Og³oszenie z dnia 2021-05-28
Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00135476/01 - Wynik z dnia 2021-08-03
Og³oszenie nr 2021/BZP 00068292 z dnia 2021-05-28 |
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ugi cateringu dla Szko³y Podstawowej nr 6 im. ks. K. Palicy w Tychach
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa nr 6 im. ks. K. Palicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000725631
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Katowicka 102
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Tychy
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-100
1.5.4.) Województwo: ¶l±skie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22C - Tyski
1.5.7.) Numer telefonu: 32 219 88 12
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp6@oswiata.tychy.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: sp6.bip.tychy.edu.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦wiadczenie us³ugi cateringu dla Szko³y Podstawowej nr 6 im. ks. K. Palicy w Tychach
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-afd1234e-bfa5-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00068292
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2021-05-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00001256/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.3.1 Wykonywanie us³ug cateringowych w roku szkolnym 2021/2022
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://sp6.bip.tychy.edu.pl/3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://sp6.bip.tychy.edu.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Z³o¿enie oferty wraz z o¶wiadczeniem i innymi dokumentami wymienionymi w Dziale XI pkt 6 i 7 SWZ oraz jej wycofanie odbywa siê przy u¿yciu miniPortalu zamieszczonego na stronie internetowej
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakres przedmiotu niniejszej umowy obejmuje przygotowanie, dostarczanie i wydanie na potrzeby sto³ówki szkolnej gor±cego posi³ku: obiadu dwudaniowego z kompotem/napojem dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 6 im. ks. K. Palicy w Tychach w ³±cznej ilo¶ci nie przekraczaj±cej 17 500 posi³ków.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-13 do 2022-06-22
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Jako¶æ
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Zamawiaj±cy wymaga, by Wykonawca wykaza³, ¿e posiada aktualny wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków-Zamawiaj±cy wymaga by Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ lub wykonuje us³ugê polegaj±c± na przygotowaniu i dostarczaniu gotowych posi³ków dla przedszkola, szko³y podstawowej, gimnazjum lub szko³y ¶redniej (catering) w sposób ci±g³y przez okres co najmniej 10 miesiêcy, o warto¶ci us³ugi co najmniej 100 000z³ brutto.
-Zamawiaj±cy wymaga by Wykonawca dysponowa³ co najmniej nastêpuj±cymi osobami, które bêd± skierowane do realizacji przedmiotu zamówienia:
Szefem kuchni, tj. osoba, która posiada co najmniej wykszta³cenie zasadnicze zawodowe lub zasadnicze bran¿owe na kierunku gastronomia,
Dietetykiem, tj. osoba posiadaj±ca kwalifikacje zawodowe dietetyka, czyli legitymuj±ca siê co najmniej wykszta³ceniem ¶rednim medycznym w zakresie dietetyki, posiadaj±ca co najmniej 3 letnie do¶wiadczenie polegaj±ce na pracy w zawodzie dietetyka dla dzieci i m³odzie¿y w ¿ywieniu zbiorowym
Technologiem ¿ywienia zbiorowego, tj. osoba posiadaj±ca kwalifikacje zawodowe technologa ¿ywienia zbiorowego, czyli co najmniej wykszta³cenie ¶rednie na kierunku technolog ¿ywienia zbiorowego, posiadaj±ca co najmniej 3 letnie do¶wiadczenie polegaj±ce na pracy w zawodzie technologa ¿ywienia zbiorowego,
Zamawiaj±cy dopuszcza, by dietetykiem i technologiem mog³a byæ jedna osoba.
Co najmniej 2 osoby do porcjowania i wydawania posi³ków.
-Zamawiaj±cy wymaga, by Wykonawca dysponowa³ co najmniej jednym pojazdem wpisanym do rejestru, o którym mowa w art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia.
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-06-10 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-06-10 11:00
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni
2021-05-28 Biuletyn Zamówieñ Publicznych | Og³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi |
INNE PRZETARGI Z TYCHÓW
- Remont lokalu mieszkalnego w budynku mieszkalnym wielorodzinnym przy ul. Grota Roweckiego 31/36 administrowanego przez Miejski Zarz±d Budynków Mieszkalnych w Tychach
- Konserwacja budynków i lokali bêd±cych w³asno¶ci± Tyskiego TBS Sp. z o.o. oraz obs³uga pogotowia lokatorskiego.
- Remont ¿elbetowego zbiornika 401 D na odpady p³ynne o pojemno¶ci 250 m3
- Utrzymanie czysto¶ci w budynkach oraz na terenach przyleg³ych, a tak¿e utrzymanie zieleni w zasobach Tyskiego TBS Sp. z o.o.
- Remont i modernizacja alejek w Parku Miejskim Solidarno¶ci w Tychach - II Postêpowanie
- Wymiana okna na okno przeciwpo¿arowe w pomieszczeniu znajduj±cym siê w siedzibie komórki administracyjnej MZBM, tj. Rejonu Obs³ugi Mieszkañców nr III po³o¿onego przy ul. Cyganerii 43 w Tychach
wiêcej: przetargi w Tychach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³ugi restauracyjne na rzecz Szko³y Podstawowej nr 29 we Wroc³awiu
- "Us³uga organizacji i realizacji wydarzeñ edukacyjnych promuj±cych innowacyjne rozwi±zania stypendystów ze szkó³ zawodowych woj. pod. w ramach projektu "Podlaski program wsparcia stypendialnego..."
- Us³ugi cateringowe na potrzeby wydarzeñ, zwi±zanych z premier± spektaklu pt. Frida w Opery Wroc³awskiej
- ¦wiadczenie us³ug hotelarskich/restauracyjnych/najem sal konferencyjnych/us³ugi cateringu na potrzeby organizacji spotkañ i konferencji przez Wojewódzki Urz±d Pracy w Toruniu.
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla Uniwersytetu Szczeciñskiego na okres od 1 listopada 2025 roku do 31 pa¼dziernika 2026 roku
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla seniorów Dziennego Domu Pobytu Seniora w Kolbuszowej
wiêcej: Us³ugi dostarczania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.