Ogłoszenie z dnia 2023-01-16
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00497061/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-15
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów mleczarskich do Aresztu Śledczego w Suwałkach (DKW.2232.9.2022).
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W SUWAŁKACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319598
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Wojska Polskiego
1.5.2.) Miejscowość: Suwałki
1.5.3.) Kod pocztowy: 16-400
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski
1.5.7.) Numer telefonu: 87 565 12 07
1.5.8.) Numer faksu: 87 565 03 28
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_suwalki@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl/jednostka/areszt-sledczy-w-suwalkach
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów mleczarskich do Aresztu Śledczego w Suwałkach (DKW.2232.9.2022).2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8c3f86e4-7bf9-11ed-94da-6ae0fe5e7159
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00032769
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00093318/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.6 Dostawa artykułów mleczarskich
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00497061
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DKW.2232.9.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 172773,20 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
SER TOPIONY (KOSTKA) - produkt powstały z sera podpuszczkowego dojrzewającego jako podstawowego surowca oraz mleka w proszku odtłuszczonego. Produkt o smaku kremowym lub śmietankowym - bez dodatków smakowych.
Wymagania klasyfikacyjne:
Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie produktu musi być nieuszkodzone; kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka; dopuszcza się nieznaczne odchylenia od regularnego kształtu oraz lekkie odciśnięcia spowodowane opakowaniem bezpośrednim;
Barwa i konsystencja - jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna
Smak i zapach - charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser lub dla danego rodzaju dodatku, ze swoistym posmakiem topienia
Cechy dyskwalifikujące:
-niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
-wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
-opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
-zanieczyszczenia mechaniczne,
-smak jełki, piekący, mdły, mydlasty, gorzki.
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe o masie netto 100 g i kształcie zbliżonym do kostki, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
CPV 15542200-1
Ilość - 150 kg
KOSTKA TOPIONA (PRODUKT SEROPODOBNY) - o smaku kremowym lub śmietankowym - bez dodatków smakowych. Dopuszcza się udział tłuszczów roślinnych.
Wymagania klasyfikacyjne:
Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie produktu musi być nieuszkodzone; kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka; dopuszcza się nieznaczne odchylenia od regularnego kształtu oraz lekkie odciśnięcia spowodowane opakowaniem bezpośrednim;
Barwa i konsystencja - jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna
Cechy dyskwalifikujące:
-niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
-wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
-opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
-zanieczyszczenia mechaniczne,
-smak jełki, piekący, mdły, mydlasty, gorzki.
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe o masie netto 100 g i kształcie zbliżonym do kostki, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
CPV 15545000-0
Ilość - 1 760,00 kg
SEREK HOMOGENIZOWANY – o smaku waniliowym, bez dodatku żelatyny wieprzowej
Wymagania klasyfikacyjne:
Struktura i konsystencja- jednolita, bez grudek, lekko luźna, barwa kremowa,
Smak i zapach - czysty, łagodny,
Cechy dyskwalifikujące:
-obce posmaki, zapachy, zmiany barwy, jej niejednolitość, rozwarstwienie,
- objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia,
- opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
-zanieczyszczenia mechaniczne,
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe od 125 g do 150 g, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
Dostarczane partie serka homogenizowanego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia.
CPV 15540000-5
Ilość 600,00 kg
JOGURT OWOCOWY – z dodatkiem substancji smakowych, zawartość tłuszczu 1,5 – 2,5%
Wymagania klasyfikacyjne:
Struktura i konsystencja- kremowa bez grudek, lekko luźna z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji; barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców;
Smak i zapach – czysty, łagodny, słodko – kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu.
Cechy dyskwalifikujące:
- objawy pleśnienia, jełczenia, psucia,
- opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
-zanieczyszczenia mechaniczne,
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe od 125 g do 150 g, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
Dostarczane partie jogurtu w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia.
CPV 15551320-4
Ilość - 5 070,00 kg
JOGURT NATURALNY – bez dodatków substancji smakowych, zawartość tłuszczu 1,5 – 2,5%, bez cukru
Wymagania klasyfikacyjne:
Struktura i konsystencja- jednolita, bez grudek, barwa biała, smak i zapach łagodny, skrzep jednolity, zwarty
Smak i zapach - czysty, lekko kwaśny
Cechy dyskwalifikujące:
- objawy pleśnienia, jełczenia, psucia,
- opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
-zanieczyszczenia mechaniczne,
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe od 125 g do 150 g, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
Dostarczane partie jogurtu w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia.
CPV 15551310-1
Ilość -598,00 kg
ŚMIETANA 12% – produkt mleczny pasteryzowany, sterylizowany, o zawartości tłuszczu 12%;
Wymagania klasyfikacyjne:
Wygląd i smak- płyn jednorodny, barwa jednolita od jasnokremowej do kremowej;
Smak i zapach - smak czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy;
Konsystencja - płynna, gęstawa, jednolita w całej masie; homogenizowana – zawiesista
Cechy dyskwalifikujące:
-niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
- wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy,
-opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kubek bądź wiaderko o pojemności od 300 g do 5000 g, wykonany z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
CPV 15512000-0
Ilość - 1 400,00 l
TWARÓG PÓŁTŁUSTY – ser twarogowy niedojrzewający, kostka
Wymagania klasyfikacyjne:
Smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji
Konsystencja i struktura - jednolita, zwarta, bez grudek
Barwa - biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie
Cechy dyskwalifikujące:
- niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienie,
-wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
- rozwodnienie,
- opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe o masie netto do 2 kg, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
CPV 15542100-0
Ilość - 2 080,00 kg
MLEKO W PROSZKU ODTŁUSZCZONE – mleko wyprodukowane metodą rozpyłową z mleka pasteryzowanego. Rodzaj mleka – odtłuszczone. Opakowanie jednostkowe: worki do 25 kg.
Wymagania klasyfikacyjne:
Wygląd - proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony; dopuszcza się lekkie zbrylenia, łatwo rozsypujące się;
Barwa - białokremowa, jednolita;
Smak i zapach - typowy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych smaków i zapachów;
Zanieczyszczenia mechaniczne – niedopuszczalne;
Cechy dyskwalifikujące:
- zanieczyszczenia mechaniczne,
- oznaki psucia,
- trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki,
-uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania.
Okres przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy.
Opakowania jednostkowe o masie netto do 25 kg (worki), wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
CPV 15511700-0
Ilość - 900,00 kg
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15542200-1 - Ser miękki
15545000-0 - Pasty serowe do smarowania
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych
15512200-2 - Śmietana tłusta
15542100-0 - Ser twarogowy
15511700-0 - Mleko w proszku
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 140943,76 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 142622,80 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 140943,76 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Mleczarska "Mlekovita"
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7220002329
7.3.3) Ulica: ul. Ludowa 122
7.3.4) Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
7.3.5) Kod pocztowy: 18-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 140943,76 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
INNE PRZETARGI Z SUWAŁK
- odśnieżanie dróg powiatowych i zwalczanie śliskości zimowej na terenie Powiatu Suwalskiego w sezonie zimowym 2024/2025
- Dostawa instrumentów - wiolonczele
- Dostawa instrumentów - akordeony
- Dostawa instrumentów - pianina
- Zakup i dostawa produktów mleczarskich i tłuszczy dla Domu Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach - 2025
- Dostawa energii elektrycznej w rozumieniu ustawy Prawo energetyczne na potrzeby Agencji Rozwoju Regionalnego "ARES" S.A. w Suwałkach w okresie od dnia 01.01.2025 r. do dnia 31.12.2025 r.
więcej: przetargi w Suwałkach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.