Ogłoszenie z dnia 2022-03-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00043321/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-02-01
- 2022/BZP 00050693/01 - Modyfikacja z dnia 2022-02-08
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla Pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Curynie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZDROWIE W DOLINIE ZIELAWY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 388550843
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Rynek 35
1.5.2.) Miejscowość: Wisznice
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-580
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: 83 3067080
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zdrowiewdoliniezielawy@wisznice.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zdrowiewdoliniezielawy.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://zolcuryn.e-bip.eu/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Spółka prawa handlowego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla Pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Curynie2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-941e0f1d-8321-11ec-beb3-a2bfa38226ab
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00078423
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00043321/02
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 271.1.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego w Curynie obejmujące całodzienne wyżywienie przez wszystkie dni tygodnia przez okres od 01.03.2022 r. do 30.06.2022 r.
Przedmiot zamówienia będzie przygotowywany dla: maksymalnie 73 pacjentów.
1. Ilość posiłków może ulegać zmianie w zależności od stanu i ilości pacjentów. Zamawiający oświadcza, że ilość żywionych pacjentów nie będzie większa niż 73 pacjentów dziennie. Ilość zamawianych posiłków będzie zgłaszana przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
2. Szacowana średniomiesięczna ilość pacjentów w okresie obowiązywania umowy tj. okres 5 miesięcy koniecznych do wyżywienia – 73 osób.
3. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie w kuchni Wykonawcy.
4. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego posiłków z uwzględnieniem zasad racjonalnego żywienia, właściwej jakości w zakresie zawartości kalorii, składników odżywczych i pokarmowych, doboru produktów z uwzględnieniem ich sezonowości, urozmaicenia, objętości i gramatury potraw przewidzianych dla poszczególnych konsumentów i diet zgodnych z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.
5. Nie dopuszcza się żywności modyfikowanej genetycznie, gotowych potraw w tym gotowych potraw garmażeryjnych, potraw mrożonych, zup w proszku, jajek w proszku, stosowania suszu warzywnego, puree ziemniaczanego na bazie suszu, soi, produktów masłopodobnych, seropodobnych, miodu sztucznego, nisko jakościowych wędlin o dużej zawartości tłuszczu.
6. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem, na swój koszt, samochodem przystosowanym do przewozu żywności posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
7. Posiłki mają być dostarczane w odpowiednich termosach transportowych przystosowanych do transportu żywności, zabezpieczających posiłki przed wylaniem i schłodzeniem, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne.
8. Zamawiający ma prawo sprawdzenia prawidłowości dostarczania posiłków, ich ilości i rodzaju diet oraz gramatury i kaloryczności posiłków. Sprawdzenie następować będzie w obecności pracowników Zamawiającego i Wykonawcy. W przypadku rozbieżności w ocenie jakości dostarczanych posiłków, Zamawiający na koszt Wykonawcy zleci wykonanie kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub innej niezależnej jednostki kontrolnej.
9. Wyżywienie pacjentów obejmuje:
- śniadanie godz. 7.00 – 8.30,
- obiad godz. 13.00 – 14.00,
- kolacja godz. 16.30 – 17.30.
Szczegółowy zakres zamówienia (Opis Przedmiotu Zamówienia) zawarty jest w Załączniku Nr 1 do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 173132,64 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 288554,40 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 173132,64 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: s.c. Gomi Zbigniew Górka i Katarzyna Górka
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7171540244
7.3.3) Ulica: ul. Modrzewiowa 4
7.3.4) Miejscowość: Poniatowa
7.3.5) Kod pocztowy: 24-320
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-03-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 173132,64 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-03-05 do 2022-06-308.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 4 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Przygotowywanie, dostarczanie posiłków szpitalnych pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
- Organizacja konferencji pn. "Solankowa Dolina i odkrycie prozdrowotnych wód Pomorza i Kujaw 2025"
- Wykonanie usług cateringowych dla jednostek UZ
- Usługa cateringowa
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.