (Specyfikacja zamówienia).
3. Podana w Za³±czniku Nr 1a do SWZ (Specyfikacja zamówienia) ilo¶æ uroczysto¶ci jest orientacyjna, tzn., ¿e Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zamówienia mniejszej b±d¼ wiêkszej ilo¶ci us³ug cateringowych w ramach ceny umownej okre¶lonej w pkt. 7.
4. W przypadku zamówienia mniejszej ilo¶ci us³ug (z uwagi na rezygnacjê z organizacji której¶ z uroczysto¶ci wymienionych w Za³. Nr 1a lub z uwagi na zmniejszon± liczbê uczestników) Wykonawca nie bêdzie wnosi³ ¿adnych roszczeñ z tego tytu³u, w szczególno¶ci o zap³atê za ilo¶æ stanowi±c± ró¿nicê miêdzy ilo¶ci± us³ug wskazanych w Za³. Nr 1a, a ilo¶ci± rzeczywi¶cie zrealizowan±. W takim przypadku wynagrodzenie bêdzie nale¿ne Wykonawcy tylko za faktycznie zrealizowane us³ugi. Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e wykorzysta minimum 10% maksymalnej warto¶ci umowy brutto, o której mowa w pkt. 7.
5. Wykonawca bêdzie wykonywa³ us³ugi cateringu sukcesywnie, zgodnie ze zg³aszanym ka¿dorazowo za po¶rednictwem poczty elektronicznej, zapotrzebowaniem Zamawiaj±cego na wskazan± uroczysto¶æ.
6. Przewidywana maks. liczba uczestników wszystkich uroczysto¶ci w 2022r. wynosi – 1970 osób.
7. Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e mo¿e zleciæ us³ugi do kwoty 211.200,00 z³ brutto (cena umowna)
wg rzeczywistych potrzeb, przy zachowaniu cen jednostkowych netto podanych w Za³±czniku Nr 1 do SWZ (Formularzu ofertowym).
8. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia - wykaz uroczysto¶ci, przewidywana ilo¶æ uczestników i termin, asortyment, wymagania dotycz±ce obs³ugi uroczysto¶ci i obs³ugi kelnerskiej, sposób ¶wiadczenia us³ugi okre¶la Za³±cznik Nr 1a (Specyfikacja zamówienia) oraz § 4 i 7 Projektu umowy.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków
55521200-0 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 74,49 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 74,49 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 74,49 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PROBART Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9661539806
7.3.3) Ulica: W³okiennicza 5
7.3.4) Miejscowo¶æ: Bia³ystok
7.3.5) Kod pocztowy: 15-464
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-01-04
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 211200 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-04 do 2022-12-318.4.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia: w zakresie ¿±dania okre¶lonej etykiety lub wskazania maj±cego zastosowanie wymagania okre¶lonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety ¶rodowiskowej (tzw. Ekoetykieta)
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- ¦wiadczenie us³ugi zarz±dzania projektem pn. Utworzenie i Wsparcie Funkcjonowania Bran¿owego Centrum Umiejêtno¶ci przy ZSTiOzOI im. St. Staszica w Bia³ymstoku
- Naprawa drogi wojewódzkiej Nr 671 w km od 0 + 553 do 14 + 660.
- Dostawê artyku³ów promocyjnych i reklamowych na potrzeby Politechniki Bia³ostockiej - ZK-DZP.262.33.2025
- "¦wiadczenie specjalistycznej us³ugi pedagogicznej w ramach stanowiska Pedagoga"
- OPRACOWANIE DOKUMENTACJI TECHNICZNEJ BUDOWY BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO PRZY ULICY MARCZUKOWSKIEJ W BIA£YMSTOKU WRAZ Z ZAGOSPODAROWANIEM TERENU ORAZ INFRASTRUKTUR¡ TECHNICZN¡
- "Remont budynku nr 13 na terenie JW w Bia³ymstoku - etap I opracowanie dokumentacji"
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "¦wiadczenie us³ug cateringowych"
- Przygotowanie i dostarczenie posi³ków (us³uga cateringowa) dla dzieci uczêszczaj±cych do ¯³obka Publicznego w Biskupcu z siedzib± w Borkach Wielkich w dniach, w których placówka pe³ni opiekê.
- Us³ugi cateringowe na potrzeby Bran¿owego Centrum Umiejêtno¶ci w Zgorzelcu - Czê¶æ I - Catering dla uczestników zajêæ stacjonarnych
- przygotowanie i dostawa ca³odziennego wy¿ywienia dla wychowanków placówek opiekuñczo wychowawczych w Poznaniu
- Przygotowanie i dostawa obiadów dwudaniowych dla podopiecznych Dziennego Domu "Senior-WIGOR" oraz przygotowanie i dostawa ca³odobowego wy¿ywienia dla uczestników i mieszkañców COM w Zgierzu.
- ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia pacjentów Szpitala Miejskiego w Siemianowicach ¦l±skich Sp. z.o.o.
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.