Ogłoszenie z dnia 2024-01-25
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00568902/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-12-21
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku – w pakietach.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II
1.3.) Oddział zamawiającego: SPnr1DT
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001201410
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Kościelna, 25A
1.5.2.) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
1.5.3.) Kod pocztowy: 33-200
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski
1.5.7.) Numer telefonu: 14 6554709
1.5.8.) Numer faksu: 14 6554705
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pspnr1@interia.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: spnr1dt.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-733b255a-9f50-11ee-948d-82b0c04ef8501.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku – w pakietach.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-733b255a-9f50-11ee-948d-82b0c04ef850
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00068483
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00565484/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku – w pakietach.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00568902
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SP1.271.1.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 403792,06 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku w podziale na pakiety:Pakiet 1 - Artykuły ogólnospożywcze, warzywa, owoce, jaja,
1.1 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego
(w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku 1.1 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe do części/pakietu, od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
1.2 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
1.3 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
1.4 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Kościelna 25A (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
1.5 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
1.6 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
1.7 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
1.8 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
1.9. Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
1.10 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
1.11 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
1.12 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 27 grudnia.
1.13 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
1.14 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
1.15 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
1.16 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
1.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia obowiązku określonego w pkt. 6.1.3, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
1.18 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
1.19 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
1.20 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły z powodu pandemii COVID-19. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
1.21 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia opisany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiących Załącznik nr 2 do SWZ.
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 1 - Artykuły ogólnospożywcze, warzywa, owoce, jaja,
Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowień przyszłej umowy stanowiącej Zał. Nr 2 do SWZ PPU dla części
1.
3. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
03142500-3 - Jaja
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 240821,58 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku w podziale na pakiety:Pakiet 2 - Drób,
1.1 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego
(w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku 1.2 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe do części/pakietu, od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
1.2 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
1.3 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
1.4 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Kościelna 25A (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
1.5 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
1.6 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
1.7 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
1.8 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
1.9. Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
1.10 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
1.11 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
1.12 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 27 grudnia.
1.13 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
1.14 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
1.15 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
1.16 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
1.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia obowiązku określonego w pkt. 6.1.3, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
1.18 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
1.19 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
1.20 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły z powodu pandemii COVID-19. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
1.21 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia opisany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiących Załącznik nr 2 do SWZ.
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 2 - Drób,
Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowień przyszłej umowy stanowiącej Zał. Nr 2 do SWZ PPU dla części
2.
3. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112100-7 - Świeży drób
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.5.5.) Wartość części: 37189,25 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku w podziale na pakiety:Pakiet 3 - Mięso i wędliny,
1.1 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego
(w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku 1.3 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe do części/pakietu, od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
1.2 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
1.3 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
1.4 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Kościelna 25A (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
1.5 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
1.6 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
1.7 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
1.8 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
1.9. Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
1.10 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
1.11 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
1.12 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 27 grudnia.
1.13 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
1.14 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
1.15 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
1.16 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
1.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia obowiązku określonego w pkt. 6.1.3, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
1.18 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
1.19 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
1.20 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły z powodu pandemii COVID-19. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
1.21 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia opisany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiących Załącznik nr 2 do SWZ.
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 3 - Mięso i wędliny,
Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowień przyszłej umowy stanowiącej Zał. Nr 2 do SWZ PPU dla części
3.
3. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.5.) Wartość części: 57661,51 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku w podziale na pakiety:Pakiet 4 - Garmażeria,
1.1 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego
(w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku 1.4 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe do części/pakietu, od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
1.2 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
1.3 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
1.4 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Kościelna 25A (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
1.5 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
1.6 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
1.7 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
1.8 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
1.9. Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
1.10 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
1.11 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
1.12 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 27 grudnia.
1.13 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
1.14 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
1.15 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
1.16 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
1.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia obowiązku określonego w pkt. 6.1.3, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
1.18 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
1.19 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
1.20 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły z powodu pandemii COVID-19. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
1.21 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia opisany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiących Załącznik nr 2 do SWZ.
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 4 - Garmażeria,
Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowień przyszłej umowy stanowiącej Zał. Nr 2 do SWZ PPU dla części
4.
3. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15894300-4 - Dania gotowe
15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.5.) Wartość części: 20189,60 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku w podziale na pakiety:Pakiet 5 - Pieczywo,
1.1 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego
(w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku 1.5 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe do części/pakietu, od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
1.2 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
1.3 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
1.4 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Kościelna 25A (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
1.5 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
1.6 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
1.7 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
1.8 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
1.9. Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
1.10 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
1.11 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
1.12 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 27 grudnia.
1.13 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
1.14 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
1.15 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
1.16 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
1.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia obowiązku określonego w pkt. 6.1.3, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
1.18 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
1.19 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
1.20 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły z powodu pandemii COVID-19. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
1.21 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia opisany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiących Załącznik nr 2 do SWZ.
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 5 - Pieczywo,
Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowień przyszłej umowy stanowiącej Zał. Nr 2 do SWZ PPU dla części
5.
3. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.5.5.) Wartość części: 27619,38 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2024 roku w podziale na pakiety:Pakiet 6 - Mrożonki.
1.1 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego
(w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku 1.6 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe do części/pakietu, od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
1.2 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
1.3 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
1.4 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Szkole Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. Kościelna 25A (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
1.5 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 7:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
1.6 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
1.7 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
1.8 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
1.9. Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
1.10 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
1.11 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
1.12 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 27 grudnia.
1.13 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
1.14 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
1.15 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
1.16 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
1.17 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia obowiązku określonego w pkt. 6.1.3, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
1.18 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
1.19 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
1.20 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły z powodu pandemii COVID-19. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
1.21 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia opisany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiących Załącznik nr 2 do SWZ.
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 6 - Mrożonki.
Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowień przyszłej umowy stanowiącej Zał. Nr 2 do SWZ PPU dla części
6.
3. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15221000-3 - Ryby mrożone
4.5.5.) Wartość części: 20310,74 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 188063,28 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 188063,28 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 188063,28 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Lucyna Skrzyniarz
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 120498903
7.3.3) Ulica: Zaręby
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
jakie przetargi wygrała firma
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 188063,28 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-16 do 2024-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 48564,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 188063,28 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 188063,28 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowo-Produkcyjna GALLI Spółka Jawna Marian Mikuła, Jolanta Mikuła
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 852540834
7.3.3) Ulica: Jagiellońska, 39
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 48564,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-16 do 2024-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zamawiający, zgodnie z art. 255 pkt 1) ustawy PZP (Dz. U. 2023, poz. 1605 z późn. zm.) unieważnił postępowanie w pakiecie 3, gdyż nie złożono żadnej oferty w postępowaniu dla Pakietu 3.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 64828,80 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 74592,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 64828,80 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Samar Spółka z o. o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 008314152
7.3.3) Ulica: Tarnowska 113
7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz
7.3.5) Kod pocztowy: 33-300
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 64828,80 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-16 do 2024-12-31Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 31065,98 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 48931,2 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 31065,98 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: F.H.U.P Mariusz Sokołowski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 852543554
7.3.3) Ulica: Gruszów Wielki 5A
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 31065,98 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-16 do 2024-12-31Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 92404,44 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 133999,20 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 92404,44 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Samar Spółka z o. o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 008314152
7.3.3) Ulica: Tarnowska 113
7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz
7.3.5) Kod pocztowy: 33-300
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Sokołowski Mariusz Firma Handlowo-Usługowo-Produkcyjna
jakie przetargi wygrała firma
Sokołowski Mariusz Firma Handlowo-Usługowo-Produkcyjna
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-01-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 92404,44 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-16 do 2024-12-31INNE PRZETARGI Z DĄBROWY TARNOWSKIEJ
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.