Ogłoszenie z dnia 2025-01-14
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00007199/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-01-03
- 2025/BZP 00028823/01 - Modyfikacja z dnia 2025-01-13
- 2025/BZP 00131123/01 - Wynik z dnia 2025-03-04
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców CWS „Na Przedwiośniu” [...]wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i wyposażenia w okresie od dnia 01.02.2025 r. do dnia 31.01.2026 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM WSPARCIA SPOŁECZNEGO NA PRZEDWIOŚNIU
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000293315
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: ul. Przedwiośnie 1
1.4.2.) Miejscowość: Warszawa
1.4.3.) Kod pocztowy: 04-748
1.4.4.) Województwo: mazowieckie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat.cwsnaprzedwiosniu@um.warszawa.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.naprzedwiosniu.waw.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00032968
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-01-14
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00007199
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert Przed zmianą:
15.3.1. Zasady oceny kryterium „Cena oferty brutto (C)
15.3.1.1. Maksymalna liczba punktów do uzyskania w ramach kryterium wynosi 100 pkt
15.3.1.2. Ocena kryterium „Cena oferty brutto (C)” będzie dokonywana na podstawie wypełnionego przez Wykonawcę Formularza ofertowego zgodnie z poniższym wzorem.
15.3.1.3. Sposób obliczenia punktów
Cn / Cb x 60 = ilość punktów C
gdzie :
Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej
15.3.2. Ocena punktowa w kryterium „Kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osoby nadzorującej pracowników kuchni wyznaczonej do realizacji zamówienia” zostanie dokonana w oparciu o oświadczenie własne wykonawcy zawarte w Formularzu oferty
15.3.2.1. Ocena będzie dokonywana poprzez porównanie danych zawartych w ofertach, tj. sprawdzenie czy w przedłożonej przez Wykonawcę dokumentacji osoba wskazana do realizacji zamówienia legitymuje się zgodnie z oświadczeniem:
15.3.2.1.1. wykształceniem minimum średnim w zakresie technologii żywności lub dietetyki i co najmniej 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia – 0 pkt,
15.3.2.1.2. wykształceniem wyższym (absolwent kierunku technologia żywności i żywienia człowieka lub absolwent kierunku dietetyka) oraz minimum 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia oraz minimum 2-letnim doświadczeniem w kierowaniu zespołem pracowników kuchni – 20 punktów,
15.3.2.1.3. wykształceniem wyższym (absolwent kierunku technologia żywności i żywienia człowieka lub absolwent kierunku dietetyka) oraz minimum 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia oraz minimum 3-letnim doświadczeniem w kierowaniu zespołem pracowników kuchni – 40 punktów.
15.3.2.2. Aby zweryfikować kwalifikacje i doświadczenie osoby nadzorującej pracowników kuchni wyznaczonej do realizacji zamówienia Wykonawca „n” składa oświadczenie, że dysponuje osobą podając jej imię i nazwisko, kwalifikacje zawodowe oraz doświadczenie w Polu tekstowym w Interaktywnym Formularzu oferty. Zamawiający dopuszcza załączenie odrębnego pisemnego oświadczenia w zakresie wskazanego kryterium,
15.3.2.3. Osoba wskazana przez Wykonawcę osoba kryterium „Kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osoby nadzorującej pracowników kuchni wyznaczonej do realizacji zamówienia w okresie realizacji zamówienia, będzie zatrudniona na miejscu w CWS i będzie sprawowała nadzór nad pracą zespołu kuchni (kucharze i pomoce kuchni) w pełnym wymiarze godzin – wynikającego z Kodeksu Pracy.
15.3.2.4. Zamawiający informuje, że nie dopuszcza utajnienia imienia i nazwiska osoby wskazanej w ramach kryterium „Kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osoby nadzorującej pracowników kuchni wyznaczonej do realizacji zamówienia”
15.3.2.5. Zamawiający informuje, że Wykonawca w Formularzu ma podać wszystkie informacje dot. wykształcenia i doświadczenia (tj. nazwę i datę ukończenia szkoły, numer dyplomu jeżeli dotyczy oraz daty wykonywania czynności/doświadczenia na spełnienie ww. kryterium), brak wskazanych informacji lub skopiowanie opisu warunku będzie powodowało przyznanie 0,00 pkt w ramach kryterium
15.4. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie najwyższą punktację.
Po zmianie:
15.1. Zamawiający dokona oceny ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty jedynie spośród ofert niepodlegających odrzuceniu oraz złożonych przez Wykonawców niepodlegających wykluczeniu, spełniających wymogi SWZ.
15.2. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.
15.3. Zamawiający przy wyborze ofert będzie kierował się następującymi kryteriami:
Lp. Kryterium oceny Znaczenie kryterium w %
(maksymalna liczba punktów)
1. Cena oferty brutto (C) 60% = 60 pkt
2. kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osoby nadzorującej pracowników kuchni wyznaczonej do realizacji zamówienia 20%= 20 pkt
3. Dysponowanie zapleczem kuchennym
w postaci tzw. kuchni awaryjnej, w której będzie mógł zapewnić ciągłość żywienia w świadczeniu usług żywienia u Zamawiającego na czas awarii kuchni Zamawiającego dzierżawionej przez Wykonawcę 20%= 20 pkt
15.3.1. Zasady oceny kryterium „Cena oferty brutto (C)
15.3.1.1. Maksymalna liczba punktów do uzyskania w ramach kryterium wynosi 100 pkt
15.3.1.2. Ocena kryterium „Cena oferty brutto (C)” będzie dokonywana na podstawie wypełnionego przez Wykonawcę Formularza ofertowego zgodnie z poniższym wzorem.
15.3.1.3. Sposób obliczenia punktów
Cn / Cb x 60 = ilość punktów C
gdzie :
Cn – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych,
Cb – cena oferty badanej
15.3.2. Ocena punktowa w kryterium „Kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osoby nadzorującej pracowników kuchni wyznaczonej do realizacji zamówienia” zostanie dokonana w oparciu o oświadczenie własne wykonawcy zawarte w Formularzu oferty
15.3.2.1. Ocena będzie dokonywana poprzez porównanie danych zawartych w ofertach, tj. sprawdzenie czy w przedłożonej przez Wykonawcę dokumentacji osoba wskazana do realizacji zamówienia legitymuje się zgodnie z oświadczeniem:
15.3.2.1.1. wykształceniem minimum średnim w zakresie technologii żywności lub dietetyki i co najmniej 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia – 0 pkt,
15.3.2.1.2. wykształceniem wyższym (absolwent kierunku technologia żywności i żywienia człowieka lub absolwent kierunku dietetyka) oraz minimum 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia oraz minimum 2-letnim doświadczeniem w kierowaniu zespołem pracowników kuchni – 10 punktów,
15.3.2.1.3. wykształceniem wyższym (absolwent kierunku technologia żywności i żywienia człowieka lub absolwent kierunku dietetyka) oraz minimum 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia oraz minimum 3-letnim doświadczeniem w kierowaniu zespołem pracowników kuchni – 20 punktów.
15.10. Ocena punktowa w kryterium „Dysponowanie zapleczem kuchennym” zostanie dokonana w oparciu o oświadczenie własne wykonawcy zawarte w Załączniku nr 10 do SWZ dołączonego do Oferty w następujący sposób:
15.10.1. Jeżeli Wykonawca dysponuje zapleczem kuchennym w postaci tzw. kuchni awaryjnej, w której będzie mógł zapewnić ciągłość żywienia w świadczeniu usług żywienia u Zamawiającego na czas awarii kuchni Zamawiającego dzierżawionej przez Wykonawcę. Kuchnia awaryjna musi spełniać następujące wymogi:
a. kuchnia przeznaczona do przygotowania posiłków w zbiorowym żywieniu typu zamkniętego w rozumieniu ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. 2020 poz. 2021 ze zm.),
b. oddalona od siedziby Zamawiającego nie więcej niż 10 km (ocena spełnienia warunku odległości będzie dokonywana przy pomocy map Google w parametrze odległości przejazdu z punktu A do punktu B poprzez wyznaczenie trasy dojazdu)
c. posiada pozytywna opinie Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- otrzyma 20 pkt.
15.10.2. Jeżeli Wykonawca nie dysponuje
- otrzyma 0 pkt.
15.10.3. Warunkiem niezbędnym do otrzymania punktów jest Załączenie do Formularza oferty Załącznika nr 10 do SWZ ze wskazaniem wszystkich informacji niezbędnych do wykazania ww. kryterium. Załącznik nie podlega uzupełnieniu.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2) Przed zmianą:
40
Po zmianie:
20,00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
Dysponowanie zapleczem kuchennym w postaci tzw. kuchni awaryjnej, w której będzie mógł zapewnić ciągłość żywienia w świadczeniu usług żywienia u Zamawiającego na czas awarii kuchni Zamawiającego dzierżawionej przez Wykonawcę
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
inne.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
20,0
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
7.1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej potwierdzającej zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia, przejawiającą się następującym minimalnym poziomem zdolności.
Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną co najmniej 600 000 zł;
7.1.4. dysponują zdolnością techniczną lub zawodową potwierdzającej zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia, przejawiającą się następującym minimalnym poziomem zdolności tj.
1) dysponuje co najmniej jedną osobą z wykształceniem minimum średnim w zakresie technologii żywności lub dietetyki i co najmniej 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia, która będzie odpowiedzialna za wykonanie usługi w zakresie merytorycznym i jakościowym,
2) wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje (co najmniej od roku) co najmniej dwa oddzielne zamówienia o wielkości i charakterze porównywalnym z przedmiotem zamówienia, tj. świadczenie usług całodziennego zbiorowego żywienia w domach pomocy społecznej, domach opieki, podmiotach wykonujących działalność leczniczą, szpitalach, zakładach opiekuńczo-leczniczych o wartości rocznej co najmniej 300 000,00 zł każde.
3) wykaże, że dysponuje zapleczem kuchennym w postaci tzw. kuchni awaryjnej, w której będzie mógł zapewnić ciągłość żywienia w świadczeniu usług żywienia u Zamawiającego na czas awarii kuchni Zamawiającego dzierżawionej przez Wykonawcę. Kuchnia awaryjna musi spełniać następujące wymogi:
a. kuchnia przeznaczona do przygotowania posiłków w zbiorowym żywieniu typu zamkniętego w rozumieniu ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. 2020 poz. 2021 ze zm.),
b. oddalona od siedziby Zamawiającego nie więcej niż 10 km (ocena spełnienia warunku odległości będzie dokonywana przy pomocy map Google w parametrze odległości przejazdu z punktu A do punktu B poprzez wyznaczenie trasy dojazdu)
c. posiada pozytywna opinie Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
4) posiada wdrożonego i funkcjonującego systemu zarządzania w zakresie:
a. posiadania przez Wykonawcę certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 14001:2015 - Systemy zarządzania środowiskowego lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania środowiskiem, w celu zapobiegania zanieczyszczeniom i wspomagania ochrony środowiska odnośnie podczas produkcji posiłków/ usług żywienia lub równoważnego certyfikatu standaryzacji potwierdzony świadectwem w zakresie produkcji posiłków/ usług żywienia
b. posiadania przez Wykonawcę certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 9001:2015 – Systemy zarządzania jakością lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania jakością w zakresie produkcji posiłków/ usług żywienia lub równoważnego certyfikatu standaryzacji potwierdzony świadectwem
c. posiadania przez Wykonawcę certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 22000:2005- system zarządzania bezpieczeństwem żywności w produkcji posiłków lub równoważnego certyfikatu standaryzacji potwierdzony świadectwem,
Po zmianie:
7.1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej potwierdzającej zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia, przejawiającą się następującym minimalnym poziomem zdolności.
Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną co najmniej 600 000 zł;
7.1.4. dysponują zdolnością techniczną lub zawodową potwierdzającej zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia, przejawiającą się następującym minimalnym poziomem zdolności tj.
1) dysponuje co najmniej jedną osobą z wykształceniem minimum średnim w zakresie technologii żywności lub dietetyki i co najmniej 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia, która będzie odpowiedzialna za wykonanie usługi w zakresie merytorycznym i jakościowym,
2) wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje (co najmniej od roku) co najmniej dwa oddzielne zamówienia o wielkości i charakterze porównywalnym z przedmiotem zamówienia, tj. świadczenie usług całodziennego zbiorowego żywienia w domach pomocy społecznej, domach opieki, podmiotach wykonujących działalność leczniczą, szpitalach, zakładach opiekuńczo-leczniczych o wartości rocznej co najmniej 300 000,00 zł każde.
3) posiada wdrożonego i funkcjonującego systemu zarządzania w zakresie:
a. posiadania przez Wykonawcę certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 14001:2015 - Systemy zarządzania środowiskowego lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania środowiskiem, w celu zapobiegania zanieczyszczeniom i wspomagania ochrony środowiska odnośnie podczas produkcji posiłków/ usług żywienia lub równoważnego certyfikatu standaryzacji potwierdzony świadectwem w zakresie produkcji posiłków/ usług żywienia
b. posiadania przez Wykonawcę certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 9001:2015 – Systemy zarządzania jakością lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania jakością w zakresie produkcji posiłków/ usług żywienia lub równoważnego certyfikatu standaryzacji potwierdzony świadectwem
c. posiadania przez Wykonawcę certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 22000:2005- system zarządzania bezpieczeństwem żywności w produkcji posiłków lub równoważnego certyfikatu standaryzacji potwierdzony świadectwem,
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
9.4.1.6 wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy - Załącznik nr 6 do SWZ
9.4.1.7 Wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 9 do SWZ.
9.4.1.8 dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia,
9.4.1.9 oświadczenie o dysponowaniu kuchnią wraz z adresem oraz odległością od siedziby Zamawiającego wg wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do SWZ.
9.4.1.10 certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 14001:2015 - Systemy zarządzania środowiskowego lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania środowiskiem, w celu zapobiegania zanieczyszczeniom i wspomagania ochrony środowiska odnośnie produkcji posiłków/ usług żywienia lub zaświadczenia/ innego dokumentu pochodzącego niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełnienia przez wykonawcę wymogów określonych systemów lub norm zarządzania
9.4.1.11 certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 9001:2015 – Systemy zarządzania jakością lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania jakością w zakresie podczas produkcji posiłków/ usług żywienia lub zaświadczenia/ innego dokumentu pochodzącego niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełnienia przez wykonawcę wymogów określonych systemów lub norm zarządzania
9.4.1.12 certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 22000:2005 system zarządzania bezpieczeństwem żywności w produkcji posiłków lub zaświadczenia/ innego dokumentu pochodzącego niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełnienia przez wykonawcę wymogów określonych systemów lub norm zarządzania
Po zmianie:
9.4.1.6 wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy - Załącznik nr 6 do SWZ
9.4.1.7 Wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 9 do SWZ.
9.4.1.8 dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia,
9.4.1.10 certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 14001:2015 - Systemy zarządzania środowiskowego lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania środowiskiem, w celu zapobiegania zanieczyszczeniom i wspomagania ochrony środowiska odnośnie produkcji posiłków/ usług żywienia lub zaświadczenia/ innego dokumentu pochodzącego niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełnienia przez wykonawcę wymogów określonych systemów lub norm zarządzania
9.4.1.11 certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 9001:2015 – Systemy zarządzania jakością lub równoważne, potwierdzające wdrożenie systemu zarządzania jakością w zakresie podczas produkcji posiłków/ usług żywienia lub zaświadczenia/ innego dokumentu pochodzącego niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełnienia przez wykonawcę wymogów określonych systemów lub norm zarządzania
9.4.1.12 certyfikatu potwierdzającego wdrożenie normy PN-EN ISO 22000:2005 system zarządzania bezpieczeństwem żywności w produkcji posiłków lub zaświadczenia/ innego dokumentu pochodzącego niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełnienia przez wykonawcę wymogów określonych systemów lub norm zarządzania
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa, montaż i konfiguracja nowych i demontaż zużytych kamer systemu CCTV, konfiguracja rejestratora na terenie Oddziału OReg w Lublinie
- Rozbudowa DW 740 polegająca na rozbiórce istniejącego przepustu w km 22+300 i budowie nowego obiektu inżynier. wraz z przebudową zjazdu i rozbudową dojazdów w niezbędnym zakresie - nr post. 064/25
- Usługa cateringowa - spotkanie pn. "POLSKO - UKRAIŃSKI DZIEŃ WSPÓLNY REKTORÓW.
- Pełnienie nadzoru inwestorskiego przy wykonywaniu wielobranżowych robót budowlanych realizowanych w ramach zadania pn.: "Przebudowa budynku przy ul. Śmiałej 21 w Warszawie na potrzeby prowadzenia dzi
- Dostawa probówek do systemu próżniowego, uchwytów do igieł oraz igieł systemowych.
- Przeglądy roczne i pięcioletnie stanu technicznego budynków
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz osób uprawnionych przebywających w ośrodkach wsparcia, wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy
- Świadczenie usług organizacji konferencji, usług hotelowych, gastronomicznych i cateringowych, z podziałem na 6 części
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szpitali Powiatu Gliwickiego Sp. z o.o.
- Świadczenie usługi cateringowej w ramach seminarium naukowego "Więziennictwo w Polsce - przeszłość, teraźniejszość, wyzwania na przyszłość - wybrane tematy" organizowanego w UR
- Usługi cateringowe wraz z wynajmem sali na potrzeby 6 spotkań
- Usługi cateringowe na potrzeby Dziennego Domu Pomocy w Cekcynie
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.