eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MniówDostawa warzyw i owoców



Ogłoszenie z dnia 2023-01-16

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa warzyw i owoców

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W MNIOWIE

1.3.) Oddział zamawiającego: CUW

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 385051565

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Centralna 9

1.5.2.) Miejscowość: Mniów

1.5.3.) Kod pocztowy: 26-080

1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@mniow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.cuw-mniow.biuletyn.net

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa warzyw i owoców

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-905d8c6c-95e6-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00035839

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00016320/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Dostawa warzyw i owoców

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 2 ustawy

3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:

w postępowaniach prowadzonych uprzednio w trybie podstawowym (ogłoszenie nr 2022/BZP 00367701/01 z dnia 2022-09-28) , ( ogłoszenie nr 2022/BZP 00486412/01 z dnia 2022-12-09 ) nie wpłynęły żadne oferty a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione

3.1.2.) Identyfikator wcześniejszego postępowania: ocds-148610-548ee7dd-3e2f-11ed-9171-f6b7c7d59353

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CUW.272.7.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 212983,17 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 60777,60 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców, zwanych także „artykułami żywnościowymi”. Przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie podstawowe oraz zamówienie objęte prawem opcji.

Zamówienie podstawowe zostało określone w tabeli rzeczowej poniżej.

Lp. Nazwa produktu

Masa

J.m.
Ilość szacunkowa
Częstotliwość dostaw
1 2 3 4 5 6
1. Jabłka polskie Jakość I kg kg 1260 kg całorocznie
4 x w m-cu
2. Banan Jakość I kg kg 1400 kg całorocznie
4 x m-cu
3. Gruszka Jakość I kg Kg 560 kg całorocznie
4 x w m-cu
4. Kiwi Jakość I szt szt 1750 szt. całorocznie
2x w m-cu
5. Melon Jakość I szt szt 14 szt. całorocznie
2 x w m-cu
6. Ananas Jakość I szt szt 140 szt. całorocznie 1 x w m-cu
7. Winogrona zielone Jakość I kg kg 70 kg całorocznie
2 x w m-cu
8. Cytryna Jakość I kg kg 42 kg całorocznie
2 x w m-cu
9. Pomarańcze Jakość I kg kg 560 kg całorocznie
1 x w m-cu
10. Mandarynki Jakość I kg kg 560 kg całorocznie
2 x w m-cu
11. Ziemniaki Jakość I kg kg 2940 kg całorocznie
1 na tydzień
12. Marchew Jakość I kg kg 196 kg całorocznie
4 x w m-cu
13. Seler Jakość I kg kg 35 kg całorocznie
2 x w m-cu
14. Por Jakość I kg kg 56 kg całorocznie
8 x m-cu
15. Pietruszka korzeń Jakość I kg kg 35 kg całorocznie
3 x w m-cu
16. Pietruszka natka Jakość I pęcz pęcz 280 szt. całorocznie
8 x w m-cu
17. Koper Jakość I pęcz pęcz 280 szt. całorocznie
8 x w m-cu
18. Szczypior Jakość I pęcz pęcz 245 szt. całorocznie
8 x w m-cu
19. Cebula zwykła Jakość I kg kg 70 kg całorocznie
4 x w m-cu
20. Cebula czerwona Jakość I kg kg 7 kg. całorocznie
8 x w m-cu
21. Czosnek polski Jakość I szt szt 91 szt. całorocznie
4 x w m-cu
22. Brokuł Jakość I szt szt 14 szt. całorocznie
4 x w m-cu
23. Burak czerwony Jakość I kg kg 280 kg całorocznie
2 x w m-cu
24. Rzodkiewka czerwona Jakość I pęcz pęcz 140 szt. całorocznie
2 x w m-cu
25. Groch łuskany połówki opak. 500 g szt 56 szt. całorocznie
1 x w m-cu
26. Fasolka „Średni Jaś” opak. 500 g szt 56 szt. całorocznie
2 x w m-cu
27. Kalafior Jakość I szt szt 52 szt. całorocznie
2 x w m-cu
28. Seler naciowy Jakość I szt szt 17 szt. całorocznie
2x w m-cu
29. Kapusta biała Jakość I kg kg 63 kg całorocznie
2 x w m-cu
30. Kapusta czerwona Jakość I kg kg 31 kg całorocznie 1 x w m-ce
31. Kapusta kiszona kg kg 175 kg całorocznie
1 x w m-cu
32. Kapusta pekińska Jakość I kg kg 56 kg całorocznie
1 x w m-cu
33. Kapusta włoska Jakość I szt szt 3 szt. całorocznie
1 x w m-cu
34. Ogórki Jakość I kg kg 280 kg całorocznie
2 x w m-cu
35. Ogórki kiszone (folia) opak. 650 g szt 70 szt. całorocznie
1 x w m-cu
36. Ogórki kiszone wiadro 1 kg kg 176 kg całorocznie
1x w m-cu
37. Papryka czerwona Jakość I kg kg 70 kg całorocznie
1 x w m-cu
38. Papryka żólta Jakość I kg kg 28 kg całorocznie
1 x w m-cu
39. Pomidor Jakość I kg kg 91 kg całorocznie
1 x w tygodniu
40. Pomidor malinowy Jakość I kg kg 91 kg całorocznie
1 x w tygodniu
41. Pomidorki koktajlowe Jakość I kg kg 14 kg całorocznie
1 x w m-cu
42. Sałata masłowa Jakość I szt szt 105 szt. całorocznie
1 x w m-cu
43. Sałata lodowa Jakość I szt szt 112 szt. całorocznie
2 x w m-cu
44. Zioła świeże w doniczce mix ( bazylia, oregano) szt szt. 33 szt. całorocznie
2 x w m-cu
45. Mango Jakość I kg kg 7 kg całorocznie
2 x w m-cu
46. Nektaryna Jakość I kg kg 245 kg całorocznie
2 x w m-cu
47. Brzoskwinia Jakość I kg kg 105 kg całorocznie
2 x w m-cu
48. Kaki Jakość I szt szt 35 szt. całorocznie
2 x w m-cu
warzywa i owoce ( sezonowe)
Lp. Nazwa produktu

Masa

J.m.
Ilość szacunkowa
Częstotliwość dostaw
1 2 3 4 5 6
49 Truskawka sezonowa Jakość I kg kg 25 kg miesiące: V-X 1 x na tydzień
50 Borówka amerykańska sezonowa Jakość I opak. 250 g szt 40 szt. miesiące: : V-X 1 x na tydzień
51 Malina sezonowa Jakość I opak. 250 g szt 30 szt. miesiące: : V-X 1 x na tydzień
52 Arbuz sezonowy Jakość I kg kg 105 kg miesiące: : V-X 4 x w m-cu
53 Morela sezonowa Jakość I kg kg 40 kg miesiące: : V-X 3 x w m-cu
54 Rabarbar Jakość I kg kg 10 kg miesiące: : V-X 1 x w m-cu
55 Śliwka ciemna sezonowa Jakość I szt szt 100 kg miesiące: : V-X 2 x w m-cu
56 Kapusta młoda sezonowa Jakość I szt szt 10 szt. miesiące: : V-X 3 x w m-cu
57 Ziemniaki młode Jakość I kg kg 210 kg miesiące: : V-X 4 x w m-cu
58 Ogórki gruntowe Jakość I kg kg 50 kg miesiące: : V-X 4 x w m-cu
59 Cebula młoda Jakość I kg kg 15 kg miesiące: : V-X 6 x w m-cu
60 Por młody Jakość I kg kg 20 kg miesiące: : V-X 3 x w m-cu
61 Burak młody Jakość I kg kg 60 kg miesiące: : V-X 4 x w m-cu
62 Fasolka szparagowa (zielona, żółta) sezonowa Jakość I kg kg 10 kg miesiące: : V-X 2 x w m-cu
63 Botwina młoda Jakość I pęcz pęcz 60 szt. miesiące: : V-X 2 x w m-cu
64 Ogórki małosolne kg kg 60 kg miesiące: V-X 2 x w m-cu
65 Marchew młoda Jakość I kg kg 40 kg miesiące: : V-X 3 x w m-cu
66 Szczaw Jakość I pęcz pęcz 60 szt. miesiące: : V-X 2 x w m-cu






W ramach zamówienia objętego prawem opcji Zamawiający ma prawo zwiększyć ilości zamawianych artykułów żywnościowych wyszczególnionych w tabeli rzeczowej, jednak nie więcej niż o 20% wynagrodzenia podstawowego, określonego w § 3 ust. 1 pkt 1 umowy.
Przedmiot zamówienia obejmuje także transport, rozładunek, wniesienie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego.
Artykuły żywnościowe dostarczane będą do budynku Szkoły Podstawowej w Mniowie, ul. Centralna 11, 26-080 Mniów, w godzinach w godzinach wskazanych w tabeli powyżej
Zasady dotyczące realizacji zamówienia objętego prawem opcji będą takie same jak te, które obowiązują przy realizacji zamówienia podstawowego.
Podane w tabeli rzeczowej zamawiane ilości artykułów żywnościowych są szacunkowe i mogą być zmienione zgodnie z zapisem § 7 ust. 2 umowy.
W przypadku dostarczenia artykułów żywnościowych innych niż określone w propozycji cenowej, Opisie Przedmiotu Zamówienia lub nienależytej jakości, Wykonawca będzie zobowiązany do wymiany artykułów na własny koszt, zgodnie z warunkami określonymi w umowie.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 62775,84 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 62775,84 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 62775,84 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE "IRPOL" SZUSTAK IRENEUSZ

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9590373740

7.3.4) Miejscowość: Bobrza 27

7.3.5) Kod pocztowy: 26-085

7.3.6.) Województwo: świętokrzyskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-09

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 62775,84 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.