Ogłoszenie z dnia 2023-01-12
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00481821/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-07
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH NIEZBĘDNYCH DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH W 2023 R. DO INTEGRACYJNEGO RADKOWSKIEGO ZESPOŁU ŻŁOBKÓW
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: INTEGRACYJNY RADKOWSKI ZESPÓŁ ŻŁOBKÓW
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 022105160
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: BOLESŁAWA CHROBREGO 12-14/1
1.5.2.) Miejscowość: Radków
1.5.3.) Kod pocztowy: 57-420
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski
1.5.7.) Numer telefonu: 748712101
1.5.8.) Numer faksu: 748712101
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: maluch@radkowklodzki.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: irzz.e-bip.org.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d83dd38d-5c21-11ed-8832-4e4740e186ac1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Opieka dzienna nad dziećmi
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH NIEZBĘDNYCH DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH W 2023 R. DO INTEGRACYJNEGO RADKOWSKIEGO ZESPOŁU ŻŁOBKÓW2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d83dd38d-5c21-11ed-8832-4e4740e186ac
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00026555
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00027450/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa produktow spożywczych niezbędnych do przygotowania posiłków dla dzieci uczęszczających w 2023 r. do Integracyjnego Radkowskiego Zespołu Żłobków
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 192279,50 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych niezbędnych doprzygotowania posiłków dla dzieci uczęszczających w 2023 r. do Integracyjnego Radkowskiego Zespołu Żłobków.
1.1. Przedmiot zamówienia został podzielony na 8 grup produktów dla części :
1) produkty zwierzęce, mięso, wędliny;
2) różne produkty spożywcze;
3) produkty z ziarna i skrobi;
4) produkty mleczarskie;
5) ryby i przetwory rybne;
6) warzywa i owoce;
7) produkty głęboko mrożone;
8) jaja.
1. Zakres rzeczowy poszczególnych grup produktów został wyszczególniony w Formularzu Cenowym stanowiącym integralną część niniejszej SWZ. Ilości podane w Formularzu Cenowym, są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
2. Ilekroć w opisie przedmiotu zamówienia wskazane zostały znaki towarowe, patenty, pochodzenie, normy, aprobaty, specyfikacje techniczne i systemy referencji technicznych Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne. Równoważność polega na możliwości zaoferowania przedmiotu zamówienia o nie gorszych parametrach technicznych, konfiguracjach, wymaganiach normatywnych itp. W szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia mogą być podane niektóre charakterystyczne dla producenta wymiary. Nazwy własne producentów materiałów i urządzeń podane w opisie przedmiotu zamówienia należy rozumieć jako preferowanego typu w zakresie określenia minimalnych wymagań jakościowych. Nie są one wiążące i można dostarczyć elementy równoważne, które posiadają co najmniej takie same lub
lepsze normy, parametry techniczne, jakościowe, funkcjonalne, będą tożsame tematycznie i o takim samym przeznaczeniu oraz nie obniżą określonych w opisie przedmiotu zamówienia standardów.
Wszelkie „produkty” pochodzące od konkretnych producentów określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe, jakim muszą odpowiadać towary, by spełnić wymagania stawiane przez Zamawiającego i stanowią wyłącznie wzorzec jakościowy przedmiotu zamówienia. Poprzez zapis minimalnych wymagań parametrów jakościowych Zamawiający rozumie
wymagania towarów zawarte w ogólnie dostępnych źródłach, katalogach, stronach internetowych producentów. Operowanie przykładowymi nazwami producenta ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań zamawiającego w stosunku do określonego rozwiązania. Tak, więc posługiwanie się nazwami producentów/produktów/ ma wyłącznie
charakter przykładowy. Zamawiający przy opisie przedmiotu zamówienia wskazując oznaczenie konkretnego producenta (dostawcy) lub konkretny produkt, dopuszcza jednocześnie produkty równoważne o parametrach jakościowych i cechach użytkowych, co najmniej na poziomie
parametrów wskazanego produktu, uznając tym samym każdy produkt o wskazanych parametrach lub lepszych. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga złożenia stosownych dokumentów, uwiarygodniających te materiały lub urządzenia. Będą one podlegały ocenie w trakcie badania oferty.
Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczane przez niego artykuły spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, w związku z czym musi złożyć z ofertą szczegółową specyfikację oferowanego asortymentu celem potwierdzenia zgodności z niniejszą specyfikacją, tak aby Zamawiający mógł stwierdzić czy przedmiot dostawy jest zgodny z opisem
przedmiotu zamówienia i spełnia kategorie równoważności.
Podane w opisach przedmiotu zamówienia nazwy nie mają na celu naruszenia art. 99 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, a jedynie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych Zamawiającego.
3. Zaoferowane produkty muszą spełnić wymagania rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154) oraz wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004/WE z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny żywności i żywienia.
4. Artykuły żywnościowe winny być:
1) świeże i z ważnym terminem przydatności do spożycia;
2) wysokiej jakości – w pierwszym gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych, tj. wygląd, tekstura, konsystencja, smak i zapach charakterystyczne dla rodzaju produktu;
3) zgodne z obowiązującymi przepisami i normami;
4) bez obcych zapachów, posmaków, bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych
5) dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających informacje dotyczące m. in. nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towary, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami;
6) posiadać niezbędne certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami oraz dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu, w tym świadectwo jakości lub handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokumentację pozwalającą na zidentyfikowanie źródła pochodzenia dostarczonej partii towaru (producent i kraj pochodzenia), które na prośbę
Zamawiającego będą udostępniane;
7) opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, szczelne;
8) mrożonki powinny być opakowane z zewnątrz kartonem, wewnątrz folią, trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim zarówno na opakowaniu zewnętrznym jak i folii, czyste, nieuszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia nie powinna być wyższa niż - 18°C;
9) owoce lub warzywa powinny być jednolite, tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie.
5. Upływ okresu przydatności do spożycia nie może przekraczać ½ całego zadeklarowanego przez producenta okresu ważności.
6. Zamawiający nie dopuszcza opakowań zastępczych, niespełniających obowiązujących przepisów.
7. Nie dopuszcza się produktów, które przed dostawą przeszły proces mrożenia (dotyczy mięsa,wędlin, świeżych owoców i warzyw).
8. Całkowicie niedopuszczalne jest dostarczanie produktów, które przeszły proces podwójnego mrożenia (dot. mrożonek).
9. Zamówienia będą składane najpóźniej do godziny 12:00 w dzień poprzedzający planowaną dostawę, a w przypadku dostaw mających odbyć się pierwszego dnia roboczego po dniach wolnych od pracy, zapotrzebowanie będzie składane najpóźniej w ostatnim dniu roboczym przed
dniami wolnymi do godziny 12:00. Zamówienia składane będą w formie pisemnej lub za pośrednictwem poczty elektronicznej lub w wyjątkowych sytuacjach telefonicznie.
10. Wszystkie dostawy realizowane będą codziennie od poniedziałku do piątku w następujących godzinach: 7:00 – 10:00, przy czym produkty wskazane w zamówieniu jako niezbędnie do przygotowania śniadania powinny zostać dostarczone najpóźniej do godziny 7:30.
11. W wyjątkowych wypadkach zmiana godziny dostawy jest możliwa po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą i Zamawiającym.
12. Wykonawca będzie zobowiązany do wystawieniu faktury VAT raz w miesiącu. Towary ujęte na fakturze powinny wynikać z zamówień składanych przez Zamawiającego. Termin płatności - 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT.
13. Do składania zamówień oraz odbioru towarów upoważnieni będą pracownicy Integracyjnego Radkowskiego Zespołu Żłobków.
14. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany na towar właściwy.
15. Artykuły żywnościowe dostarczane będą przez Wykonawcę własnym transportem, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, zatem koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór zamówionego towaru w siedzibie Odbiorcy.
16. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualne potrzebne pojemniki, przy każdorazowej dostawie towaru, na okres do następnej dostawy.
17. Odbioru ilościowo – jakościowego towaru w oddziałach Integracyjnego Radkowskiego Zespołu Żłobków dokonają upoważnieni pracownicy w obecności kierowcy lub pracownika Wykonawcy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15884000-8 - Produkty dla niemowląt
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 192279,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 192279,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 192279,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Sklep Wielobranżowy Idzi Marduła
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8850003874
7.3.3) Ulica: Polanicka
7.3.4) Miejscowość: Wambierzyce
7.3.5) Kod pocztowy: 57-420
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Sklep Wielobranżowy Idzi Marduła
jakie przetargi wygrała firma
Sklep Wielobranżowy Idzi Marduła
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 192279,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-31PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa świeżych warzyw i owoców, ziemniaków.
- "SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE"
- zakup wraz z dostawą warzyw, owoców, jaj
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na części.
- Dostawa mięsa, wędlin, pieczywa i drobiu
- Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.