eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Baranów Sandomierski"Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski"



Ogłoszenie z dnia 2023-01-30


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi zamawiający centralny

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centrum Usług Wspólnych w Baranowie Sandomierskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 522478200

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kościuszki 6

1.5.2.) Miejscowość: Baranów Sandomierski

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-450

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.7.) Numer telefonu: 515 232 370

1.5.8.) Numer faksu: brak

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@baranowsandomierski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.baranowsandomierski.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://baranowsandomierski.pl/centrum-uslug-wsponych/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dda3a0ee-7fc0-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00068556

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00504935

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CUW.261.1.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

I część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Skopaniu, w szacunkowych ilościach określonych w załączniku nr 1a do SWZ.
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1a do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 170073 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

2) II część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Woli Baranowskiej, w szacunkowych ilościach określonych w załączniku nr 1 b do SWZ.
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1b do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 146341 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

III część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół i Placówek w Baranowie Sandomierskim, w szacunkowych ilościach określonych w załączniku nr 1c do SWZ
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1c do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 101626 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

IV część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla warsztatów terapii Zajęciowej w Baranowie Sandomierskim, w szacunkowych ilościach określonych w załączniku nr 1d do SWZ.
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1d do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 5691,06 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

V część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Środowiskowego Domu Samopomocy w Knapach, w szacunkowych ilościach określonych w załączniku nr 1e do SWZ.
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1e do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.5.) Wartość części: 20325,20 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W wymaganym terminie na część I zamówienia wpłynęły 4 oferty, które podlegają odrzuceniu:
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1. Zakład Mięsny Maxpol RJ Kizior sp. Jawna -złožona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
2. Widan Polska Sp. z o.o. Sp. K., ul Jasińskiego 32e, 37-700 Przemyśl złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w
Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19, 122022 r
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych
3. PPHU Marcin Madej Knapy, ul. Pogodna 1 39-451 Skopanie -złożona oferta nie została sporządzona i podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
4. Firma Handlowo Usługowa Ewa Gunia 39-451 Skopanie, Dąbrowica złożona oferta nie została sporządzona i podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 4

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W wymaganym terminie na część II zamówienia wpłynęły 4 oferty które podlegają odrzuceniu:
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1 Zakład Mięsny Maxpol RJ Kizior sp. Jawna -złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
2.Widan Polska Sp. z o.o. Sp. K., ul Jasińskiego 32e, 37-700 Przemyśl złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w
Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r

na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych:
3. PPHU Marcin Madej Knapy, ul. Pogodna 1 39-451 Skopanie -złożona oferta nie została sporządzona i podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
4.Firma Handlowo Usługowa Ewa Gunia 39-451 Skopanie, Dąbrowica-złożona oferta nie została sporządzona i podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 4

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W wymaganym terminie na część III zamówienia wpłynęły 3 oferty, które podlegają odrzuceniu:
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych
1. Zakład Mięsny Maxpol R.J Kizior sp. Jawna -złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
2. Widan Polska Sp. z o.o. Sp. K., ul Jasińskiego 32e, 37-700 Przemyśl złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych
3. PPHU Marcin Madej Knapy, ul. Pogodna 1 39-451 Skopanie -złożona oferta nie została sporządzona i podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 0 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W wymaganym terminie na część IV zamówienia wpłynęły 3 oferty, które podlegają odrzuceniu:
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych
1. Zakład Mięsny Maxpol RJ Kizior sp. Jawna -złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.122022 r.

2. Widan Polska Sp. z o.o. Sp. K., ul Jasińskiego 32e, 37-700 Przemyśl złożona oferta me została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.

na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych

3. PPHU Marcin Madej Knapy, ul. Pogodna 1 39-451 Skopanie -złożona oferta nie została sporządzona j podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 0

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W wymaganym terminie na część V zamówienia wpłynęły 3 oferty, które podlegają odrzuceniu :
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych
1. Zakład Mięsny Maxpol RJ Kizior sp. Jawna -złožona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.122022 r.
2. Widan Polska Sp. z o.o. Sp. K., ul Jasińskiego 32e, 37-700 Przemyśl złożona oferta nie została sporządzona zgodnie z wymaganiami określonymi w Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.
na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych
3. PPHU Marcin Madej Knapy, ul. Pogodna 1 39-451 Skopanie -złoźona oferta nie została sporządzona i podpisana zgodnie z wymaganiami określonymi w
Specyfikacji Warunków Zamówienia z dnia 19.12.2022 r.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 3

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 0 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 0 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 0 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.