Ogłoszenie z dnia 2025-01-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00602020/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-19
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ŻŁOBEK MIEJSKI W CZECHOWICACH-DZIEDZICACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 243011337
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Targowa 6
1.5.2.) Miejscowość: Czechowice-Dziedzice
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-502
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski
1.5.7.) Numer telefonu: 32 211 47 89
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zlobek-czechowice.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zlobek-czechowice.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-bf875fd1-8db0-4625-9dca-986f9ebd773c1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Opieka nad dziećmi w wieku do lat 3
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-bf875fd1-8db0-4625-9dca-986f9ebd773c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00043243
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00597542/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 "Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach" - z podziałem na części
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00602020
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ŻŁ.M-P1/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
1) CZĘŚĆ nr I: Mięso i wędliny - (załącznik nr 2.1 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.5.) Wartość części: 24535,35 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
2) CZĘŚĆ nr II: Warzywa i owoce świeże - (załącznik nr 2.2 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 33339,50 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
3) CZĘŚĆ nr III: Nabiał - (załącznik nr 2.3 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.5.) Wartość części: 38470,69 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
4) CZĘŚĆ nr IV: Mrożonki - (załącznik nr 2.4 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15221000-3 - Ryby mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 3750,39 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
5) CZĘŚĆ nr V: Pieczywo - (załącznik nr 2.5 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.5.5.) Wartość części: 27909,21 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
6) CZĘŚĆ nr VI: Różne produkty spożywcze - (załącznik nr 2.6 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15332400-8 - Owoce konserwowane
15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15981000-8 - Wody mineralne
15423000-9 - Oleje lub tłuszcze uwodornione lub estryfikowane
15842200-4 - Produkty z czekolady
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
4.5.5.) Wartość części: 19590,63 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
7) CZĘŚĆ nr VII: Ryby i konserwy - (załącznik nr 2.7 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.5.5.) Wartość części: 7329,53 PLN
Część 8
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia pn. „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach przy ul. Mickiewicza 19, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2023, poz. 1448).Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, zamawiający dokonuje podziału zamówienia na VIII części:
8) CZĘŚĆ nr VIII: Jaja - (załącznik nr 2.8 do SWZ);
Inne uwarunkowania formalne do przedmiotu zamówienia:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ stanowiącym jednocześnie Formularze asortymentowo-cenowe dla poszczególnych części.
2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.8 do SWZ.
3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości.
4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP.
5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością.
6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym.
7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki nr 2.1 – 2.8 do SWZ) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 40 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia.
9. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości.
10. Zamawiający wymaga, aby każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność, posiadał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego lub właściwego Organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzającej spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych lub dokument równoważny wydany w państwie członkowskim UE, jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tym państwie.
11. Zamawiający będzie składał zamówienia według faktycznych potrzeb drogą elektroniczną lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 14:00 z jednodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje możliwość składania zamówień pilnych, w szczególnych przypadkach wynikających z potrzeb Zamawiającego, które Wykonawca zobowiązuje się wykonać w danym dniu roboczym. Czas oczekiwania-maksymalnie 3 godziny od zgłoszenia telefonicznego lub e-mailowego.
12. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą od godz. 6:00 do godz. 7:00 w dniu roboczym. Dzień roboczy to dzień od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
13. Zamówienie określa asortyment, ilość i termin dostawy.
14. Miejscem dostawy jest magazyn przy ul. Mickiewicza 19 w Czechowicach-Dziedzicach.
15. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówione produkty na własny koszt i ryzyko oraz dokonać ich rozładunku.
16. Towar powinien być dostarczony w ilości i gramaturze zgodnej z zamówieniem częściowym, w odpowiednio oznaczonych opakowaniach producenta.
17. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów żywnościowych o odpowiedniej jakości, zgodnej z obowiązującymi normami dla żywności.
18. W przypadku, gdy jakiekolwiek produkty podlegające sprawdzeniu będą miały wady (w szczególności dotyczy to jakości, świeżości, uszkodzenia opakowania i terminu przydatności do spożycia) lub dane zamówienie nie zostanie zrealizowane w pełnym zakresie, co zostanie stwierdzone protokołem, Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia, w tym samym dniu, produktów wolnych od wad lub brakujących, bez ponoszenia przez Zamawiającego z tego tytułu jakichkolwiek dodatkowych kosztów.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SWZ, tj.:
- załącznik nr 2.1 – 2.8 do SWZ (dla poszczególnych części) – formularze asortymentowo-cenowe,
- załącznik nr 8 do SWZ – projektowane postanowienia umowy (dla wszystkich części),
które stanowią integralną część specyfikacji warunków zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.5.5.) Wartość części: 3837,75 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 7 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Działając na podstawie art. 260 ust. 2 w zw. z art. 255 pkt 7 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r., poz. 1320), Zamawiający informuje o unieważnieniu postępowania prowadzonego w trybie podstawowym, o udzielenie zamówienia pod nazwą: „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części: CZĘŚĆ nr I: Mięso i wędliny.
Zamawiający w dniu 17.12.2024 r. dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty firmy „ZETA” Sp. z o.o., ul. Szkolna 40, 43-502 Czechowice-Dziedzice, na zadanie pod nazwą: „Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach” – z podziałem na części: CZĘŚĆ nr I: Mięso i wędliny, o którym na podstawie art. 253 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, niezwłocznie poinformował Wykonawcę, który złożył ofertę. W dniu 18.12.2024 r. Wykonawca złożył oświadczenie, o odstąpieniu od zawarcia umowy. Uchylenie się Wykonawcy od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, stanowi zgodnie z przepisem art. 255 ust. 7 ustawy Pzp, samoistną przesłankę do unieważnienia postępowania. Oferta Wykonawcy „ZETA” Sp. z o.o., ul. Szkolna 40, 43-502 Czechowice-Dziedzice, była jedyną ofertą złożoną w niniejszym postępowaniu w zakresie CZĘŚCI nr I: Mięso i wędliny.
Zgodnie z art. 255 pkt 7 ustawy Pzp „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: wykonawca nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy lub uchylił się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, z uwzględnieniem art. 263”. Art. 263 ustawy Pzp „Jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, uchyla się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego lub nie wnosi wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, zamawiający może dokonać ponownego badania i oceny ofert spośród ofert pozostałych w postępowaniu wykonawców oraz wybrać najkorzystniejszą ofertę albo unieważnić postępowanie”.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 30908,64 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 34390,81 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 30908,64 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. "BŁAŻEJ" Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521592532
7.3.3) Ulica: Rzeźnicza 2
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 30908,64 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 41321,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 41321,30 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 41321,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. "BŁAŻEJ" Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521592532
7.3.3) Ulica: Rzeźnicza 2
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 41321,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 4208,95 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 4754,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 4208,95 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. "BŁAŻEJ" Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521592532
7.3.3) Ulica: Rzeźnicza 2
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 4208,95 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 28785,75 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 29261,73 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 29261,73 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GRYGA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521622078
7.3.3) Ulica: Hutnicza 1
7.3.4) Miejscowość: Czechowice-Dziedzice
7.3.5) Kod pocztowy: 43-502
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-31
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 29261,73 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 16041,79 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 16041,79 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 16041,79 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. "BŁAŻEJ" Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521592532
7.3.3) Ulica: Rzeźnicza 2
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 16041,79 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 7114,28 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 8329,97 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 7114,28 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. "BŁAŻEJ" Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521592532
7.3.3) Ulica: Rzeźnicza 2
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 7114,28 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 8
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 8)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 5265,75 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 7764,75 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 5265,75 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 8)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. "BŁAŻEJ" Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 6521592532
7.3.3) Ulica: Rzeźnicza 2
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 8)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 5265,75 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
INNE PRZETARGI Z CZECHOWIC-DZIEDZIC
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. Juliusza Słowackiego w Czechowicach -Dziedzicach w 2025 r.
- Świadczenie usług zakwaterowania i wyżywienia podczas 3. wyjazdowych kolonii socjoterapeutycznych dla dzieci i młodzieży mieszkających na terenie gminy Czechowice-Dziedzice.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin wraz z transportem dla Domów Pomocy Społecznej w Kielcach w 2025 roku
- Zakup i sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 7 im. Adama Mickiewicza w Pile w okresie od 24.02.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej nr 3 w Oleśnie
- Dostawy artykułów spożywczych oraz produktów mącznych do COSSW w Kulach oraz COSSW OZ Sulejów
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej nr 2 w Oleśnie
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznej Szkole Podstawowej nr 1 w Oleśnie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.