Ogłoszenie z dnia 2023-01-30
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00038226/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-01-17
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Gozdnicy w 2023r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Gozdnicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 362118043
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Młyńska 1
1.5.2.) Miejscowość: Gozdnica
1.5.3.) Kod pocztowy: 68-130
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski
1.5.7.) Numer telefonu: 683601067
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: szkola@gozdnica.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: spgozdnica.edupage.org
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-29055ee5-90c8-11ed-b4ea-f64d350121d21.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Gozdnicy w 2023r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-29055ee5-90c8-11ed-b4ea-f64d350121d2
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00066103
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00018566/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Gozdnicy w 2023r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00038226
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 280000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowaniu i dostarczeniu własnym transportem dwóch posiłków: śniadania oraz dwudaniowych gorących obiadów + podwieczorek w formie owocu/warzywa w opakowaniach jednorazowych. Posiłki dowożone będą do Gozdnicy:
– do Przedszkola, ul. Kombatantów 11 w dni powszednie: śniadania między godziną 8:00-8:15 a obiady w godzinach 11.00 a 11.15;
- do Szkoły Podstawowej w Gozdnicy, ul. Młyńska 1 w dni nauki szkolnej: obiady między godziną 11.15 a 11.30.
2. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć szacunkowo około 70 posiłków (minimalna średniomiesięczna ilość dostarczanych obiadów – 50). Podana w niniejszym SWZ dzienna ilość posiłków jest wielkością szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.
3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.
4. O mniejszej liczbie osób, niż ta o której mowa w pkt. 2 Zamawiający będzie informował telefonicznie każdorazowo Wykonawcę do godz. 9.00 w każdym dniu realizowania usługi przygotowania oraz dostarczania posiłków.
5. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych i wyłącznie naturalnych produktów (wg. norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z 2015r., poz.594 z późn. zm.) oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki:
a) Wykonawca przygotowuje dwa posiłki dziennie w postaci:
• śniadanie dla dzieci przedszkolnych w formie kanapek, zup mlecznych zgodnych z normami żywienia dzieci;
• zupa, która powinna być przygotowana na wywarze mięsno – warzywnym;
• drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym lub rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami oraz napój lub kompot; do mięsa lub ryb należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron, itp.; drugie danie mogą stanowić także: pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron z sosem,
• podwieczorek w formie owocu/warzywa - w tym sezonowe.
b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
c) w ciągu tygodnia co najmniej trzy razy drugie danie powinno być daniem mięsnym.
d) jadłospis powinien być urozmaicony;
f) nie dopuszcza się, aby w ciągu 10 dni żywieniowych nastąpiło powtórzenie tego samego dania;
g) wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia właściwych posiłków dla dzieci, które mają zalecone diety pokarmowe. Zamawiający zgłaszać będzie na bieżąco rodzaje diet i ilość dzieci nimi objętych.
h) Wykonawca sporządza 4-tygodniowy jadłospis i przekazuje go Zamawiającemu w formie pisemnej na 4 dni robocze przed rozpoczęciem jego realizacji. Zamawiający ma prawo do wniesienia zmian w zaproponowanym jadłospisie. Jadłospis powinien zawierać informacje o produktach wchodzących w skład posiłku oraz o alergenach występujących w posiłkach. Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta.
i) Wszystkie dwudaniowe gorące posiłki powinny być zapakowane pojedynczo w jednorazowych opakowaniach. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.
7. Po stronie Zamawiającego leży obowiązek wydania posiłków.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 410880,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 410880,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 410880,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: USŁUGI KATERINGOWE MAREK NOWAK
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 231124269
7.3.3) Ulica: Główna 24/2
7.3.4) Miejscowość: Stary Węgliniec
7.3.5) Kod pocztowy: 59-940
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI KATERINGOWE MAREK NOWAK
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI KATERINGOWE MAREK NOWAK
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-01-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 410880,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2023-12-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych na rzecz osób uprawnionych przebywających w ośrodkach wsparcia, wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy
- Świadczenie usług organizacji konferencji, usług hotelowych, gastronomicznych i cateringowych, z podziałem na 6 części
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szpitali Powiatu Gliwickiego Sp. z o.o.
- Usługi cateringowe wraz z wynajmem sali na potrzeby 6 spotkań
- Usługi cateringowe na potrzeby Dziennego Domu Pomocy w Cekcynie
- 123.2025 wyłonienie wykonawcy w zakresie świadczenia kompleksowej usługi cateringowej dla uczestników czterech (4) spotkań, które odbędą się w ramach projektu NAWA
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.