Ogłoszenie z dnia 2025-01-31
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00614198/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-25
- 2024/BZP 00627701/01 - Modyfikacja z dnia 2024-12-02
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„ZAKUP WRAZ ZDOSTAWĄ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU W PODZIALE NA 7 PAKIETÓW”.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zawierciu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003462043
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Piłsudskiego 47
1.5.2.) Miejscowość: Zawiercie
1.5.3.) Kod pocztowy: 42-400
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.5.7.) Numer telefonu: 032 67 221 34
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mopszawiercie.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopszawiercie.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://mops-zawiercie.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„ZAKUP WRAZ ZDOSTAWĄ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU W PODZIALE NA 7 PAKIETÓW”.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0f369c69-b3a6-4ca3-9d38-2858448dec59
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00083492
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-01-31
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00024886/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 dostawa artykułów żywnościowych w podziale na pakiety
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00614198
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: TP/MOPS/3/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 203298,38 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET I : mięso i jego przetwory:1 Antrykot, mięso z/k gat. I kg 90,
2 Baleron wieprzowy gotowany, wędzonka przygotowana z peklowanych karczków wieprzowych. Produkt soczysty o delikatnie wyczuwalnym bukiecie przypraw i wędzenia. kg 6,
3 Boczek surowy b/k kg 7,
4 Boczek wędzony ze skórą bez żeberek. Tłuszcz przerośnięty warstwami mięsa .Wędzenie wyczuwalne. kg 180,
5 Filet z indyka b/k kg 60,
6 Filet z piersi kurczaka b/k kg 135,
7 Flaki wołowe cięte parzone –pakowane od 0,5kg-do 1kg garmażeryjne. kg 45,
8 Frankfurterki wieprzowe bez konserwantów, mięso wieprzowe min. 55% kg 20
9 Kabanosy drobiowe. kg 40,
10 Kabanosy wieprzowe. kg 40,
11 Karczek b/k I gat. kg 60,
12 Karczek z/k gat. I kg 120,
13 Karczek pieczony. kg 20,
14 Kaszanka jęczmienna –w naturalnej osłonie -wyprodukowana z głów wieprzowych, mięsa wieprzowego, kaszy jęczmiennej, krwi. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. kg 20,
15 Kiełbasa biała parzona z pieprzem, solą i czosnkiem, mięso wieprzowe min. 65% kg 50,
16 Kiełbasa drobiowa wyprodukowana z mięsa kurczaka min. 93%, woda, sól, przyprawy naturalne. kg 25,
17 Kiełbasa kminkowa – mięso wieprzowe min. 76% , sól , skrobia ziemniaczana , kminek , przyprawy. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie
z zamówieniem. kg 10,
18 Kiełbasa krakowska drobiowa średnio rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa drobiowego, nadziewana w osłonki sztuczne. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie
z zamówieniem. kg 18,
19 Kiełbasa szynkowa wieprzowa zawartość tłuszczu nie więcej niż 8g/100g produktu ,grubo rozdrobniona wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego, na przekroju widoczne duże kawałki mięsa. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie z zamówieniem. kg 15,
20 Kiełbasa śląska zawartość wsadu mięsnego nie mniej niż 73%,zawartość tłuszczu nie więcej niż 15g/100g produktu Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw kg 150,
21 Kiełbasa toruńska zawartość wsadu mięsnego nie mniej niż 70%,zawartość tłuszczu nie więcej niż 30g/100g produktu Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. kg 200
22 Kiełbasa wiejska , skład – mięso wieprzowe min. 67%, sól, czosnek, przyprawy (bez konserwantów, bez fosforanów, glutaminianu sodu bez alergenów) kg 50,
23 Kiełbasa żywiecka średnio rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego nadziewana w osłonki sztuczne .Kiełbasa wędzona ,parzona chłodzona ,podsuszana. Charakterystyczny dla asortymentu wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw kg 10,
24 Konserwa – gulasz angielski 300g , mięso wieprzowe min. 92% , skórki wieprzowe , przyprawy. kg 20,
25 Konserwa turystyczna 300 g mięso z kurcząt min. 29%, surowce wieprzowe min. 23%, przyprawy kg 20,
26 Kości wołowe kg 200,
27 Kurczak kg 70,
28 Łopatka b/k I gat. (bez skóry) kg 50,
29 Łopatka z/k (bez skóry) gat. I kg 120,
30 Mięso gulaszowe wieprzowe chude gat. I kg 15,
31 Mortadela zawartość: mięso z indyka min. 35% , mięso wieprzowe min. 12%, skórki z kurczaka, przyprawy. kg 5,
32 Nogi wieprzowe kg 5,
33 Ozorek wołowy kg 30,
34 Pałka z kurczaka kg 150,
35 Parówki drobiowe wyprodukowane z mięsa kurcząt min. 83% , mięso cielęce min. 4%, skrobia ziemniaczana, sól, pieprz kg 20,
36 Parówki śląskie wyprodukowane z mięsa wieprzowego min. 30% mięsa wołowego min.10% oraz tłuszczu wieprzowego surowce rozdrobnione z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawowej. Parówki podwędzane a następnie parzone. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. kg 25,
37 Parówkowa wyprodukowana z mięsa wieprzowego , peklowanego, farsz nadziewany w osłonkę naturalną , produkt wędzony a następnie parzony. Konsystencja dość ścisła , elastyczna, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników , zaciek tłuszczu i galarety. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. kg 15,
38 Pasztet drobiowy 160 g mięso drobiowe min. 34%, tłuszcz wieprzowy min. 18%, wątroba z kurcząt, przyprawy. kg 60,
39 Pasztet pieczony wieprzowo-drobiowy przygotowany z dodatkiem podrobów. Powierzchnia pasztetu pokryta jest kruszonką. kg 12,
40 Pasztetowa w osłonce poliamidowej wyprodukowana z mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem wątroby wieprzowej, nadziewana w jelita wieprzowe , parzona. Surowce dokładnie rozdrobnione. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. kg 10,
41 Polędwica sopocka wędzonka przygotowana ze schabu wieprzowego, wędzona i parzona. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i soczystością oraz bardzo niską zawartością tłuszczu. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie z zamówieniem. kg 10,
42 Porcje rosołowe z kurczaka
kg 650,
43 Salami z mięsa wieprzowego min. 59%,tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy. kg 7,
44 Salceson z indyka biały wyprodukowany z mięsa z indyka , mięsa z głów z dodatkiem żelatyny nadziewany w osłonki sztuczne, nie powinien się rozpadać . Na przekroju widoczne składniki. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. kg 12,
45 Salceson włoski. kg 6,
46 Schab z/k gat. I kg 170,
47 Schab b/k (gatunek I) kg 78,
48 Schab pieczony kg 20,
49 Serca z kurczaka. kg 25,
50 Słonina kg 10,
51 Smalec 200 g kg 120,
52 Szynka „Gerwazego” produkt blokowy parzony, mięso z indyka min. 42,7%, przyprawy. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie z zamówieniem. kg 15,
53 Szynka golonkowa. Wędzonka z odpowiednio przygotowanych mięśni łopatki wieprzowej, parzona, soczysta, o delikatnym smaku i prawidłowo zachowanej jasnoróżowej barwie przekroju. Doskonała do plasterkowania na krajalnicy. kg 5,
54 Szynka mielona prasowana produkt drobiowo-wieprzowo - wołowy (kurczak – min. 22%, wieprzowe – min. 7%, wołowe – min. 4%) przyprawy. kg 10,
55 Szynka tyrolska wyśmienity produkt blokowy, wieprzowo-drobiowy z wyraźnie wyczuwalnym smakiem konserwy. Wyrób soczysty o dość ścisłej konsystencji. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie z zamówieniem. kg 6,
56 Szynka wiejska gotowana – wędzonka o częściowo zachowanej strukturze tkankowej , wyprodukowana z mięsa wieprzowego, peklowana , wędzona , parzona. Wyrób w siatce wędzarniczej. Charakterystyczny dla asortymentu, wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie z zamówieniem. kg 35,
57 Szynka wiejska wędzona bez tłuszczu, peklowana w zalewie solankowej. kg 10,
58 Szynka z indyka - odpowiednio przygotowane mięso z indyka; soczysta, o delikatnym smaku i prawidłowo zachowanej jasnoróżowej barwie przekroju. Dostarczona w kawałku lub krojona w plastry zgodnie z zamówieniem. kg 20,
59 Udko z kurczaka (ćwiartka tylna średnia) kg 70,
60 Wątroba drobiowa kg 90,
61 Wątróbka wieprzowa. kg 15,
62 Wołowina b/k gat. I, płaty mięsa bez ścięgien, bez okrywy tłuszczowej kg 160,
63 Żeberka (paski środkowe) równomiernie cięte , z przewagą mięsa gatunek klasa I, bez mostków. kg 60,
64 Żołądki z indyka kg 60,
65 Kości wędzone wieprzowe. kg 50.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne
4.5.5.) Wartość części: 60017,90 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET NR II: Produkty spożywcze różne:1 Baton orzechowy w czekoladzie 40g kg 12,
2 Baton proteinowy 50g kg 10,
3 Baton z bananami w czekoladzie 40g kg 12,
4 Baton z żurawiną i maliną 40g kg 12,
5 Batonik karmelowy z migdałami w polewie czekoladowej 30 g kg 12,
6 Budyń owocowy z cukrem 70 g różne smaki kg 5,
7 Bulion w płynie 1 l l 5,
8 Bulion warzywny bio 200g,
(bez glutaminianu sodu) kg 10,
9 Chałwa, różne smaki (50g) kg 25,
10 Chrupki smakowe do mleka różne 250g kg 5,
11 Chrupki kukurydziane 40-60g kg 10,
12 Chrupki ziemniaczane 50-100g kg 10,
13 Chrzan tarty 180 g kg 10,
14 Ciasteczka owsiane 138g kg 20,
15 Ciastka kruche z marmoladą kg 30,
16 Cukier 1kg kg 120,
17 Cukier puder. kg 2,
18 Cukier waniliowy pakowany po 32-34 g kg 0,5,
19 Cukierki czekoladowe mieszanka typu ,,Michałki” kg 50,
20 Cukierki – galaretka w czekoladzie kg 20,
21 Cynamon pakowany po 20g kg 1,
22 Czekolada gorzka , masa kakaowa min. 70% kg 5,
23 Czekolada mleczna 100g, skład – cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne
w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, masa kakaowa min. 30%, masa mleczna min. 15% kg 20,
24 Czekolada mleczna orzechowa 90g , skład – cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, orzechy laskowe min. 8%, tłuszcz mleczny. kg 25,
25 Czekolada mleczna truskawkowa 100g , skład: czekolada mleczna min. 50%, tłuszcz mleczny, nadzienie truskawkowe min. 20%, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, kg 25,
26 Czosnek granulowany bez chemii pakowany po 50g kg 8,
27 Czosnek mielony pakowany po 50g kg 5,
28 Draże kakaowe w opakowaniach 50g kg 20,
29 Drożdże piekarskie 100g kg 2,
30 Frytura 5l l 7,
31 Gałka muszkatołowa 20g kg 0,5,
32 Grzanki pszenne kg 5,
33 Groszek ptysiowy do zup 80-100g kg 5,
34 Herbata czarna ekspresowa 100g kg 12,
35 Herbata owocowa ekspresowa 50g (różne smaki) kg 10,
36 Herbatniki kg 18,
37 Imbir mielony 20g kg 0,5,
38 Jaja klasa A kod systemu 2, klasa wagowa L szt 6000,
39 Jaja klasa A kod systemu 2, klasa wagowa M szt. 5000,
40 Kakao naturalne 100-150g niskotłuszczowe kg 3,
41 Kasza gryczana niepalona 1kg kg 25,
42 Kasza gryczana palona 1kg kg 25,
43 Kasza jaglana 1 kg kg 30,
44 Kasza kuskus 1kg kg 10,
45 Kasza manna 1kg kg 30,
46 Kasza mazurska średnia1kg kg 125,
47 Kawa naturalna 100g kg 8,
48 Kawa zbożowa 100-200g kg 6,
49 Ketchup 1000 g łagodny skład: koncentrat pomidorowy min. 50% cukier, woda. kg 20,
50 Ketchup dla dzieci bez konserwantów.(min. 180g pomidorów
na 100g ketchup) kg 12,
51 Kisiel owocowy z cukrem 70-80g różne smaki kg 5,
52 Kminek mielony 30g kg 1,2,
53 Kolendra mielona 50g kg 0,5,
54 Koperek susz 20g kg 2,
55 Kozieradka mielona 50g kg 10,
56 Krem orzechowo-czekoladowy 200-400g (bez sztucznych barwników i oleju palmowego) kg 15,
57 Liść laurowy, op. 8 g kg 2,
58 Lizaki owocowe 150g kg 6,
59 Lizaki owocowe kulka 20g kg 10,
60 Lody mleczne - różne smaki kg 30,
61 Majeranek otarty 8 g kg 4,
62 Majonez dekoracyjny 350g skład: olej roślinny, żółtko jaja min. 6 ,%,musztarda, przyprawy, regulator kwasowości, kwas cytrynowy kg 10,
63 Makaron gruby kolanka 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 50,
64 Makaron gruby muszelki 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 50,
65 Makaron gruby świderki 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 70,
66 Makaron gruby wstążki 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 60,
67 Makaron kokardki 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 50,
68 Makaron łazanki 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 30,
69 Makaron nitka 4-jajeczny skład: mąka pszenna makaronowa, semolina 4 jajka /1kg kg 50,
70 Makaron pełnoziarnisty kg 12,
71 Makaron pióra 500g skład: mąka pszenna z pszenicy durum kg 30,
72 Makaron spaghetti 1000g kg 60,
73 Mąka orkiszowa , Bio , typ 700 kg 5,
74 Mąka pszenna typu poznańska typ 500 kg 155,
75 Mąka ziemniaczana 1kg kg 30,
76 Mikołaj czekoladowy 60g kg 10,
77 Miód naturalny wielokwiatowy - opakowanie maksymalnie 300g kg 6,
78 Musli czekoladowe 350g , skład: płatki owsiane , mąka jęczmienna, mąka kukurydziana, kasza kukurydziana, cukier trzcinowy, czekolada, kakao. kg 2,
79 Musli owocowe 350g , skład: płatki owsiane, płatki pszenne , mąka owsiana, mąka kukurydziana, mieszanka owoców min. 13%(rodzynka, morela jabłko, truskawka ), cukier. kg 2,
80 Musli z owocami tropikalnymi 350g , skład: płatki owsiane, płatki pszenne , płatki kukurydziane, mieszanka owoców min. 18% (rodzynka, ananas papaja ), cukier. kg 1,
81 Musztarda stołowa 180g bez konserwantów kg 8,
82 Ocet jabłkowy 250 ml l 3,
83 Ocet spirytusowy min. 10%, 0,5 l l 5,
84 Olej rzepakowy 1l l 140,
85 Olej z pestek winogron nierafinowany l 18,
86 Oliwa z oliwek – Extra Virgin, tłoczona na zimno. l 4,
87 Oregano 30g kg 0,5,
88 Papryka mielona słodka 20g kg 2,5,
89 Paprykarz warzywny 120g kg 5,
90 Pasztet sojowy 113g kg 3,
91 Pasztet sojowy z koperkiem 113g kg 3,
92 Pasztet warzywny z cieciorką 160g kg 6,
93 Pasztet warzywny z soczewicą 160g kg 6,
94 Pieczywo chrupkie pszenne 140-200g kg 10,
95 Pieprz mielony czarny 50g kg 18,
96 Pieprz ziołowy 20g kg 8,
97 Pierniki w czekoladzie 132g kg 15,
98 Pietruszka natka suszona 25g kg 1,
99 Płatki kukurydziane kg 15,
100 Płatki owsiane 0,5kg kg 7,
101 Ziarna kukurydzy do prażenia - Popcorn kg 30,
102 Proszek do pieczenia. kg 0,5,
103 Przecier pomidorowy 500g, bez konserwantów, min. 95% kg 50,
104 Przyprawa curry 50 g (bez sztucznych barwników i konserwantów) kg 1,0,
105 Przyprawa do kebaba 30g kg 1,
106 Przyprawa do piernika 50g kg 0,5,
107 Przyprawa do ryb 50g kg 0,5,
108 Przyprawa do sałatek kg 1,
109 Przyprawa do spaghetti 47 g kg 1,
110 Przyprawa do ziemniaków 25g kg 1,
111 Przyprawa do zup sypka 200g (warzywa suszone min. 15,1%) kg 30,
112 Przyprawa do zup sypka bez glutaminianu sodu, 300g. Skład: sól, cukier, warzywa suszone (marchew , pasternak, natka pietruszki, seler) kg 30,
113 Przyprawa Gyros 20g kg 0,5,
114 Ryż 1kg kg 150,
115 Ryż brązowy kg 10,
116 Sezamki kg 20,
117 Soda oczyszczona 70g kg 2,
118 Sok owocowy ze słomką 200ml (różne smaki) l 200,
119 Sok owocowy 100% 1L (różne smaki) l 500,
120 Sól warzona jodowana 1kg kg 100,
121 Szpinak mrożony kg 4,
122 Tortellini kg 4,
123 Wafelek czekoladowy – wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie typu „Prince polo” lub równoważny, różne smaki, 50g kg 30,
124 Wafelki waniliowe bez cukru 80-120g kg 10,
125 Wafle andruty suche 225g kg 8,
126 Warzywa mrożone , skład: mieszanka warzyw –(marchew , pietrucha , seler ) kg 50,
127 Warzywa suszone kostka 200g, bez chemii kg 10,
128 Zacierka 250g – skład: mąka makaronowa pszenna, masa jajowa min. 10% kg 30,
129 Ziele angielskie 20g kg 5,
130 Ziele angielskie 30g (mielone) kg 2,
131 Ziele lubczyk 30g kg 1,
132 Zioła prowansalskie 50g , skład: oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek, majeranek, cząber, estragon, szałwia, mięta, lawenda kg 0,5,
133 Żelatyna spożywcza 50g kg 1,
134 Żurek pakowany 0,5 l l 85,
135 Borowiki suszone krajanka 40g kg 2.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 66726,54 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET NR III: produkty konserwowane:1 Dżem brzoskwiniowy 300g skład: brzoskwinie , cukier , syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości kg 8,
2 Dżem truskawkowy 300g skład: truskawki, cukier , substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości kg 8,
3 Dżem truskawkowy słodzony fruktozą 200-300g skład: truskawki, syrop fruktozowy, substancja żelująca-pektyna kg 10,
4 Dżem wiśniowy 280-380g skład: wiśnie, cukier, substancja żelująca-pektyna ,regulator kwasowości kg 8,
5 Dżem z czarnej porzeczki 300g skład: czarna porzeczka, cukier, substancja żelująca-pektyna ,regulator kwasowości
kg 8,
6 Dżem z czarnej porzeczki słodzony fruktozą 200-300g skład: czarna porzeczka , syrop fruktozowy, substancja żelująca-pektyna kg 10,
7 Dżem z owoców leśnych 300g skład: truskawki ,maliny , jeżyny, borówki w różnych proporcjach , cukier , substancja żelująca-pektyna, regulator kwasowości kg 10,
8 Fasola czerwona konserwowa 390-400g kg 6,
9 Fasolka szparagowa konserwowa 500 g kg 60,
10 Galaretka owocowa 70-80g bez sztucznych barwników, rożne smaki kg 3,
11 Groszek konserwowy 400 g kg 30,
12 Koncentrat pomidorowy min. 30%, 200g bez konserwantów ,bez tłuszczu, bez laktozy ,bez cukru kg 35,
13 Kukurydza konserwowana 400 g kg 3,
14 Kwasek cytrynowy 50 g kg 2,
15 Ogórki konserwowe 900 g kg 50,
16 Oliwki czarne drylowane, skład – oliwki, woda, sól kg 2,
17 Papryka konserwowa 0,9 l kg 30,
18 Pomidor w całości 400 g kg 25,
19 Przecier ogórkowy 300 g kg 20,
20 Sałatka domowa 900 g kg 40,
21 Sałatka belweder 800-900 g kg 40,
22 Sałatka obiadowa 900 g kg 40,
23 Sałatka przysmak domowy 800-900g kg 10,
24 Sałatka szwedzka 900g kg 30,
25 Sałatka wielowarzywna 900g kg 40,
26 Sałatka z czerwonej kapusty 900g kg 40,
27 Sałatka grecka 900g kg 30,
28 Ćwikła z chrzanem 300-400g kg 20,
29 Syrop zagęszczany owocowy 550g, niskosłodzony różne smaki, bez barwników i konserwantów kg 300,
30 Szczaw konserwowany 300 g kg 12.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie
15622000-4 - Glukoza i produkty z glukozy, fruktoza i produkty z fruktozy
4.5.5.) Wartość części: 13878,58 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET NR IV : ryby i przetwory rybne :1 Dorsz wędzony kg 8,
2 Filet miruna ze skórą SHP kg 100,
3 Brzuszki wędzone z łososia kg 8,
4 Wątróbki z dorsza (różne rodzaje)
100-160g kg 4,
5 Filet sola iqf kg 40,
6 Filet z czarniaka mrożony SHP kg 150,
7 Filet z mintaja mrożony SHP , wielkość płata (4,8) kg 20,
8 Filet z łososia mrożony SHP kg 22,
9 Konserwa , makrela z warzywami 330 g kg 5,
10 Konserwa filety z makreli w pomidorach, opakowanie 170 g kg 5
11 Konserwa rybna śledź w oleju, opakowanie 170g kg
7,
12 Konserwa rybna śledź w pomidorach, opakowanie 170 g kg
7,
13 Konserwa rybna, szprot w oleju, opakowanie 170 g kg
7,
14 Konserwa rybna, szprot w pomidorach, opakowanie 170 g kg
7,
15 Makrela wędzona kg 18,
16 Paprykarz szczeciński 310 g kg 15,
17 Sałatka pikantna z makreli 130 g kg 10,
18 Śledź matias kg 50,
19 Tuńczyk w oleju 170kg kg 6,
20 Tuńczyk w sosie własnym, duże kawałki 170g kg 8.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.5.5.) Wartość części: 15432,38 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET NR V: produkty mleczarskie :1 Jogurt naturalny min. 1,5% tłuszczu, opakowanie 150g l 300,
2 Jogurt smakowy, min. 1,5% tłuszczu, opakowanie 150g l 60,
3 Margaryna mleczna 250g kg 20,
4 Masło extra min. 82% zawartość tłuszczu, opakowanie po 200 g kg 185,
5 Masło klarowane 500g kg 10,
6 Maślanka 1000 ml l 30,
7 Mleko pasteryzowane 2 % folia,
po 0,9 l l 300,
8 Ser feta kg 4,
9 Ser mozzarella kg 4,
10 Ser topiony kremowy (różne smaki), po 100 g kg 12,
11 Ser żółty edamski 250g kg 15,
12 Ser żółty pełnotłusty min. 45%, typu „GOUDA” kg 60,
13 Ser topiony do smarowania, różne smaki 120-160g (w kubku) kg 10,
14 Ser Cheddar plastry 100-150g kg 4,
15 Ser Gouda plastry 100-150g kg 8,
16 Ser Salami plastry 100-150g kg 6,
17 Serek śmietankowy w plastrach 120-160g kg 5,
18 Serek homogenizowany (różne smaki) opakowanie po 150g kg 40,
19 Serek homogenizowany naturalny, opakowanie po 150g kg 10,
20 Serek twarogowy kremowy (różne dodatki) , opakowanie po 125g kg 45,
21 Serek twarogowy kremowy min., opakowanie po 125g kg 20,
22 Serek wiejski lekki max. 3% tłuszczu , opakowanie po 150g kg 28,
23 Śmietana 30% zawartość tłuszczu, opakowanie 0,5 l l 280,
24 Śmietana 18% zawartość tłuszczu
opakowanie 150-200g l 50,
25 Twaróg półtłusty kg 100.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.5.) Wartość części: 26540,33 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET NR VI: pieczywo:1 Bułka do hamburgera 100g kg 20,
2 Bułka do hot doga 100g kg 48,
3 Bułka do kebaba 100g kg 15,
4 Bułka do zapiekanek 100g kg 40,
5 Bułka grahamka 0,10 kg kg 25,
6 Bułka kajzerka 50g kg 60,
7 Bułka orkiszowa 0,10 kg kg 25,
8 Bułka tarta kg 50,
9 Bułki ciemne z ziarnami 0,10 kg kg 30,
10 Bułki zwykłe 0,10 kg kg 260,
11 Chałka pszenna 0,2 kg kg 15,
12 Chleb baltonowski 0,5/0,8 kg, pieczony na zakwasie , bez konserwantów i ulepszaczy, w całości lub krojony zgodnie z zamówieniem kg
650,
13 Chleb ciemny z ziarnami 0,5 kg, pieczony na zakwasie, bez konserwantów i ulepszaczy, w całości lub krojony zgodnie z zamówieniem kg 50,
14 Chleb graham 0,5 kg, pieczony na zakwasie, bez konserwantów i ulepszaczy, w całości lub krojony zgodnie z zamówieniem kg 20,
15 Chleb orkiszowy 0,5 kg, pieczony na zakwasie , bez konserwantów i ulepszaczy, pieczony na zakwasie , bez konserwantów i ulepszaczy, w całości lub krojony zgodnie z zamówieniem kg 60,
16 Chleb tostowy kg 20,
17 Chleb pszenno-żytni z foremki 0,5 kg kg 150,
18 Rogal maślany 0,1 kg kg 80.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.5.5.) Wartość części: 9075,75 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PAKIET NR VII: wyroby ciastkarskie :1 Babka piaskowa kg 35,
2 Bułki nadziewane kg 100,
3 Ciastka różne na wagę kg 25,
4 Ciastka W-Z 100g kg 35,
5 Ciastko „Napoleonka” 100g kg 15,
6 Ciastko „Kremówka'' kg 15,
7 Ciastko „Eklerka'' kg 15,
8 Ciastka „Baletki'' kg 10,
9 Rogaliki kruche z marmoladą kg 15,
10 Ciasto „Ptasie mleczko” kg 10,
11 Ciasto biszkoptowe kg 20,
12 Ciasto drożdżowe kg 50,
13 Ciasto jabłecznik kg 25,
14 Pączki z pudrem z marmoladą 100g kg 90,
15 Piernik kg 45,
16 Sernik kg 35,
17 Strucla z makiem kg 35,
18 Tort śmietankowy z owocami kg 35.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.5.5.) Wartość części: 11626,90 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 56288,40 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 65020,65 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 56288,40 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU Zakład Masarski s.c. Ośliźlok Stanisław, Ośliźlok Henryka
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 647-21-73-248
7.3.3) Ulica: Powstańców Śląskich 24
7.3.4) Miejscowość: Skrzyszów
7.3.5) Kod pocztowy: 44-348
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-09
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 56288,40 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 58288,77 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 58288,77 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 58288,77 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „POLARIS” Małgorzata Gruszczyńska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 250450755
7.3.3) Ulica: ul. Żołnierska 20 a
7.3.4) Miejscowość: Kalisz
7.3.5) Kod pocztowy: 62-800
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-09
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 58288,77 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 11726,76 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 11726,76 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 11726,76 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „POLARIS” Małgorzata Gruszczyńska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6181002068
7.3.3) Ulica: ul. Żołnierska 20 a
7.3.4) Miejscowość: Kalisz
7.3.5) Kod pocztowy: 62-800
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-09
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 11726,76 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 12454,39 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 13529,89 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 12454,39 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: F.H.”ANNA” Sieracka, Cygan i Wspólnicy Sp.J.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 573-023-12-75
7.3.3) Ulica: Ul. Złota 120
7.3.4) Miejscowość: Częstochowa
7.3.5) Kod pocztowy: 42-200
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA HANDLOWA "ANNA" SIERACKA, CYGAN I WSPÓLNICY SPÓŁKA JAWNA
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA HANDLOWA "ANNA" SIERACKA, CYGAN I WSPÓLNICY SPÓŁKA JAWNA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-09
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 12454,39 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Podstawą do unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego jest art. 255 pkt 1 ustawy Pzp, zgodnie z którym: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej oferty.”
Do upływu terminu składania, tj. do dnia 06.12.2024 r. do godziny 10:00,00 - nie złożono żadnej oferty na pakiet nr V, dlatego postępowanie zostało unieważnione w tej części na podstawie prawnej wskazanej powyżej.
Jednocześnie Zamawiający informuje, że ustawa z dnia z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320) zwaną w dalszej części ustawą lub ustawą Pzp wprowadziła w Rozdziale 7 (art. 61-70) ustawy Pzp, obowiązek komunikowania się zamawiającego z wykonawcami przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. (….)
3) wymagania techniczne i organizacyjne użycia środków komunikacji elektronicznej służących do odbioru dokumentów elektronicznych, o których mowa w pkt 2.
Otwarcie ofert następuje w sposób określony w art. 222 ustawy Pzp. Zgodnie z treścią art. 221
ust. 1 ustawy Pzp, otwarcie ofert następuje niezwłocznie po upływie terminu składania ofert, nie później niż następnego dnia po dniu, w którym upłynął termin składania ofert. Jeżeli otwarcie ofert następuje przy użyciu systemu teleinformatycznego, w przypadku awarii tego systemu, która powoduje brak możliwości otwarcia ofert w terminie określonym przez zamawiającego, otwarcie ofert następuje niezwłocznie po usunięciu awarii. Zamawiający informuje o zmianie terminu otwarcia ofert na stronie internetowej prowadzonego postępowania.
Podczas czynności otwarcia ofert okazało się, że Zamawiający nie jest w stanie otworzyć przesłanego przez wykonawcę pliku, mogącego zawierać ofertę w postępowaniu. Plik ten został złożony przez Wykonawcę LANDROPOL Łukasz Langner. Powyższe wynika z Informacji dostępnych Zamawiającemu na Platformie przetargowej.
Zamawiający podjął szereg prób wyjaśnienia, jaka jest przyczyna niemożności otwarcia tego plików. W wyniku przeprowadzonych czynności wyjaśniających okazało się, że przyczyna braku możliwości otwarcia pliku leży po stronie wykonawcy.
Próba sprawdzenia (zobaczenia podpisanego dokumentu) jak również sprawdzenia, czy plik został prawidłowo podpisany na dedykowanej do tego stronie internetowej:
https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-dokument-elektronicznie-wykorzystaj-podpis-zaufany
nie powiodła się.
Przyczyna prawdopodobnie tkwi w rozmiarze pliku. Zgodnie z informacja zawartą na wskazanej stronie internetowej plik winien mieć rozmiar maksimum 10 MB. Przesłany Zamawiającemu plik o nazwie: Obraz (853).pdf.xml ma zaś wielość: 11,61 MB.
Powyższe okoliczności powodują, że Zamawiający jest uprawniony do uznania, że oferta nie została przez tego wykonawcę złożona. Możliwość zapoznania się z treścią oświadczenia woli przez adresata jest warunkiem sine qua non złożenia takiego oświadczenia. W świetle art. 61 § 2 Kodeksu cywilnego do złożenia innej osobie oświadczenia woli w postaci elektronicznej dochodzi bowiem dopiero wtedy, gdy wprowadzono je do środka komunikacji elektronicznej w taki sposób, żeby osoba ta mogła zapoznać się z jego treścią. Należy przy tym podkreślić, że nie jest dopuszczalne, po upływie terminu składania ofert, uzupełnienie pliku zawierającego ofertę.
Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 8069,89 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9276,87 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 8069,89 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO PATRYCJA & PAWEL RYDZYK ZOFIA
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 637 107 41 83
7.3.3) Ulica: UL. RODACKA 6
7.3.4) Miejscowość: KLUCZE
7.3.5) Kod pocztowy: 32-310
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-10
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 8069,89 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 11010,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 11848,79 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 11010,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MIRPOL Paweł Kadłubek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 649-001-10-71
7.3.3) Ulica: Ul. 11 Listopada 31
7.3.4) Miejscowość: Zawiercie
7.3.5) Kod pocztowy: 42-400
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.U.H. PATRYCJA & PAWEŁ ZOFIA RYDZYK
jakie przetargi wygrała firma
P.P.U.H. PATRYCJA & PAWEŁ ZOFIA RYDZYK
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-09
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 11010,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
INNE PRZETARGI Z ZAWIERCIA
więcej: przetargi w Zawierciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie 2550 paczek żywnościowych, które będą przekazane jako forma wsparcia dla potrzebujących mieszkańców Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy w okresie świąt Wielkanocnych.
- Zakup wody mineralnej w szklanych butelkach oraz artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa zup w proszku, sosów w proszku i przypraw na potrzeby Miejskiego Centrum Usług Socjalnych we Wrocławiu
- Dostawy różnych artykułów spożywczych i pieczywa dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- "DOSTAW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU OPIEKUŃCZO LECZNICZEGO ORAZ ZAKŁAD OPIEKUŃCZO- LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACH ŚREDNICH"
- Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczów.
więcej: Produkty mięsne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.