Ogłoszenie z dnia 2022-03-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00141455/01 - Modyfikacja z dnia 2022-04-29
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa na przygotowanie posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. Ludwika Perzyny w Kaliszu, z lokalizacją przy ul. Poznańskiej 79 i ul. Toruńskiej 7, z produktów własnych (...)
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Szpital Zespolony im. Ludwika Perzyny w Kaliszu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 300224440
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Poznańska 79
1.5.2.) Miejscowość: Kalisz
1.5.3.) Kod pocztowy: 62-800
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL416 - Kaliski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@szpital.kalisz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital.kalisz.pl/
1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa na przygotowanie posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. Ludwika Perzyny w Kaliszu, z lokalizacją przy ul. Poznańskiej 79 i ul. Toruńskiej 7, z produktów własnych (...)2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-afb2a463-8028-11ec-beb3-a2bfa38226ab
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00075230
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00040068/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 1 ustawy w zw. z art. 214 ust. 1 pkt 5 ustawy
3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:
Uzasadnienie wyboru trybu postępowania
Powody zastosowania trybu zamówienia z wolnej ręki (podać uzasadnienie faktyczne i prawne):
Zastosowano tryb postępowania z wolnej ręki – na podstawie art. 305 pkt 1 w zw. z art. 214 ust. 1 pkt 5 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj. ze względu na wyjątkową sytuację niewynikającą z przyczyn leżących po stronie zamawiającego, której nie mógł on przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia, a nie można zachować terminów określonych dla innych trybów udzielenia zamówienia.
W chwili obecnej usługę będącą przedmiotem niniejszego zamówienia realizuje Wykonawca: RESTAURACJA POD DZWONEM Przemysław Paszek z siedzibą w Krotoszynie na podstawie umowy ważnej do dnia 10 lutego 2022 r. ... - Ciąg dalszy w sekcji: Informacje dodatkowe
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 06/22
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia składa się z jednego niepodzielnego zadania na: świadczenie usługi przygotowania posiłków w zakresie żywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. Ludwika Perzyny w Kaliszu, z lokalizacją przy ul. Poznańskiej 79 i ul. Toruńskiej 7, z produktów własnych, na bazie kuchni Zamawiającego.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 400000 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 400000 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 400000 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: CENTRUM USŁUG CATERINGOWYCH DARIA KRYSZTOFIAK – GŁODAS
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6211270998
7.3.4) Miejscowość: Krotoszyn
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Tak
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
CENTRUM USŁUG CATERINGOWYCH DARIA KRYSZTOFIAK-GŁODAS
jakie przetargi wygrała firma
CENTRUM USŁUG CATERINGOWYCH DARIA KRYSZTOFIAK-GŁODAS
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 400000 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2022-03-31SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
W dniu 18.01.2022 r. miejsce miało otwarcie ofert w postępowaniu prowadzonym w trybie
przetargu nieograniczonego pn. Usługa na przygotowanie posiłków dla pacjentów
Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. Ludwika Perzyny w Kaliszu, z lokalizacją przy ul.
Poznańskiej 79 i ul. Toruńskiej 7, z produktów własnych, na bazie kuchni Zamawiającego
(sprawa 60/21). Ww postępowanie zostało unieważnione w dniu 19.01.2021 r. ponieważ oferta,
do której zamawiający ewentualnie mógł zwiększyć kwotę przeznaczoną na realizację
zamówienia została odrzucona (nie została opatrzona kwalifikowanym podpisem
elektronicznym). Niezwłocznie, w dniu 20.01.2022 r. Zamawiający wszczął kolejne postepowanie
(sprawa 02/22) w trybie przetargu nieograniczonego o tożsamym przedmiocie zamówienia, na
tożsamych warunkach udziału w postepowaniu oraz o tożsamym sposobie wykonania usługi i
skrócił termin składania ofert, co wynika z pilnej potrzeby udzielenia zamówienia. Otwarcie ofert
planowane jest na dzień 14.02.2022 r.
Do rozstrzygnięcia postępowania przetargowego (co Zamawiający rozumie jako udzielenie
zamówienia) konieczne jest zapewnienie ciągłości dostarczania posiłków pacjentom w trakcie
ich hospitalizacji. Charakter zamówienia jest złożony i obejmuje taki zakres wykonywania usługi,
że biorąc pod uwagę termin, w jakim trzeba udzielić zamówienia wyklucza to możliwość
zastosowania trybu konkurencyjnego. Złożoność świadczenia usługi polega m.in. na:
a) przygotowanie posiłków w Kuchni Szpitalnej i wydanie ich do dystrybucji na oddziały – do
drzwi oddziałów; Liczba dziennie żywionych pacjentów wyniesie około 480 osób, w tym około 25
dzieci i młodzieży do lat 18
b) w szpitalu stosuje się 33 różne diety. Wykonawca musi przygotować 3 pełne posiłki dla
dorosłych oraz dodatkowo drugie śniadanie i podwieczorek dla dzieci i młodzieży do 18 r.ż. oraz
dla osób będących na diecie bogatobiałkowej i kobiet ciężarnych po 20 tygodniu ciąży, a także
oprócz tych 5 posiłków - drugą kolację dla osób będących na diecie z ograniczeniem łatwo
przyswajalnych węglowodanów, uwzględniając podstawowe składniki i produkty spożywcze
wysokiej jakości, stosowane w żywieniu dietetycznym zgodnie ze zgłoszoną dietą, zachowując
wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie higieny osobistej personelu Wykonawcy,
warunków przygotowywania posiłków i ich transportu.
c) wykonawca zobowiązany jest do dostarczanie posiłków na ul. Toruńską,
d) przyjęcie naczyń wraz z resztkami pokonsumpcyjnymi i sztućców po skończonej konsumpcji,
e) przyjęcie zużytych zestawów i sztućców oraz resztek pokarmowych z Oddziału Chorób
Zakaźnych oraz z innych wskazanych przez personel Zamawiającego, jeśli hospitalizowany
pacjent był chory zakaźnie i ich utylizację kosztem i staraniem własnym, z zapewnieniem
odpowiednich warunków sanitarnych.
Rodzaje stosowanych diet w Szpitalu:
Wykonawca jest zobowiązany przygotowywać całodzienne wyżywienie z uwzględnieniem
następujących diet leczniczych i specjalnych:
1) Podstawowa
2) Bogatoresztkowa
3) Łatwostrawna
4) Bezmleczna
5) Łatwostrawna bez mleka
6) Z ograniczeniem tłuszczu/trzustkowa
7) Żołądkowa/wątrobowa
8) Papkowata/rozdrobniona
9) Papkowata bezmleczna/zmiksowana
10) Płynna
11) Płynna wzmocniona
12) Płynna wzmocniona do żywienia przez zgłębnik
13) Płynna bez mleka
14) Kleikowa
15) Cukrzyca/ubogoenergetyczna 1000-1500 kcal
16) Cukrzycowa insulinowa
17) Cukrzyca oszczędzająca
18) Bogatobiałkowa/wysokokaloryczna
19) Niskobiałkowa
20) Bezglutenowa
21) Ubogoresztkowa
22) Wegetariańska
23) Ubogopurynowa
24) Ubogopotasowa
25) Biegunkowa
26) Położnicza
27) Dzieci 1-3
28) Dzieci podstawa
29) Dzieci łatwostrawna
30) Dzieci cukrzycowa
31) Onkologiczna
32) Onkologiczna cukrzycowa
33) Specjalna
INNE PRZETARGI Z KALISZA
- Ubezpieczenie mienia i odpowiedzialności Powiatu Kaliskiego z jednostkami organizacyjnymi oraz Instytucją Kultury
- Dostawa bonów towarowych w formie przedpłaconych kart elektronicznych
- Sukcesywne dostawy specjalistycznego sprzętu jednorazowego do zabiegów urologicznych
- Sukcesywne dostawy oleju opałowego typu lekkiego dla potrzeb grzewczych OSRiR w Kaliszu
- "Dostawa odczynników do oznaczania antygenów krwinek czerwonych dla RCKiK w Kaliszu"
- Zakup wraz z dostawą fabrycznie nowego samochodu osobowego typu BUS
więcej: przetargi w Kaliszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa
- Świadczenie usługi cateringowej dla 400 osób w dniu 27.03.2025 r. podczas organizowanej w Politechnice Warszawskiej konferencji pn.: "Łączy nas PW"
- Usługa cateringowa
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- Wykonanie usługi organizacji konferencji dla 50 osób.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.