Ogłoszenie z dnia 2023-02-07
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00083127/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-02-06
- 2023/BZP 00092592/01 - Modyfikacja z dnia 2023-02-13
- 2023/BZP 00150314/01 - Wynik z dnia 2023-03-24
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
ZP.272.1.2.2023 dostawa podłoży mikrobiologicznych dla Laboratorium Badań Epidemiologiczno-Klinicznych i Laboratorium w Elblągu Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Olsztynie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Olsztynie
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000291807
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Żołnierska
1.4.2.) Miejscowość: Olsztyn
1.4.3.) Kod pocztowy: 10-251
1.4.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi.wsse.olsztyn@sanepid.gov.p
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: wsse.logintrade.net
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00083914
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-02-07
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00083127
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
9.1. Informacje dodatkowe Przed zmianą:
Po zmianie:
W formularzu cenowym , w zad. 13 naniesiono zmianę dotyczącą wymaganych dokumentów: Pozycje 1-5: do oferty i każdej dostawy dołączony atest i certyfikat. Formularz cenowy po zmianach załączony do dokumentacji postępowania
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.6. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu Przed zmianą:
Po zmianie:
Wykonawca składa aktualne na dzień składania oferty oświadczenia na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, (załączniki do SWZ)
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
Po zmianie:
Wykonawca składa aktualne na dzień składania oferty oświadczenia na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, (załączniki do SWZ)
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
Po zmianie:
Zad. 1-7 i zad. 14: do dostawy dostarczyć wymienione poniżej dokumenty lub wskazać określone adresy internetowe, ogólnodostępne i bezpłatne bazy danych gdzie zamawiający może je samodzielnie pobrać:
Zad. 1, 5, 6 i 7: przykładowy certyfikat kontroli jakości (z wykazem szczepów wzorcowych z kolekcji ATCC użytych do testowania); dokumentację zawierającą: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, informację o ewentualnych suplementach, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH przed użyciem pożywki)
Zad. 2, 3, 4: certyfikaty wykonania metodą zgodnie z PN-EN ISO 11133:2014
Zad. 8 i 13 poz. 1-5: atest i certyfikat
Zad. 9, 10 (poz.1-29) i 11: należy sprecyzować producenta oferowanych produktów. Certyfikaty Jakości ISO 13485 i ISO 9001 powinny dotyczyć konkretnego producenta oferowanych produktów.
Zad. 9: dokumentacja zawierająca: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH pożywki).
Zad. 10 poz. 1 – 27 i zad 11: kopię Certyfikatu Jakości ISO 13485 producenta; kopię Certyfikatu Jakości ISO 9001 producenta; przykładowy certyfikat kontroli jakości (z wykazem szczepów wzorcowych z kolekcji ATCC użytych do testowania); dokumentację zawierającą: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, informację o ewentualnych suplementach, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH przed użyciem pożywki).
Zad. 10 poz. 28 – 29: kopię Certyfikatu Jakości ISO 13485 producenta; kopię Certyfikatu Jakości ISO 9001 producenta; dokumentację zawierającą: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH pożywki).
Zad. 10 poz. 31: Kopia certyfikatu ISO 9001 (ewentualnie ISO 13485) producentów podłoży w języku polskim lub w języku obcym łącznie z tłumaczeniem, Certyfikat kontroli jakości zawierający: nazwę producenta, nazwę produktu, numer serii, datę ważności, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki: kolor, pH, opakowanie, sterylność, wykaz szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC lub innej uznanej kolekcji, wykorzystanych do mikrobiologicznej kontroli pożywki: Yersinia enterocolitica ATCC 23715, inny szczep Yersinia enterocolitica z uznanej kolekcji, Staphylococcus aureus ATTCC 25923, Escherichia coli ATCC 8739. ilościowe oznaczenie żyzności i selektywności wraz opisem morfologii kolonii wyrosłych na pożywce
Zad. 10 poz. 32 – 33: Kopia certyfikatu ISO 9001 (ewentualnie ISO 13485) producentów podłoży w języku polskim lub w języku obcym łącznie z tłumaczeniem, Certyfikat kontroli jakości zawierający: nazwę producenta, nazwę produktu, numer serii, datę ważności, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki: kolor, pH, opakowanie, sterylność, charakterystykę mikrobiologiczną: wykaz szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC lub innej uznanej kolekcji szczepów referencyjnych: BCYE z L-cysteiną – minimum: Legionella pneumophila ATCC 33152, inny szczep Legionella pneumophila z uznanej kolekcji GVPC z L-cysteiną – minimum: Legionella pneumophila ATCC 33152, Escherichia coli ATCC 8739 lub Escherichia coli ATCC 25922, Enterococcus faecalis ATCC 29212 lub Enterococcus faecalis ATCC 19433; ilościowe oznaczenie żyzności i selektywności wraz opisem morfologii kolonii wyrosłych na pożywce. Dołączenie do oferty próbek podłoży: po 1 op. z każdego rodzaju w oryginalnych zamkniętych opakowaniach.
Zad. 12: certyfikat jakości oraz ulotkę informacyjna o przedmiocie zamówienia
Zad. 14: przykładowe świadectwa jakości (certyfikaty ) dla wszystkich podłoży, instrukcje zawierające pełny opis i zastosowanie podłóż w języku polskim oraz barwne ulotki dla podłoży - oddzielnie dla każdego podłoża
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.9. Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
Po zmianie:
TAK
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu Przed zmianą:
Po zmianie:
Zad. 1-7 i zad. 14: do dostawy dostarczyć wymienione poniżej dokumenty lub wskazać określone adresy internetowe, ogólnodostępne i bezpłatne bazy danych gdzie zamawiający może je samodzielnie pobrać:
Zad. 1, 5, 6 i 7: przykładowy certyfikat kontroli jakości (z wykazem szczepów wzorcowych z kolekcji ATCC użytych do testowania); dokumentację zawierającą: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, informację o ewentualnych suplementach, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH przed użyciem pożywki)
Zad. 2, 3, 4: certyfikaty wykonania metodą zgodnie z PN-EN ISO 11133:2014
Zad. 8 i 13 poz. 1-5: atest i certyfikat
Zad. 9, 10 (poz.1-29) i 11: należy sprecyzować producenta oferowanych produktów. Certyfikaty Jakości ISO 13485 i ISO 9001 powinny dotyczyć konkretnego producenta oferowanych produktów.
Zad. 9: dokumentacja zawierająca: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH pożywki).
Zad. 10 poz. 1 – 27 i zad 11: kopię Certyfikatu Jakości ISO 13485 producenta; kopię Certyfikatu Jakości ISO 9001 producenta; przykładowy certyfikat kontroli jakości (z wykazem szczepów wzorcowych z kolekcji ATCC użytych do testowania); dokumentację zawierającą: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, informację o ewentualnych suplementach, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH przed użyciem pożywki).
Zad. 10 poz. 28 – 29: kopię Certyfikatu Jakości ISO 13485 producenta; kopię Certyfikatu Jakości ISO 9001 producenta; dokumentację zawierającą: nazwę producenta, nazwę produktu, numer katalogowy, rodzaj opakowania, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki (kolor, pH pożywki).
Zad. 10 poz. 31: Kopia certyfikatu ISO 9001 (ewentualnie ISO 13485) producentów podłoży w języku polskim lub w języku obcym łącznie z tłumaczeniem, Certyfikat kontroli jakości zawierający: nazwę producenta, nazwę produktu, numer serii, datę ważności, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki: kolor, pH, opakowanie, sterylność, wykaz szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC lub innej uznanej kolekcji, wykorzystanych do mikrobiologicznej kontroli pożywki: Yersinia enterocolitica ATCC 23715, inny szczep Yersinia enterocolitica z uznanej kolekcji, Staphylococcus aureus ATTCC 25923, Escherichia coli ATCC 8739. ilościowe oznaczenie żyzności i selektywności wraz opisem morfologii kolonii wyrosłych na pożywce
Zad. 10 poz. 32 – 33: Kopia certyfikatu ISO 9001 (ewentualnie ISO 13485) producentów podłoży w języku polskim lub w języku obcym łącznie z tłumaczeniem, Certyfikat kontroli jakości zawierający: nazwę producenta, nazwę produktu, numer serii, datę ważności, skład pożywki, ogólną charakterystykę pożywki: kolor, pH, opakowanie, sterylność, charakterystykę mikrobiologiczną: wykaz szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC lub innej uznanej kolekcji szczepów referencyjnych: BCYE z L-cysteiną – minimum: Legionella pneumophila ATCC 33152, inny szczep Legionella pneumophila z uznanej kolekcji GVPC z L-cysteiną – minimum: Legionella pneumophila ATCC 33152, Escherichia coli ATCC 8739 lub Escherichia coli ATCC 25922, Enterococcus faecalis ATCC 29212 lub Enterococcus faecalis ATCC 19433; ilościowe oznaczenie żyzności i selektywności wraz opisem morfologii kolonii wyrosłych na pożywce. Dołączenie do oferty próbek podłoży: po 1 op. z każdego rodzaju w oryginalnych zamkniętych opakowaniach.
Zad. 12: certyfikat jakości oraz ulotkę informacyjna o przedmiocie zamówienia
Zad. 14: przykładowe świadectwa jakości (certyfikaty ) dla wszystkich podłoży, instrukcje zawierające pełny opis i zastosowanie podłóż w języku polskim oraz barwne ulotki dla podłoży - oddzielnie dla każdego podłoża
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Usługa odbioru i zagospodarowania produktów spożywczych przeterminowanych, nieprzydatnych do spożycia zaliczanych do kat. 3
- Dostawa narzędzi do operacji małoinwazyjnych zastawki mitralnej, zastawki trójdzielnej i zastawki aortalnej - RAT - powtórzenie
- Wykonanie i dostawa materiałów promocyjnych na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (124)
- Sukcesywne dostawy sprzętu jednorazowego użytku
- "Remont powierzchni płyt balkonowych w budynkach przy ulicy Złotej i Żurawiej w Olsztynie"
- Dostawa sukcesywna gazów technicznych, medycznych i specjalistycznych wraz z dzierżawą butli do jednostek organizacyjnych UWM w Olsztynie.
więcej: przetargi w Olsztynie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.