eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piotrków TrybunalskiSukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim



Ogłoszenie z dnia 2023-01-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM

1.3.) Oddział zamawiającego: DPS

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001026591

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Franciszka Żwirki 5

1.5.2.) Miejscowość: Piotrków Trybunalski

1.5.3.) Kod pocztowy: 97-300

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski

1.5.7.) Numer telefonu: /44/ 647-51-72

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dompomocypiotrkow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dompomocy.piotrkow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4b2bddb5-6f0c-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00044671

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00188376/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00462442/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: EA.R.2311-2/2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 579267,14 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I - Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Nazwa artykułu
Mleko spożywcze 2% (± 0,5%) UHT, jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez odstoju śmietanki, o zapachu charakterystycznym dla mleka. Materiał opakowaniowy – folia, butelka z tworzywa sztucznego, pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego, opakowanie: w kartonach 1L (± 0,2L)
Mleko spożywcze 2% (± 0,5%), świeże, nie poddane procesowi UHT, jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez odstoju śmietanki, o zapachu charakterystycznym dla mleka. Materiał opakowaniowy – folia, butelka z tworzywa sztucznego, pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego, opakowanie: w kartonach 1L (± 0,2L)
Masło 200g (± 50g) zawartość tłuszczu 82% (± 4%), pakowane w folię aluminiową lub pergamin. Tłuszcz jadalny otrzymywany ze śmietany z mleka krowiego bez zawartości tłuszczów roślinnych. Wygląd, barwa - kostka starannie uformowana, barwa jednolita, powierzchnia gładka.
Śmietana 18% tłuszczu (± 3%), kubek 400g (± 50g), produkt nabiałowy otrzymywany ze śmietanki słodkiej, jednorodny, bez odstoju serwatki. Barwa jednolita jasnokremowa do kremowej. Czysty, lekko kwaśny smak.
Śmietana 36% (± 3%) tłuszczu, karton 0,5L (± 0,3L), gęsta biała masa ,o typowym białym wyglądzie.
Ser biały, klasa I, zawartość tłuszczu 15% (± 3%), blok o konsystencji twardej, zwartej, umiarkowanie plastycznej, ale nie mazistej. Smak i zapach lekko kwaśny, barwa biała do lekko kremowej, jednolita bez smug i plam. Pakowany w foliowe woreczki lub pergamin.
Ser żółty, zawartość tłuszczu 45% (± 5%) w masie serowej, nadający się do krojenia na maszynie, typu: gouda, edamski, ementaler, tylżycki, królewski lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia)
Kefir kubek 200g (± 20g) naturalny,zawartość tłuszczu 2% (±1,0%) , mleczny napój fermentowany charakteryzujący się kremową konsystencją, lekko luźny.
Jogurt naturalny, zawartość tłuszczu 2% (± 1,0%), kubek 150g (±30g), masa jogurtu jednolita, gęsta, lekko ciągliwa.
Jogurt owocowy, kubek 150g (±30g), smaki: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, morela, śliwka, jagodowy, leśny lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia), zawartość tłuszczu 2% (± 1,0%), smak typowy, konsystencja jednolita, gęsta, lekko ciągliwa.
Margaryna 250g (±30g) do smażenia typu zwykła, w składzie 60% (±10%) tłuszczu roślinnego, z olejów roślinnych ciekłych. Konsystencja margaryny twardej powinna być jednorodna i dość ścisła. Barwa wyrównana jasnokremowa do kremowej. Pakowana w folię aluminiową.
Margaryna 250g (±30g) do ciast, do pieczenia, w składzie 72% (±10%) tłuszczu roślinnego, kostka, pakowana w folię aluminiową, w składzie witaminy A i D.
Serek homogenizowany owocowy 150g (±30g), różne smaki: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, morela, śliwka, jagodowy, leśny lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia), zawartość tłuszczu 3% (±2%), zawartość syropu owocowego 3% (±2%), gładka jednolita struktura, gęsta lub bardziej płynna konsystencja.
Deser owocowy 150g, deserek z owocami podobny konsystencją i składem do serka homogenizowanego owocowego, skład głównie z sera twarogowego lub serka z mleka pasteryzowanego, cukru, owoców, wanilii, śmietany bądź syropu glukozowo-fruktozowego, smaki: waniliowy, truskawkowy, malinowy, czekoladowy lub inny owocowy
Drożdże świeże, w kostkach 100g (±20g), pakowane w pergamin lub folię aluminiową.
Serek topiony, w składzie sery 40% (±10%) , kostka 100g (±20g), różne smaki: ziołowy, śmietankowy, z szynką, z papryką, z pieczarką lub równoważny (do wyboru przez Zamawiającego przy składaniu każdorazowo zamówienia). Łatwy do rozsmarowania, ciągliwy, pakowany w folię aluminiową.
Ser twarogowy puszysty bez laktozy 150g (±20g), różne smaki, gładka jednolita struktura, spulchniona masa, delikatny smak. Zawartość laktozy <0,01g w 100g produktu. Zawartość tłuszczu min. 15g w 100g produktu.
Serek homogenizowany bez laktozy 150g (±20g), różne smaki, zawartość tłuszczu min. 3%, gładka jednolita struktura, gęsta lub bardziej płynna konsystencja. Zawartość laktozy <0,01g w 100g produktu.
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 14-dniowym okresem przydatności do spożycia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia. Dla pozycji Mleko świeże – termin przydatności minimum 10 dni.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów mleczarskich, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Produkty mleczarskie winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 138221,46 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II Dostawa produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Opis asortymentu w SWZ Część II (OPZ).
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 4-miesięcznym, okresem przydatności do spożycia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Produkty spożywcze winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 91243,53 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III Dostawa produktów piekarniczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Nazwa asortymentu
Chleb pszenno-żytni, krojony, o wadze 600 g (±100g), skład: mąka pszenna , mąka żytnia, podłużny lub okrągły bochenek, opakowany w folię, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, aromat swoisty, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, bez zanieczyszczeń, nieuszkodzony.
Chleb razowy 500g (±100g), krojony, skład: pieczywo mieszane, z mąki żytniej i pszennej, z dodatkiem soli, ziaren zbóż, opakowany w folię, podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, bez uszkodzeń mechanicznych, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, bez zanieczyszczeń, nieuszkodzony.
Kanapka krojona 400g (±100g), pszenna, skórka chrupiąca i złocista, wnętrze białe, miękkie, estetyczny wygląd , bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, bez zanieczyszczeń, nieuszkodzony.
Bułka kajzerka 50g (±10g), pieczywo mieszane produkowane z mąki żytniej i pszennej, podłużna lub okrągła bułka, z poprzecznym podziałem, skórka gładka, błyszcząca lub lekko chropowata w miejscu podziału, skórka złocista do jasnobrązowej, aromat swoisty dla rodzaju bułki, bez uszkodzeń mechanicznych, bez wgnieceń, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy, czysty, bez zanieczyszczeń, nieuszkodzony.
Bułka tarta opakowanie 0,5 kg (±0,2kg), wysuszona bułka pszenna drobno mielona, sypka, otrzymana przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, sypka, bez grudek, barwa naturalna, może być niejednolita, smak i zapach charakterystyczny dla suszonego pieczywa, opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa 5 kg (±2kg), opakowanie jednostkowe - torebka papierowa, oznakowana, zabezpieczona, materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Pączek z marmoladą 100g/1szt. (±30g), ciasto drożdżowe, nadziewane marmoladą, kształt podłużny lub okrągły, skórka gładka, lekko błyszcząca, jasnobrązowa do brązowej, oblana lukrem lub posypana cukrem pudrem, smak i zapach aromatyczny, charakterystyczny dla pączków, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy płytki, ułożenie pączków jednowarstwowe, kosze wyłożone papierem spożywczym.
Bułka słodka drożdżówka 140g/1szt. (±30g), ciasto drożdżowe z jednorodną masą owocową o przykładowym smaku: wiśnie bez pestek, śliwka bez pestek, jabłko, jagody, rabarbar, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, kształt podłużny lub okrągły lub w kształcie nadanym przez producenta, skórka gładka, lekko błyszcząca lub matowa, oblana lukrem lub posypana kruszonką, skórka złocista do jasnobrązowej, aromat charakterystyczny dla drożdżówki, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy płytki, ułożenie drożdżówek jednowarstwowe, kosze wyłożone papierem spożywczym.
Makowiec 600g/1szt. (±100g), z ciasta drożdżowego z masą makową, polany lukrem, zwinięty w roladę, opakowanie jednostkowe owinięte folią spożywczą, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy płytki, ułożenie jednowarstwowe, kosze wyłożone papierem spożywczym.
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Pieczywo winno spełniać wymogi jakościowe i higieniczno-sanitarne określone obowiązującymi aktualnie przepisami. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu produktów dobrej jakości, odpowiednio oznaczonych, wolnych od wad tj.: świeżych, I gatunku, czystych, bez objawów chorób pleśni, bez obcych zapachów, nie kruszących się, dopieczonych, we właściwej gramaturze. Pieczywo powinno być przede wszystkim świeże i posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 5 dni.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany od poniedziałku do soboty w godz. 06:00 – 07:00. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający w dniu dostawy, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Produkty piekarnicze winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 60609,60 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Opis asortymentu w SWZ Część II (OPZ).
Wymagania wspólne dla mięs:
- czystość - mięso czyste bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,
- konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
- smak i zapach swoisty, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa, bez oznak zaparzenia lub zepsucia,
- barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,
- mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, niepochodzących od knurów, loch,
- mięso świeże, niemrożone,
mięso mielone - świeżo zmielone mięso z szynki wieprzowej.
Wymagania wspólne dla wędlin:
- klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona, bez pęknięć i wycieków farszu,
- skład farszu z mięsa wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego, przypraw,
- ścisła konsystencja umożliwiająca porcjowanie,
- smak, zapach i konsystencja właściwa dla danego rodzaju wędliny.
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum:
a) 4-dniowym okresem przydatności do spożycia dla mięsa świeżego od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia,
b) 14-dniowym okresem przydatności do spożycia dla wędlin vacum od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Zamawiany towar ma być dostarczany do Zamawiającego w pojemnikach Wykonawcy.
7) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
8) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
9) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
10) Produkty spożywcze winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
12) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 111684,17 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V Dostawa produktów rybnych i mrożonek dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Nazwa asortymentu
Brokuły mrożone 2 kg (±0,5kg) - różyczki - części róży brokuł, powstałe przez jej rozdzielenie na mniejsze części.
Filet z dorsza mrożony ze skórą. Mrożone filety z dorsza czarnego, atlantyckiego, bałtyckiego, ze skórą, filety całe, luzem, nie dopuszcza się bloków i kostek, dostarczane w pudłach kartonowych od 5 do 10 kg, udział glazury nie więcej niż 10% masy
Fasolka szparagowa zielona cięta 2,5 kg (±0,5kg). Fasola szparagowa zielona lub żółta, zamrożona w postaci strąków ciętych.
Filet z miruny mrożony bez skóry. Mrożone filety z miruny, bez skóry, filety całe, luzem, nie dopuszcza się bloków i kostek, ilość glazury nie więcej niż 10% w stosunku do wagi mrożonego produktu, dostarczane w pudłach kartonowych od 5 do 10 kg.
Filet z miruny mrożony ze skórą. Mrożone filety z miruny, ze skórą, filety całe, luzem, nie dopuszcza się bloków i kostek, ilość glazury nie więcej niż 10% w stosunku do wagi mrożonego produktu, dostarczane w pudłach kartonowych od 5 do 10 kg.
Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g (±30g) . Konserwa rybna sterylizowana
Kalafior mrożony 2 kg-(±0,5kg) różyczki – części róży kalafiorowej, powstałe przez jej rozdzielenie na mniejsze części.
Karp mrożony ze skórą. Mrożone filety z karpia , ze skórą, filety całe, luzem, nie dopuszcza się bloków i kostek, ilość glazury nie więcej niż 10% w stosunku do wagi mrożonego produktu, dostarczane w pudłach kartonowych od 3 do 10 kg.
Karp żywy (zakup jednorazowy w grudniu). Waga pojedynczej sztuki karpia od 2 kg do 3 kg. Transport z zachowaniem dobrostanu zwierząt.
Marchew mrożona kostka 2,5 kg (±0,5kg), bez uszkodzeń mechanicznych, marchew pokrojona w dowolną kostkę.
Mieszanka kompotowa 2,5 kg (±0,5kg). Mieszanka złożona z mrożonych owoców truskawki, aronii, porzeczki czerwonej lub porzeczki czarnej lub śliwki lub wiśni bez pestki, nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych.
Pampuchy mrożone 9szt./1op. (±3szt./op.) Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany z ciasta drożdżowego, mrożony, gotowy do spożycia po podgrzaniu.
Pasta z tuńczyka lub łososia 80g (±20g). Min.35% tuńczyk lub łosoś w składzie .Koonsystencja luźna, łatwa do rozsmarowania.
Porzeczka czerwona 2,5 kg (±0,5kg). Porzeczki mrożone, jednolite odmianowo w partii, całe sypkie, nie oblodzone, praktycznie nie oszronione, bez trwałych zlepieńców.
Śledzie w pomidorach 170g (±30g) puszka. Konserwa rybna sterylizowana. Śledź bałtycki min.50%.
Śledź płaty, filety śledzia solonego matjas, gat. I, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa mięsa – tkanka mięsna jasna, biała do lekko kremowej .Opakowanie: wiaderko plastikowe, materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością, wielkość opakowań od 2 do 4 kg.
Truskawka mrożona 2,5 kg (±0,5kg). Truskawki mrożone, jednolite odmianowo w partii, bez szypułek, całe sypkie, nie oblodzone, praktycznie nie oszronione, bez trwałych zlepieńców.
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 4-miesięcznym okresem przydatności do spożycia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów rybnych i mrożonek, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Ryby i mrożonki winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.5.5.) Wartość części: 26723,23 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI Dostawa jaj klasy M dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Nazwa asortymentu
Jajka świeże klasy M, gat.I,waga jajka 60g (±5g), naświetlane promieniami UV-C. Jaja czyste, bez uszkodzeń skorupki. Każde jajko ma być oznakowane zgodnie z normą branżową. Na opakowaniach transportowych zawierających jajka należy umieścić certyfikat na jaja dezynfekowane, na którym ma być umieszczona informacja: nazwa lub numer producenta oraz adres, klasa jakości, liczba jaj w opakowaniu, data minimalnej trwałości.
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 14-dniowym okresem przydatności do spożycia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
7) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
8) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu jaj, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
9) Jaja winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
10) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
11) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
12) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 16601,76 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VII Dostawa produktów drobiarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Nazwa asortymentu
FILET Z PIERSI KURCZAKA. Świeże filety z piersi kurczaka, to mięśnie piersiowe oddzielone od mostka i obojczyka, Powierzchnia – czysta, gładka, nie zakrwawiona ,bez przekrwień, lekko wilgotna. Barwa – jasnoróżowa, bez krwawych wylewów Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego
KURCZAK ŚWIEŻY.Całe tuszki drobiowe po wykrwawieniu, oskubaniu i wypatroszeniu, usunięciu serca, wątroby, płuc, żołądka, wola i nerek oraz odcięciu łap w stawie skokowym i głowy. Konsystencja – jędrna, elastyczna, Powierzchnia – czysta, gładka, nie zakrwawiona, nie postrzępiona, bez przekrwień, lekko wilgotna. Barwa - jasnoczerwona bez krwawych wylewów Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego
MIĘSO MIELONE DROBIOWE drobne mielone uzyskane z części tuszy indyka, po odkostnieniu, ściągnięciu tłuszczu, soczyste. Zapach i smak charakterystyczny dla mięsa indyczego.
Barwa mięsa blado czerwona.
PAŁKI Z KURCZAKA/PODUDZIE Z KURCZAKA. Na podudzie składa się kość piszczelowa i strzałkowa wraz z przylegającymi mięśniami i ścięgnami. Konsystencja – jędrna, elastyczna, Powierzchnia – czysta, gładka, nie zakrwawiona, bez przekrwień, lekko wilgotna. Barwa - jasnoczerwona bez krwawych wylewów Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego
PORCJA ROSOŁOWA (ZE SKRZYDŁAMI)Całe tuszki drobiowe po wykrwawieniu, oskubaniu i wypatroszeniu, usunięciu serca, wątroby, płuc, żołądka, wola i nerek oraz głowy, usunięciu mięśni i ud. Konsystencja – jędrna, elastyczna, Powierzchnia – czysta, gładka, nie zakrwawiona,, lekko wilgotna. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego
UDKA Z KURCZAKA. Mięso drobiowe uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające udoi podudzie wraz z mięśniami i skórą z miednicą i grzbietem . Powierzchnia – czysta, gładka, nie zakrwawiona, bez przekrwień, lekko wilgotna. Barwa - jasnoczerwona bez krwawych wylewów Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego. Wielkość 1szt/ok.0,30kg
UDZIEC Z KURCZAKA .Mięso drobiowe uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające udo wraz z mięśniami i skórą z miednicą i grzbietem bez podudzia. Powierzchnia – czysta, gładka, nie zakrwawiona, bez przekrwień, lekko wilgotna. Barwa - jasnoczerwona bez krwawych wylewów Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego
WĄTROBA DROBIOWA - pozyskiwana przy rozbiorze tuszki drobiu, jest to element podrobowy. nie zakrwawiona, nieposzarpana. Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięs podrobowych Barwa - szaro-czerwona lub brązowa Powierzchnia – czysta, gładka, lekko błyszcząca i wilgotna
ŻOŁĄDKI Z KURCZAKA są to oczyszczone części mięśniowe żołądków kurczaka, uzyskane z tuszek kurczaka . Mają szaro-czerwoną barwę, twardą konsystencję, łagodny smak oraz średni przerost tłuszczowy .Konsystencja – jędrna, elastyczna. Zapach – naturalny, swoisty, charakterystyczny dla żołądków drobiowych świeżych. Barwa – charakterystyczna, ciemnoróżowa do fioletowej.
Wymagania wspólne dla mięs:
- czystość - mięso czyste bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,
- konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
- smak i zapach swoisty, charakterystyczny dla danego rodzaju mięsa, bez oznak zaparzenia lub zepsucia,
- barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, charakterystyczna dla danego rodzaju mięsa, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy ,
- mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych,
- mięso świeże, niemrożone,
mięso mielone - świeżo zmielone
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy posiadał oznakowanie tj. nazwa, data produkcji, termin przydatności z minimum 4-dniowym okresem przydatności do spożycia dla mięsa świeżego od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia.
6) Zamawiany towar ma być dostarczany do Zamawiającego w pojemnikach Wykonawcy.
7) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
8) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
9) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów drobiarskich, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
10) Artykuły drobiarskie winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
12) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
13) Wykonawca zobowiązuje się do:
a)dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.5.5.) Wartość części: 27893,26 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VIII Dostawa warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim
Opis asortymentu w SWZ Część II (OPZ).
1) Należy zaoferować wszystkie pozycje asortymentowe. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji oznacza odrzucenie oferty.
2) Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości są wielkościami planowanymi przyjętymi do celów porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Są to ilości szacunkowe. Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć ilości dostaw w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian ilościowych tj. zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilości będą wynikać wyłącznie z bieżących potrzeb Zamawiającego.
3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości podanych w poszczególnych Formularzach asortymentowo - cenowych, na które będzie większe od szacowanego zapotrzebowanie, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w ofercie. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów czy odszkodowania za ich niezamówienie.
4) Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w ww. zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia w okresie trwania umowy dowolnej ilości danego asortymentu.
5) Zamawiający decyduje o gatunku i rodzaju zamawianego asortymentu (np.: w okresie przejściowym Zamawiający określa czy zamawia warzywa „ młode” czy „stare”; wybiera gatunek i odmianę owoców przy składaniu zamówienia np. „Jabłko Cortland”).
6) Zamawiający wymaga, aby produkty spełniały następujące wymagania jakościowe: produkty winny być całe i zdrowe, nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia; czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych (w zależności od produktu dopuszczalne są odchylenia dotyczące śladów ziemi); wolne od szkodników i od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; bez obcych zapachów/smaków; dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe; wolne od oparzeń słonecznych, obić i wad spowodowanych np.: gradem.
7) Zamawiany towar ma być dostarczany do Zamawiającego w pojemnikach Wykonawcy.
8) Transport odbywał się będzie na koszt Wykonawcy wraz z dostarczeniem towaru do siedziby Zamawiającego zgodnie ze sposobem dostawy określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym (kryterium w SWZ oprócz ceny).
9) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany we wtorki i w piątki w godz. 07:30 – 09:30. W szczególnych przypadkach zamówienie może być zrealizowane w innym dniu roboczym po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z Wykonawcą (np.: dzień świąteczny wypadający we wtorek lub piątek, konieczność uzupełnienia dostawy z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego).
10) Dostawy odbywać się będą środkiem transportu przystosowanym do przewozu warzyw i owoców, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i innymi obowiązującymi przepisami, w tym zakresie.
11) Warzywa i owoce winny być w jednostkach miary i gramaturze ujętych w wykazie ilościowym, wskazanych w tabeli opisu przedmiotu zamówienia.
12) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia dostawy pod względem ilościowym i jakościowym na miejscu w obecności Wykonawcy (pracownik, kierowca).
13) Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz GMP/GHP, GAP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:
a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,
b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
c) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
14) Wykonawca zobowiązuje się do:
15) a) dostarczenia przedmiotu zamówienia posiadającego odpowiednie świadectwa oraz spełniającego obowiązujące wymagania i normy jakościowe. Dostarczony asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym oraz spełniać wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
W ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 poz.2132 ).
W ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022 poz. 1688 ).
W ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2020 poz.1753.).
Rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. z UEL 39 z późn. zm.).
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 poz 29 z późn. zm.).
b) dostarczenia przedmiotu zamówienia do Zamawiającego na własne ryzyko i koszt,
c) dostarczenia przedmiotu zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi prawne, zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami; środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne i HACCP do przewozu produktów spożywczych, w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością,
d) zabezpieczenia należycie przedmiotu zamówienia na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczanego towaru,
e) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu przedmiotu zamówienia oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych,
f) posiadania zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

4.5.3.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.5.5.) Wartość części: 106290,13 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Działając na podstawie art. 255 pkt 3 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.) Zamawiający unieważnił postępowanie pn.„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim” w części I Dostawa produktów mleczarskich.
Uzasadnienie faktyczne
1) Wykonawca Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku ul. Jagiellońska 4 97-500 Radomsko złożyła ofertę do części I Dostawa produktów mleczarskich ww. zamówienia, cena ofertowa brutto 194.123,20 zł. Zamawiający przeznaczył na sfinansowanie tej części zamówienia kwotę brutto 145.152,44zł
Mając na uwadze zaistniały stan faktyczny, Zamawiający unieważnia postępowanie w części I Dostawa produktów mleczarskich, ponieważ oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny najkorzystniejszej.
Uzasadnienie prawne
Postępowanie pn.„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim” zostało unieważnione w części I Dostawa produktów mleczarskich na podstawie art. 255 pkt 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, który stanowi::
„Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 194090,70 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 194090,70 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Działając na podstawie art. 255 pkt 3 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.) Zamawiający unieważnił postępowanie pn.„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim” w części IV Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich.
Uzasadnienie faktyczne
a) Wykonawca Zakład Przetwórstwa Mięsnego Nowakowski Spółka z o. o. Dąbrowa 6 26-332 Sławno złożył ofertę do części IV Dostaw produktów mięsnych i wędliniarskich ww. zamówienia, cena ofertowa brutto 114.400,00 zł. Zamawiający przeznaczył na sfinansowanie tej części zamówienia kwotę brutto 111.684,17zł
Mając na uwadze zaistniały stan faktyczny, Zamawiający unieważnia postępowanie w części IV Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich, ponieważ oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny najkorzystniejszej.
Uzasadnienie prawne
Postępowanie pn.„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Piotrkowie Trybunalskim” zostało unieważnione w części IV Dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich na podstawie art. 255 pkt 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, który stanowi::
„Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 114400,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 114400,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Nie wpłynęła żadna oferta.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.