eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KunówSukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Antoniego Hedy "Szarego" w Kunowie w roku 2025 - warzywa, owoce, kiszonki



Ogłoszenie z dnia 2025-01-28


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Antoniego Hedy „Szarego” w Kunowie w roku 2025 - warzywa, owoce, kiszonki

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Publiczna Szkoła Podstawowa im. Antoniego Hedy "Szarego" w Kunowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000270248

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Szkolna 1

1.5.2.) Miejscowość: Kunów

1.5.3.) Kod pocztowy: 27-415

1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki

1.5.7.) Numer telefonu: +48 412612790

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: szkolna@szkolakunow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://pspkunow.edupage.org/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-445d8df7-98b4-4d6d-9133-cd16065585f2

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


jednostka organizacyjna administracji samorządowej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Antoniego Hedy „Szarego” w Kunowie w roku 2025 - warzywa, owoce, kiszonki

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-445d8df7-98b4-4d6d-9133-cd16065585f2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00070440

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00095710/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Antoniego Hedy „Szarego” w Kunowie w roku 2025 - warzywa, owoce, kiszonki

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00624328

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: PSPK.260.2.2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 80750,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są „Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej imienia Antoniego Hedy „Szarego” w Kunowie w roku 2025 - warzywa, owoce, kiszonki”.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w formie wykazu asortymentu zawiera załącznik numer 1.1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia - formularz asortymentowo-cenowy, stanowiący integralną część Specyfikacji Warunków Zamówienia. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa wzór umowy - załącznik numer 5 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
4. Załącznik numer 1.1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia - formularz asortymentowo-cenowy określa przewidywane zapotrzebowanie Zamawiającego według asortymentu oraz przewidywanej ilości. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie według zapotrzebowania Zamawiającego.
5. Miejscem dostawy są stołówki Publicznej Szkoły Podstawowej imienia Antoniego Hedy „Szarego” w Kunowie: przy ulicy Szkolnej 1 oraz przy ulicy Fabrycznej 1, 27-415 Kunów.
6. W związku z możliwymi zmianami ilości uczniów, której Zamawiający nie jest w stanie dokładnie określić, podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Podane ilości służyć będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, to znaczy, że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
7. Rzeczywiste ilości zamówionych artykułów będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego.
8. Asortyment przedstawiony w formularzu asortymentowo-cenowym nie jest katalogiem zamkniętym, Zamawiający w ciągu roku może dokonywać zamówienia na dodatkowy asortyment.
9. Ceny produktów spożywczych w okresie trwania umowy nie mogą ulec zmianie w stosunku do wskazanych w formularzu asortymentowo-cenowym. Ceny jednostkowe określone przez Wykonawcę w ofercie powinny uwzględniać również koszty transportu i rozładunku do wskazanych pomieszczeń w siedzibie Zamawiającego, do których będzie realizowana jednostkowa dostawa.
10. Wykonawca będzie realizował wszystkie dostawy artykułów spożywczych do Zamawiającego na podstawie zamówień składanych telefonicznie, e-mailem lub faksem przez upoważnione osoby (pracowników stołówek) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, do godziny 13:00, to jest na przykład zamówienie na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. Dostawa będzie miała miejsce w dniu następnym w godzinach 6:00 - 7:00, od poniedziałku do piątku. W wyjątkowych sytuacjach zmiana godziny dostawy jest możliwa po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu pomiędzy Wykonawcą, a Zamawiającym. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru. W zamówieniach Zamawiający będzie określał dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
11. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiającego dokonywać będą wyznaczeni i upoważnieni pracownicy Zamawiającego. Odbiór powinien być potwierdzony odpowiednim dokumentem odbioru przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12. Dostawy produktów nie będą dokonywane w czasie przerw w zajęciach szkolnych przypadających w okresie obowiązywania umowy, to jest ferii, wakacji (z wyjątkiem organizowania przez szkołę dyżurów), przerw świątecznych wynikających z organizacji roku szkolnego zgodnie z przepisami prawa, w przypadku odwołania zajęć przez dyrektora placówki z powodu klęsk żywiołowych oraz w sytuacji zamknięcia stołówki szkolnej z powodu epidemii, pandemii lub na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez uprawnione do tego organy administracyjne.
13. Wykonawca zobowiązuje się we własnym zakresie dokonywać wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do wskazanych pomieszczeń i ich rozładunku. Za termin i miejsce dokonania dostawy uważa się dostarczenie wyrobów w wyznaczonym terminie do stołówek określonych w punkcie 5.
14. Oferowane produkty spożywcze muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez Polskie Normy, wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points - System Analizy Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli), Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia, dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Na dostarczany towar Wykonawca winien posiadać właściwe atesty i certyfikaty laboratoryjne.
15. Dostarczane produkty muszą spełniać ponadto prawem określone wymogi dla tych produktów, w tym wymogi zdrowotne. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku/klasy. Produkty powinny być oznakowane zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 oraz z 2024 r. poz. 217), to znaczy muszą zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy.
16. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach detalicznych, każde opakowanie powinno zawierać nazwę i adres producenta i nazwę surowca, ilość sztuk, klasę jakości, datę produkcji, datę przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
17. Opakowania artykułów spożywczych, takie jak: słoiki szklane, torebki papierowe, kartony, torby foliowe muszą być odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe i szczelne.
18. Dostarczane produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie. Smak i zapach oferowanych artykułów spożywczych powinien być charakterystyczny dla danego produktu bez obcych posmaków czy zapachów.
19. Dostawy wszystkich artykułów spożywczych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej GHP (Good Hygiene Practice)/GMP (Good Manufacturing Practice). Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu, spełniającym wymagania obowiązujących przepisów prawa dotyczących produkcji i obrotu żywnością. Dokumenty potwierdzające dopuszczenie środka transportu do przewozu artykułów żywnościowych powinny być udostępnione do wglądu na prośbę Zamawiającego. Osoby dokonujące dostaw muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno - epidemiologicznych, które obowiązane są okazać na każde żądanie Zamawiającego.
20. Oferowane produkty powinny być należycie zabezpieczone w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Pojemniki i opakowania muszą posiadać atest PZH (Państwowy Zakład Higieny) odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu.
21. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę, wady jakościowe dostarczanych produktów (zarówno ukryte, jak i nieukryte) oraz za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu. Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru na nowy, wolny od wad we własnym zakresie i na własny koszt.
22. Zamawiający może odmówić odbioru dostawy w przypadku braków ilościowych i jakościowych. Wówczas uznaje się, iż Wykonawca nie dotrzymał warunków dostawy. Wykonawca w takim przypadku zobowiązany jest do dostarczenia niezwłocznie, tego samego dnia, na własny koszt i ryzyko brakującego asortymentu.
23. W przypadku niedostarczenia zamówionego towaru w terminie, stwierdzenia niezgodności w zakresie dostawy ze złożonym zamówieniem lub stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej lub złej jakości partii dostarczonego towaru, jego oznakowania, niezgodności ze złożoną ofertą, stwierdzenia nieprawidłowości co do terminu przydatności do spożycia danego produktu bądź przewożenia w nieodpowiednich warunkach, Zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zakupu interwencyjnego od innego dostawcy, w celu zaspokojenia potrzeb związanych z prawidłowym funkcjonowaniem stołówek - w ilości i asortymencie niezrealizowanej w terminie dostawy przez Wykonawcę. W przypadku dokonania zakupu interwencyjnego przez Zamawiającego, zmniejsza się odpowiednio wielkość przedmiotu zamówienia oraz wartość umowy zawartej pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą o wielkość tego zakupu. W przypadku zakupu interwencyjnego Wykonawca zobowiązany jest do zwrotu Zamawiającemu różnicy pomiędzy ceną zakupu interwencyjnego, a ceną dostawy danej partii towaru.
24. W przypadku trzykrotnego nie zrealizowania w pełnym zakresie dostawy przez Wykonawcę w wymaganym dniu, Zamawiający ma prawo odstąpić od umowy.
27. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.
28. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 punkt 7 i 8 ustawy Prawo zamówień publicznych.
29. Zamawiający po dokonaniu analizy odstępuje od wymogu uwzględniania wymagań w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, ponieważ zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych jest to uzasadnione charakterem przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 77772,15 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 85126,63 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 77772,15 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "SARMATA" Michał Dębski

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 1231406033

7.3.3) Ulica: Wilcza 25 lok. 10

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 00-544

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 77772,15 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2025-01-01 do 2025-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.