eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemianowice Śląskie › Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków (świadczenie usługi zakupów, a w tym żywności, przygotowania i dostawy posiłków)



Ogłoszenie z dnia 2024-01-25


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków (świadczenie usługi zakupów, a w tym żywności, przygotowania
i dostawy posiłków)

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centrum Leczenia Oparzeń im. dr. Stanisława Sakiela w Siemianowicach Śląskich

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 272165010

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Jana Pawła II 2

1.5.2.) Miejscowość: Siemianowice Śląskie

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-100

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@clo.com.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.clo.com.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-4e048041-77ce-11ee-a60c-9ec5599dddc1

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług przygotowania i dostawy posiłków (świadczenie usługi zakupów, a w tym żywności, przygotowania
i dostawy posiłków)

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4e048041-77ce-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00067746

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00022237/29/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.7 Usługa żywieniowa

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00472138

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CLO/ZP/38/2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie usługi przygotowania i dostawy posiłków do siedziby Zamawiającego zgodnie z jadłospisami przedstawionymi w załączniku nr 2 (dieta bogatobiałkowa). Ilość produktów w jadłospisach jest przeznaczona dla jednej osoby jako wydanie żywności z magazynu.
Wykonawca gwarantuje wysoką jakość produktów (tj, dostarczane produkty będą pozbawione GMO), z ważnymi terminami spożycia (nie krótszymi niż ¼ terminu ważności) oraz ilość zgodną z zamówieniem dietetyka Zamawiającego.
Zamawiający weryfikuje temperaturę (dla zup na gorąco 75 +/-5 °C, dla gorących dań głównych 63 +/-2 °C, dla napojów gorących 80 +/-5 °C, dla potraw na zimno 4 +/-1 °C), wagę (według gramatury produktów jadłospisach na jedną osobę)
i jakość posiłków (m.in. ocena organoleptyczna), wpisując dane do kart kontroli posiłków.
Zamawiający wymaga, aby transport posiłków odbywał się w taki sposób, aby nie naruszyć bezpieczeństwa żywności
i środkami transportu przeznaczonymi wyłącznie do tego celu.
Dostawa posiłków odbywa się w miejscu wyznaczonym przez Zamawiającego. Kierowca Wykonawcy podjeżdża pod siedzibę Zamawiającego, wykłada pojemniki termoizolacyjne z gotowymi potrawami w pojemnikach typu GN na wózek jednoplatformowy i przewozi je do miejsca porcjowania wyznaczonego przez Zamawiającego. Wykłada termosy na blaty robocze. Kierowca obowiązany jest do przestrzegania zasad bezpieczeństwa obowiązujących na terenie placówki (odpowiedni ubiór tj. fartuch, rękawiczki, godziny dostarczania posiłków).
Dostawa posiłków do siedziby Zamawiającego w termoboxach (tj. pojemnikach termoizolacyjnych, zabezpieczających produkty podczas transportu i magazynowania bez ryzyka zepsucia czy utraty walorów smakowych oraz odżywczych. Termosy w termoboxach ułożone zgodnie z temperaturą posiłków, tak aby uniknąć łączenia posiłków zimnych z ciepłymi.
- Śniadanie zbiorcze przygotowane przez personel Wykonawcy, na tacach według stanów chorych zgłoszonych mailowo do posiłku przez personel Zamawiającego. Zupa mleczna i kawa przygotowana w termosach, po jednym na każdy oddział. (Oddział Chirurgii Ogólnej I p, Oddział Chirurgii Ogólnej II p., Oddział Chirurgii Plastycznej, Oddział Chirurgii Ogólnej Instytut Leczenia Ran, Oddział Intensywnej Opieki Medycznej). Pieczywo w koszach według zamówienia (chleb pokrojony i szczelnie zapakowany).
- Obiad – II danie zbiorcze dla wszystkich zgłoszonych mailowo pacjentów, według diet w termosach hermetycznie zamkniętych . Zupa oraz kompot w termosach po jednym na każdy oddział ( Oddział Chirurgii Ogólnej I p, Oddział Chirurgii Ogólnej II p., Oddział Chirurgii Plastycznej, Oddział Chirurgii Ogólnej Instytut Leczenia Ran, Oddział Intensywnej Opieki Medycznej ). Przygotowany w siedzibie Wykonawcy, porcjowany przez personel Zamawiającego.
- Kolacja zbiorcza, wyporcjowana przez personel w siedzibie Wykonawcy na tacach, osobno na każdy oddział (Oddział Chirurgii Ogólnej I p, Oddział Chirurgii Ogólnej II p., Oddział Chirurgii Plastycznej, Oddział Chirurgii Ogólnej Instytut Leczenia Ran, Oddział Intensywnej Opieki Medycznej) zgodnie z przesłanym mailowo zamówieniem przez personel Zamawiającego. Herbata przygotowana w termosach, po jednym na każdy oddział. Pieczywo w koszach według zamówienia (chleb pokrojony i szczelnie zapakowany). Kolacja w termoboxach zabezpieczona wkładem chłodzącym zapewniającym odpowiednią temperaturę, tj. 4+/-1 °C.
Ponadto Wykonawca będzie dostarczał Zamawiającemu w trakcie trwania umowy:
- 6 opakowań herbaty czarnej w torebkach pakowanych po 100 sztuk*
*Wykonawca może dostarczać herbatę w opakowaniu innej wielkości niż wskazana przez Zamawiającego, w takim przypadku należy dokonać przeliczeń tak, aby liczba sztuk była zgodna z zapisami specyfikacji. tj. łączna ilość 600 sztuk.
- 12 kg cukru.

Wkłady typu GN wraz z pojemnikami termoizolacyjnymi myte i dezynfekowane w siedzibie Wykonawcy.

Diety zostały przygotowane zgodnie z wytycznymi Instytut Żywności i Żywienia. W cenie diety bogatobiałkowej Zamawiający może żądać dostarczania posiłków w formie:
• diety płynnej wzmocnionej;
• papkowatej (zupa mix. plus II danie o zmiennej konsystencji);
• diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów;
• łatwostrawnej;
• modyfikację diet - diety wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej, bez laktozy lub innej w zależności od przyzwyczajeń żywieniowych i kulturowych pacjenta zgodnie z zaleceniem lekarskim w ramach ustalonej stawki żywieniowej dla diety bogatobiałkowej;
• dodatki żywieniowe dla pacjentów (wyróżnione w załączniku nr 2 do SWZ): dwa razy w tygodniu dla diety bogatobiałkowej i innej zgłoszonej przez dietetyka Zamawiającego i codziennie dla diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Wykonawca będzie dostarczał posiłki do siedziby Zamawiającego trzy razy dziennie w godzinach:
• śniadanie - między godziną 7:00 a 7:30
• obiad - między godziną 12:00 a 12:30
• kolacja - między godziną 16:30 a 17:00
Zamawiający zapewnia naczynia jednorazowe: pojemniki na zupę, pojemniki obiadowe, talerze na śniadania i kolacje, kubki, sztućce itp. Godziny zgłaszania posiłków:
Śniadanie – w dniu poprzedzającym do godziny 13:30 i potwierdzenie ilości śniadań w dniu transportu do godz. 06:45
Obiady – w dniu dostawy do godziny 09:00
Kolacje – w dniu dostawy do godziny 13:30
Wykonawca gwarantuje przestrzeganie zasad HACCP, o których mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448), dalej „ustawa BŻŻ".

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 680185,64 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 838359,21 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 680185,64 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Naprzód Catering sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772398589

7.3.3) Ulica: Traktorowa 126 lok. 301

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Tak

7.4.1.) Informacja o częściach zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz nazwy ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani:

Zakres: produkcja posiłków
Podwykonawca nieznany na etapie składania ofert


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 680185,64 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-01-01 do 2024-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.