eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi TucholaDostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi



Ogłoszenie z dnia 2022-02-24


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Technikum Leśne w Tucholi

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340343745

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Nowodworskiego 9-13

1.5.2.) Miejscowość: Tuchola

1.5.3.) Kod pocztowy: 89-500

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL618 - Świecki

1.5.7.) Numer telefonu: 52 3348661

1.5.8.) Numer faksu: 52 3348665

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@tltuchola.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.tltuchola.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

a) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu mini portalu https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


szkoła średnia podległa resortowi

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-74d3b119-47ac-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00067497

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00020233/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00273598/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.2141-6/2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 319088,20 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Internatu Technikum Leśnego w Tucholi znajdującej się w Tucholi przy ul. Pocztowej 11.
Przedmiot zamówienia musi spełniać wszelkie wymagania dotyczące produktów żywnościowych określone w obowiązujących przepisach, a w szczególności :
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r. poz. 2021 tj.) ;
2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2021r. poz. 630 t.j.) oraz aktów wykonawczych do niej.

Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin, drobiu wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w formularzu asortymentowo- cenowym – zał. nr 1 do formularza oferty, który należy załączyć wraz z ofertą – załączniki 1 .
Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 7:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia pilnego w danym dniu w sytuacji. której nie mógł przewidzieć ( zmiana ilości żywionych, niespodziewane grupy do wyżywienia), zamówienie takie Wykonawca dostarczy w czasie 2 godz. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1 kg. Dostarczane mięso i wędliny oraz drób muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi i Europejskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych, knurów, macior, ani pochodzić z uboju z konieczności. W wędlinach nie dopuszcza się obecności MOM – mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Zamawiającemu. Zamawiający może zażądać na etapie postępowania dostarczenia do degustacji próbek wybranych wyrobów celem potwierdzenia ich jakości i zgodności ze SWZ. Dostawa i rozładunek na podstawione wózki do magazynu kuchni odbywać się będzie siłami i na koszt oraz ryzyko Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca) W sprawdzeniu dostawy bierze udział kierowca/konwojent Wykonawcy oraz przedstawiciel Zamawiającego. Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP, SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej. Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza najpóźniej w dniu podpisania umowy dostarczy karty specyfikacji produktu - etykiety ze szczegółowym składem surowcowym i możliwymi alergenami każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.
Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen.
W okresie ferii i wakacji Zamawiający może ograniczyć lub wstrzymać zamówienia w zależności od liczby czy braku konsumentów, czego nie można przewidzieć na etapie postępowania.
W przypadku reklamacji złej jakości dostarczonego towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 1 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów. Wykonawca w razie stwierdzenia przez Zamawiającego w okresie przydatności do spożycia wad towaru, których nie można było stwierdzić w momencie przyjęcia towaru, zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad w terminie max 1 dnia.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaproponowanych na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej część Zamówienia - nie wypełnienie jakiejkolwiek pozycji formularza asortymentowo- cenowego skutkuje odrzuceniem oferty.
Wspólny słownik CPV:
główny kod CPV: 15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
kod CPV: 15110000-2 - mięso
kod CPV: 15113000-3 - mięso wieprzowe
kod CPV: 15111000-9 – mięso wołowe
kod CPV: 15131640-3 – siekane mięso wołowe
kod CPV: 15112000-6 – drób
kod CPV: 15131110-9 – produkty mięsno-wędliniarskie
kod CPV: 15131130-5 – wędliny

UWAGA!
W związku z zagrożeniem epidemiologicznym Koronawirusem COVID-19 do wszystkich części zamówienia.
1) W razie wystąpienia przerw w nauczaniu w związku z wprowadzeniem obostrzeń, zawieszeniem nauczania, wprowadzeniu nauczania hybrydowego w związku z pandemią Koronawirusa Covid-19 lub innych klęsk żywiołowych Zamawiający zastrzega sobie możliwość wstrzymania lub zmniejszenia zamówień/a, Wykonawcy nie będzie przysługiwało z tego powodu żadne roszczenie.
2) Zamawiający wymaga od Wykonawców zachowania rygorów sanitarnych i wykonywania dostaw w reżimie sanitarnym zgodnym z aktualnymi wytycznymi Ministra Zdrowia i Sanepidu.
3) W szczególności wymaga się od Wykonawców kontroli temperatury ciała pracowników dokonujących czynności związanych z dostawą towaru w szczególności kierowców, konwojentów. Niedopuszczaniu do pracy osób wykazujących objawy możliwego zakażenia koronawirusem, między innymi takie jak: gorączka, kaszel, duszności, katar bół gardła. Kierowca –konwojent Wykonawcy podczas dostawy musi mieć założoną maseczkę zakrywającą nos i usta oraz rękawiczki jednorazowe. Zamawiający ma prawo skontrolować temperaturę ciała osoby dostarczającej towar. Wymaga się od wykonawcy poinformowanie Zamawiającego o każdym przypadku skierowania pracowników na kwarantannę oraz o przypadku potwierdzenia zakażenia koronawirusem COVID-19 wśród pracowników firmy Wykonawcy.
1. Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen. Oznakowania niektórych materiałów lub ich producentów zostały podane w celu sprecyzowania parametrów przedmiotu zamówienia i mają one charakter jedynie orientacyjny, tzn. Wykonawcy mogą zaoferować asortyment równoważny innych marek, ale przy zachowaniu składu procentowego surowców i nie niższych parametrów technicznych, jakościowych, smakowych o takiej samej wydajności, konsystencji i takich samych cechach organoleptycznych, o takiej samej gramaturze.
2. Zamawiający zastrzega sobie w sytuacji, gdy Wykonawca nie dostarczy lub nie jest w stanie dostarczyć w wyznaczonym terminie zamówionego produktu zgodnego z opisem zawartym SWZ lub jego właściwego odpowiednika, Zamawiający ma prawo do zastępczego nabycia towaru poza obowiązującą umową i obciążenia kosztami zakupu Wykonawcę.
3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych artykułów, podana wartość jest ilością szacunkową a zmiana może wynikać ze zmiany ilości żywionych osób lub różnorodności jadłospisu czego nie można przewidzieć w chwili przygotowania oferty.
4. Rozliczenia między wykonawcą a zamawiającym odbywać się będą na podstawie cen jednostkowych wynikających z formularza asortymentowo-cenowego stanowiącego załącznik do oferty według sukcesywnych zamówień składanych przez zamawiającego.
5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości zmiany ceny w okresie trwania umowy za wyjątkiem zmian cen w wyniku zmiany stawki podatku VAT.
6. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących następujące czynności w zakresie realizacji zamówienia (...)
Z uwagi na ograniczoną ilość znaków opis przedmiotu zamówienia zamieszczono w rozdziale 3 SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15131110-9 - Mięso na wędliny

15131130-5 - Wędliny

15131640-3 - Siekane mięso wołowe

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 271345,10 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 334656,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 271345,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gminna Spółdzielnia 'Samopomoc Chłopska"

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5590003596

7.3.3) Ulica: Dworcowa 8/1

7.3.4) Miejscowość: Pruszcz

7.3.5) Kod pocztowy: 86-120

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-21

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 271345,10 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

-

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.