eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BuczkowiceWyżywienie w Powiatowym Zespole Placówek-Szkole Mistrzostwa Sportowego Szczyrk w Buczkowicach



Ogłoszenie z dnia 2022-01-21


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Wyżywienie w Powiatowym Zespole Placówek-Szkole Mistrzostwa Sportowego Szczyrk w Buczkowicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiatowy Zespół Placówek - Szkoła Mistrzostwa Sportowego Szczyrk im. Polskich Olimpijczyków

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 240449620

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Grunwaldzka 220

1.5.2.) Miejscowość: Buczkowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-374

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski

1.5.7.) Numer telefonu: 33-8177-300

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: szkola@smsszczyrk.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://smsszczyrk.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://powiat-bielsko.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Wyżywienie w Powiatowym Zespole Placówek-Szkole Mistrzostwa Sportowego Szczyrk w Buczkowicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1df6df73-5439-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00030158

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00282371/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Wyżywienie w Powiatowym Zespole Placówek-Szkole Mistrzostwa Sportowego Szczyrk w Buczkowicach

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00299340/02

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 490682,94 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydawania posiłków uczniom Powiatowego Zespołu Placówek - Szkoły Mistrzostwa Sportowego Szczyrk w Buczkowicach przez 7 dni w tygodniu w okresie od 1 stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2023 r.
2) Przewidywane ilości posiłków do wydania:
a) 15 480 śniadań
b) 28 520 obiadów i deserów
c) 15 020 kolacji
3) Wykonawca będzie przygotowywał i podawał 4 posiłki w ciągu dnia dla faktycznie przebywających w danym dniu uczniów w Internacie tj. śniadanie, obiad, deser, kolacja oraz dla uczniów dochodzących obiad i deser.
4) Posiłki będą podawane w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym na podstawie list uczniów Powiatowego Zespołu Placówek - Szkoły Mistrzostwa Sportowego Szczyrk w Buczkowicach, które Zamawiający dostarczy Wykonawcy.
5) Przeciętna ilość osób korzystających z całodziennych posiłków dziennie – ok. 63 przebywających w Internacie oraz średnio ok. 40 obiadów i deserów dziennie dla uczniów dochodzących z wyłączeniem dni wolnych od nauki w szkole.
6) Zamawiający będzie obciążony kosztami (wsad do kotła, który nie może być mniejszy niż 19,00 PLN brutto, liczony średnio dziennie w miesiącu i koszt przygotowania posiłków) tylko za faktycznie wydane posiłki.
7) Ponadto Wykonawca winien wziąć pod uwagę, że żywienie będzie prowadzone dla uczniów klas sportowych i zgodnie z wytycznymi stanowiącymi załącznik nr 6 do SWZ.
8) Posiłki powinny pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze. Wartość kaloryczna posiłku powinna uwzględniać wiek uczniów.
9) Wykonawca zapewni posiłki przygotowywane na bieżąco, wyłącznie z produktów pierwszej jakości i świeżych (w szczególności z warzyw i owoców), zgodnie z zasadami HACCP.
10) Wykonawca nie będzie stosował dodatkowych preparatów zastępczych oraz substancji konserwujących, zagęszczających, barwionych lub sztucznie aromatyzowanych, w szczególności: preparatów typu instant oraz gotowych produktów niskiej jakości np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki itp. Wykonawca używać będzie wyłącznie masła świeżego lub margaryny (jeżeli wymaga tego dieta) oraz serów (a nie produktów seropodobnych). Ponadto zapewni wędliny wysokiej jakości i mięso mechanicznie nieodkostnione.
11) Zakupu produktów potrzebnych do sporządzania posiłków dokonuje Wykonawca we własnym zakresie i na własny koszt .
12) Posiłki muszą być estetycznie podane. Zamawiający zastrzega sobie możliwość:
a) kontroli produktów do przetworzenia,
b) wglądu do ewidencji ilościowej wydawanych posiłków, prowadzonej przez wykonawcę,
c) wglądu do dokumentów identyfikujących dostawców wykonawcy,
d) wglądu do protokołu pokontrolnego, po każdej kontroli sanitarnej kuchni,
e) oceny jakościowej przygotowanych i podawanych posiłków,
f) oceny organoleptycznej poprzez degustację,
g) sprawdzenia zgodności wydawanych posiłków z jadłospisem,
h) sprawdzenia gramatury i temperatury posiłku,
i) zawiadamianie o stwierdzonych nieprawidłowości instytucji kontrolnych i nadzorczych, właściwych dla Wykonawcy,
j) przeprowadzenia dochodzenia epidemicznego obejmującego proces produkcji i wydawania posiłków w przypadku podejrzenia zatrucia pokarmowego.
13) Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów na okres 7 dni żywieniowych, zawierający m. in. dane o kaloryczności posiłku, składzie, gramaturze. Jadłospis winien być układany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Jadłospisy powinny być urozmaicone pod względem doboru produktów i technik kulinarnych, uwzględniać sezonowość a także w razie potrzeby zawierać wszystkie zamawiane diety. Jadłospis winien być przedstawiany każdorazowo z 2-dniowym wyprzedzeniem, do akceptacji przez Zamawiającego.
14) Wykonawca będzie realizował usługę korzystając z urządzeń kuchni znajdującej się w Powiatowym Zespole Placówek - Szkole Mistrzostwa Sportowego Szczyrk (przygotowywanie posiłków będzie się odbywać w pomieszczeniach kuchennych Zamawiającego).
15) Wszelkie niezbędne materiały konieczne do przygotowania i wydawania posiłków zabezpiecza wykonawca.
16) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody i następstwa nieszczęśliwych wypadków wynikające z nieprawidłowego wykonania zamówienia lub niewłaściwego oznakowania i zabezpieczenia miejsca realizacji zamówienia.
17) Wykonawca jest odpowiedzialny za zapewnienie bezpiecznych warunków pracy pracownikom.
18) Wykonawca zobowiązany jest do zawarcia umowy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej za szkody oraz następstwa nieszczęśliwych wypadków.
2. Dane ogólne dotyczące najmu urządzeń kuchennych
1) Z Wykonawcą zostanie podpisana umowa najmu urządzeń kuchennych na kwotę 370,00 zł netto miesięcznie + należny podatek VAT, zgodnie z Uchwałą Nr 17/2016 Zarządu Powiatu w Bielsku-Białej z dnia 18.01.2016r.
2) Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach w swojej siedzibie przez okres 72 godz. od upływu dostarczenia. Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. sanitarnej, wynikającej ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą mandaty lub kary odpowiada Wykonawca.
3) Wykonawca będzie miał do dyspozycji urządzenia kuchenne wymienione w pkt. 6.
4) Wykonawca jest zobowiązany do posiadania własnego drobnego sprzętu kuchennego do realizacji usługi.
5) Wykonawca będzie zobowiązany do regulowania należności z tytułu zużytej energii elektrycznej, gazu oraz ryczałt za wodę i ścieki zgodnie z postanowieniami projektu umowy.
6) Wykaz urządzeń kuchennych do dyspozycji wykonawcy:
a) Trzon kuchenny gazowy 4 palnikowy - 2szt
b) Taboret kuchenny gazowy - 2szt
c) Stół zaplecza gastronomicznego - 5szt
d) Obieraczka do ziemniaków - 1szt
e) Łapacz miazgi - 1szt
f) Naświetlacz jaj - 1szt
g) Zlewozmywak 2 komorowy - 3szt
h) Zlewozmywak 1 komorowy - 1szt
i) Waga (do 150kg) - 1szt
j) Krajalnica do wędlin - 1szt
k) Patelnia elektryczna - 1szt
l) Maszyna wieloczynnościowa - 1kpl
m) Szafa chłodnicza S-500 - 1szt
n) Zamrażarka - 1szt
o) Kloc rzeźniczy - 1szt
p) Topór - 1szt
q) Piec konwencyjny parowy - 1szt
7) Odpowiedzialność za stan sanitarno- epidemiologiczny użytkowanych pomieszczeń kuchni ponosi Wykonawca.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 742302,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 742302,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 742302,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: KAI Ilona Socowa

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 9371046691

7.3.3) Ulica: Salmopolska 87a

7.3.4) Miejscowość: Szczyrk

7.3.5) Kod pocztowy: 43-370

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 742302,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-01-01 do 2023-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.